Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Μικρά βοιωτικά 2

Είναι τόσα πολλά τα θέματα και τόσο περιορισμένος ο χώρος.

* Εχασε το πρωτάθλημα αλλά όχι την άνοδο ο Λεβαδειακός. Ας μην πάρουμε ποτέ πρωτάθλημα Β' Εθνικής, λέω εγώ. Και υπονοώ, επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, ότι εάν δεν ξαναπέσουμε δεν μας νοιάζει το πρωτάθλημα. Της Β' Εθνικής, ασφαλώς.
* Ο Βασίλης Σταύρου επανεξελέγη πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας.
* Αύριο Τρίτη 5 Ιουνίου, στις 19:30, στην κεντρική πλατεία της Αντίκυρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το ζήτημα των ενεργειακών σταθμών που ο Ομιλος Μυτιληναίου προτίθεται να κατασκευάσει (και ήδη τελειώνει τον ένα) στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στα Ασπρα Σπίτια. Το ΠΑΚΟΕ θα είναι εκεί και μάλιστα ομιλητής θα είναι ο Παν. Χριστοδουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ και γεωλόγος χημικός στο πανεπιστήμιο.
* Στείλατε μερικοί e-mail περί του εάν μπορούμε να σχολιάζουμε "ανοιχτές επιστολές". Εσείς μπορείτε, εμείς που τη δημοσεύουμε, κανονικά όχι. Το δεοντολογικό είναι να δημοσιεύεται η ανοιχτή επιστολή και να απαντούν ο ή οι παραλήπτες. Αυτό είναι δημοκρατία.
* Και κάτι (προ)τελευταίο διότι πραγματικά είναι είδηση: το http://www.viotia.blogspot.com/ δέχεται περισσσότερες από 300 επισκέψεις την ημέρα. Η επαρχία, λοιπόν, είναι δεν εκτός των εξελίξεων.
* Συμμετέχει ο Ομιλος Μυτιληναίου στο διαγωνισμό για την απόκτηση βοσνιακής εταιρείας που παράγει αλουμίνα. Αυτό για κάποιους που φοβούνται ότι η Μυτιληναίος θα αποχωρήσει από τον κλάδο του αλουμινίου...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα δεν είναι να μην αποχωρήσει ο Μυτιληναίος από τον κλάδο, το ζήτημα είναι να μην αποχωρήσει από τον ...τόπο! Νομίζω ότι ο όμιλος πρέπει επιτέλους ν' αποκαλύψεις και τις πραγματικές προθέσεις τους σχετικά με την ηλεκτροπαραγωγή. Μέχρι στιγμής έχει άδειες παραγωγής συνολικής ισχύος σχεδός 1,5 GW! Σχεδόν όσο ο σταθμός ΔΕΗ του Αγ. Δημητρίου (Ν. Κοζάνης)!

Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να μην προχωρήσει το σχέδιο του σταθμού με εισαγόμενο (!) άνθρακα που θα είναι καταστροφικός για το περιβάλλον. Το «λόμπυ του άνθρακα» είναι ιδιαίτερα ισχυρό - κι έχει άκρες και στη Βοιωτία, αν είμαι σωστά πληροφορημένος.

βοιωτός είπε...

Λογικά, μέτοικε, ο Μυτιληναίος θα ανοίξει τα χαρτιά του μετά τις εκλογές. Ασφαλώς δεν θα έχει πρόβλημα όποια κυβέρνηση κι αν αναδειχθεί.