Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Νέα απάντηση της Τροχαίας για τα προβλήματα της Λιβαδειάς

Σε απάντηση των αιτημάτων των πολιτών που εκφράστηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση (δείτε Απάντηση Τροχαίας για τη σήμανση στη Δωδεκανήσου)της viotia o Νικόλαος Βερναδάκης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής-Διοικητής Τροχαίας Λιβαδειάς, τονίζει ότι όλες οι παρατηρήσεις των δημοτών θα ληφθούν υπ' όψιν και αναγγέλλει διενέργεια αυστηρών ελέγχων για τις τροχαίες παραβάσεις στην πόλη της Λιβαδειάς.


Η viotia θέλει να εκφράσει για μια ακόμη φορά την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση του κ. Νικόλαου Βερναδάκη και της Τροχαίας στα παράπονα των αναγνωστών της. Επιπλέον θέλει να σημειώσει ότι οι υποσχέσεις του κ. Βερναδάκη για ασφαλή και ήσυχη Λιβαδειά λαμβάνονται από εμάς εδώ στη viotia ως αξιόπιστες, ιδιαίτερα σοβαρές και απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της βοιωτικής πρωτεύουσας. Ως εκ τούτου θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την υλοποίησή τους και θα ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας. Δείτε τη νέα επιστολή/απάντηση του κ. Νικόλαου Βερναδάκη.

"Η επιθυμία σας, …είναι για μένα προσταγή!
Άκουσα – διάβασα τις προτάσεις σας και ξαφνιάστηκα.
1.- Για το θέμα της έλλειψης πινακίδων σήμανσης Κ.Ο.Κ. στις οδούς της πόλεως Λιβαδειάς, δεν ανέφερα ότι φταίει ο Δήμος ή κάποιος συγκεκριμένος. Ανέφερα ότι από το νόμο είναι μόνος υπεύθυνος ο Δήμος και όχι η Τροχαία και ότι είναι θέμα χρημάτων και άρα πιστώσεων και ενδιαφέροντος από υπευθύνους η τοποθέτηση ή η συντήρησή τους.- Είπα τα αυτονόητα, που αναφέρει ο νόμος.
2.- Για το θέμα της παράνομης στάθμευσης στο πεζόδρομο και στη περιοχή Κρύας της Λιβαδειά :- Το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως επιθυμείτε θα ενεργήσουμε ελέγχους στους πεζόδρομους της πόλεως Λιβαδειάς και ελπίζουμε να καταφέρουμε να σας εξασφαλίσουμε την κυκλοφορία με ασφάλεια στο πεζόδρομο και στη περιοχή της Κρύας.
3.- Επίσης, το επόμενο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην βεβαίωση παραβάσεων παράνομης στάθμευσης σε χώρους των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).
4.- Για τον φίλο που αναφέρθηκε για τις παραβάσεις στάθμευσης στους πεζόδρομους, με τη φράση προς εμένα: «ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ????», απαντώ άμεσα και ρητά : ΝΑΙ !!!Η παράβαση στάθμευσης στους πεζόδρομους κ.λπ. δυσκολεύει την ζωή σε όλους μας, όμως δεν αφαιρεί ανθρώπινη ζωή.

