Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Εύγε

Σχεδόν καθημερινοί είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας στους σταθμεύοντες παράνομα στην Κρύα. Και σήμερα κατά τη 01.00 συνεργείο της Τροχαίας με επικεφαλής τον ίδιο τον διοικητή κ. Βερναδάκη προχώρησαν σε έλεγχο και βεβαίωσαν παραβάσεις από διάφορους... ελαφρόμυαλους πολίτες που παρκάρουν πάνω στον πεζόδρομο της Τροφωνίου δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία (κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση). Πληροφρούμαστε ότι οι έλεγχοι είναι πολύ συχνοί τελευταία και ότι ήδη υπάρχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην πλέον τουριστική περιοχή της Λιβαδειάς, της οποίας την εικόμα οφείλουμε να προφυλάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Οφείλουμε επιπλέον να σημειώσουμε ότι ο διοικητής της Τροχαίας κ. Βερναδάκης είχε υποσχεθεί (και στους αναγνώστες της viotia δείτε εδώ Απάντηση Τροχαίας για τη σήμανση στη Δωδεκανήσου και Νέα απάντηση της Τροχαίας για τα προβλήματα της Λιβαδειάς) μια νέα αντιμετώπιση της μάστιγας της ανομίας που χαρακτηρίζει και την τροχαία κίνηση στη βοιωτική πρωτεύουσα και όπως όλα δείχνουν τηρεί την δέσμευσή του.
Εύγε...

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο!
γιατί είχε παραγίνει το κακό...αλλά να πάνε και στον πεζόδρομο που μας έχουν σπάσει τα νεύρα οι τύποι
ότι μ'αρέσει κάνω την ώρα μου δεν χάνω!

Ανώνυμος είπε...

...και ποδοσφαιρόφιλοι!

Παλιός είπε...

Εύγε και πάλι εύγε
ο κ.Βερναδάκης φαίνεται ότι δεν δεσμεύτηκε για το θεαθήναι αλλά για να προστατεύσει πιο αποφασιστικά τους πεζοδρόμους, τις πλατείες, τους πεζούς και τα παιδιά της πόλης.
Αν επιμείνει πιστεύω ότι θα πάρουν το μήνυμα όλοι και θα επιβληθεί ο αλληλοσεβασμός, αφού μερικοί δεν καταλαβαίνουν αλλιώς.Η τοπική κοινωνία είναι μαζί του και οι λίγοι δεν μπορούν εσαεί να δρουν εις βάρος των πολλών.
Συγχαρητήρια και στο σάιτ γιατί δεν το άφησε το θέμα πράγμα που δείχνει ότι επιμένει στην ουσία των προβλημάτων και όχι σε εντυπωσιασμούς.

Ανώνυμος είπε...

αψογος ο κ.Βερναδακης! Ελπιζω να συνεχιστει η αστυνομευση μεχρι να γινει συνειδηση σε ολους τους ¨χωρικους¨ που συμπεριφερονται σαν να ειναι στην αυλη τους. Και το γεγονος πως ενας που αντεδρασε περασε αυτοφωρο ειναι στα ¨συν¨ του διοικητη μας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.ΚΑΙΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΤΕΛΑΡΑ,ΚΑΡΕΚΛΕΣ,ΚΡΕΒΑΤΙΑ,ΚΟΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.......ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ .ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΕΛΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΑ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

να βγαινετε νωρις οχι 1 το βραδυ
νωρις εχει κοσμο εξω και ενα σορο μηχανακια και αυτοκινητα στον πεζοδρομο που παρεμποδιζουν την διελευση των πεζων

Ανώνυμος είπε...

Μάστιγα για τους πεζούς τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο και τα αυτοκίνητα των ασύδοτων τσαμπουκάδων. Γι'αυτά κύριε διοικητά κάντε κάτι
και προστατέψτε μας αφού κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται κι η δημοτική αρχή και αστυνομία είναι απούσες!Στο κάτω κάτω εμείς πληρώνουμε και δικαιούμαστε έναν αληθινό πεζόδρομο που δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη κιόλας αλλά μήπως ο κ.Βερναδάκης μπορεί να συλλάβει κι όλους τους βαρεμένους που στις οδούς Φειδιππίδου και Βύρωνος έχει κάθε σπίτι και σκυλί ή σκυλιά και δεν μας αφήνουν τις νύχτες να κοιμηθούμε! Ρε τι φιλόζωοι είναι αυτοί; Καμιά δουλειά της προκοπής δεν ξέρουν να κάνουν αλλά βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους κάθε απόγευμα σαν παρέλαση!
Μιανής μαντάμ μάλιστα που έχει 3 σκύλαρους παρακαλώ(!) έχουν επιτεθεί πολλές φορές στους πεζούς, στους γείτονες και σε περαστικούς, την έχουν αρπάξει δικαιολογημένα οι παθόντες αλλά τα σκυλιά σκυλιά η κυρία! Δεν ιδρώνει το αυτί της , να βγάλει πέρα την φιλοζωία της
Ενημερώστε μας που πρέπει να κάνουμε καταγγελία;

