Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Το καλύτερο

Το καλύτερο δεν υπήρξε παρά εκεί που δεν ακολουθήσαμε.


Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά




Επιστολή-φωτιά για την παραίτηση Κουτσούμπα

Από ανώνυμο αναγνώστη λάβαμε επιστολή που αναφέρεται στις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί στη Νέα Δημοκρατία μετά την παραίτηση Κουτσούμπα και τη βαθιά διαίρεση των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βοιωτία. Δείτε.

Μια άλλη προσέγγιση στη δήλωση Κουτσούμπα


Για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια ο πολιτικός πολιτισμός να αμαυρωθεί με παραποίηση και ερμηνείες η οποίες έχουν ως στόχο μικροκομματικά οφέλη.


Πολιτικά όντα , τα οποία χρησιμοποιούν παλαιοκομματικές μεθόδους μη μπορώντας να ακολουθήσουν τα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις της εποχής μας αλλοιώνουν νοήματα και ιδέες που πλέον αποτελούν απαίτηση κάθε πολίτη. Με γνώμονα αγκυλώσεις του παρελθόντος, δεν κατανοούν ότι η δημοσιοποίηση πολιτικής διαφωνίας είναι πολιτικός ρεαλισμός και με προσωπικές πρακτικές παρασκηνίου σε αντίστοιχες διαφωνίες οδηγούνται σε λάθος συμπεράσματα.


Η Ελλάδα όμως άλλαξε σελίδα , ο λαός προσεγγίζει την πραγματικότητα ουσιαστικά, οι νέοι συμμετέχουν ενεργά, όλοι απαιτούν ευθύτητα καθαρότητα ρεαλισμό και προοπτική για το αύριο.


Το να δηλώσεις διαφωνία σε στρατηγική κάποιου πλέον είναι ανάγκη, το να δηλώσεις ότι δεν στηρίζεις την στρατηγική του είναι αλήθεια, το να δηλώσεις ότι απέχεις από αυτή τη στρατηγική φανερώνει ότι τουλάχιστον δεν τον αντιμάχεσαι πολιτικά. Ίσως όλα αυτά να είναι πρωτόγνωρα για αυτούς που μέχρι σήμερα το πραγμάτωναν παρασκηνιακά ενώ στο προσκήνιο φορούσαν τη μάσκα του αγωνιστή.


Στην προσπάθεια λοιπόν δόλιας ερμηνείας της δήλωσης Κουτσούμπα προσπάθησαν να εμφανίσουν ότι ο πολιτευτής αντιμάχεται το κόμμα , ότι αντιμάχεται κάθε επιλογή του κόμματος και μάλιστα για προσωπικά οφέλη.


Είναι όμως τόσο αστείες οι προσεγγίσεις διότι ποτέ δεν έμαθαν ούτε να φυλλομετρούν τη νομοθεσία όχι να τη διαβάσουν κιόλας. Αντιμάχεται το Χειμαρα λέει, γιατί δεν έγινε ο ίδιος αντιπεριφερειάρχης όταν δεν γνωρίζουν ότι η θέση αυτή έχει ασυμβίβαστο για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δίχως καν να θέσουν στη σκέψη τους το ενδεχόμενο των αυξημένων αναγκών της περιφέρειας και του τόπου. Αντιμάχεται τις δημοτικές επιλογές του κόμματος λέει δίχως αιτιολογία μιας και δεν αναφέρεται καν στη δήλωση του Κουτσούμπα, δίχως να σκεφτούν ότι είναι συμμέτοχος και συνδημιουργός των επιλογών αυτών.


Καλή επιτυχία και στο Λουκά Μπίνιο, και στο Λουκά Υπερήφανο και σε όλες τις επιλογές του κόμματος και συναγωνιζόμενοι το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο για τον τόπο μας και για την παράταξη μας.
Εκ βάθος καρδιάς
Ο ρεαλισμός είναι απαίτηση και το παρασκήνιο σκοτεινό παρελθόν

Τη Δευτέρα η παρουσίαση των υποψηφίων Χειμάρα για τη Φθιώτιδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Χειμάρας τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010, στις 11.00 π.μ,. θα παρουσιάσει, στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ» της Λαμίας, τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού του, για τη Φθιώτιδα.

Τα οδικά έργα στη Βοιωτία από τη ΝΑΒ

Οδικά έργα προϋπολογισμού άνω των 15 εκατ. ευρώ ανακοινώνει η Νομαρχία Βοιωτίας ένα μήνα πριν από τις τοπικές εκλογές όπου ο νομάρχης κ. Περγαντάς είναι εκ νέου υποψήφιος.
Στην Αράχωβα, στα Βάγια και στα Δερβενοχώρια φαίνεται ότι συμπτωματικά ολόκληρη η Βοιωτία από τη δύση στην ανατολή θα μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο.
Συμπτωματικά επίσης οι κρουνοί των χρηματοδοτήσεων υποτίθεται ότι άνοιξαν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Οι μέθοδοι και οι συμπτώσεις θυμίζουν Μαυρογιαλούρο. Ενιγουέι.

Σημειώστε: Αρχίζουν τα έργα στην Αράχωβα, στα Βάγια, στα Δερβενοχώρια από σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2010, με την υπογραφή Περγαντά. Εδώ θα  είμαστε να τα παρακολουθούμε.
Μα γιατί, δεν το πιστεύετε; Ντροπή σας...

BTW, ο κ. Περγαντάς στους Δελφούς δεν άκουσε τίποτε για τον εκπαιδευτικό Καλλικράτη; Δεν ρώτησε τον πρωθυπουργό για το τι προβλέπεται για τη Λιβαδειά, τη Λαμία, τη Θήβα, την Αμφισσα, το Καρπενήσι;
Και εν πάση περιπτώσει τι πιστεύει ο ίδιος για το Πανεπιστήμιο Στερεάς;
Αυτή τη φορά δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί. Ούτε ο Περγαντάς ούτε οι υπόλοιποι...

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά


 

Οχι στους ψεύτες!

Γράφει ο Βοιωτός
Δεν είναι ώρα τώρα πριν ακόμη ανακοινωθούν οι οριστικές υποψηφιότητες, τα ψηφοδέλτια, τα προγράμματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου να πούμε ποιον ή ποια θα ψηφίσουμε ονομαστικά. Μπορούμε όμως να πούμε ποιον δεν θα ψηφίσουμε, ποιους δεν πρέπει να ενισχύσουμε.
Τους ψεύτες.Δεν πρέπει κανείς από εμάς να ψηφίσει υποψήφιο που γνωρίζει ότι ψεύδεται ή το έχει πράξει στο παρελθόν. Ψεύτης ονομάζεται εκείνος ή μάλλον όλοι εκείνοι που μας έχουν κοροϊδέψει τουλάχιστον μια φορά. Λοιπόν, θα το ξανακάνει αν τον ψηφίσετε, αν του δώσετε τη δυνατότητα να διαχειρίζεται την ψήφο σας.
Ισχύει απαρέγκλιτα το αξίωμα: Μια φορά ψεύτης, για πάντα ψεύτης.

Και οφείλουμε, επιτέλους, στη ζωή μας, στον τόπο μας, στα παιδιά μας, να παραμερίσουμε τον κακώς νοούμενο συναισθηματισμό, να πάψουμε να ψηφίζουμε τον κουμπάρο, τον ξάδελφο ή όποιον «κατεβάσει» το κόμμα παρότι γνωρίζουμε ότι είναι ανεπαρκής, ψεύτης και ιδιοτελής.
Οφείλουμε σε αυτές τις εκλογές του 2010 να ενηλικιωθούμε εν τέλει, να συμπεριφερθούμε ώριμα αποκλείοντας από τη δημόσια ζωή τους ψεύτες. Οπως γίνεται σε όλα τα προηγμένα κράτη του κόσμου, σε όλες τις δημοκρατικές πολιτείες που επενδύουν στο μέλλον τους.
Σκεφτείτε σοβαρά, λάβετε υπ’ όψιν σας τις δυσκολίες και το Γολγοθά που μας αναμένει όλους. Κάντε αυτό το μικρό, το λίγο που περνά από χέρι σας αλλά που θα μεταβάλει τους συσχετισμούς. Στηρίξτε τους αληθινούς, τους ηθικούς, του άξιους. Και αποτινάξτε τη συνήθεια, τον φόβο, τον ωχαδερφισμό. Απομονώστε τους ψεύτες που όλοι τους γνωρίζουμε.
Δείτε το συμφέρον σας και μην εμπιστεύεστε το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας σε όσους αποδεδειγμένα παραπλανούν, όσο κι αν για κομματικούς ή άλλους λόγους συνδέεστε μαζί τους.
Μην αφήνετε την πατρίδα στα χέρια τους. Η αφύπνιση είναι η μόνη ελπίδα. Και η τιμωρία των λωποδυτών είναι η μόνη δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη.
Πείτε οριστικά όχι στους ψεύτες. Πείτε ναι στην σοβαρότητα, ναι στην υπευθυνότητα έναντι του εαυτού σας, των παιδιών σας, του τόπου σας.
Τώρα είναι η ώρα…

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Οχι στους κλέφτες!

Γράφει ο Βοιωτός
Η θεσμική διαφθορά που ενδημεί στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ολοφάνερη και μάλιστα χωρίς χωρίς να χρειάζονται στοιχεία ή αριθμοί για να αποδειχθεί: αρκεί να παρατηρήσει κανείς πόσοι "αιρετοί" έχουν δημιουργήσει περιουσίες και μετέρχονται ένα τρόπο ζωής που δεν δικαιολογείται από τις νόμιμες αποδοχές τους.

Οι κλέφτες -διότι περί αυτών ο λόγος- βρίσκονται παντού, σε όλα τα κόμματα και σε όλες τις παρατάξεις. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους -και από αυτό μπορείτε να τους ξεχωρίσετε- είναι το απύθμενο θράσος και ασφαλώς το ψεύδος που δημιουργεί τις βάσεις για να μπορούν να λυμαίνονται τα δημόσια ταμεία.


Υπό το πρίσμα της γενικευμένης έλλειψης πληροφόρησης, παιδείας και μόρφωσης που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία δύο μύθοι -νομιμοποιητικοί της ληστείας- διαχέονται από χρόνια στην ελληνική κοινωνία και παρά τη σαθρότητα των διαδαγμάτων τους εξακολουθούν να επηρέαζουν τη συμπεριφορά πολλών πολιτών και να καλλιεργούν ένα κλίμα ανοχής με την ευθύνη όλων των δημοσιολογούντων.


Ο ένας μύθος θέλει τον καπιταλισμό να είναι από τη φύση του ληστρικός και διεφθαρμένος. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα: στις χώρες όπου ο καπιταλισμός λειτουργεί πραγματικά η δημόσια και η πολιτική διαφθορά τιμωρείται αμείλικτα. Ολοι έχουμε ακούσει για το IRS στις ΗΠΑ και δεν είναι πολύς καιρός που Γάλλος ανώτατος πολιτειακός παράγων σύρθηκε σε δίκη για παράτυπη σύμβαση 8.000 ευρώ! Στην ίδια χώρα προ ετών πρώην πρωθυπουργός αυτοκτόνησε επειδή δεν είχε δηλώσει 3άρι διαμέρισμα στο πόθεν έσχες του ενώ στη γειτονική Ιταλία οι δικαστικές περιπέτειες του Μπερλουσκόνι δείχνουν ότι η Δικαιοσύνη είναι παρούσα ακόμη και στο υψηλότερο δώμα της εξουσίας. Μόνο στην Ελλάδα η κλοπή του δημόσιου πλούτου παραμένει ατιμώρητη και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί τεκμήριο επιτυχίας!!!

Αν ο πρώτος είναι ένας μύθος για αφελείς λοιπόν ο δεύτερος είναι πολύ πιο επικίνδυνος και έχει διαβρώσει σημαντικά τμήματα του πληθυσμού -υπεράνω υποψίας. Σύμφωνα με αυτόν τα χρήματα που οι δημόσιοι λειτουργοί καταχρώνται, οι μίζες κ.λπ. "είναι του κράτους δεν είναι δικά μας, άρα δεν μας νοιάζει". Σε άλλη πιο δημοφιλή παραλλαγή ο ίδιος μύθος καθησυχάζει τους ανόητους συμπολίτες μας ότι τα χρήματα που σπαταλώνται ή ενθυλακώνονται από τους διάφορους πολιτικάντηδες είναι λέει "της ΕΟΚ, άρα τι σε ενδιαφέρει";


Φυσικά αυτά τα χρήματα είναι δικά μας και ανήκουν στα παιδιά μας.


Αυτό πρέπει να καταστεί συνείδηση ακόμη και του πιο απλού ανθρωπάκου: τα χρήματα με τα οποία πολλοί σχημάτισαν περιουσίες ατράνταχτες είναι δικά του, δικά μου, δικά μας...


Ομως σε κάποιους επιτρέπουμε όχι απλώς να βάζουν το χέρι στην τσέπη μας όπως κάνουν όλες οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά να δανείζονται επ' ονόματί μας από τις διεθνείς τράπεζες και να μας χρεώνουν διαρκώς με μεγαλύτερα ποσά που καταλήγουν ως καταθέσεις από αγνώστους σε λογαριασμούς υπουργών, σε off-shore, σε βίλες με πισίνες, σε περιουσίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το πουθενά.


Αυτό πρέπει να σταματήσει.


Η δύναμη των εκλογέων είναι μεγάλη και σε αυτή την περίπτωση. Οφείλουμε να στείλουμε σπίτι τους όλους όσοι καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και πλούτισαν εις βάρος των δημόσιων πόρων.


Ολοι τους γνωρίζουμε. Η Βοιωτία είναι μικρή.
Πρέπει να στείλουμε τους κλέφτες σπίτι τους.
Το χρωστάμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας.
Ωριμάστε. Ενηλικιωθείτε.
Αφήστε την παλαιά λογική, τις παλιές συνήθεις, τις παλιές υποχρεώσεις που οδήγησαν στην καταστροφή.


Απομονώστε τους ψεύτες. Απομονώστε τους κλέφτες.
Ψηφίστε με βάση το συμφέρον σας, το πραγματικό σας συμφέρον. Σκεφτείτε πριν επιλέξετε. Λόγου χάριν: γνωρίζετε κάποιον υποψήφιο ο οποίος φοροδιαφεύγει συστηματικά ή κλέβει τον συνεταίρο του ή κ.λπ. Πιστεύετε ότι αυτός αν αναλάβει την εξουσία θα σεβαστεί το δημόσιο χρήμα; Οχι φυσικά. Τη στιγμή που δεν σέβεται τον συνεταίρο του, τη στιγμή που δεν σέβεται του θεσμούς γιατί να σεβαστεί το δημόσιο χρήμα;


Γι΄αυτό σκεφτείτε καλά πριν επιλέξετε. Σκεφτείτε ότι μόνο με τα χρήματα μια τυπικής μίζας τα σχολεία στη Βοιωτία θα είχαν καλύτερες συνθήκες υγιεινής, με τα χρήματα της τεράστιας και ύποπτης σπατάλης σε διάφορους τομείς των ΟΤΑ (όπως στις φιέστες και τις δημόσιες σχέσεις) θα μπορούσε να λειτουργούν περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί.


Σκεφτείτε ότι τα δικά σας χρήματα κάποιοι τα καταχρώνται για προσωπικό πλουτισμό και για δημόσιες σχέσεις.
Και σε αυτές τις εκλογές απομονώστε τους. Στείλτε τους σπίτι τους.
Ωριμάστε. Μην πείθεστε ούτε στις υποσχέσεις ούτε στις απειλές.
Ενηλικιωθείτε.
Ψηφίστε σύμφωνα με το πραγματικό σας συμφέρον.
Βγάλτε εκτός κυκλοφορίας του ψεύτες, του κλέφτες, τους σπάταλους.
Τους γνωρίζετε, τους γνωρίζουμε όλοι.
Μην αφήνετε την πατρίδα στα νύχια τους.


Oχι στους ψεύτες!
Οχι στην αποχή!
Μην αφήνετε την πατρίδα στα νύχια τους

Διάκριση Κωστόπουλου στην Τοξοβολία

Διάκριση Κωστόπουλου στην Τοξοβολία
Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Η δωρεά του Ιδρύματος Μπαρμπέρη στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Η δωρεά του Ιδρύματος Μπαρμπέρη στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς
Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Κυκλοφορεί η ΒΟΙΩΤΙΑ!

Στο νέο της  τεύχος, η ΒΟΙΩΤΙΑ συνεχίζει την περιπλάνηση σε καιρούς μακρινούς μέσα από αυθεντικά κείμενα ξένων και Ελλήνων ταξιδιωτών, πολλά από τα οποία φέρνουμε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.
Αυτή τη φορά κεντρικό θέμα είναι τα ταξίδια του Οθωνα και της Αμαλίας στη βοιωτική γη, το 1834 και το 1845, μέσα από τη διεισδυτική πένα του αρχαιολόγου Λούντβιχ Ρος, ο οποίος ανήκε στη βασιλική συνοδεία. Στο α΄ μέρος που δημοσιεύουμε σήμερα, το κύριο βάρος πέφτει στο πρώτο ταξίδι του Οθωνα με τις λεπτομέρειες από την υποδοχή του στην Αράχωβα. Στο β΄ μέρος του άρθρου που θα δημοσιευτεί προσεχώς, περιλαμβάνεται το ταξίδι του 1845 με την Αμαλία –πλέον βασίλισσα της Ελλάδας– καθώς και ορισμένα χαρακτηριστικά επεισόδια από τα δύο ταξίδια, όπως εκείνο με τον Οθωνα και τους ληστές Χονδρογιανναίους στο Μάζι Αλιάρτου το 1834.
Ο ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος Λουμιώτης, εκλεκτός συνεργάτης στη ΒΟΙΩΤΙΑ, με απολύτως στρατιωτικούς όρους αναλύει την ήττα και την καταστροφή της Στρατιάς της Μικράς Ασίας στο Αφιόν Καραχισάρ τον Αύγουστο του 1922, ήττα η οποία ως γνωστόν οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή.
Ο Εμμανουήλ Λυκούδης υπήρξε διαπρεπής νομικός και λόγιος που με το ψευδώνυμο Φαίαξ έγραψε στην Εστία του 1894 πολύ ενδιαφέρουσες εντυπώσεις από την επίσκεψή του στη Λιβαδειά.
Ο Γιάννης Πατσαντάρας θέτει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τη δημοτική αρχή στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της προεκλογικής περιόδου. Η ΒΟΙΩΤΙΑ θεωρεί ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πολιτική πράξη, καθώς ένα διακεκριμένο τέκνο της βοιωτικής γης αποφασίζει να εισέλθει στον «βούρκο» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκτιμούμε ότι η υποψηφιότητα Πατσαντάρα σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση, μια εποχή στην οποία επιτυχημένοι άνθρωποι, με εντυπωσιακά βιογραφικά και εγνωσμένο ήθος, θα ριψοκινδυνεύουν ευκολότερα την κάθοδο στον πολιτικό στίβο, γεγονός που μόνο θετικές συνέπειες μπορεί να έχει για το κοινωνικό σύνολο. Η ΒΟΙΩΤΙΑ συνομίλησε με τον Γιάννη Πατσαντάρα σε μια εκ βαθέων συζήτηση που λύνει όλες τις απορίες.