Η παράβαση του κράνους, σε οδηγούς και συνεπιβάτες δικύκλων, συνεχώς αφαιρεί ανθρώπινες ζωές και οδηγεί απευθείας στο θάνατο.Για το λόγο αυτό δεν θα πάψω να επιμένω να φορούν κράνος οι επιβαίνοντες σε δίκυκλες μηχανές και να είναι γενικώς νόμιμοι (με άδεια οδηγήσεως και κυκλοφορίας του οχήματός τους και έχοντας ασφάλεια και χωρίς αυτό να θορυβεί). Ας σημειωθεί, μέχρι πρότινος νόμιζαν ότι δεν ισχύει γι’ αυτούς ο Κ.Ο.Κ. , καλυπτόμενοι και ελπίζοντας στο ότι η Τροχαία δεν θα τους βεβαιώσει τόσο μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Σκοπός μου και σκοπός της τροχαίας δεν είναι να «γράφει» παραβάσεις και έτσι να αφαιρεί από τις οικογένειες χρήματα, αλλά να διασφαλίζει πρωτίστως τις ζωές των συνανθρώπων μας και κατόπιν να διασφαλίζει την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και πεζών, έχοντας εκ του νόμου ως μηχανισμό πίεσης για ανυπάκουους τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. .Δηλαδή, Αντικειμενικός Σκοπός μου ΔΕΝ είναι τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ., ούτε η Αστυνομία ενδιαφέρεται γι’ αυτά (τα οποία τελικώς εισπράττονται απευθείας ή μέσω Δ.Ο.Υ. από τους Ο.Τ.Α., για τα κοινά καλά των πολιτών τους).
Αντικειμενικός Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε την ανθρώπινη ζωή και κατόπιν την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και πεζών.
-- Παρακαλώ όλοι να συμβάλουμε στο να γίνουν γνωστοί στο ευρύτερο κοινό οι παραπάνω έλεγχοι της Τροχαίας Λιβαδειάς, ώστε να αποφευχθούν οι συγκεκριμένες παραβάσεις και κατ’ επέκταση η βεβαίωσή τους από τροχονόμους(α. παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομους,β. παράνομη στάθμευση σε χώρους των Α.Μ.Ε.Α. ,γ. παράβαση κράνους δικυκλιστών κ.λπ. παραβάσεων δικύκλων).
ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΗΣΥΧΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ
Νικόλαος Βερναδάκης
Αστυνομικός Υποδιευθυντής
Διοικητής Τροχαίας Λιβαδειάς"

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ανθρωπος ειναι πολυ μπροστα! Συγχαρητηρια για την αμεση ανταποκριση του σε σχολια που ουσιαστικα εκφραζουν τις επιθυμιες ολων των πολιτων. Θα ηθελα ο κυριος διοικητης να ασχοληθει συστηματικα με τη περιοχη της Κρυας γιατι ειναι το στολιδι της πολης μας. Βοιωτε μπορεις να βοηθησεις και εσυ δημοσιευοντας φωτογραφιες απο απολιτιστους πολιτες που παρκαρουν οπου γουσταρουν. Επιτελους κατι να αλλαξει για μια ησυχη πολη οπως επιθυμει και ο κ. Βερναδακης.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λέτε κ.Βερναρδάκη, θα περιμένουμε όμως οι δεσμεύσεις σας να γίνουν πράξη . Χωρίς καμία διάκριση να τηρηθούν οι νόμοι.
Ειδικά στους πεζοδρόμους της πόλης (Μουφίδου, πλατεία και Κρύα) η κατάσταση είναι τραγική για τους πεζούς και η "γαϊδουριά" των οδηγών που παρκάρουν όπου και όπως να ναι ξεπερνάει κάθε όριο. Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει αφού συνείδηση δεν έχουν. Κάντε το σωστό και το αυτονόητο και ουδείς δικαιούται να διαμαρτυρηθεί. Σταματήστε τους δίνοντας το μήνυμα : καμία ανοχή!
Αυτό το έργο είναι δικό σας.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον ξέρω το κ.Βερναρδάκη αλλά και μόνο που απάντησε άμεσα και δύο φορές λαμβάνοντας υπ' όψιν του το δημοσίευμα - καταγγελία και τα σχόλια των αναγνωστών- πολιτών της Λιβαδεια΄ς είναι αξιέπαινος. Όχι σαν κάτι γνωστούς άλλους που κρύβονται μόνιμα στα δύσκολα και πάνε μόνο σε γάμους βαφτίσια χοροεσπερίδες και φαγοπότια.. για να χαιρετάνε τους ..ιθαγενείς .
Αν και τώρα τελευταία μαθαίνω ότι δεν ...πολυεμφανίζονται λόγω των μέτρων του Καλλικράτη και λοιπών φιλολαϊκών επιλογών και χαίρομαι. Τουλαχιστον μην προκαλούν άλλο .