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο 5/31/2010 2:00 μ.μ. : Το θέμα που ρωτάς είναι αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς και όχι της Τροχαίας. Η νομοθεσία (κάποια Υγειονομική Διάταξη) θεωρεί πλημμέλημα την περιφορά - βόλτα κ.λπ. των σκυλιών χωρίς το κατάλληλο φίμωτρο και λουρί. Το φίμωτρο εμποδίζει το δάγκωμα, αλλά και γαύγισμα. Αν δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε, τότε ευθύνεται ο ιδιοκτήτης του σκύλου για την φασαρία και το Αστυνομικό Τμήμα κόβει πρόστιμα, αλλά και τον μηνύει για διατάραξη κοινής ησυχίας, αφού θεωρείται ότι την φασαρία κάνει προσωπικά ο ιδιοκτήτης του σκύλου γιατί το ζώο θεωρείται πράγμα (σαν να έχει ραδιοκασετόφωνο στην διαπασών). Η καταγγελία - μήνυση μπορεί να γίνει και παράλληλα μπορεί να ζητηθούν αποζημιώσεις στα αστικά δικαστήρια για την βλάβη από την φασαρία. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου έχει υποχρέωση να παρέχει επαρκή τροφή, κατάλυμα και εκπαίδευση στα σκυλιά του, ώστε αυτά να ζούν άνετα, ήρεμα, φιλικά, συντροφικά και με αρμονία, για να μην προκαλούν φασαρία με γαυγίσματα (τα οποία προκαλούνται από έλλειψη : στη τροφή νερό, στην εκπαίδευση, στην φιλική συμπεριφορά με τον ιδιοκτήτη ή στην έλλειψη συντροφικότητας). Η αστυνομία έχει υποχρέωση να καταγράψει την φασαρία που αντιλαμβάνεται και μετά να επιβάλει τα νόμιμα.
Ένας άλλος ανώνυμος πολίτης

Ανώνυμος 2.00μμ είπε...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.Θα ακολουθήσουμε την οδό που δείχνετε γιατί η ασυδοσία και η αδιαφορία για τους περίοικους σε αυτό το θέμα έχει καταντήσει πρόκληση.Και η σωματική ακεραιότητα ενήλικων και ανήλικων από συγκεκριμένα σκυλιά όπως έγραψα έχει κινδυνέψει!
Και ξέρουμε ότι δεν είναι δουλειά της Τροχαίας να τους συλλάβει, αλλά επειδή ο κ.Βερναδάκης έχει υψηλή αίσθηση καθήκοντος από όσα διαβάσαμε , είπαμε μπας και μας... σώσει κι από τέτοιους "φιλόζωους!"

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα έπρεπε η τροχαία Λιβαδειάς να ασχοληθεί λίγο και με το θέμα της ταχύτητας των Ι.Χ., σε κατοικημένες περιοχές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου αποδεδειγμένα κυκλοφορούν πολλά παιδιά, όπως για παράδειγμα στον Συνοικισμό και συγκεκριμένα γύρω από την παιδική χαρά, όπου κυκλοφορούν δεκάδες παιδιά με ποδήλατα;
Κάντε κάτι.

Ροζαλία είπε...

δεν τον αφηνες Βοιωτε, τον ανθρωπο! ποσο θα του στοιχισει το Εύγε!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αφού βρήκαμε παπά...!
κι αφού οι άλλοι δεν κάνουν τίποτα
σκουπίδια, βρωμιά παντού, λακούβες ,μπαλώματα, αν πεις και για τις πεζοδρομήσεις κοιτάξτε την Στρ. Ιωάννου προς το τέλος πως έχει φθαρεί από τώρα ο πεζόδρομος! πολύ καλή δουλειά ,καθόλου πρόχειρη , το φθινόπωρο δεν θα πατιέται , και τόσα άλλα...ων ουκ εστιν αριθμός

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν συμμορφωνόμαστε αλλιώς και χρειαζόμαστε τις κύρώσεις του νόμου για να μπεί μία τάξη, τότε έτσι να γίνετε.Έχουμε καταντήσει, όσοι προσπαθούμε να φερόμαστε κόσμια, να αισθανόμαστε ότι έχουμε γραμμένο στο κούτελο μας τη γνωστή λέξη Μ Λ Κ Σ. Να θέλεις να είσαι σωστός και να μην μπορείς...

ΜΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν απαραίτητα καλύτερους πολίτες από εμάς.Απλά εκεί τηρούνται οι νόμοι και όλοι ξέρουν ότι δεν τους παίρνει να κάνουν ό,τι γουστάρουν.
Πως ούτε ο γνωστός του γνωστού, ο ξάδεφος,ο μαπζτανάκης , ο πολιτευτής, ο βουλευτής ο πήξας κι ο δήξας θα τους σώσουν.
Αλλά θα μου πεις εδώ οι μεγαλόσχημοι δίνουν πρώτοι το κακό παράδειγμα σε όλα και μετά για να μην τους ελε΄γχουμε μας κάνουν χιλιάδες τέτοιες εξευτελιστικές εξυπηρετησούλες και ρπυσφετάκια
Αυτό το σάπιο σύστημα (και άλλα πολλά φυσικά παρόμοια) μας κατέστρεψε.Τώρα άλλαξαν τα πράγματα και ο καθένας πρέπει να πληρώνει ό,τι κάνει, να υπάρχουν συνέπειες για όλους, "μεγάλους"και "μικρούς".
Ο ΝΟΜΟΣ πάνω απ' όλους και όλα.
Έτσι μόνο θα σοβαρευτούν όλοι. Θάλοντας και μη , γιατί αν περιμένουμε από την φιλοτιμία του καθενός , άστο καλύτερα. Πόσοι έχουν; Ελάχιστοι.Και σταθερά την πληρώνουν αυτοί κι οι ¨μάγκες" κι οι εξυπνάκηδες επιπλέουν με χίλιους τρόπους και μέσα...

(Για την αγανακτισμένη ανώνυμη)

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ!ΑΜΑΝ ΠΙΑ!ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Κι εγω νόμιζα πως ήταν εισπρακτικό το μέτρο!!! Πάντως καλό θα ήταν να φτιαχτούν και άλλα parking για μηχανάκια για να μην στιμωχνονται μεταξύ των αυτοκινήτων.
Επίσης προτείνω να πεζοδρομηθεί η Σπυρίδωνος και η Καλιαγκάκη, να γίνει είσοδος προς την κρυα από το 1ο γυμνάσιο (όλο ευθεία) για να μην σταματάνε πι επισκέπτες στο Ζάπειο και να πάψουν οι ντόπιοι να κάνουν 15 στροφές μέχρι να βρουν να παρκάρουν. Ετσι θα λιγοστεψει η κίνηση στο κέντρο και θα αποκτήσουν και εμπορικό ενδιαφέρον και οι δύο δρόμοι που θα πεζοδρομηθούν

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε που παραπονιέσαι για τα σκυλιά, γιατί δεν ψάχνεις στο μυαλό σου να βρεις μιά λογική σκέψη; Τα σκυλιά που αναφέρεις ΔΕΝ είναι δεσποζόμενα. Είναι μιά αδέσποτη σκύλα που αποφάσισε να γεννήσει τα μικρά της σε μία αυλή. Οι άνθρωποι, αντί να ρίξουν φόλα, όπως προφανώς εσύ θα έκανες, αποφάσισαν να ψάξουν να βρουν σπίτι στα μωρά. Αυτά τα δύο τους ξέμειναν, και φταίς και εσύ γι' αυτό. Ο νόμος είναι υπέρ της οικογένειας που φροντίζει τα αδέσποτα. Όποια σκυλιά δεν έχουν μικροτσίπ δεν θεωρούνται δεσποζόμενα. Είναι απλώς αδέσποτα λίγο πιο τυχερά απο τα άλλα. Όσο και να χτυπιέσαι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Επομένως, ή κάτσε στη γωνία σου, ή αν θέλεις πραγματικά να ξεφορτωθείς τα σκυλιά, βοήθησε την οικογένεια να βρει κάπου για να τα δώσει. Αν εσύ και οι κολλημένοι οι γείτονες το έκαναν αυτό εξ' αρχής τα σκυλιά θα είχαν φύγει απο τη γειτονιά εδώ και μήνες. Και για να ξέρεις, τα συγκεκριμένα σκυλιά επιτίθενται ΜΟΝΟ σε ανθρώπους που τα έχουν ενοχλησει, και ουδέποτε δάγκωσαν κανέναν. Και όποιος ισχυρίζεται οτι δέχτηκε δάγκωμα να πάει στην οικογένεια που τα φροντίζει και να δείξει τις πληγές.