Ράλι Σπριντ Ελάτειας

Α.Λ.Φ.Α.Λ. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Δ/νση: Λ.Παπασπύρου 50 Τ.Κ.32100 Λιβαδειά
Τηλ.& FAX:22610-80030
Email:alfal@otenet.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λιβαδειά 28 / 9 / 2010
Η ΑΛΦΑΛ διοργανώνει στις 17 Οκτωβρίου χωμάτινο Ράλλυ Σπρίντ με την ονομασία ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΕΛΑΤΕΙΑΣ 2010.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην κλασική διαδρομή ΕΛΑΤΕΙΑ – ΖΕΛΙ μήκους 11.65 χλμ.
Το Ράλλυ Σπρίντ Ελάτειας προσμετρά στο Κύπελλο Ράλλυ Χώματος Ν-Α-Ε-R, στο Κύπελλο F2 και στο Κύπελλο χωμάτινων σπριντ.
Η διαδρομή θα διεξαχθεί 3 φορές.
Τα αποτελέσματα από τα 2 πρώτα περάσματα θα υπολογίζονται για την κατάταξη στο Κύπελλο χωμάτινων σπριντ. Τα αποτελέσματα των 2 καλυτέρων περασμάτων από τα 3, θα υπολογίζονται για την κατάταξη στο Κύπελλο χωμάτινων ράλλυ.
Αν κάποιος αγωνιζόμενος δεν επιθυμεί να πραγματοποιήσει το 3ο πέρασμα, θα κατατάσσεται μόνο για το κύπελλο σπριντ.
Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 22.00.
Ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου από 13.00 έως 17.00 στην Ελάτεια.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου. Το ωράριο εκκίνησης του 1ου αυτοκινήτου θα δοθεί μετά το κλείσιμο των συμμετοχών.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 22610 80030 & 6974147875.
Το γραφείο τύπου της ΑΛΦΑΛ

Δωρεάν διανομή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς επιθυμεί να ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες οικογένειες ότι δύναται και διανέμει δωρεάν εγκυκλοπαίδειες γενικής παιδείας καθώς επίσης και βοηθήματα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία μας επί της οδού Καραγιαννοπούλου 47 και να επικοινωνήσουν στο τηλ. 22610-20226.
Επίσης θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι κάθε Δευτέρα στα γραφεία μας και ώρες 18:00 – 20:00 διανέμουμε δωρεάν ιματισμό.
Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά



Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Παραίτηση Ανδρέα Κουτσούμπα

Αναστέλλει κάθε κομματική δραστηριότητα ο αναπληρωτής γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τέως βουλευτής της ΝΔ στη Βοιωτία κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, που με ανακοίνωσή του στρέφεται εναντίον του Αθ. Χειμάρα και των επιλογών του για το ψηφόδελτιο της Περιφέρειας Στερεάς. Η παραίτηση Κουτσούμπα θα έχει απροσδιόριστες συνέπειες και στον Δήμο Λεβαδέων όπου ο τέως βουλευτής διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο.

Οι εξελίξεις που δρομολογούνται εξάλλου στη Νέα Δημοκρατία μετά την αποχώρηση Κουτσούμπα θα είναι οδυνηρές αλλά δεν μπορούσαν να αποφευχθούν καθώς η αφετηρία τους βρίσκεται στον παρελθόν και με αιτίες που αποτελούν κοινό μυστικό. Η παραίτηση θα λειτουργήσει ως θρυαλλίδα σε μια απαραίτητη κάθαρση στο κόμμα, σε μια αποσαφήνιση στόχων, σε έναν επαναπροσδιορισμό σκοπών  και σε μια εκ νέου επιλογή προσώπων που μπορούν επιτέλους να εκπροσωπήσουν τη ΝΔ και όχι τον εαυτό τους. Δείτε το δελτίο Τύπου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν κατά κύριο λόγο πολιτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου απαιτούν πολιτικές επιλογές και στρατηγικές προσώπων και θέσεων ικανές να μπορούν να στηρίξουν τις πολιτικές του κόμματος και να έχουν τη δυναμική να αντιμετωπίσουν την αντίπαλη υποψηφιότητα.
Σταθερός στις αξίες μου θεωρώντας ότι τα κριτήρια και οι πιέσεις του επικεφαλής του συνδυασμού για αποκλεισμό ικανών προσώπων της Βοιωτίας οδηγούν σε αποφάσεις που δεν ανταποκρίνονται στον πολίτικο χαρακτήρα αυτών των εκλογών, υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναστέλλω κάθε πολιτική και κομματική δραστηριότητα.
Ανδρέας Κουτσούμπας

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Δεν κατεβαίνει ο Σωτήρης Γκιγκέλος

Δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λεβαδέων κ. Σωτήρης Γκιγκέλος.
Οι λόγοι της απόφασης αυτής του επί πολλά έτη αυτοδιοικητικού κ. Γκιγκέλου είναι τρεις:
Η "επαγγελματική σύγκρουση" μεταξύ του εργολήπτη/μηχανικού και του αιρετού που θεμελιώνει ο Καλλικράτης. Η -φυσιολογική- κούραση μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά.
Και ασφαλώς ότι δεν υπάρχει κάποιο αυτοδιοικητικό σχήμα -από αυτά που θα διεκδικήσουν τις ψήφους των Λεβαδέων- που να δίδει την αίσθηση στον κ. Γκιγκέλο πως μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη δημοτική αρχή στην κρίσιμη εποχή στην οποία εισέρχεται η Λιβαδειά.
Δεν συνηθίζω τα μεγάλα λόγια αλλά νομίζω ότι η απουσία του Σωτήρη Γκιγκέλου καθιστά φτωχότερο το επόμενο Δ.Σ. Λεβαδέων.

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Ο Αγνιάδης αντιπεριφερειάρχης με τον Χειμάρα

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης ορίστηκε υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας για τον συνδυασμό του Αθανάσιου Χειμάρα.


Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Διακήρυξη αρχών του συνδυασμού Νέα Λιβαδειά-Νέοι Ορίζοντες

Την περασμένη Παρασκευή παρουσίασε τη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού Νέα Λιβαδειά-Νέοι Ορίζοντες ο υποψήφιος δήμαρχος Λεβαδέων Ν. Παπαγγελής. Στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας έδωσαν το παρών ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ Λ. Μίχος, οι τρεις κυβερνητικοί Βοιωτοί βουλευτές, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και -mutatis mutantis- αρκετοί πολίτες.

 Ο κ. Παπαγγελής αναφέρθηκε γενικά στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του Δήμου Λεβαδέων, στις ευκαιρίες που κατά τη γνώμη του προσφέρει ο Καλλικράτης και στην ανάπτυξη ως προϋπόθεση ευημερίας για τη Λιβαδειά.

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Συνελήφθησαν πριν από το ματς ΑΟ Θήβα-ΑΟ Χαλκίδα

Συνελήφθησαν πριν από το ματς ΑΟ Θήβα-ΑΟ Χαλκίδα


Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή








Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Επιστολή Βαγγέλη Γεωργίου

Επιστολή Βαγγέλη Γεωργίου


Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Δήλωση Γρανιτσιώτη

Δήλωση Γρανιτσιώτη
Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Λεβαδέων

Για αύριο έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον Δήμο Λεβαδέων, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στις 12 το μεσημέρι.

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Εχασε με 2-0 από τον Παναιτωλικό

Εχασε με 2-0 από τον Παναιτωλικό

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

To παζάρι αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. Λιβαδειάς όπου προβλέπεται να κυριαρχήσει το θέμα της χωροθέτησης της ετήσιας εμποροπανήγυρης της βοιωτικής πρωτεύουσας. Δείτε την ημερήσια διάταξη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Επτά νεκροί σε τροχαίο!

Επτά νεκροί σε τροχαίο!
Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Προσφυγή στην Ε.Ε. για τη ρύπανση του Ασωπού

Η Διεθνής Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατέθεσε προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα της ρύπανσης του Ασωπού. Στρέφεται κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, για πράξεις ή παραλείψεις της κεντρικής διοίκησης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και του Δήμου Οινοφύτων
Καταλογίζει στην Ελληνική Δημοκρατία ότι παραβίασε το άρθρο 11 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, δηλαδή, το δικαίωμα στην υγεία των κατοίκων των Οινοφύτων.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά


Περιοδεία Κοτσικώνα και Γκικόπουλου

Περιοδεία Κοτσικώνα και Γκικόπουλου
Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Οχι στους ψεύτες!

Γράφει ο Βοιωτός
Δεν είναι ώρα τώρα πριν ακόμη ανακοινωθούν οι οριστικές υποψηφιότητες, τα ψηφοδέλτια, τα προγράμματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου να πούμε ποιον ή ποια θα ψηφίσουμε ονομαστικά. Μπορούμε όμως να πούμε ποιον δεν θα ψηφίσουμε, ποιους δεν πρέπει να ενισχύσουμε.
Τους ψεύτες.Δεν πρέπει κανείς από εμάς να ψηφίσει υποψήφιο που γνωρίζει ότι ψεύδεται ή το έχει πράξει στο παρελθόν. Ψεύτης ονομάζεται εκείνος ή μάλλον όλοι εκείνοι που μας έχουν κοροϊδέψει τουλάχιστον μια φορά. Λοιπόν, θα το ξανακάνει αν τον ψηφίσετε, αν του δώσετε τη δυνατότητα να διαχειρίζεται την ψήφο σας.
Ισχύει απαρέγκλιτα το αξίωμα: Μια φορά ψεύτης, για πάντα ψεύτης.

Και οφείλουμε, επιτέλους, στη ζωή μας, στον τόπο μας, στα παιδιά μας, να παραμερίσουμε τον κακώς νοούμενο συναισθηματισμό, να πάψουμε να ψηφίζουμε τον κουμπάρο, τον ξάδελφο ή όποιον «κατεβάσει» το κόμμα παρότι γνωρίζουμε ότι είναι ανεπαρκής, ψεύτης και ιδιοτελής.
Οφείλουμε σε αυτές τις εκλογές του 2010 να ενηλικιωθούμε εν τέλει, να συμπεριφερθούμε ώριμα αποκλείοντας από τη δημόσια ζωή τους ψεύτες. Οπως γίνεται σε όλα τα προηγμένα κράτη του κόσμου, σε όλες τις δημοκρατικές πολιτείες που επενδύουν στο μέλλον τους.
Σκεφτείτε σοβαρά, λάβετε υπ’ όψιν σας τις δυσκολίες και το Γολγοθά που μας αναμένει όλους. Κάντε αυτό το μικρό, το λίγο που περνά από χέρι σας αλλά που θα μεταβάλει τους συσχετισμούς. Στηρίξτε τους αληθινούς, τους ηθικούς, του άξιους. Και αποτινάξτε τη συνήθεια, τον φόβο, τον ωχαδερφισμό. Απομονώστε τους ψεύτες που όλοι τους γνωρίζουμε.
Δείτε το συμφέρον σας και μην εμπιστεύεστε το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας σε όσους αποδεδειγμένα παραπλανούν, όσο κι αν για κομματικούς ή άλλους λόγους συνδέεστε μαζί τους.
Μην αφήνετε την πατρίδα στα χέρια τους. Η αφύπνιση είναι η μόνη ελπίδα. Και η τιμωρία των λωποδυτών είναι η μόνη δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη.
Πείτε οριστικά όχι στους ψεύτες. Πείτε ναι στην σοβαρότητα, ναι στην υπευθυνότητα έναντι του εαυτού σας, των παιδιών σας, του τόπου σας.
Τώρα είναι η ώρα…

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Για τον αντιπεριφερειάρχη της ΝΔ στη Βοιωτία

Οπως ήδη από την Παρασκευή έγραψε η viotia  Στη Λιβαδειά ο Μιχάλης Γιαννάκης σήμερα Δευτέρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ανακοινωθεί ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας με τον συνδυασμό του κ. Αθανασίου Χειμάρα. Πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει αναφέρει προς τη viotia  ότι ίσως μέσα στην επόμενη ώρα θα έχουμε τις τελικές αποφάσεις, για ένα θέμα που θα μου επιτραπεί να σημειώσω δυο λόγια.

Ο αντιπεριφερειάρχης εν όψει του Καλλικράτη θα είναι νομαρχεύων και θεωρείται θέση που έχει ευθύνες και αρκετές αρμοδιότητες. Δεν παύει όμως να είναι δοτή θέση, χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση. Από την άποψη αυτή δεν πρόκειται για μεγάλο ζήτημα με βάση τις καταιγιστικές εξελίξεις που θα διαμορφώσουν το μετεκλογικό τοπίο στην Ελλάδα.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έπρεπε να ανακοινώσει το όνομα του εκλεκτού στη Βοιωτία από την πρώτη στιγμή -καθαρά, δυνατά και θαρραλέα- και μετά να μετρήσει τους πραγματικούς φίλους, εκείνους δηλαδή που θα στήριζαν την επιλογή του. Οι διαδικασίες του τύπου που ακολουθήθηκαν, στη Βοιωτία τουλάχιστον, θίγουν το κόμμα και τους απλούς οπαδούς που αναμένουν από τα στελέχη  μια αντίσταση στη λαίλαπα του ΔΝΤ και τη φοροκαταιγίδα και βλέπουν προσωπικά συμφέροντα να συγκρούνται ανελέητα για τις καρέκλες... Δηλαδή μια από τα ίδια..


Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά
Για το Πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά2

Μόνος αντίπαλος τα προβλήματα, λέει ο Γιάννης Πατσαντάρας

Στον νέο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και συγκεριμένα στην Αράχωβα η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία πραγματοποίησε χθες την πρώτη της συγκέντρωση. Συμμετείχαν άνθρωποι σημαντικοί, επιτυχημένοι και κυρίως με την έξωθεν καλή μαρτυρία ως προς την εντιμότητα και την ξεκάθαρη στάση τους. Δηλαδή εκείνοι που χρειάζονται για μια ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδίοικηση... Βέβαια θα περιμένουμε και τους άλλους συνδυασμούς αλλά είναι ήδη φανερό ότι ο Γιάννης Πατσαντάρας κάνει καλή δουλειά... Δείτε το δελτίο Τύπου.

 Εγινε χθες 26/9/2010 στην Αράχωβα η πρώτη δημόσια συγκέντρωση του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία", με συμμετοχή μελών του συνδυασμού και φίλων στην οποία έγινε ευρεία συζήτηση,ανταλλαγή απόψεων για της επερχόμενες δημοτικές εκλογές.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Πατσαντάρας εκτός των άλλων, τόνισε ιδιαίτερα ότι "οι μόνοι αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα του τόπου και ο ανενημέρωτος ή ο όχι σωστά ενημερωμένος πολίτης και εδώ πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθειά μας διότι αν μας γνωρίσουν και καταλάβουν τις ιδέες και το πρόγραμμά μας είμαι σίγουρος ότι θα μας εμπιστευθούν"

Τελειώνοντας και αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του δεσμεύτηκε ότι "αν οι Δημότες μας εμπιστευθούν, θα συνεργασθούμε με την αιρετή περιφέρεια αλλά και την ευρύτερη πολιτική εξουσία με μοναδικό σκοπό την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και των συμπολιτών μας".

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Και πάλι για τους οδηγούς στη Λιβαδειά!

Από αγανακτισμένη αναγνώστρια. Κρίνετε μόνοι σας.
"ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ(Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ),ΕΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ,ΕΝΑΣ ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΙ .ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΔΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ!!!ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 2 ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ,ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΚΑΦΕ!!ΕΛΕΟΣ...".

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Για το Πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά2

Μιλώντας  στη Συνάντηση των Δελφών για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο Γιώργος Παπανδρέου εξήγγειλε μια δέσμη ευρύτατων αλλαγών στην εκπαίδευση από τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια έως την διά βίου μάθηση κ.λπ. Οπως θα διαβάσετε εδώ http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/09/2010_356898 ο πρωθυπουργός με όσα είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δίδει την εντύπωση ότι τώρα έπεσε από τον ουρανό και πως βρίσκεται-δεν βρίσκεται 15 μέρες στην Ελλάδα καθώς δεν είχε ποτέ του αντιληφθεί τα εγκλήματα όλου του ποινικού κώδικα που συντελούνται στα ελληνικά ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από 30ετίας.
Μεταξύ των άλλων δε μεγαλεπήβολων αλλαγών ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε και "Καλλικράτη" στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δηλαδή τη συγχώνευση, τη συνένωση ή και κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων.
Το ΠΑΣΟΚ αφού πορεύτηκε επί χρόνια με το σύνθημα "κάθε πόλη και ΑΕΙ κάθε κωμόπολη και ΤΕΙ" και αφού γέμισε την επικράτεια με άχρηστα ιδρύματα τώρα αποφάσισε να πωλήσει στους ιθαγενείς ως χάντρες και καθρεφτάκια τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση τμημάτων στο πλαίσιο ενός εκσυγχρονισμού πιο καθυστερημένου κι από το ΤΕΙ της Πέρα Αχλαδιάς.
Το ζήτημα είναι ευρύτερο αλλά θίγει άμεσα και τη Λιβαδειά καθώς όπως έχουμε γράψει εδώ Για το Πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά το τμήμα του Πανεπιστημίου Στερεάς που φιλοξενείται στη βοιωτική πρωτεύουσα θεωρείται -με βάση μελέτες, οι οποίες  προετοιμάζουν το έδαφος του εκπαιδευτικού Καλλικράτη- μη βιώσιμο.
Φυσικά, η κατάργηση ή η συγχώνευση του τμήματος  της Λιβαδειάς θα σημάνει την περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης που μετά τον αυτοδιοικητικό Καλλικράτη θα δεχθεί νέο πλήγμα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι εξελίξεις πρέπει να προληφθούν τώρα. Πρώτοι οφείλουν να λάβουν θέση οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων και μάλιστα με καθαρή απάντηση για το τι πρόκεται να πράξουν στην περίπτωση που το πανεπιστήμιο Στερεάς φύγει από τη Λιβαδειά.
Η viotia θα είναι εδώ για να το υπενθυμίζει. Με την υπογραφή της.
.................

Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ελένη

ΣΠΟΡΑΔΕΣ

ΕΛΕΝΗ
Με την πρώτη σταγόνα της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι
Μουσκέψανε τα λόγια πού είχανε γεννήσει αστροφεγγιές
Όλα τα λόγια που είχανε μοναδικό τους προορισμόν Εσένα!
Κατά πού θ' απλώσουμε τα χέρια μας τώρα που δε μας λογαριάζει πια
ο καιρός
Κατά πού θ' αφήσουμε τα μάτια μας τώρα πού οι μακρινές γραμμές
ναυάγησαν στα σύννεφα
Τώρα που κλείσανε τα βλέφαρα σου απάνω στα τοπία μας
Κι είμαστε -σαν να πέρασε μέσα μας η ομίχλη -
Μόνοι ολομόναχοι τριγυρισμένοι απ' τις νεκρές εικόνες σου
[...]

Πάνω από 2.000.000 οι επισκέψεις στη viotia

Καθώς ο Βοιωτός νοσηλευόταν η viotia συμπλήρωσε τα 2.000.000 επισκέψεις στα τρία χρόνια της λειτουργίας της δημιουργώντας ένα μεγάλο ρεκόρ αναγνωσιμότητας. Οι συνθήκες το 2007 όταν η viotia "έβαζε τη Βοιωτία στο δίκτυο" δεν έμοιαζαν στις σημερινές: λίγοι είχαν πρόσβαση στο Internet και ακόμη λιγότεροι το χρησιμοποιούσαν για πληροφόρηση. Η μεγάλη αλλαγή που έφερε η viotia δεν άργησε να ριζώσει και η ηλεκτρονική μας εφημερίδα έγινε γρήγορα καθημερινή συνήθεια χιλιάδων Βοιωτών στην Ελλάδα και σε όλόκληρο τον κόσμο.

Δείτε στον πίνακα τις μηνιαίες pageloads της viotia από την αρχή της εγκατάστασης του μετρητή το 2007 μέχρι το 2010.


















Ενα μεγάλο ευχαριστώ χρωστάμε στους αναγνώστες αλλά και στους σχολιαστές, τους αρθρογράφους, τους αλληλογράφους. Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί η παρέμβαση της  viotia στα προβλήματα των πολιτών καθώς μέσα από τις στήλες της δημοσιοποιήθηκαν πολλά κακώς κείμενα και οι δημόσιες αρχές  σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις ανταποκρίθηκαν στη φωνή των πολιτών και δόθηκαν έτσι σημαντικές λύσεις σε χρονίζοντα θέματα που ταλαιπωρούσαν αναίτια το κοινωνικό σώμα.  
Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή της viotia μετά την αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας της λόγω ασθενείας. Την περασμένη εβδομάδα και καθώς η viotia επανερχόταν σιγά-σιγά σε κανονικού ρυθμούς οι επισκέψεις διαμορφώθηκαν κοντά στις 6.000/ημέρα όπως μπορείτε να δείτε στον σχετικό πίνακα κάτω. 
Είναι βέβαιο ότι όσο πλησιάζουμε προς τις τοπικές εκλογές οι αριθμοί θα ανεβαίνουν.
Εχω γράψει και άλλοτε ότι δεν ενδιαφέρουν οι αριθμοί καθαυτοί. Για εμένα το σημαντικό που κρατάω από αυτή την μεγάλη ανταπόκριση είναι  ότι αποδεικνύει "η ποιότητα, ΄(την οποία προσφέρει κατά γενική ομολογία η viotia) πουλάει". Αρκεί να προσφέρεται χωρίς παραχωρήσεις και χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς ταλαντεύσεις. Δίχως συγκαλύψεις. Χωρίς συμψηφισμούς.
Ενα ακόμη ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Δεν θα την προδώσουμε ποτέ. Δεν θα πάψουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον με κάθε κόστος. Δεν θα πάψουμε να είμαστε η φωνή του πολίτη που στενάζει κάτω από το σαθρό σύστημα. Και θα γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, όπως εσείς οι αναγνώστες μας γίνεστε κάθε μέρα περισσότεροι.

Τέλος αλλά όχι τελευταίο. Χρωστώ προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι (και ήταν εκατοντάδες) έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ηταν εξαιρετικά συγκινητικό και καθώς δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις και εκδηλώσεις δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Ενα δημόσιο ευχαριστώ νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή. Ενα δημόσιο ευχαριστώ, προσωπικά, στον καθένα και την καθεμία, που μου συμπαραστάθηκε από κοντά, με μήνυμα, με τηλεφώνημα, με ημέηλ, με σχόλιο στη viotia, με επίσκεψη στι νοσκομείο, με ερώτηση μέσω γνωτστών ή φίλων.
Αυτά...  

Στη Λιβαδειά ο Μιχάλης Γιαννάκης

Στη Λιβαδειά βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο βουλευτής Βοιωτίας με τη Νέα Δημοκρατία Μιχάλης Γιαννάκης. Μάλιστα το βράδυ δείπνησε σε γνωστό μεζεδοπωλείο της βοιωτικής πρωτεύουσας. Δεν κατέστη δυνατόν να πληροφορηθεί η viotia αν κατά τη διάρκεια του δείπνου "φαγώθηκε" κάποιος από τους επίδοξους αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας καθώς ο κ. Γιαννάκης δήλωσε ότι το όνομα του εκλεκτού θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το βράδυ και οι 4 βουλευτές Βοιωτίας βρέθηκαν μετά από πολύ καιρό στη Λιβαδειά...

Στην Εύβοια ο Χειμάρας

Στην Εύβοια ο Χειμάρας

Διαφάνεια και συμμετοχή αντιτάσσει η Γιώτα στα κομματικά χρίσματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η υποψήφια δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου ολοκλήρωσε τον κύκλο συνεργασιών που είχε με τα Δημοτικά Συμβούλια του Καλλικρατικού Δήμου. Δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στην σύνταξη του προγράμματος του συνδυασμού της Ανεξάρτητης Κίνησης του νέου Δήμου Λεβαδέων και αναφέρει ότι :


"Tο ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών περιστρέφεται γύρω από τα προβλήματά τους και την άμεση επίλυσή τους. Αδιαφορούν για τις κομματικές διαδικασίες χρισμάτων και παρεμβάσεων. Εμείς σύμφωνα με τη προγραμματική διακήρυξή μας, θα προσπαθήσουμε στο νέο Δήμο να ενώσουμε τους δημότες, να αξιοποιήσουμε τις συλλογικότητες, ν’ απαντήσουμε στο συγκεντρωτισμό του Καλλικράτη με δημοκρατικές διαδικασίες, διαφάνεια και συμμετοχή. Σ’ αυτή τη λογική της συλλογικότητας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του κάθε συνενούμενου Δήμου και με κριτήριο την αναπτυξιακή πορεία του νέου Δήμου Λεβαδέων θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας".


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Καλό

Ευχαριστούμε τον Κ.Ν. για την αποστολή...

Διάλεξη στη Θήβα

Ελληνικό Ιδρυμα Τεχνών

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Θα ξαναγίνει ο Ασωπός ποτάμι;

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ»

28ης Οκτωβρίου 22, ΤΚ 32011, Οινόφυτα Βοιωτίας, τηλ 6936726370, pioaniss@yahoo.gr

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σ υ ν έ ν τ ε υ ξ η Τ ύ π ο υ

Την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 13.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20, Αθήνα), το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού και ο Σύλλογος «Πολίτες για την Αειφορία» θα δώσουν συνέντευξη τύπου με θέμα:


“Ο Ασωπός να ξαναγίνει ποτάμι”
Στη συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστεί η Συλλογική Προσφυγή της Διεθνούς Ένωσης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης (http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/socialcharter/ECSR/ECSRdefault_en.asp) με αντικείμενο την παραβίαση του δικαιώματος στην υγεία των κατοίκων των Οινοφύτων από τη βιομηχανική ρύπανση.
Την παρουσίαση θα κάνουν ο Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης (Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, www.hlhr.gr) κ. Δ. Χριστόπουλος & ο συντάκτης της Προσφυγής κ. Γ. Κτιστάκις.



