Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

Παρουσίαση της Endesa Hellas (που επιμένει)

Την εταιρεία παραγωγής ενέργειας Endesa Hellas παρουσίασαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αθήνα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ENDESA, κ. Rafael Miranda, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος, κ.Ευάγγελος Μυτιληναίος στις 26 Ιουνίου 2007.
Η νέα εταιρεία με ανεξάρτητη παραγωγική δυνατότητα ισχύος περίπου 2.500 MW και με ισορροπία σε θερμικές και ανανεώσιμες πηγές, φιλοδοξεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας στην Ελλάδα, με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες αγορές στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Το portfolio ενεργειακών επενδύσεων της Endesa Hellas, όπου η Endesa κατέχει τo 50,01% των μετοχών και ο όμιλος Μυτιληναίου το 49,99%, περιλαμβάνει, πάντοτε σύμφωνα με την παρουσίαση:
- Ένα σταθμό συμπαραγωγής ισχύος 334MW, ο οποίος θα αρχίσει να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2007
- Έναν υπό κατασκευή σταθμό παραγωγής συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 430MW, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2009
- Παραγωγική δυνατότητα ισχύος άνω των 1.000MW σε ανανεώσιμα
- Ένα νέο ανθρακικό σταθμό ισχύος 600MW
- Επιπρόσθετα, η νέα εταιρία θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει άδεια εμπορίας 310 MW, νέες άδειες παραγωγής για σταθμούς συνδυασμένου κύκλου από φυσικό αέριο και ανθρακικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή.

Εχει τη σημασία του να αναφέρουμε ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, πρέσβεις, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών και δημοσιογράφοι.

Είναι φανερό ότι η Endesa Hellas δεν πτοείται από τις ποικίλες αντιδράσεις φορέων της Βοιωτίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: