Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Τα πρώτα πτυχία στη Λιβαδειά και 25 φωτογραφίες

Ορκίστηκαν στη Λιβαδειά οι πρώτοι 19 πτυχιούχοι/απόφοιτοι του τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και έχει την έδρα του στη βοιωτική πρωτεύουσα. Στη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας εκτός της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον ακαδημαϊκό Γρηγόριο Σκαλκέα, παρέστησαν ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και οι τοπικές αρχές. Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006.


Να σημειώσω επιπλέον ότι στην πόλη συζητήθηκε αρκετά η τηβεννοφορία των αποφοίτων. Φυσικά το θέμα είναι παλαιό αλλά στη Λιβαδειά ήταν πρωτόγνωρη η εικόνα των νεαρών με την τήβεννο που ξεχύθηκαν μετά την ορκωμοσία στον πεζόδρομο. Οι περισσότεροι πολίτες δεν συμφωνούσαν με την "άκριτη αναπαραγωγή" αγγλοσαξονικών προτύπων στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Κι εγώ δυσκολεύομαι να λάβω θέση: ενώ είμαι υπέρ της επισημότητας των τελετών αλλά και των συμβολικών δεσμών που ενώνουν ομάδες και μνήμες, πιθανότατα θα προτιμούσα κάτι περισσότερο ελληνοπρεπές, πιο ελληνικό στο ήθος και τον σκοπό ως ένδυμα στην τελετή ορκωμοσίας των φοιτητών μας... Από την άλλη μοιάζει λεπτομέρεια αυτές τις ώρες όποια αντιπαράθεση για την τήβεννο. Και ίσως όλα αυτά να μην έχουν νόημα διότι η τήβεννος έχει πλέον καθιερωθεί σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Δείτε το φωτορεπορτάζ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τζι δε γκλιατ μοι μπουκουρ
Στειριωτης

Ροζαλία είπε...

μια ακομη ασχετη αντιγραφη. σημειο με στομφο χωρις περιεχομενο, οπως όλα και ολοι στη δανιμαρκια. και κατι αλλο. γιατι η απονομη των διπλωματων σε χωρο ξενο προς το πανεπιστημιο; υπαρχει καποιος ιδιαίτερος λόγος ή συνδεθηκε η επιστημοσυνη με την παραγωγή απευθείας και δεν το καταλάβαμε; τελος παντων συγχαρητηρια στους αποφοιτους, καλη τυχη στο πεζοδρομιο της ζωης με τους κυκλωπες και λαιστρυγονες, αν και κανεις δεν ειναι α-μοιρος του γιγνεσθαι του!