Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Κατάληψη και ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς για Καλλικράτη













Στην κατάληψη της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς και στην ανάρτηση μαύρων πανό στις θύρες προέβη χθες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Λεβαδέων που επέλεξε αυτόν τον τρόπο διαμρτυρίας για την υποβάθμιση της βοιωτικής πρωτεύουσας από το Σχέδιο Καλλικράτης. Ετσι ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς. Ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Τσιφής επεχείρησε προς στιγμήν να εισέλθει στην αίθουσα και προκλήθηκε επεισόδιο όταν επιτέθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και απειλές χειροδικίας στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώτα Πούλου επειδή αυτή τον εμπόδισε.





Το όλο σκηνικό αποκάλυπτε στον απλό παρατηρητή την "πολιτική μοναξιά" του δημάρχου Λεβαδέων κ. Τσιφή, καθώς ήταν ο μόνος από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία που επεχείρησε είσοδο στο Παλαιό Δημαρχείο. Οι δημοτικοί του σύμβουλοι ήταν σχεδόν όλοι εκεί αλλά ουδείς του συμπαραστάθηκε. Ο δήμαρχος αποσύρθηκε μόνος κι έρημος, υφιστάμενος μια ήττα κορυφαία σε συμβολικό επίπεδο.

Η αποκαλυπτική πολιτική αδυναμία του δημάρχου κ. Τσιφή είναι και διδακτική καθώς κατέστησε εμφανές το τίμημα (ή μάλλον μέρος του τιμήματος) που θα καταβάλουν όλοι όσοι υποτίμησαν και συνεχίζουν να υποτιμούν τη Λιβαδειά, τους πολίτες της και τη νοημοσύνη τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Δήμου Λεβαδέων θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της σε πολλά μέτωπα, ορατά και παρασκηνιακά.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καποιος πρεπει να τον ενημερωσει πως η επανεκλογη του ειναι δυσκολη.

Ανώνυμος είπε...

Φοβεροί επαναστάτες!!!!
ειδικά οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Τον υπάκουσαν, τον βοήθησαν, στήριξαν το καταστροφικό του έργο και τέλος τον άδειασαν, όταν κατάλαβαν ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον.
Μπράβο ρε ήρωες....

Ανώνυμος είπε...

Ολα ειναι ρευστα αλλα μεσα στον επομενο μηνα το ΠΑΣΟΚ θα εχει δωσει το χρισμα το οποιο θα αποτελει ευχαριστη εκπληξη για ολους.

Ανώνυμος είπε...

Η επιτροπή αγώνα συναντήθηκε με τους όμορους Δήμους..;;;;
Είναι σύμφωνοι αυτοί με την συνένωση τους με το Δήμο Λιβαδειάς ;;;;

βοιωτός είπε...

12.31
Eπειδή αυτή η ανοησία λέγεται με κακή πρόθεση ασφαλώς ας γίνει σαφές: Ο Καλλικράτης δεν (έπρεπε να) είναι μια διαδικασία που καθένας μπορεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του να συνενώνεται ή να μένει αυτοτελής.
Οφειλε να προτάσσει το δημόσιο συμφέρον.
Αυτό το πρόχειρο, μικροκομματικό νομοσχέδιο παραβιάζει κάθε αρχή δεοντολογίας, χρησιμοποιεί κάθε έιδους κουτοπονηριά κι όλα αυτά με τα φόρους του πολίτη.
Προτείνω να ψηφιστεί τροπολογία που να απαγορεύει την ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό των Δήμων και να μην μπορούν να δανειστούν οι δήμαρχοι με κρατική εγγύηση.
Αν ψηφιστεί αυτό ας γίνει εθελούσιος ο Καλλικράτης. Τότε θα δούμε ποιοι θα είναι αυτοτελείς. Ωραίο θα ήταν ακόμη τα βέβαια χρεή να τα πληρώσουν οι υποστηρικτές του Καλλικράτη.
Εν πάση περιπτώσει επαναλαμβάνω κι από εδώ: όποιος δεν βλέπει στον καλλικράτη που έχει ξεσηκώσει ολόκληρη την Ελλάδα ότι τίθενται οι βάσεςι για μια νέα ρεκμούλα σε βάρος του ελληνικού λαού είναι είτε ιδιοτελής είτε άσχετος από πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

πολύς κόσμος και ντουνιάς!

Ανώνυμος είπε...

...κρίμα κύριε δήμαρχε που θέλατε να είστε κι εσείς μαζί με όλο το δημοτικό συμβούλιο και τους Λιβαδείτες..είστε βέβαια μαζί με τους 3 βουλευτές
άρα φαίνεται ότι προτιμάτε τα ψηλά πατώματα από τον λαό..