Ροζαλία είπε...

συγχαρητηρια. για το υφος, για την ιεραρχηση των θεματων, για την απαντηση!

Μέτοικος είπε...

Άμα ο (κατά τεκμήριον) καθ' ύλην αρμόδιος έχει τέτοιες αντιλήψεις για τα καθήκοντά του, τότε δεν είναι να απορεί κανείς για το κυκλοφορικό χάλι και την κυκλοφοριακή ασυνειδησία που επικρατεί παντού στη χώρα. Και εξηγούμαι:

1. "Η επιθυμία σας, …είναι για μένα προσταγή". Δηλαδή ο έλεγχος της νομιμότητας είναι ζήτημα επιθυμίας κάποιων πολιτών και όχι αυτονόητη υποχρέωση των αστυνομικών οργάνων;
2. "όπως επιθυμείτε θα ενεργήσουμε ελέγχους στους πεζόδρομους της πόλεως Λιβαδειάς". Αν δεν το επιθυμούμε θα πάψουν να ελέγχουν την παράνομη στάθμευση;
3. "το επόμενο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην βεβαίωση παραβάσεων παράνομης στάθμευσης σε χώρους των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ)". Το ...μεθεπόμενο χρονικό διάστημα οι χώροι στάθμευσης ΑΜΕΑ θα αφεθούν ξανά στην τύχη τους;
4. "Η παράβαση στάθμευσης στους πεζόδρομους κ.λπ. δυσκολεύει την ζωή σε όλους μας, όμως δεν αφαιρεί ανθρώπινη ζωή. Η παράβαση του κράνους, σε οδηγούς και συνεπιβάτες δικύκλων, συνεχώς αφαιρεί ανθρώπινες ζωές". Η δικαιολογία για τον επιλεκτικό προσανατολισμό του ελέγχου στο ζήτημα του κράνους για μένα είναι προσχηματική. Πρώτον, εκτός από το κράνος υπάρχει και το ζήτημα της ζώνης ασφαλείας και της μεταφοράς βρεφών και παιδιών σε ειδικά καθίσματα. Ειδικά το τελευταίο ποτέ δεν έχω δει να ελέγχεται. Δευτερον, αυτός που δεν φορά κράνος θέτει εν γνώσει του τη ζωή του σε κίνδυνο. Την παράνομη στάθμευση στον πεζόδρομο και στο πεζοδρόμιο όμως την υφιστάμεθα με τη ζόρι. Όσο για το ζήτημα του κινδύνου της ζωής ο κος υποδιευθυντής νομίζει ότι τα αυτοκίνητα στους πεζοδρόμους εμφανίζονται εκεί ως δια μαγείας; Δεν κινούνται στον πεζόδρομο με όλους τους συνεπαγόμενους κινδύνους για τους ανυποψίαστους πεζούς;

Ροζαλία είπε...

Ειναι μιζερο μετοικε, να βγαζουμε απ τη μυιγα ξιγκι. ενδεικτικη μιας αποψης ειναι υποθετω η επιστολη, κι οχι αλφαδιασμενη και τετραγωνισμενη. σαφως και δεν φανταζομαι να υποκλινεται ο οποιος... στις επιθυμιες μας ...πιθανον δηλωνει μια παραπανω διαθεση. πιθανον και οχι, θα κριθει. ας το δουμε. να καραδοκεις να βρεις ελλειψεις ειναι τσιγκουνια...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ. Βερναρδάκη και στη τροχαία για τα αντανακλαστικά τους που ελπίζουμε να είναι τα ίδια και για τους παραβάτες.
Μπράβο και στη viotia που έχει φτιάξει ένα αξιόπιστο σάϊτ που απευθύνονται οι απλοί πολίτες για να βρίσκουν τις απαντήσεις τους.