Κατά την παρουσίαση θα παρέμβουν οι :

• η γιατρός Φωτεινή Μαλανδρίνου, ενδοκρινολόγος, διευθύντρια ενδοκρινολογικού τμήματος αντικαρκινικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»

• η δικηγόρος Λούσυ Κιουσοπούλου

• ο χημικός Αθανάσιος Παντελόγλου

• ο επικ. καθηγητής χημείας των τροφίμων Γιάννης Ζαμπετάκης και

• ο εκπρόσωπος των οργανώσεων της περιοχής των Οινοφύτων πρεσβύτερος Ιωάννης Οικονομίδης



Σας καλούμε να παρευρεθείτε.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Επίτιμος δημότης Ορχομενού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και 19 φωτογραφίες

Επίτιμος δημότης Ορχομενού ανακηρύχθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Δείτε το φωτορεπορτάζ.
Επίτιμος δημότης Ορχομενού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και 19 φωτογραφίες

Εκλεβαν καλώδια του ΟΣΕ















Συνελήφθησαν δύο άτομα, για διατάραξη ασφαλείας σιδηροδρόμων και κλοπή
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί πολίτες Ρουμανίας, ηλικίας 21 και 31 ετών, αντίστοιχα, κάτοικοι Αλιάρτου Βοιωτίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων και κλοπή.

Η σύλληψή τους επετεύχθη, στα πλαίσια στοχευμένης δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ο.Σ.Ε, που αφορούν την κοπή-κλοπή εναερίων χάλκινων καλωδίων ηλεκτροκίνησης, του σιδηροδρομικού δικτύου περιφερείας μας.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενεργώντας περιπολία κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου του Ο.Σ.Ε, κατέλαβαν απογευματινές ώρες της χθες στο χ/σ 132+000, τους ανωτέρω δράστες να προβαίνουν με την χρήση χειροκίνητου κόφτη μετάλλων, στην κοπή εναέριων χάλκινων καλωδίων του Ο.Σ.Ε.

Στο σημείο ανευρέθηκαν πενήντα δύο τεμάχια καλωδίου χαλκού του ενός μέτρου έκαστο, καθώς και πεντακόσια πενήντα μέτρα ενιαίου τμήματος, έτοιμο για τεμαχισμό. Σε παρακείμενο αγρό με ελαιόδενδρα, βρέθηκε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απαγωγής 12χρονου αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απαγωγής 12χρονου αλλοδαπού

Στο Καρπενήσι ο Περγαντάς

Θρήσκος μας προέκυψε αίφνης ο Κλέαρχος...
Στο Καρπενήσι ο Περγαντάς

Ανοιχτή επιστολή Συλλόγου Γυναικών

Ανοιχτή επιστολή Συλλόγου Γυναικών

Ξεκινούν τα μαθήματα στον Χορευτικό Λαογραφικό Ομιλο Λιβαδειάς

Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών του Ομίλου αρχίζουν τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 στο 2 Λύκειο Λιβαδειάς (οδός Ρούμελης) από τις 16.00 ως 22.00.

Σας περιμένουμε και φέτος για μια ακόμη χρονιά γεμάτη από ήχο και μελωδία στο ρυθμό της παράδοσης. Εγγραφές νέων μελών κάθε Δευτέρα και μέχρι τέλος Οκτωβρίου στο χώρο και τις ώρες των μαθημάτων.Έναρξη παιδικού τμήματος στις 15 Οκτωβρίου 2010 , ώρα 5.00μ.μ., στο χώρο του πνευματικού κέντρου της Μητροπόλεως Λιβαδειάς(ισόγειο).

τηλ επικοινωνίας

6972805779

6946094946

Οχι στους κλέφτες!

Γράφει ο Βοιωτός
Η θεσμική διαφθορά που ενδημεί στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ολοφάνερη και μάλιστα χωρίς χωρίς να χρειάζονται στοιχεία ή αριθμοί για να αποδειχθεί: αρκεί να παρατηρήσει κανείς πόσοι "αιρετοί" έχουν δημιουργήσει περιουσίες και μετέρχονται ένα τρόπο ζωής που δεν δικαιολογείται από τις νόμιμες αποδοχές τους.

Οι κλέφτες -διότι περί αυτών ο λόγος- βρίσκονται παντού, σε όλα τα κόμματα και σε όλες τις παρατάξεις. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους -και από αυτό μπορείτε να τους ξεχωρίσετε- είναι το απύθμενο θράσος και ασφαλώς το ψεύδος που δημιουργεί τις βάσεις για να μπορούν να λυμαίνονται τα δημόσια ταμεία.


Υπό το πρίσμα της γενικευμένης έλλειψης πληροφόρησης, παιδείας και μόρφωσης που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία δύο μύθοι -νομιμοποιητικοί της ληστείας- διαχέονται από χρόνια στην ελληνική κοινωνία και παρά τη σαθρότητα των διαδαγμάτων τους εξακολουθούν να επηρέαζουν τη συμπεριφορά πολλών πολιτών και να καλλιεργούν ένα κλίμα ανοχής με την ευθύνη όλων των δημοσιολογούντων.


Ο ένας μύθος θέλει τον καπιταλισμό να είναι από τη φύση του ληστρικός και διεφθαρμένος. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα: στις χώρες όπου ο καπιταλισμός λειτουργεί πραγματικά η δημόσια και η πολιτική διαφθορά τιμωρείται αμείλικτα. Ολοι έχουμε ακούσει για το IRS στις ΗΠΑ και δεν είναι πολύς καιρός που Γάλλος ανώτατος πολιτειακός παράγων σύρθηκε σε δίκη για παράτυπη σύμβαση 8.000 ευρώ! Στην ίδια χώρα προ ετών πρώην πρωθυπουργός αυτοκτόνησε επειδή δεν είχε δηλώσει 3άρι διαμέρισμα στο πόθεν έσχες του ενώ στη γειτονική Ιταλία οι δικαστικές περιπέτειες του Μπερλουσκόνι δείχνουν ότι η Δικαιοσύνη είναι παρούσα ακόμη και στο υψηλότερο δώμα της εξουσίας. Μόνο στην Ελλάδα η κλοπή του δημόσιου πλούτου παραμένει ατιμώρητη και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί τεκμήριο επιτυχίας!!!

Αν ο πρώτος είναι ένας μύθος για αφελείς λοιπόν ο δεύτερος είναι πολύ πιο επικίνδυνος και έχει διαβρώσει σημαντικά τμήματα του πληθυσμού -υπεράνω υποψίας. Σύμφωνα με αυτόν τα χρήματα που οι δημόσιοι λειτουργοί καταχρώνται, οι μίζες κ.λπ. "είναι του κράτους δεν είναι δικά μας, άρα δεν μας νοιάζει". Σε άλλη πιο δημοφιλή παραλλαγή ο ίδιος μύθος καθησυχάζει τους ανόητους συμπολίτες μας ότι τα χρήματα που σπαταλώνται ή ενθυλακώνονται από τους διάφορους πολιτικάντηδες είναι λέει "της ΕΟΚ, άρα τι σε ενδιαφέρει";


Φυσικά αυτά τα χρήματα είναι δικά μας και ανήκουν στα παιδιά μας.


Αυτό πρέπει να καταστεί συνείδηση ακόμη και του πιο απλού ανθρωπάκου: τα χρήματα με τα οποία πολλοί σχημάτισαν περιουσίες ατράνταχτες είναι δικά του, δικά μου, δικά μας...


Ομως σε κάποιους επιτρέπουμε όχι απλώς να βάζουν το χέρι στην τσέπη μας όπως κάνουν όλες οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά να δανείζονται επ' ονόματί μας από τις διεθνείς τράπεζες και να μας χρεώνουν διαρκώς με μεγαλύτερα ποσά που καταλήγουν ως καταθέσεις από αγνώστους σε λογαριασμούς υπουργών, σε off-shore, σε βίλες με πισίνες, σε περιουσίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το πουθενά.


Αυτό πρέπει να σταματήσει.


Η δύναμη των εκλογέων είναι μεγάλη και σε αυτή την περίπτωση. Οφείλουμε να στείλουμε σπίτι τους όλους όσοι καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και πλούτισαν εις βάρος των δημόσιων πόρων.


Ολοι τους γνωρίζουμε. Η Βοιωτία είναι μικρή.
Πρέπει να στείλουμε τους κλέφτες σπίτι τους.
Το χρωστάμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας.
Ωριμάστε. Ενηλικιωθείτε.
Αφήστε την παλαιά λογική, τις παλιές συνήθεις, τις παλιές υποχρεώσεις που οδήγησαν στην καταστροφή.


Απομονώστε τους ψεύτες. Απομονώστε τους κλέφτες.
Ψηφίστε με βάση το συμφέρον σας, το πραγματικό σας συμφέρον. Σκεφτείτε πριν επιλέξετε. Λόγου χάριν: γνωρίζετε κάποιον υποψήφιο ο οποίος φοροδιαφεύγει συστηματικά ή κλέβει τον συνεταίρο του ή κ.λπ. Πιστεύετε ότι αυτός αν αναλάβει την εξουσία θα σεβαστεί το δημόσιο χρήμα; Οχι φυσικά. Τη στιγμή που δεν σέβεται τον συνεταίρο του, τη στιγμή που δεν σέβεται του θεσμούς γιατί να σεβαστεί το δημόσιο χρήμα;


Γι΄αυτό σκεφτείτε καλά πριν επιλέξετε. Σκεφτείτε ότι μόνο με τα χρήματα μια τυπικής μίζας τα σχολεία στη Βοιωτία θα είχαν καλύτερες συνθήκες υγιεινής, με τα χρήματα της τεράστιας και ύποπτης σπατάλης σε διάφορους τομείς των ΟΤΑ (όπως στις φιέστες και τις δημόσιες σχέσεις) θα μπορούσε να λειτουργούν περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί.


