Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Αρχίζει απόψε το 3ο Θεατρικό Φεστιβάλ στο ΔίστομοΠιο ώριμο, αναγνωρίσιμο πανελλαδικά και με ...απαιτητικό κοινό ξεκινά αύριο 22 Αυγούστου το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου « Δίστομο 2013»!
Μια ''γεμάτη'' εβδομάδα - μέχρι τις 29 Αυγούστου - με δυναμικές θεατρικές πρωτοβουλίες από διάφορα μέρη της χώρας που θα αναπτυχθούν και θα αναδειχθούν στο δροσερό αίθριο αμφιθέατρο του Λόφου του Μαυσωλείου των σφαγιασθέντων Διστομιτών. Ένα εγχείρημα που παγιώθηκε ''με την πρώτη'' καθώς είχε πίσω του έναν αναγνωρισμένο και πολυβραβευμένο -πλέον- ''γονιό'', το ''Θεατρικό Εργαστήρι Θεατροφρένεια Διστόμου''.


Στόχος αυτού του θεσμού, είναι η ανάδειξη της τέχνης του θεάτρου, η προβολή των ερασιτεχνικών θιάσων και η επαφή του κοινού με τα έργα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Το Φεστιβάλ Πανελληνίου Ερασιτεχνικού Θεάτρου που γίνεται στο Δίστομο λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις ερασιτεχνικές ομάδες, στις οποίες δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούν, συμβάλλοντας στην ανταλλαγή και τη μεταφορά ιδεών και γνώσης πάνω στο θεατρικό γίγνεσθαι.
Όλοι οι συμμετέχοντες προέρχονται από αξιόλογες θεατρικές ομάδες που λειτουργούν ως κυψέλες πολιτιστικής έκφρασης στην περιοχή τους - άνθρωποι που καταθέτουν την ψυχή και το μεράκι τους στο θέατρο.Η Επιτροπή Επιλογής και η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ « Δίστομο 2013» με μήνυμά τους ευχαριστούν θερμά τους δεκάδες θιάσους που είτε δήλωσαν υποψηφιότητα είτε λόγω άλλων υποχρεώσεων ή δυσκολιών δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν συμμετέχοντας αλλά δήλωσαν τη πλήρη συμπαράστασή τους στον θεατρικό θεσμό. Συγχαίρουν επίσης τους προκριθέντες και τους επιλαχόντες θιάσους, ενώ εκφράζουν την ελπίδα ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα βρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα επιτρέψουν σε περισσότερους θιάσους να συμμετέχουν.
Ταυτόχρονα απευθύνουν πρόσκληση στο κοινό του Διστόμου, των άλλων κωμοπόλεων του Δήμου Αράχωβα,Αντίκυρα, Στείρι ,Άσπρα Σπίτια, Περιστερά, Κανάλι Παραλίας Διστόμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής Λειβαδιάς, Θήβας, Άμφισσας, Λαμίας , Χαλκίδας, όχι μόνο να συνεχίσουν, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά και να διευρύνουν την παρουσία τους (Μαυσωλείο,9 μμ- γενική είσοδος 2 ευρώ).


Το Πρόγραμμα των παραστάσεων του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου « Δίστομο 2013»Πέμπτη 22 Αυγούστου Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου Θεατροφρένεια «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.


Παρασκευή 23 ΑυγούστουΘεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης « Η τύχη της Μαρούλας » του Δημήτρη Κορομηλά.


Σάββατο 24 ΑυγούστουΠολιτιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης " Βουβό χειροκρότημα" « Ματωμένος γάμος» του Φρειδερίκου Γκαρσία Λόρκα.


Κυριακή 25 ΑυγούστουΘεατρικό Εργαστήρι Μοσχάτου - Ταύρου " Εν δράσει" « Ο επιθεωρητής » του Νικολάι Γκόγκολ.


Δευτέρα 26 ΑυγούστουΔημοτικό θέατρο Μαραθώνα « Πλούτος » του Αριστοφάνη.


Τρίτη 27 ΑυγούστουΚορινθιακό Θέατρο "Β. Ρώτας" « Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μπόστ


Τετάρτη 28 Αυγούστου Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη "Ρενδία Λέξις"« Ένας φόνος ζητά δολοφόνο » του Βασίλη Μουτσόπουλου


Πέμπτη 29 Αυγούστου
Τελετή λήξης - Βράβευση

Επιλαχόντες θίασοι


Θεατρική Ομάδα Ορχομενού "Ιππότες του θεάτρου" «Ανθισμένες μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ
Θεατρική Ομάδα Κρυονερίου "Εν δράσει" «Θάψτε τους νεκρούς» του Ιρβιν Σόου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: