Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την παραχώρηση του γηπέδου

Αποσύρθηκε το θέμα για την παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς στην ΠΑΕ Λεβαδειακός από το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο εξ αφορμής νέας πρότασης για την κατανομή δραστηριοτήτων ωρών και αθλητών που κατέθεσε ο ΑΚΟΛ και που η δημοτική αρχή φέρεται να θέλει να εξετάσει.
Κατά τα άλλα υπήρχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι συνήθεις λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ του δημάρχου κ. Τσιφή και της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πούλου. Φαίνεται ότι όσο προσεγγίζουμε χρονικά στην νέα εκλογική διαδικασία οι τόνοι θα ανεβαίνουν: αυτή τη φορά ο κ. Τσιφής προχώρησε σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σχετικά με την καταγωγή της κ. Πούλου τόσο ανεπίτρεπους που ντρέπομαι να τους αναφέρω. Δεν γνωρίζω αν ο δήμαρχος θεωρεί ότι η κ. Πούλου εσκεμμένα δημουργεί εντάσεις για να τις εκμεταλλευτεί μετά πολιτικά. Ακόμη κι έτσι όμως, είναι ο ίδιος ο κ. Τσιφής εκείνος που πρέπει να μάθει να συγκρατεί τα νεύρα και τη γλώσσα του. Αν στην αντιπολίτευση επιτρέπεται -και στην Ελλάδα ίσως επιβάλλεται- να υβρίζει αζημίως, ένας δήμαρχος πρέπει να καταθέτει επιχειρήματα και κυρίως έργα. Αλλως ας σωπαίνει...
Τέλος, ερχομένοι στο πιο ουσιαστικό ζήτημα της συνεδρίασης διατυπώνεται το ερώτημα: Είναι σίγουρη η δημοτική πλειοψηφία ότι θα βαδίσει προς τις εκλογές με αυτό το πρόγραμμα έργων για το 2010(και για την ακρίβεια μη έργων); Διότι οι ανάγκες είναι πολλές και ο χαμένος χρόνος πολυτέλεια...

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στη WIND



O Σαμαράς στον Παπανδρέου


Tον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά θα δεχθεί το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταβεί στις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Δήμαρχοι και νομάρχες στο ασανσέρ μετά την εκλογή Σαμαρά

Η αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία μέσω εσωκομματικών εκλογών επηρεάζει ασφαλώς και τους συσχετισμούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Ελλάδα και στη Βοιωτία. Παρότι ο νέος πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ενωτικός, και δεν υπάρχει κανείς λόγος να υποθέσουμε ότι δεν θα λειτουργήσει ενωτικά, είναι φυσικό οι "μετοχές" των αιρετών που τάχθηκαν με το μέρος του στην εκλογική διαδικασία να θεωρούνται ανερχόμενες ενώ όσων "έκαναν αγώνα" για την Ντόρα Μπακογιάννη να παρουσιάζουν υποχώρηση.


Από την άποψη αυτή στη Στερεά Ελλάδα οι νομάρχες Φθιώτιδας κ. Χειμάρας και Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργος περιλαμβάνονται στους "χαμένους" της διαδικασίας. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι στη Βοιωτία για τους οποίους θα χρειαστεί ειδικό ρεπορτάζ. Στους κερδισμένους πρέπει να περιληφθεί, μεταξύ πολλών, ο δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος. Δείτε το ρεπορτάζ για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σίδνεϊ: Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Μουσείου Νίκολσον του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ για να ακούσουν μια εντυπωσιακή διάλεξη του καθηγητή Χάναν από το τμήμα Κλασσικών Μελετών του πανεπιστημίου Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας με θέμα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων». Δείτε.
Σίδνεϊ: Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Απεργία στους ΟΤΑ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το πρωί στις 11 η ώρα, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία έως το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν, μεταξύ άλλων, νέο Ενιαίο Μισθολόγιο και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Χριστούγεννα στην Άμφισσα!


Αν και παραδοσιακά η viotia στέκεται δύσπιστη έναντι της διοργάνωσης πολυδάπανων εκδηλώσεων από δημόσιους φορείς δεν μπορεί παρά να σημειώσει τον άρτιο σχεδιασμό, τον πλούτο και την ποικιλία των δρώμενων αλλά και την εξαιρετική αρχική ιδέα για τα Χριστούγεννα στην Αμφισσα. Για την υλοποίηση θα επανέλθουμε. Δείτε.

Καταγγελία για ξυλοδαρμό δημοτικού υπαλλήλου στη Θήβα!

Καταγγελία για ξυλοδαρμό δημοτικού υπαλλήλου στη Θήβα!

