Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Φωτιά στη Θήβα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο γραφικό Μοσχοπόδι της Θήβας. Ισχυρότατες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν στην περιοχή με 6 αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο, 30 οχήματα της Πυροσβεστικής και σημαντικό αριθμό πεζοπόρων τμημάτων.

9 σχόλια:

Ο Κτηνίατρος είπε...

Ελπίζω να καταφέρει να κερδίσει τη μάχη με τη φωτιά η πιο όμορφη περιοχή της Θήβας, η μοναδική τους ανάσα οξυγόνου.Αλλιώς δυστυχώς θα γίνει όπως και το Αμπελοχώρι,οικόπεδα και δικαστικές διεκδικήσεις.Μόλις έμαθα ότι έχει καεί μεγάλη έκταση.Έχεις μήπως πληροφορίες για την αιτία?

βοιωτός είπε...

Αρκετό δάσος κάηκε. Ως αιτίες αναφέρονται ο καύσωνας και η... ΔΕΗ. Δεν νομίζω πάντως ότι θα υπάρξουν οικοπεδοποιήσεις στο Μοσχοπόδι.

Ανώνυμος είπε...

Η φωτιά προήλθε από σχάση μετασχηματιστών της ΔΕΗ.
ΕΥΤΥΧΩΣ την Εσβησαν.
Βοήθησε βέβαια και η γραβάτα του υπουργού.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Ασχετο με την αιτία της φωτιάς:
Οτι καίγεται Δεν ξαναπρασινίζει
'Κρίμας' που λέμε και μεις οι αρβανίτες.

βοιωτός είπε...

Φίλτατε Στέλιο,
εξελίσσεσαι σε έναν πολύτιμο συνεργάτη. Ευχαριστούμε για τις διαφωτιστικές πληροφορίες.
Σου χρωστάμε ένα άρθρο για τον Ασωπό, με τις εταιρείες που κατηγορήθηκαν.
Οσο για το Μοσχοπόδι, έλεος. Οχι και οικόπεδα στο Μοσχοπόδι, πάει πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε καθυστέρηση στην αρχή, όμως η παρουσία του Βαγγέλα έφερε συνολικα δεκα (10) αεροσκάφη πανω απο τη φωτιά και αυτό ευτυχώς βοήθησε να σβήσουν τα δυσβατα σημεία στις ρεματιές... Ευτυχώς που έρχονται εκλογές δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο υπουργός να μην βοηθήσει; ήταν υποχρέωσή του ακόμα και σε οποιοδήποτε νομό να κάνει το ίδιο. δεν του χρωστάμε τίποτα. αυτή είναι η δουλεία του.

Ο Κτηνίατρος είπε...

Οι πληροφορίες από τη Θήβα λένε ότι οι στρατιώτες έριχναν νερό με τα κράνοι τους όταν η φωτιά πέρασε τα όρια του στρατοπέδου.Δυστυχώς για να σβήσει μια φωτιά χρειάζεται η παρουσία Υποργού.Ευτυχώς για το Μοσχοπόδι(βοιωτέ μην αποκλείεις τίποτε),δυστυχώς για τις υπόλοιπες περιοχές που δεν θα υπάρξει μια ανάλογη παρουσία.

Ανώνυμος είπε...

7 σχόλια μέχρι στιγμής για τη φωτιά στο Μοσχοπόδι, 79 για τη καρέκλα του ΠΑΣΟΚ. Είναι πολύ τρελοί αυτοί στο ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας.
Δείχνουν και την ευαισθησία τους έτσι για το περιβάλλον.
Μπράβο έθνος ανάδελφον, όπως αναφώνησε και ''συμπαθέστατος'' πρώην ύπατος πολίτης του κράτους.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε ότι το αστυνομικό τμήμα μετακόμισε; Εγώ το έμαθα από τους γείτονές του. Βλέπετε ο διοικητής δεν μπήκε στον κόπο να αναρτήσει ένα ενημερωτικό σημείωμα για τους πολίτες της Θήβας.Όταν ρώτησα τον κ.Λάμπρο-διοικ.ασφάλειας-γιατί το αμέλησαν, μου απάντησε αγενέστατα "πινακίδα δεν βάζουμε".Στη συνέχεια έμαθα ότι αρχικά τοποθετήθηκε μια ενημερωτική επιγραφή πάνω στο ξύλινο φυλάκιο που βρισκόταν μπροστά από το παλαιό κτίριο της αστυνομίας, αλλά όταν το μετακίνησαν στις καινούριες εγκαταστάσεις τους πήραν μαζί τους και την πινακίδα!Τώρα αν τους χρειαστείτε στις 4:00 το πρωί, ρωτήστε κανένα από τα αδέσποτα σκυλιά της πλατείας μήπως και σας ενημερώσουν πού βρίσκονται,αφού οι φύλακες της τάξης δεν μπαίνουν στον κόπο να το κάνουν και ούτε καν παραδειγματίζονται από το τελευταίο μικρομάγαζο, που ενημερώνει την πελατεία του με πινακίδες -που φροντίζει να παραμείνουν για καιρό- στην περίπτωση μετακόμισης του.Τέτοιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών μπορεί να μας προσφέρει το Α.Τ.Θηβών...