Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

Εξελίξεις για το ενεργειακό στη Βοιωτία

Κινητοποιείται, έστω και με καθυστέρηση, ολόκληρος ο νομός Βοιωτίας αφού πλέον γίνεται από όλους αντιληπτό ότι ερήμην των κατοίκων η περιοχή μετατρέπεται σε ενεργειακό κέντρο της Νότιας Ελλάδας. Είχαμε σημειώσει ήδη εδώ προ διμήνου ορισμένα πράγματα http://viotia.blogspot.com/2007/04/blog-post_26.html.

Τώρα, με επιτυχία παρά την κακοκαιρία, έγινε η συγκέντρωση στην Αντίκυρα που είχαμε προαναγγείλει http://viotia.blogspot.com/2007/06/2.html με ομιλητή τον κ. Χριστοδουλάκη, πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ. Οι πάντες τάχθηκαν κατά της επένδυσης της ανθρακικής μονάδας, ακόμη και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικύρας ο Γ. Μίχος. Σε αυτή την περίπτωση όλα είναι καλά και θεμιτά και οι διαμαρτυρίες κόσμιες και ουσιαστικές. Αλγεινή εντύπωση, όμως, προκαλούν οι διάφοροι πολιτικοί, πολιτευτές και γενικώς ψηφοθηρούντες παρατρεχάμενοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις εύλογες ανησυχίες των πολιτών με δηλώσεις που υπερβαίνουν το μέτρο και γελοιοποιούν και τους ίδιους και την όλη σοβαρότατη κατάσταση.

Χρήμα και ύδωρ έδωσε ο Ομιλος Κοπελούζου στην περιοχή του Δήμου Χαιρωνείας όμως δεν φαίνεται να έπεισε το Δημοτικό συμβούλιο που ομόφωνα απέρριψε την κατασκευή της μονάδας της Enelco την περιοχή. Πάντως, κι εδώ είναι χρεία τα μεγάλα λόγια να περιοριστούν, τουλάχιστον αν η όλη φασαρία γίνεται για να εξασφαλιστούν μεγαλύτερα αντισταθμιστικά οφέλη. Γιατί, μετά θα είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η υπαναχώρηση και παραχωρείται έτσι χώρος για ακραίες αντιδράσεις και για πολιτική εκμετάλλευση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Απέρριψε την κατασκευή της μονάδας της Enelco»; Δηλαδή, τι πάει να πει «απέρριψε»; Νομίζουν ότι μ' αυτή την απόφαση θα σταματήσουν την Enel; Αγνοούν οι δημοτικοί άρχοντες της Χαιρώνειας ότι δεν περνάνε τα πάντα από το χέρι τους; Θα συνεχίσουν άραγε να «απορρίπτουν» την επένδυση όταν αρχίσουν οι εργασίες κι αρχίσει να δουλεύει κόσμος εκεί;

Όσο για την ανθρακική μονάδα στ' Άσπρα Σπίτια, την άποψή μου την έγραψα εδώ.

βοιωτός είπε...

Λογικά, παζαρεύουν.