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Το σενάριο των 2 δημων όλοι λέμε τώρα ότι ηταν η καλύτερη λύση. Όμως από την στιγμή που προέκυψε το σενάριο των 6 δήμων ( μέσα γενάρη) μέχρι την στιγμή που …μεθοδεύτηκε ( τέλος απρίλη) πέρασαν 3,5 μήνες και η επιτροπή δεν έκανε απολύτως τίποτα. ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΤΕ; Κανένας δεν παρατήρησε πριν 3,5 μήνες ότι τα κουκιά με δήμους διστομο, λιβαδειά, ορχομενός, αλίαρτος δεν έβγαιναν για τη λιβαδειά. Δεν χρειάζεται να τα αναλύσω το καταλαβαίνουμε όλοι. Η αντίδραση έγινε όταν ήταν αργά πια. Τώρα προσπαθούμε να πιαστούμε από την άκρη του σχοινιού της ανεμόσκαλας κρεμασμένοι στο γκρεμό αφού χάσαμε και το τελευταίο σκαλοπάτι. Αργήσαμε και αφεθήκαμε στο έλεος ελάχιστων γνωστών ατόμων που στήριξαν το Δίστομο μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Δήμος Διστόμου με το έτσι θέλω.
Ναι αγαπητέ φίλε έτσι είναι.

βοιωτός είπε...

7.40
Η Λιβαδειά είναι η θεσμική δύναμη της Βοιωτίας. Δεν δρα παρασκηνιακά ούτε θεωρεί ότι η διοικητική μεταρρύθμιση ορίζεται με βάση ενέργειες ατόμων. Από την άποψη αυτή η αντίσταση άρχισε μετά τις επίσημες ανακοινώσεις.
Τώρα όλα αυτά είναι πλέον φανερά. Εκείνο όμως που προκύπτει ως βέβαιον είναι η ενότητα της Λιβαδειάς -πλην Λακεδαιμονίων.
Αυτή η ενότητα ήδη μεταβάλλει τους συσχετισμούς στην πόλη.

Θεωρώ ως πολιτικός αναλυτής ότι η Λιβαδειά ήδη χειραφετήθηκε με απροσδιόριστες συνέπειες για τα οργανωμένα κόμματα και τα πρόσωπα που στηρίζονται σε αυτά.
Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα δικαιωθούν οι προβλέψεις μου. Εδώ θα είμαστε.

ΥΓ: Μη απευθύνεστε με τα σχόλιά σας στον Βοιωτό σαν να τον ξέρατε κι από χθες. Γράψτε τις απόψεις σας προς τους χιλιάδες αναγνώστες της viotia. Αρκεί αυτό.

Ανώνυμος είπε...

διαφωνώ με την φράση ¨η Λιβαδειά είναι θεσμική δύναμη στη βοιωτία¨.
τι εννοείς;
οι άλλες πόλεις τι είναι; παρακατιανές;

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
αν θες να πεις οτι δεν έγινε παρασκήνιο απο κάποια άτομα σταματώ εδώ και κατανοώ την αιτιολογία του αποτελέσματος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9.22 δεν χρειάζονται πολλά ελληνικά για να ξέρετε τι σημαίνει η λέξη ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ επαρχίας, νομού, περιφέρειας , και χώρας! αυτή η ερώτηση θα είχε νόημα αν δεν υπήρχε η λέξη αυτή διοικητικά. Οπότε, τι ακριβώς ένσταση έχεις με την φράση αυτή γαι την Λιβαδειά δηλαδή;Έλεος και τα παιδιά του δημοτικού μαθαίνουν τις πρωτεύουσες και τη σημασία τους εσύ δεν την έμαθες ακόμη;

Ανώνυμος είπε...

μια χαρα ειναι η λειβαδιά παιδιά..την στηριζουμε οικονομικά.. τα μαγαζιά σας kτλ..όμως θέλουμε τον δικό μας Δήμο..έτσι όπωε έγινε. με Αράχωβα..Αντίκυρα..Στειρι.
εχουμε μεγαλύτερη ομοιογένεια, σε όλα..

χρωστάτε πολλά.. δεν φταίμε εμείς..
εσείς τους επιλέξατε να σας διοικήσουν..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.17
Αναρωτιέμαι τι σε ενοχλεί περισσότερο. Η απώλεια της λέξης πρωτεύουσα ή η δεύτερη θέση σε πληθυσμό στη Βοιωτία. Αν είναι το πρώτο πάρτο απόφαση ισχύει για όλη την Ελλάδα. Αν είναι το δεύτερο είσαι άδικος γιατί από το 1951 μέχρι σήμερα και σε όλες τις ανα δεκαετίες απογραφές δεύτερη ήταν σε πληθυσμό η Λιβαδειά. Με ποια λογική θα γίνει σήμερα η ανατροπή; Με ποιό σκεπτικό θα καταργηθεί η ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ;
Καλό να αγωνίζεσαι και να πολεμάς αλλά αν είναι δίκαια τα αιτήματα.

