Σάββατο 2 Ιουνίου 2007

Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Λιβαδειάς

Πριν γράψουμε το δικό μας ξεχωριστό ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς, το της 30ής Μαϊου 2007, δημοσιεύουμε ανοιχτή επιστολή που απευθύνει η κα Δέσποινα Σπανούδη προς τον δήμαρχο Λιβαδειάς Δ. Τσιφή.


Η κα Σπανούδη, της οποίας το όνομα αναφέρθηκε κατά την επίμαχη συνεδρίαση, με τρόπο που, τουλάχιστον, υπερβαίνει τα δημοτικά πολιτικά ήθη, από τον Δ. Τσιφή, είχε υποβάλει αίτηση για τη θέση του διευθυντή της ΔΕΠΟΔΑΛ, της διαδημοτικής επιχείρησης διαχείρισης απορριμάτων, πλην όμως στη θέση προτιμήθηκε ο υιός του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Η. Γκριτζάπη με διαδικασίες που αμφισβητήθηκαν (και αμφισβητούνται) έντονα από τη μείζονα μειοψηφία, την παράταξη Κοτσικώνα και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Στυλιανό Καλογήρου.

Ομως, όπως είπαμε, εμείς θα επανέλθουμε. Ας ακούσουμε την κα Σπανούδη. Η σύνταξη και η ορθογραφία είναι δική της.



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΦΗ

Κύριε Δήμαρχε,
Με αρχική έκπληξη, που στη συνέχεια μετατράπηκε σε αγανάκτηση, σας άκουσα να αναφέρεσθε επανειλημμένα στο όνομα μου, σε χθεσινή ραδιοφωνική αναμετάδοση αποσπασμάτων από την συνεδρίαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου.
Το θέμα αφορούσε την ανακοίνωση για την πρόσληψη διευθυντή της Διαδημοτικής επιχείρησης διαχείρισης απορριμμάτων στην οποία είστε Πρόεδρος. Ανακοίνωση την οποία διάβασα σε τοπική εφημερίδα στις 11 Απριλίου, θεώρησα ότι με ενδιαφέρει και ότι μπορώ να διεκδικήσω με βάση τα προσόντα που ανέφερε. Σας υπέβαλλα αίτηση με πλήρη φάκελο στις 25 Απριλίου 2007.


Από τότε και μέχρι σήμερα δεν μου έχετε γνωστοποιήσει προφορικά ή γραπτά απολύτως τίποτε γύρω την αίτηση μου. Ούτε σε επόμενη αίτηση με την οποία ζήτησα να λάβω αντίγραφα των πρακτικών για την επιλογή διευθυντή και τα δικαιολογητικά των άλλων υποψηφίων δεν μου έχετε απαντήσει μέχρι σήμερα.

Αντί γι αυτό που πιστεύω ότι είναι υποχρέωση σας απέναντι σε ένα πολίτη, κάνατε απαράδεκτες αναφορές και σχόλια για μένα, όταν απαντούσατε σε ερώτηση του κ. Χρήστου Παλαιολόγου για τη διαδικασία της συγκεκριμένης πρόσληψης.

Άκουσα λοιπόν και εγώ μαζί με όλους τους άλλους συμπολίτες μου ότι ως διευθυντής προσελήφθη ο γιος του κ. Η. Γκριτζάπη, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης. Άκουσα να λέτε ότι δεν έχετε αποφασίσει ακόμη τι μισθό θα παίρνει ο διευθυντής.


Ότι δεν γνωρίζετε εάν έχω εγγράφως ζητήσει να μάθω για την τύχη της αίτησης μου. Άκουσα ακόμη να λέτε ότι δεν με γνωρίζετε αλλά παρά το ότι όπως αναφέρατε έχω προσόντα «χίλια τα εκατό» δεν υπάρχει καμία περίπτωση να με «διορίσετε» διότι είμαι φίλη του κ. Παλαιολόγου.

Δηλαδή κύριε Δήμαρχε:
1.Ανακοινώνετε πρόσληψη χωρίς να είναι γνωστές οι αποδοχές αυτού που θα προσληφθεί!
2. Είστε πρόεδρος της επιχείρησης αλλά δεν γνωρίζετε ότι δεν έχω λάβει ακόμη καμία απάντηση. Ο κ. Γκριτζάπης όμως, που ήταν καλλίτερα πληροφορημένος, ανέλαβε να απαντήσει και ότι θυμάται την ημερομηνία που κατέθεσα την αίτηση και ότι θα μου απαντήσετε όταν εκπνεύσει ο χρόνος εντός του οποίου σας υποχρεώνει ο νόμος!
3. Η φιλία – όπως σε άλλες εποχές τα φρονήματα- αποτελεί κώλυμα πρόσληψης και λόγο να μην εκτιμηθούν τα προσόντα μου! Άραγε τι σχέση έχει αυτό με τη μετεκλογική δήλωσή σας ότι θα είστε Δήμαρχος όλων ;