Σκεφτείτε ότι τα δικά σας χρήματα κάποιοι τα καταχρώνται για προσωπικό πλουτισμό και για δημόσιες σχέσεις.
Και σε αυτές τις εκλογές απομονώστε τους. Στείλτε τους σπίτι τους.
Ωριμάστε. Μην πείθεστε ούτε στις υποσχέσεις ούτε στις απειλές.
Ενηλικιωθείτε.
Ψηφίστε σύμφωνα με το πραγματικό σας συμφέρον.
Βγάλτε εκτός κυκλοφορίας του ψεύτες, του κλέφτες, τους σπάταλους.
Τους γνωρίζετε, τους γνωρίζουμε όλοι.
Μην αφήνετε την πατρίδα στα νύχια τους.


Oχι στους ψεύτες!

Οχι στην αποχή!

Μην αφήνετε την πατρίδα στα νύχια τους

Το 6ο Διεθνές Συνέδριο Βοιωτικών Μελετών και 12 φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου στη Λιβαδειά το 6ο Διεθνές Συνέδριο Βοιωτικών Μελετών. Ο Βοιωτός παρότι εισηγητής δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί όμως πληροφορείται ότι το επιστημονικό ενδιαφέρον κινήθηκε σε ευρωπαϊκά πρότυπα, η οργάνωση ήταν για μια ακόμη φορά άψογη (συγχαρητήρια στο Δ.Σ. της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών) ενώ και η προσέλευση του κοινού ήταν αξιόλογη -όση πρέπει για τόσο υψηλών απαιτήσεων εκδηλώσεις. Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου προσέδωσε επιπλέον αίγλη στην "φθινοπωρινή σύναξη των πιστών της Βοιωτίας".

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι διατυπώθηκαν και κάποια παράπονα για υπερπροβολή ορισμένων συνέδρων και εταίρων, αλλά αυτά είναι συνήθη. Και τα παράπονα και οι "attention whores" , που παρεπιδημούν ακόμη και σε πολιτιστικές εταιρείες ...Δείτε το φωτορεπορτάζ του Χρήστου Λουκά και θα επανέλθουμε.

Το 6ο Διεθνές Συνέδριο Βοιωτικών Μελετών και 12 φωτογραφίες

Για τη Λιβαδειά

Ηλεκτρονική δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές στη Λιβαδειά αναρτά η viotia. Ψηφίστε πάνω αριστερά.

Η πόλις

Η πόλις

Είπες· «Θα πάγω σ' άλλη γη, θα πάγω σ' άλλη θάλασσα.
Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλλίτερη απ' αυτή.
Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή·
κ' είν' η καρδιά μου -σαν νεκρός- θαμένη.
Ο νους μου ως πότε μες στον μαρασμόν αυτόν θα μένει.
Οπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα.»

Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς·
και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ' ασπρίζεις.
Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού -μη ελπίζεις-
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Ετσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ' όλην την γη την χάλασες.

Ροζ συλλήψεις στη Λαμία

Ροζ συλλήψεις στη Λαμία

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το πανηγύρι στην Παναγία του Παρνασσού και 12 φωτογραφίες

Η Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίας Μαρίνας Λοκρίδος, για την οποία η ακριβής ημερομηνία κτίσεως δεν είναι γνωστή, αλλά πιθανολογείται προ της τουρκοκρατίας, το 16ο ή 17ο αι., είναι ένα διατηρητέο μνημείο, που χρήζει αναπαλαίωσης από την Αρχαιολογική υπηρεσία.
Σε πολλούς είναι γνωστή και ως Παναγία του Παρνασσού, καθώς βρίσκεται στους πρόποδές του. Έως το 1992 η μονή ήταν ανδρώα, όμως από το Σεπτέμβριο του 1992 με προεδρικό διάταγμα μεταβλήθηκε σε γυναικεία, υπαγόμενη στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Προ δεκαετίας δε υπήρχε κάποια μοναχή, που όμως πριν από δύο χρόνια αποχώρησε.
Πλησιέστερο στη μονή χωριό, στο οποίο και ανήκει, είναι η Αγία Μαρίνα, δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Τιθορέας της Φθιώτιδος.
Η μονή εορτάζει στις 23 Αυγούστου. Πέρυσι (2009) την ημέρα της πανηγύρεως ο νομάρχης Φθιώτιδος Αθανάσιος Χειμάρας εγκαινίασε τον ασφαλτόδρομο από Αγία Μαρίνα έως και την Ιερά μονή ως έργο της νομαρχίας Φθιώτιδος. Φέτος την παραμονή της εορτής (22 Αυγούστου) το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία από τους ιερείς της περιοχής (Κάτω Τιθορέας π. Ευάγγελο Τσαπρούνη, Τιθορέας π. Μιχαήλ Πατσιάδη, Ελάτειας π. Απόστολο, Λευκοχωρίου π. Γρηγόριο Νικολάου και Αγίας Παρασκευής π. Σπυρίδωνα Καραούζα). Το θείο κήρυγμα εκφώνησε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Καραγκούνης εκ Τιθορέας, που υπηρετεί στην Ιερά μονή Αγίου Γεωργίου του Καΐρου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Ανήμερα της 23ης Αυγούστου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαος κατά την πανηγυρική θεία λειτουργία και εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Επίσης ανακοίνωσε και το όνομα Ελισάβετ ως νέας μοναχής της μονής, όπου θεού θέλοντος από τον Οκτώβριο του 2010 θα τοποθετηθεί επίσημα στην Ιερά μονή με αδελφότητα στο ανάλογο επόμενο χρονικό διάστημα.
Η Ιερά μονή της Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνας είναι προσβάσιμη και πλησίον της Φθιώτιδας και Βοιωτίας και περιμένει τον κάθε πιστό και ευλαβή προσκυνητή στην ωραία τοποθεσία του Παρνασσού να του προσφέρει τη χάρη της και τη φιλοξενία των μοναχών.

Π. Ευάγγελος Τσαπρούνης
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας
Δείτε το φωτορεπορτάζ του συνεργάτη της viotia κ. Χρήστου Λουκά.
Η Παναγία του Παρνασσού και 12 φωτογραφίες

Οχι στην αποχή!

Γράφει ο Βοιωτός

Με αφορμή το σχόλιο που ανήρτησε εδώ (Μην αφήνετε την πατρίδα στα νύχια τους) η εκλεκτή αναγνώστρια Μούσα ισχυρίζομαι ότι η αποχή από τις τοπικές εκλογές δεν αποτελεί λύση που προάγει το δημόσιο συμφέρον παρά επιδεινώνει το πρόβλημα της πολιτκής αντιπροσώπευσης και επιπρόσθετα αναβάλλει τις ριζικές αποφάσεις που πρέπει καθένας από εμάς να λάβει για το μέλλον του.
Είναι γνωστό ότι η απόλυτη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης και των εκπροσώπων του έχει οδηγήσει πολλούς πολίτες στην ιδιώτευση καθώς αρνούνται να αποδεχθούν την απίστευτη βρωμιά και τη θεσμική διαφθορά που χαρακτηρίζει ολόκληρο το σαθρό κύκλωμα εξουσίας στη χώρα.
Δύο είναι συνήθως οι κατηγορίες των πολιτών που απέχουν.
Εκείνοι που θεωρούν ότι με την αποχή διαμαρτύρονται προς μια άγνωστη θεά της δημοκρατίας και πως απονομιμοποιούν το σύστημα παραμένοντας εκτός των διαδικασιών. Η άποψη αυτή μπορεί να έχει βάση για πραγματικά δημοκρατικές χώρες αλλά στην Ελλάδα είναι «πολιτικά αφελής».
Διότι όποιος περιμένει να θιγούν ηθικά και να διορθωθούν οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού πολιτικού συστήματος επειδή υπάρχει μεγάλη αποχή από τις εκλογές είναι σαν να περιμένει από ένα μαφιόζο που σκότωσε 4 αντιπάλους του να έχει τύψεις επειδή πέρασε με κόκκινο στο φανάρι μετά τους φόνους…
Μια δεύτερη κατηγορία πολιτών απέχει διότι αρνείται να συμμετάσχει σε στημένα παιχνίδια, όπως αυτά που παίζονται στην πλάτη των ψηφοφόρων κάθε φορά που στήνονται κάλπες. Η άποψη αυτή είναι περισσότερο πολιτική και είναι εν πολλοίς ορθή.
Όμως πρόκειται για επιλογή πολυτελείας και μάλιστα το επαναλαμβάνω σε ουσιαστικά δημοκρατικά κράτη. Η παραχώρηση της πολιτικής πρωτοβουλίας σε εξουσιαστικούς μηχανισμούς όπως τα υπάρχοντα κόμματα, οι οργανώσεις, τα συνδικάτα, οι ΜΚΟ κ.λπ. που όπως όλοι παραδέχονται είναι επιπέδου Γάμα(τα) Εθνικής οδήγησε ήδη στην καταστροφή. Η συνέχιση της χειραγώγησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη κεντρικής πολιτκής σκηνής από τα κόμματα, τους εκπροσώπους τους και τους διασυνδεδεμένους με αυτά παρατερχάμενους θα οδηγήσει στο πλιάτσικο, στη λαφυραγώγηση και στην απόλυτη καταστροφή ακόμη και των βασικών υποδομών της πατρίδας. Αυτό είναι η φυσική κατάληξη κάθε τελικού σταδίου της παρακμής όπως αυτής που σκεπάζει σήμερα την Ελλάδα.