Ο φίλος μου ο admin θεωρεί σήμερα οτι " η διοικητική μεταρρύθμιση ΔΕΝ ορίζεται με βάση ενέργειες ατόμων" και ότι " δεν υπάρχει παρασκήνιο"
Αν το πιστεύει αυτό είναι μιά ευχάριστη έκπληξη για τους αναγνώστες που είχαν διαφορετική εντύπωση σχηματίσει απο προηγούμενα άρθρα του αρχής γενομένης απο 15/1/10.

βοιωτός είπε...

10.10
Μας δουλεύεις έτσι;
Ποια αναλογικότητα; Ποιος την όρισε και γιατί;
Μεσσηνία από 31 δήμους σε 6; ή Αχαία σε 5 ή Τρικαλα από 26 δήμους σε 4.
Είναι φανερό ότι ο Καλλικράτης είναι ένα έκτρωμα για κομματική χρήση.
Η ευθύνη ΄για όσα προκύψουν είναι εξ ολοκλήρου των εμπνευστών του και των ντόπιων νταραβεριτζήδων.
Εμέις θα είμαστε εδώ για να υπενθυμίζουμε...

Ανώνυμος 11.17 είπε...

Ανώνυμε 10.10
εμένα δεν με ενοχλεί τίποτα αλλά
φαίνεται εσένα και ποιους άλλους δεν ξέρω)ενοχλεί το ότι η Λιβαδειά είναι η πρωτεύουσα του νομού και το σχόλιό σου μου βάζει την υποψία ότι μήπως αυτό θέλετε να ανατρέψετε στο μέλλον.
Επίσης, αν πιστεύεις ότι τόσοι άνθρωποι από όλα τα κόμματα και από το κυβερνητικό στρατόπεδο (σημείωσέ το ) αγωνίζονται για το Άδικο κι όχι για το Δίκιο ή γιατί δεν είχαν τι να κάνουν εσύ κάνεις λάθος. Μακάρι να διαψευστούμε αλλά φοβάμαι ότι όχι.Δεν έχω τίποτα με καμια πόλη της βοιωτίας αλλά με ενοχλεί πολύ που έχουν άλλοι με την πρωτεύουσα Λιβαδειά και την υποβαθμίζουν με τέτοιο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

ρε συ 10.10 καλή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού αλλά δεν τσιμπάμε
τραβάτε αλλού να τα πείτε αυτά
και στο τελευταίο κατσικοχώρι ξέρουν τι παίχτηκε με τον Καλλικράτη
άντε γεια
Θα σας δούμε στο πλοίο
στις 32 του άλλου του μηνός
μαζί με την Άντζελα

Ανώνυμος είπε...

Στο πλοίο θα ναι και η Θεοδώρα Τζάκρη που από τους 300 που προσέλαβε σε διαγωνισμό του ΥΠΠΟ οι 36 είναι συγγενείς και συγχωριανοί της;
(εφημερ.Αποκαλύψεις σήμερα με ονόματα και διευθύνσεις)
Την ώρα που μας κόβουν μισθούς και συντάξεις τέτοια αξιοκρατία πως να την αντέξεις;;;Μπράβο μπράβο σας κυρία και κύριοι

Ανώνυμος είπε...

νόμιμο και ηθικό;

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίει αυτή εμείς φταίμε που δεν έχουμε συγγενή υφυπουργούς και υπουργούς..

Ανώνυμος είπε...

ακόμα παραμένει σην κυβέρνηση αυτή η κυρία που διόρισε το μισό χωριό και το σόι της;δηλαδή τι άλλο θα πρεπε να κάνει για να την τζάσουν; διαφάνεια κι αξιοκρατία

Ανώνυμος είπε...

.......όταν τα έκανε ο Ακριβάκης αυτά δεν μιλούσε κανένας. Κατασπάλησε το χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου και τρέχετε να τον χαιρετήσετε και για να είμαι δίκαιος και Αποστολίδης και ο Κατσιμπάρδης το ίδιο έκαναν. Οι Τσιπλάκος και Μπασιάκος σε μικρότερο βαθμό γιατί δεν μπορούσαν. Τώρα έχουμε αγιοποιήσει τον Παλαιολόγο που μαζί με τον Ρούσαρη φόρτωσαν την Δημαρχία με 70 υπαλλήλους, θυμάστε τι έλεγε η Πούλου σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο; ο Παλαιολόγος πρέπει να πάει φυλακη! (υπάρχουν πρακτικά)

Ανώνυμος είπε...

ο παλαιολογος ο γκιγκελος και οσοι ηταν στην δετελ και αυτοι που κρατουσασν το ταμειο απο τα δημοσια εργα...