Και το ακόμη σοβαρότερο: με τέτοια κριτήρια αποκλεισμού προχωράτε σε επιλογή διευθυντή για μια Επιχείρηση Κοινής Ωφελείας που με την πορεία της συνδέονται σπουδαία θέματα για την καθημερινότητά μας:
- για την καθαριότητα, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και το περιβάλλον
- για την πορεία των έργων που είναι σε εξέλιξη και αυτών που μπορούν να διεκδικηθούν από το Δ ΚΠΣ
- για το ύψος των τελών καθαριότητας που όλοι καταβάλουμε

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μου έχετε δώσει το δικαίωμα να υπερασπιστώ την υποψηφιότητα μου. Ούτε σε συνέντευξη με καλέσατε, ούτε με έχετε ενημερώσει για κριτήρια επιλογής που να αφορούν την καταλληλότητα για την διοίκηση της ΔΕΠΟΔΑΛ, ούτε για τα προσόντα των άλλων υποψηφίων.
Απαντώ λοιπόν δημόσια, αφού κάνατε την αρχή, ότι θεωρώ ανάρμοστη τη συμπεριφορά σας σε ότι με αφορά. Ότι ουδέποτε στην ζωή μου χρησιμοποίησα τις φιλίες, τις πολιτικές μου επιλογές ή τις συγγενικές μου σχέσεις για ίδιον όφελος. Ότι περιμένω ακόμη να λάβω τα στοιχεία που σας έχω ζητήσει όπως είναι νόμιμο δικαίωμα μου και υποχρέωσή σας.

Δέσποινα Σπανούδη
Λιβαδειά 1 Ιουνίου 2007


ΥΓ: Μέσα στις τόσες παρατυπίες ας διαπράξουμε κι εμείς μία: Παρότι οι ανοιχτές επιστολές δεν πρέπει να σχολιάζονται δεν θα αποφύγουμε τον πειρασμό να πούμε ότι στα βασικά σημεία οι αιτιάσεις της κας Σπανούδη συμφωνούν με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ.
Και ακόμη ότι την τροπή που έχουν πάρει οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς είχαν προβλεφθεί στο http://viotia.blogspot.com/2007/05/blog-post_14.html και σε άλλα άρθρα μας.

ΥΓ2: Στο ίδιο άρθρο http://viotia.blogspot.com/2007/05/blog-post_14.html είχαμε προειδοποιήσει για τη ΔΕΠΟΔΑΛ στο σημείο όπου λέει: "Υπάρχουν κι άλλες που δεν κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούν αυτή τη στιγμή αλλά που όλες αποτελούν μνημεία προχειρότητας και όχι μόνον". Προσέξτε τον πληθυντικό. Τι σημαίνει; Οτι η ΔΕΠΟΔΑΛ δεν είναι η μόνη περίπτωση που οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής ελέγχονται.

Θα επανέλθουμε...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτός ο δήμαρχος, επιστήμονας άνθρωπος, δεν έχει πάρει είδηση ότι ο εν λόγω μπαμπάς είναι ένα από τα μεγαλύτερα λαμόγια του νομού εδώ και πολλά χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

ριμα κυριε Τσιφη αληθινα κριμα ειλικρινα εινια το πρωτο αληθινα καιριο χτυπημα που δεχεται η αξιοπιστια σας στα δικα μου τουλαχιστον ματια...
Εαν χρωστατε χαρη στο παλαι ποτε κομματαρχη του κυριου Ακριβακη στη Λειβαδια μπορειτε να την ανταποδωσετε με πιο κομψο τροπο?Καταγγειλλατε τις μεθοδευσεις παλαιολογου 12 χρονια στη δημοτικη αρχη και αρχιζεται τα ιδια?
Τωρα τι να πω για τον υιο του Γκριτζαπη. Επειδη εχω την ατυχια να τον γνωριζω προσωπικα προκειται για ατομο που συγκεντρωνει ολα τα αρνητικα χαρακτηριστικα αναξιοπιστιας, κακιας και πολλα αλλα ας κρατησουμε κοσμιο επιπεδο που θελει ο βοιωτος . κai με ποια προσοντα? Κριμα κριμα αληθινα να γινεται και περιγελος του Τριανταφυλλοπουλου..
Να ξερετε αγαπητε κυριε Τσιφη το πλεονεκτημα του αφθαρτου γρηγορα εξανεμιζεται στην πολιτικη και αρχιζουν τα γνωστα..Κριμα

Ανώνυμος είπε...