Μπορούμε να αποτρέψουμε τις καταστροφικές εξελίξεις;
Μπορούμε τουλάχιστον να το επιχειρήσουμε.
Από την πλευρά αυτή η αποχή δεν πρέπει να περιλαμβάνεται ούτε καν ως σκέψη στις επιλογές του σοβαρού πολίτη. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι η διαιώνιση του σάπιου συστήματος. Ολοι εσείς που το σκέπτεστε και σας καταλαβαίνω ξεχάστε το.

Αποφασίστε.
Βγείτε από τα στεγανά της προκατασκευασμένης σκέψης. Χρησιμοποιήστε το δικό σας μυαλό, αμφισβητήστε τους νταραβεριτζήδες και τους γνώστες. Είδαμε που μας οδήγησαν.
Ωριμάστε.
Αφήστε πίσω σας τους συναισθηματισμούς. Μην επιτρέπετε να σας αθροίζουν ως πρόβατα ούτε να σας τοποθετούν στους ουδέτερους, στους δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Το χρωστάτε στα παιδιά σας και στους γονείς, στο εαυτό σας και στο μέλλον σας.
Μην απεμπολείτε το συμφέρον σας, το πραγματικό σας συμφέρον, που σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδιο με όσους πλούτισαν με το αίμα μας, με όσους ανέβηκαν πατώντας σε πτώματα.
Μην αφήνετε την πατρίδα στα νύχια των αρπακτικών.
Τους ξέρετε, τους γνωρίζετε. Στείλτε τους στην αποστρατεία. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία.
Και προπάντων όχι αποχή.
Ψηφίστε μαζικά εκείνους που θεωρείτε καλύτερους αφού απαλλάξετε τη σκέψη σας από όλους τους καταναγκασμούς και τις έξεις, από όλες τις συμβουλές που παραδόξως δεν σας σας έχουν ωφελήσει ποτέ, από όλους τους συναισθηματισμούς για τον κουμπάρο, για το κόμμα, για την παρέα...
Όχι στην παραίτηση ναι στη συμμετοχή.
Για να έχετε τουλάχιστον μια απάντηση όταν τα παιδιά σας σας ρωτήσουν:
«Μπαμπά εσύ τι έκανες την εποχή του Μνημονίου;».

Κυκλοφορεί η ΒΟΙΩΤΙΑ!

Ο Θανάσης Χειμάρας στη Φωκίδα

Ο Θανάσης Χειμάρας στη Φωκίδα

Παρουσίαση ιστοσελίδας για τον Δημήτριο Υψηλάντη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς τα Μ.Μ.Ε.
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα Σάββατο και ώρα 12 π.μ.
στο ξενοδοχείο ″ΦΙΛΙΠΠΟΣ″ στη Λιβαδειά θα γίνει παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας www.dimitriosypsilantis.gr
με θέμα: ″ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ″ – ″Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ″
στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη Βοιωτίας την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010.
Με τιμή
Παντελής Γ. Φραγκούλης

Καταγγελία Εργατικού Κέντρου

Καταγγελία Εργατικού Κέντρου

Απολογισμός 2009 στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς

H συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 22η Σεπτεμβρίου 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Παλαιό Δημαρχείο.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού Δήμου Λεβαδέων οικ. έτους 2009.
2. Έγκριση Ισολογισμού του Δήμου Λεβαδέων οικ. έτους 2009.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ολα τα Δάχτυλα Σιωπή

Όλα τα κυπαρίσσια δείχνουνε μεσάνυχτα
Όλα τα δάχτυλα
Σιωπή

Έξω από τ' ανοιχτό παράθυρο του ονείρου
Σιγά σιγά ξετυλίγεται
Η εξομολόγηση
Και σαν θωριά λοξοδρομάει προς τ' άστρα!

Φθινοπωρινή Ισημερία


Πόσοι θυμόμαστε ότι σήμερα μπαίνουμε στο Φθινόπωρο; Πάντως ο Μάνος Χατζιδάκις, ευαίσθητος δέκτης των μικρών συγκινήσεων, σίγουρα μελαγχοπούσε δημιουργώντας.

Υποψήφιος στον Ορχομενό ο Νίκος Καΐλης

Μόλις 21 ετών είναι ο Νίκος Καΐλης, ο νεαρός φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, που κατέρχεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον νέο διευρυμένο Δήμο Ορχομενού με τον συνδυασμό ''ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ'' του Κώστα Ξηρογιάννη. Συνειδητοποιημένος, πολιτικοποιημένος και αποφασιστικός ο Νίκος θεωρεί ότι η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί υποχρέωση του πολίτη και πως είναι καιρός να γίνει η αγανάκτηση ελπίδα και η αμφισβήτηση συμμετοχή.

Ο κ. Καΐλης έχει πλήρη συνείδηση της κοινωνικής σήψης που τον περιβάλλει, της προϊούσης παρακμής που του στερεί το δικαίωμα στο όνειρο... Υποστηρίζει ότι μόνο η νέα γενιά μπορεί να αλλάξει την κατάσταση παρακμής και απαξίωσης που έχει απλωθεί σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής δημόσιας ζωής.

Το πανηγύρι στο Κυριάκι και 24 φωτογραφίες

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου έγινε και φέτος το φημισμένο πανηγύρι στο Κυριάκι Βοιωτίας από 29 έως 31 Αυγούστου, όταν τιμάται από την Εκκλησία μας η αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο γνωστός τραγουδιστής-παρουσιαστής Γιώργος Τσαλίκης, καλεσμένος Βοιωτού φίλου του. Το γλέντι που στήθηκε επιβεβαίωσε το ότι το πανηγύρι στο Κυριάκι παραμένει από τα πλέον εντυπωσιακά της Ελλάδας αφού όπως η viotia πληροφορείται ο χορός με την ορχήστρα και τραγουδιστές τους Ανδρέα Τσαούση και Κώστα Σκαφίδα κράτησε μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι!!!
Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Χρήστο Παλαιολόγο


Ο Γιαννάκης για τους λαθρομετανάστες στη Θήβα

Ο Γιαννάκης για τους λαθρομετανάστες στη Θήβα

Απάντηση Γιάννη Πατσαντάρα σε ιστολόγιο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 20 Σεπ. 10
Με αφορμή δημοσίευμα του ιστολογίου http://www.sogal-stiri.blogspot.com/ που αφορά την ιστοσελίδα του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας (http://patsantaras.gr/) και την ερώτηση του διαχειριστή σχετικά με την ονομασία του νεοσύστατου καλλικράτειου Δήμου (http://sogal-stiri.blogspot.com/2010/09/h.html) ο αντιπτέραρχος ε.α. κ. Γιάννης Πατσαντάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Επί 37 συναπτά έτη αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας έχω διδαχθεί να τηρώ απαρέγκλιτα τους νόμους της Πολιτείας. Από την άποψη αυτή δεν υπάρχει εκ μέρους μου πρόθεση -πολλώ μάλλον δέσμευση- για αλλαγή του ονόματος του νεοσύστατου δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας. Δεν πρόκειται να μοιράσω ψεύτικες υποσχέσεις για να ψηφοθηρήσω στις ευαισθησίες των συνδημοτών μου.
Μπορώ όμως να δεσμευτώ ότι το Στείρι θα έχει διακριτό ρόλο και λόγο στο ψηφοδέλτιο που καταρτίζουμε στην Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. Και κυρίως μετά τις εκλογές -εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν- το Στείρι θα λάβει τη θέση που αξίζει να έχει στον νέο Δήμο
».
Γιάννης Λ. Πατσαντάρας

Στη Φωκίδα ο Χειμάρας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tην Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010 ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Χειμάρας θα συναντηθεί με Αυτοδιοικητικούς, εκπροσώπους φορέων και πολίτες του Νομού Φωκίδας, στην Ιτέα.
Η συνάντηση θα γίνει στο Κυριακοπούλειο της Ιτέας στις 19.00

Η πανήγυρη στον Αγιο Θωμά




7,8 Σεπτεμβρίου 2010

Με τιμές που αρμόζουν στο πρόσωπο της Παναγίας εορτάσθηκε και φέτος η πανήγυρή της στο χωριό. Στον εσπερινό προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Τανάγρας κος Πολύκαρπος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας συνοδεία φιλαρμονικής του δήμου Οινοφύτων. Παρέστησαν ο βουλευτής Βοιωτίας κος Μιχάλης Γιαννάκης, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο δήμαρχος Οινοφύτων κος Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, ο δήμαρχος Δερβενοχωρίων κος Κλεάνθης Παναγιωτίδης, ο δήμαρχος Τανάγρας κος Κυριάκου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι κοι Γιώργος Βουγέσης, Γιάννης Γκίνης, Γιάννης Δάβρης, Αργύρης Κατσιφής και δημοτικοί σύμβουλοι όμορων χωριών. Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, κος Γιάννης Στεργίου. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγίου Θωμά κος Κωσταντίνος Καδέτσης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κλειδίου κος Ξενοφών Ίσσαρης.Ακολούθησε φαγοπότι στις ταβέρνες και δημοτική κομπανία κράτησε συντροφιά sτους επισκέπτες μέχρι τις πρωινές ώρες στο κέντρο Παπαμήτρου.

Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά