Σάββατο 9 Ιουνίου 2007

Μεγάλη συγκέντρωση Καραμανλή στον Ορχομενό

Δεν είπε τελικά τίποτα για αυτοκινητοδρόμιο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στον Ορχομενό. Αναφέρθηκε σε θέματα παιδείας και διά βίου εκπαίδευσης και εξήρε προσωπικά το έργο και τις μεθόδους του δημάρχου Ορχομενού Λουκά Υπερήφανου.

Η συγκέντρωση των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας ήταν πολύ μεγάλη και το κλίμα πανηγυρικό. Εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός ότι ο Καραμανλής φαινόταν πλήρως ενημερωμένος για τα του Ορχομενού, "καλύτερα και από πολλούς δημοτικούς συμβούλους", όπως σχολίασε παράγων του κυβερνητικού κόμματος από την πόλη.



Για το αυτοκινητοδρόμιο η εξέλιξη δεν είναι θετική. Αυτό μας αναγκάζει να γυρίσουμε πίσω και να ψάξουμε τι μας οδήγησε ως εδώ. Σύντομα στη viotia.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σου εχω πει σε συγκεκριμενο σημειο πριν βοιωτε οτι η πατρα στο χρονοδιαγραμμα εινα πιο μπροστα σε ολα..επισης εχει αναπτυξει σημαντικα την εξευρεση της ιδιωτικης χρηματοδοτησης ..εαν και τωρα δεν το παρουμε με μπασιακο κολλητο κουμπαρο ποτε τοτε? Απλα υπαρχει ενα προβλημα.Η ΝΔ δεν κανει εργα ,δεν εχει μπει ουτε ενα στο προγραμμα ρων δημοσιων επενδυσεων, ο σουφλιαςε μιλαει μονο για το μαθηματικο τυπο στις δημοσιες συμβασεις..λαλιωτης που χρειαζεται. να κανει τη δουλεια ο μποπολας, να παρει τη μιζα , να ειμαστε ολοι χαρουμενοι..

βοιωτός είπε...

Είναι η Πάτρα αλλά δεν ήταν, medeon.
Χάθηκε ένα κρίσιμο διάστημα από το 1995 μέχρι το 2004, όταν ο Ορχομενός ήταν όχι μόνο το φαβορί αλλά ουσιαστικά ο μόνος διεκδικητής.
Με σειρά δημοσιευμάτων θα το αποδείξω.

Ανώνυμος είπε...

δεν αντιλεγω βοιωτε οτι χαθηκε το ξερω και συμγωνω.τα πλεονεκτηματα του ορχομενου πολλα αλλα η ανθρωπινη πρωτοβουλια παιζει ρολο..Για αυτο μιλαψ για χαρισματικους πολιτικους.που δεν εχουμε..Αληθεια η νομαρχια τι εκανε που συμμετεχει με σημαντικο ποσοστο στην ΕΛΠΑ που ιδρυσε ο σταμουλης? Σταμουλης,Σταμος Περγαντας τι εκαναν ολα αυτα τα χρονια? Ποιος προγραματισμος, τωρα πριν 4 μηνες αναθεσαν τη μελετη σε γραφειο/περιβαλλοντολογικη ,χωροταξικη...Εχει τεραστιες ευθυνες η νομαρχια εαν χαθει το αυτοκινητοδρομιο...Εαν ερθει η Πατρα δηλαδη με 60 % ιδιωτικη χρηματοδοτηση πως να αρνθηθει η εκαστοτε κυβερνηση? Θα το κανω στον ορχομενο γιατι εχω κουμαρο το μπασιακο_

nkalomiris είπε...

Μα, ο πρωθυπουργός μας δεν ήρθε για να τάξη τοπικά έργα - παραμύθια. Ήρθε για να τονώσει το ΝΔικό ηθικό των αγροτών όπως ακριβώς έκανε προ λίγων ημερών και στην Θεσσαλία.
Όσον αυτό που ήθελαν να ακούσουν τα αυτιά σας. Μην περιμένετε τίποτα γιατί απλώς και αν σας πουν θα σας δουλέψουν.

Ανώνυμος είπε...

Πίστα F1 στον Ορχομενό... Στοιχειώδης φρόνηση (ούτε καν βαθιά γνώση των τεκταινομένων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό) θα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να γίνει. Ούτε η Πάτρα βεβαίως έχει αξιόλογη προοπτική. Άντε, και στις δυο περιπτώσεις, καμμιά πίστα περιφερειακού ενδιαφέροντος, και πάλι πολύ είναι. Αντ' αυτού όλοι βαυκαλίζονταν, παραμύθιαζαν τον κόσμο κι ονειρεύονταν μεγαλεία. Και στην αναμπουμπούλα όλο και κάποιοι θα τα τσέπωσαν για άχρηστες μελέτες και άχρηστα έργα, έτσι δεν είναι;

Παρεμπιπτόντως, Μεδεώνα, ο «μαθηματικός τύπος» έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

ekfraseis toz ipozrgoz souflia tis xoras soz einai metoike, den einai dikes moz..auta xerei auta leei..
ti logiki oti den ginetai den ti katalavaino...ean ennoeis oti den eimaste ikanoi san laos diafono..ean ennoeis tin akatallilotita xoron tote xreizodai exigiseis

βοιωτός είπε...

μέτοικε, έχεις δίκιο για τώρα αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Αλλες οι προοπτικές το 1993...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν κατάλαβα, από τον Καραμανλή περιμένουμε να δώσει λύση;
Μήπως ΄το πολίτευμα από δημοκρατία έγινε δικτατορία; Αποφασίζουμε και διατάζουμε;
Τα κοθόνια τα δικά μας που είναι; Μιλάω για αυτά που ψηφίσαμε ως αντιπροσώπους στο Ναό της δημοκρατίας. Δεν ξεχωρίζω κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους. αυτοί τι έκαναν; Αυτοί που έχουν στα γραφεία τους μόνο για προσωπικά ρουσφέτια τρέχουν;
Η πρότασή μου είναι να βαφτίσουμε αυτά τα μεγάλα έργα - όνειρα ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, μπας και έτσι δουλέψει το σύστημα.

Medeon είπε...

Etsi einai stelio ..simfonoume

βοιωτός είπε...

Να ένα σημείο όπου διαφωνούμε Μεδεών.
Ασφαλώς μια τέτοια απόφαση πρέπει να ληφθεί σε ανώτατο επίπεδο εφόσν εμπλέκεται η μισή Ελλάδα.
Ομως γιατί έμπλέκεται η μισή Ελλάδα, αναμείνατε. Θα εκπλαγείτε και εσύ και ο Στέλιος.

Medeon είπε...

Αγαπητε Βοιωτε στη ζωη δεν ειναι ολα ασπρο η μαυρο..Δεν αμφισβητειται στην Ελλαδα η αποφασιστικη αρμοδιοτητα της εκτελεστικης εξουσιας.Απλα στην Ελλαδα παιζει μεγαλο ρολο στην προωθηση των εργων η τοπικη εξουσια.ΠΕτσι ειναι ετσι ηταν.Δεν λεμε οτι αυτοι αποφασιζουν αλλα μπορουν να κανουν πολυ περισσοτερα.Μια οργανωμενη πρωτοβουλια για την ιδιωτικη χρηματοδοτηση, ενα χρονικο πλανο.Πολλα μπορεις τελος παντων να κυνηγησεις το στοχο και ας μην τα καταφερεις στο τελος..Να εισαι σοβαρος πολιτικος ομως να προσπαθησεις..οχι Περγαντας μαμακιας

Medeon είπε...

Τωρα εαν εχεις πληροφοριες οτι προσπαθησαν και βρηκαν ανυπερβλητα εμποδια τοτε συμφωνουμε. Αυτη ειναι η ερωτηση.Εσυ εχεις την αισθηση οτι η συνολικη πολιτικη ηγεσια του νομου εργαστηκε για την προωθηση του εργου πραγματικα?

Ανώνυμος είπε...

για την βοιωτια δεν ειπε τιποτα ο καραμανλης διότι απλα δεν έχει να προτείνει καμία λύση στα προβλήματα του νομού.

βοιωτός είπε...

Πίνδαρε1,
οι εκτιμήσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα καθενός. Να προσθέσω μόνον ότι δεν πρέπει να λησμονούμε και το πολιτικό timing. Κατά τη γνώμη μου, αν ο Καραμανλής έχει λύσεις για τα βοιωτικά προβλήματα θα τις ρίξει στο τραπέζι προεκλογικά, για να πιάσουν και τόπο. Εμείς αναμένουμε...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βοιωτέ
Είμαι σίγουρος οτι προεκλογικά θα ρίξει στο τραπέζι ο Καραμανλής προτάσεις για την Βοιωτία αλλά είμαι εξίσου σίγουρος οτι δεν θα πιάσουν τόπο, διότι αποδείχθηκε αναξιόπιστος, εφ όσον δεν έκανε οτι υποσχέθηκε. Και ποιά είναι αυτά που υποσχέθηκε και δεν έκανε μπές στο site pasok.gr στο κεφάλαιο εκλογές και δες την μαύρη βίβλο αναξιοπιστίας. Δεν δαγκώνει!!

βοιωτός είπε...

Πίνδαρε1,
είτε μας θεωρείς πολύ αφελείς είτε εσύ είσαι πολύ αφελής. Δηλαδή τι; Με παραπέμπεις σε ένα καθαρά προπαγανδιστικό κείμενο, που έχει γραφεί για να διαστρέψει την καθαρή κρίση, όπως και τα αντίστοιχα όλων των κομμάτων ασφαλώς, για να δω το φως το αληθινόν; Ευχαριστώ, εχω ξανα...διαβάσει και ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βοιωτέ
επειδή πιστεύω οτι όντως έχεις καθαρή κρίση και μπορείς να ξεχωρήσεις την αλήθεια απο το ψέμα, τους ανθρώπους απο τα ανθρωπάκια, γι αυτό σε παρέπεμψα άφοβα στο site του πασοκ, εκτός εάν η καθαρή κρίση σου απορίπτει τα πάντα και είσαι οπαδός του πίστευε και μη ερεύνα.

βοιωτός είπε...

Πίνδαρε1, όλα τα διαβάζουμε και έχουμε βγάλει αρκετά συμπεράσματα. Θα μας δοθεί η ευκαιρία πιστεύω να τα πούμε αναλυτικά για το ποιος είναι αναξιόπιστος και ποιος όχι εν όψει των εθνικών εκλογών.