Μέτοικος είπε...

Μίζερο Ροζαλία είναι να θεωρείς αξιέπαινο που ένας δημόσιος λειτουργός ανταποκρίνεται στα παράπονα των πολιτών τη στιγμή που αν είχε κάνει τη δουλειά του δεν θα υπήρχαν αυτά τα παράπονα.

Ανώνυμος είπε...

μέτοικε
πολύ αυστηρό σε βρίσκω με το έργο του υποδιοικητή της Τροχαίας ενώ τα έργα άλλων δεν σε χαλάνε και πολύ , ασχολίαστα να ναι έτσι;
να το προσέξεις αυτό .

Ροζαλία είπε...

δεν μπορω μετοικε, να αγνοώ παντα τις παραμετρους και τις πιεσεις που δεχονται καποιοι. δεν μπορω να ειμαι απολυτως δικαιη γιατι η απολυτη δικαιοσυνη συνιστα την μέγιστη αδικια.

Μέτοικος είπε...

Πολλοί είναι οι δημόσιοι λειτουργοί που δεν κάνουν τη δουλειά τους όπως θα 'πρεπε, αλλά η περίπτωση του κου υποδιευθυντή είναι για μένα ιδιαίτερα αξιοσχολίαστη αφού δεν έχω ξαναδεί επιστολή που ούτε λίγο ούτε πολύ να λέει "εντάξει, αφού διαμαρτύρεστε θα αρχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας"!

Ανώνυμος είπε...

άσε ρε μεγάλε
για τόσα και τόσα φωνάζουμε
αλλά κανενός δεν ιδρώνει τ'αυτί!!!
τι προσπαθείς τώρα να μαςπεις
τα βαλες με τον υποδιευθυντή που είχε την ευθιξία να απαντήσει και να δεσμευτεί για ακόμα μεγαλύτερους ελέγχους την ώρα που
οι πολιτικοί άλλαξαν διεύθυνσεις και τηλέφωνα;
κάνε εκεί την κριτική την σκληρή
στην ταμπακέρα όχι στα εύκολα
αμάν πια

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΟΙΚΕ ΑΞΙΟΣΧΟΛΙΑΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ!!ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ?ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΩΣ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΘΕΤΙΚΗ-ΑΡΝΗΤΙΚΗ.ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.ΚΑΝΤΟ!ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΠΙΚΡΟΧΟΛΕ!ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΕΙΣ?ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΑ ΠΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να μάθω πόσοι έχουν χάσει την ζωή τους χωρίς κράνος στην Μπουφίδου και γενικά στο κέντρο της Λιβαδειάς. Ηθελα επίσης να ξέρω εάν οι νόμοι ισχύουν μόνο για το κέντρο της πόλης. Μήπως πρέπει να ενδιαφερθεί κάποιος και γιά την διασταυρωση στο EXPERT .Ας ανέβει κάποιος στο δρόμο προς το Νοσοκομείο να δεί πως εχουν φτιάξει τα πεζοδρόμια μερικοί - μερικοί για να παρκάρουν επάνω και να μου βρεί καποιος ασφαλή δρόμο για να στείλω το παιδί μου στην αγορά μόνο του με τα πόδια.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να μάθω πόσοι έχουν χάσει την ζωή τους χωρίς κράνος στην Μπουφίδου και γενικά στο κέντρο της Λιβαδειάς. Ηθελα επίσης να ξέρω εάν οι νόμοι ισχύουν μόνο για το κέντρο της πόλης. Μήπως πρέπει να ενδιαφερθεί κάποιος και γιά την διασταυρωση στο EXPERT .Ας ανέβει κάποιος στο δρόμο προς το Νοσοκομείο να δεί πως εχουν φτιάξει τα πεζοδρόμια μερικοί - μερικοί για να παρκάρουν επάνω και να μου βρεί καποιος ασφαλή δρόμο για να στείλω το παιδί μου στην αγορά μόνο του με τα πόδια.