Και πώς να έχει αποφασισθεί ο μισθός του διευθυντή, να μη ρωτήσουμε πρώτα τον υιό Γκριτζάπη τι ανάγκες έχει;

nkalomiris είπε...

κ. Τσιφή. Δυστυχώς μια από τα ίδια. Αλήθεια για την νέα σου κλινική πότε θα πάρεις επιτέλους την άδεια. Η μήπως για αυτό δεν ήθελες να βγεις δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Κακά τα ψέμματα, η δημοκρατία δεν είναι κατεστημένος θεσμός, είναι καθημερινή άσκηση και πρακτική. Το ερώτημα είναι, έχουμε, ως λαός, ως πολίτες(;), την πολιτική ωριμότητα ν' ασκούμε και ν' ασκούμεθα καθημερινά στο επίπονο σπορ της Δημοκρατίας; Ο Συνήγορος του Πολίτη και το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχουν πάρα πολλά ράμματα για τη γούνα των αιρετών δημοτικών αρχόντων όλης της χώρας, οι οποίοι, πλην ελαχίστων, δυστυχώς, εξαιρέσεων, αντί να αντιλαμβάνονται το λειτούργημά τους ως υπερασπιστή της νομιμότητας, θεωρούν ότι ο Δήμος είναι προσωπικό τους φέουδο.

Για τον κ.Τσιφή, δεν μπορώ να αμφισβητήσω την εντιμότητά του, όμως επιβεβαιώνονται όσοι εκτιμούσαν η πολιτική απειρία του θα τον καθιστούσε απλώς την ευπρόσωπη βιτρίνα ενός άθλιου κομματικού μηχανισμού που θέλει να λυμαίνεται τα δημοτικά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

ακουσα κατι ωραίο από πολιτικό πρόσωπο και σας το μεταφέρω "καλά διώξαμε τον Παλαιολόγο γιατί δεν ήταν αρκετός και βάλαμε τον Γκριτζάπη να διοικεί;"....

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε 1,
δεν έχει αποδειχθεί ότι η επιστήμη περιορίζει τον νεποτισμό. Στην Ελλάδα μάλιστα μάλλον φαίνεται να τον προάγει.

medeon,
ως συνήθως εύστοχος.


μέτοικε,
γέλασα πολύ με το πρώτο μήνυμα. Φυσικά, αυτό είναι δείγμα μιθριδατισμού.

Για το δεύτερο σχόλιο: ακόμη κι αν είναι έτσι όπως τα λες ο Τσιφής φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη.


Τροφώνιε,
εγώ σε είχα προειδοποιήσει. Από τα άρθρα για τη ΔΕΠΑΛ και τη ΔΕΤΕΛ. Φαινόταν ότι η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει.

Ανώνυμο 2
παρατηρώ ότι τόσο εσύ όσο και ο medeon συγκρίνετε τη δημαρχία Τσιφή με εκείνην του Παλαιολόγου. Τι έγινε τόσο γρήγορα ξεχάστηκε η δημαρχία του γίγαντα της πολιτικής Ρούσσαρη;
Δεν φαντάζομαι να υπαινίσσεστε ότι ο Ρούσσαρης ήταν ο χειρότερος εκτός συναγωνισμού; Χα,Χα...

nkalomiris είπε...

Μα βοιωτέ φυσικά και έχουμε ξεχάσει την δημαρχία του Ρούσαρη. Γιατί ήταν ανύπαρκτη. χαχαχα ουχαχα.

βοιωτός είπε...

Να κλαίμε θα έπρεπε, μάλλον, Τροφώνιε. Τέσσερα, τουλάχιστον, χαμένα χρόνια...

campo είπε...

όλα αυτά απο τ΄άτομα που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση.
που ΄σαι Γιώργο να τους δεις!!!

βοιωτός είπε...

Φίλε campo, καλώς όρισες.
Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη λογική, που είναι πολύ της μοδός μεταξύ των Πασόκων. Δηλαδή τι έπρεπε; Να κυβερανά το ΠΑΣΟΚ εσαεί; Φυσικά, τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέες. Ομως μην τυφλώνεσαι από το κομματικό πάθος.


Νομίζω ότι θα έκανες καλή παρέα με τον χρήστη medeon. Και οι δύο μιλάτε για το ΠΑΣΟΚ λες και είναι το ΚΚ Ρωσσίας. Ε, δεν είναι. Πάντως θα μπορούσαμε να συζήτησουμε υπό ποιες ειδικές συνθήκες " έπεσε το σύστημα ΠΑΣΟΚ".
Αν ασφαλώς σε ενδιαφέρει.