Το μήνυμα Σαμαρά

Αυτές είναι οι πρώτες δηλώσεις Σαμαρά χθες το βράδυ, μετά την οριστικοποίηση της νίκης του. Πολλά θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει καθώς είναι απολύτως σαφές ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει την τεράστια ευθύνη να οδηγήσει τη ΝΔ αλλά και τη χώρα σε μια νέα μεταπολίτευση, σε μια νέα προοπτική. Ομως αυτή τη στιγμή θα κρατήσω μόνον το εξής απόσπασμα: "Η πολιτική προοπτική της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη. Να επιστρέψει σε νέες νίκες οργανωτικά ανανεωμένη και ιδεολογικά κυρίαρχη".

Αν η ιδεολογική επίθεση μπορεί να περιμένει, η 0ργανωτική ανανέωση οφείλει να αρχίσει από σήμερα. Φαινόμενα και συμπεριφορές που ηχηρά αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες δεν πρέπει να επιτραπεί να κυριαρχήσουν για μια ακόμη φορά. Ο Σαμαράς ας μην κάνει το ίδιο λάθος, στο οποίο πολλοί υπέπεσαν στο παρελθόν θεωρώντας ότι οι εντυπώσεις από τη νίκη τους τους προστατεύουν αιώνια: δεν έχει πολιτικό χρόνο...

Η κατάσταση στα ΕΛΤΑ της πρωτεύουσας


Μεγάλη ουρά των πολιτών -πλήρη τα καθίσματα και όρθιοι- από το μεσημέρι σταΕΛΤΑ της Λιβαδειάς και η ταλαιπωρία συνεχίζεται επ' αόριστον. Χαρακτηριστικόέιναι το γεγονός ότι οι πολίτες δεν διαμαρτύρονται πλέον, έχουν αποδεχθεί την διαμορφούμενη κατάσταση.
Φυσικά με αυτές τις ταχύτητες δεν μπορεί να λειτουργήσει η δοκιμαζόμενη οικονομία αλλά φαίνεται ότι κανέις δεν ενδιαφέρεται.

Τόγιας με αστυνομικούς


Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασίλης Τόγιας, συναντήθηκε στην Λιβαδειά με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Βοιωτίας. Δείτε.

Καυγάς με τραυματία 25xρονο αλλοδαπό

Καυγάς με τραυματία

Αποτελέσματα στο 72.68%


Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Επαναλαμβανόμαστε αλλά θα το ξαναπούμε: η συμμετοχή των πολιτών υπερβαίνει όλες τις προβλέψεις και είνα εκέινη που δίδει τη νίκη στον Αντώνη Σαμαρά.
ΤΜΗΜΑΤΑ 1192 72,68%
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ 549646
ΑΝ. ΣΑΜΑΡΑΣ 272250 50,18%
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 215724 39,76%
Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ 54587 10,06%

Λήστεψαν τον φούρνο στο Δήλεσι


Με 2.500 ευρώ έφυγαν δύο άγνωστοι από αρτοποιείο, το οποίο βρίσκεται στο Δήλεσι Βοιωτίας. Οι δράστες εισήλθαν στο κατάστημα στις 21:10 και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν την υπάλληλο. Στη συνέχεια πήγαν στο ταμείο, από το οποίο και αφαίρεσαν τα 2.500 ευρώ που υπήρχαν μέσα.

Ενωτικός ο Σαμαράς μετά τη νίκη

Ενωτικός εμφανίστηκε στις πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη του ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
“O λαός μίλησε.Έδωσε μια εντολή αδιαμφισβήτητη και αναλαμβάνω την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες» είπε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε απευθυνόμενος στους Nεοδημοκράτες ότι «πριν από ένα μήνα μίλησα για ελπίδα.Τα ρυάκια έγιναν ποτάμια κι εσείς λαοθάλασσα που σάρωσε ότι μας πήγε πίσω».Επεσήμανε ότι ξεκινά μια νέα εποχή για την δημοκρατία και τη Νέα Δημοκρατία, και τόνισε για όσους δεν τον ψήφισαν ότι «δεν είμαστε πια αντίπαλοι, μας ενώνουν οι μεγάλες προσδοκίες». Ανέφερε ακόμα ότι θα μιλήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία ευχαρίστησε για το τηλεφώνημά της, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Κώστα Καραμανλή λέγοντας «και θα είμαστε μαζί σε όλους τους μεγάλους αγώνες».

Ο κ. Σαμαράς εξήρε την ανάγκη ενότητας στο κόμμα και ανέφερε ότι ξεχνάει ότι ειπώθηκε μέχρι τώρα.«Τα ξεχνάω όλα.Σφουγγάρι» είπε χαρακτηριστικά, αλλά προειδοποίησε ότι «δεν θα ανεχθώ υπονόμευση της ενότητας της παράταξης». Ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν στον αγώνα του, την οικογένειά του, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που ξεκίνησε το θέμα της εκλογής από τη βάση, όπως είπε, και τα στελέχη του κόμματος που βρέθηκαν δίπλα του. Ανήγγειλε επίσης συνέδριο θέσεων και αρχών, για τομές που θα οδηγήσουν την παράταξη σε αναγέννηση, όπως είπε, και κάλεσε όλους τους νεοδημοκράτες «να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας».«Η δημοκρατική επανάσταση που έγινε απόψε, αφορά όλους μας.Αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν.Τώρα πρέπει να ασκήσουμε δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση της χώρας.Το πρώτο βήμα έγινε, πάμε για τα επόμενα και σημαντικότερα βήματα» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι «πάμε για την Ελλάδα της ελπίδα, και για την ελπίδα της Ελλάδας”

Νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς


Η viotia συγχαίρει τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Δείτε.
Επίσης παρατηρήστε ότι για μια ακόμη φορά η ηλεκτρονική δημοσκόπηση της viotia (πάνω αριστερά) προσέγγισε την ουσία του σημερινού εκλογικού αποτελέσματος καθώς ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη από την πρώτη Κυριακή.
Δείτε κι αυτό το προφητικό όσο και αποκαλυπτικό από το παρελθόν.

Αρχηγός ο Σαμαράς, συγχαίρει η Ντόρα

Η Ντόρα Μπακογιάννη συνέχαρη αργά απόψε τον Αντώνη Σαμαρά για την ανάδειξή του στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Η Ντόρα τόνισε:
"Ευχαριστω τους Νεοδημοκρατες που ήρθαν να ψηφίσουν. Συγχαίρω τον Αντώνη Σαμαρα και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ευχαριστώ όλα τα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου. Σήμερα ανοίγει νέο κεφάλαιο για τη ΝΔ. Πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα. Ολοι θα είμαστε παρόντες."

Για το μεταναστευτικό στον Βούγια η Αγάτσα

Για το οξύτατο πρόβλημα των μεταναστών επισκέφθηκε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη η βουλευτής Βοιωτίας κ. Αριάδνη Αγάτσα. Την συνόδευαν ο δήμαρχος Θηβαίων κ. Σβίγγος και ο πρόεδρος του ΔΣ Θήβας κ. Ελισσαίος Μαμμής στον Δήμο των οποίων υφίστανται σημαντικά προβλήματα με τους 10.000 αλλοδαπούς που τρόπος του λέγειν στεγάζονται στον Συνοικισμό.

Δείτε.



Να σημειώσω ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η κ. Αγάτσα οι μετανάστες στη Βοιωτία φτάνουν ή υπερβαίνουν το 30% του πληθυσμού. Από μόνος του ο αριθμός είναι τεράστιος και είναι φυσικό να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα. Θα επανέλθουμε.

Νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Πρώτα συγκεντρωτικά

Οπως μετέδωσε πριν από λίγο ο ΑΝΤ1 σε 17.435 (73 εκλογικά τμήματα) ψήφους ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 49,2% ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη εχει 35,8%. Υπενθυμίζεται ότι λειτούργησαν συνολικά στη χώρα 1584 τμήματα και ακόμη 64 στο εξωτερικό ενώ ο ακριβής αριθμός των εκλεκτόρων δεν είναι ακόμη γνωστός αλλά είναι μεγαλύτερος των 400.000. Οπως αντιλαμβάνεστε η νύχτα είναι μακρά.

Κερδίζει ο Σαμαράς, προβληματισμός για Ντόρα, με πνευμονία στο νοσοκομείο ο Ψωμιάδης

Ολα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι από απόψε ο 7ος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μετά τις σημερινές εκλογές που είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό τη μαζική λαϊκή συμμετοχή, μια πρωτόγνωρη πρόσελευση ψηφοφόρων, η οποία εν πολλοίς έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα.

Πληροφορίες από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη φέρουν τη μεγάλη χαμένη της αναμέτρησης τέως υπουργό Εξωτερικών να σκέπτεται την αμφισβήτηση της εκλογικής διαδικασίας σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις εναλλακτικές δυνατότητές της και ίσως τα ανταλλάγματα εν όψει μιας πολύ δύσκολης Δευτέρας, για την ίδια και τα στελέχη που υποστήριξαν την υποψηφιότητά της.

Εν τω μεταξύ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εισήχθη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης λόγω αδιαθεσίας και οι ιατροί διέγνωσαν πνευμονία αλλά όχι γρίπη Α.


Εύκολα η ΑΕΛ το Σπόρτιγκ 83-58

Εύκολα η ΑΕΛ το Σπόρτιγκ 83-58

Ατάκα Κομπότης




O πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί έστειλε τον Σρέντιαν Μπλάζιτς σε παθολόγο, αν και ο Μαυροβούνιος γκολκίπερ είναι απολύτως καλά με την υγεία του......Οι δημοσιογράφοι και όσοι ήταν μπροστά ακόμα γελάνε... "Νομίζαμε ότι κρύωσε, επειδή τον βάλαμε στο... ψυγείο!". Πραγματικά πολύ επιτυχημένο.




Νέα παράταση για 21:30 λόγω προσέλευσης

Στις 21:30 θα κλείσουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου αλλά και μετά τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το ηλεκτρονικό σύστημα.

Εκανε το διπλό ο Λεβαδειακός στην Κομοτηνή

Εκανε το διπλό ο Λεβαδειακός στην Κομοτηνή

Μιλάει καθαρά η βάση της Νέας Δημοκρατίας

Υπερβαίνει κάθε προσδοκία η προσέλευση των μελών της Νέας Δημοκρατίας που προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Στο εκλογικό κέντρο του Συνεδριακού της Κρύας στη Λιβαδειά μέχρι τις 16.45 είχαν ψηφίσει 910 άτομα χωρίς να έχει ατονήσει η ροή των μελών της Νέας Δημοκρατίας μέχρι αυτή την ώρα. Τα στελέχη του κόμματος μέχρι χθες βράδυ δήλωνα ευχαριστημένα με συμμετοχή 500 ή 700 ατόμων κι όπως αντιλαμβάνεστε οι διαφορές είναι χαώδεις.


Η μαζική συμμετοχή των μελών της Νέας Δημοκρατίας στη διαδικασία αυξάνει τη νομιμοποητική βάση και ως εκ τούτουενισχύει τον νέο αρχηγό αλλά και τον επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες για τις απαραίτητες αλλαγές στην πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα του κόμματος.

Και στη Βοιωτία μαζική προσέλευση στις κάλπες

Μεγάλη είναι η προσέλευση στα εκλογκά τμήματα της Βοιωτίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Το πρόβλημα της ωριαίαας διακοπής της on line σύνδεσης καθυστέρησε τη διαδικασία και δημιουργήθηκαν ουρές αλλά τα πράγματα έχουν αποκατασταθεί και η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά.
Οπως έχουμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ευνοεί την υποψηφιότητα Σαμαρά, ο οποίος μετά και τις σημερινές εξελίξεις δεν θα είναι έκπληξη αν κερδίσει την προεδρία του κόμματος από τον πρώτο γύρο.
Θα επανέλθουμε

Μέχρι τις 20:00 ανοικτές οι κάλπες για τον πρόεδρο της ΝΔ

Μέχρι τις 20:00 -και όχι τις 19:00, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί- θα παραμείνουν ανοικτές οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, δεδομένων των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο on line σύστημα. Οι κάλπες δεν θα κλείσουν εάν δεν καταγραφεί on line ό,τι περάστηκε off line, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα σταδιακά αποκαθίστανται και η ψηφοφορία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με την δια χειρός καταγραφή των ονομάτων (off line) των ψηφοφόρων - μελών του κόμματος.

Νωρίτερα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και με τους τρεις υποψήφιους, δόθηκε η εντολή να συνεχιστεί η διαδικασία. Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε ότι η κατανόηση και η υπευθυνότητα των μελών της ΝΔ είναι δεδομένη.Από τις 10:30 το πρωί, το ηλεκτρονικό σύστημα, βάσει του οποίου διεξάγονται οι εκλογές, έχει «πέσει», λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στην γραμμή του ΟΤΕ.

Ελπίδα για την Ελλάδα

Σχόλιο -συγκινητικό και αληθινό- αποστέλλει αναγνώστης προς τη viotia με αφορμή τις σημερινές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και διαπιστώνει ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική. Δείτε.

Τι και αν είμαστε Έλληνες και τούτο τον τόπο εδώ τον πονάμε. Ήμασταν απόντες από αυτό που λέμε πολιτική. Για Ελλάδα δεν μιλάγαμε γιατί ακραίους θα μας έλεγαν. Εθνικιστές δεν ήμασταν ποτέ, αλλά γαμώτο μου, αυτόν εδώ τον τόπο τον νοιαζόμαστε, και ας είναι η σχέση αγάπης μαζοχιστική, μιας και αυτή η ριμάδα η πατρίδα σε πονάει τόσο. Άλλοι μιλάγανε και αποφάσιζαν για μας αυτά τα χρόνια βλέπεις.

Ο γιος και η κόρη ενός συνταξιούχου βουλευτή που στην γυναίκα του άφησε οικόπεδα και σπιτικά, και στους γόνους του, άφησε όλους εμάς. Κάτι χιλιάδες ψηφαλάκια. Και εμείς εκεί, ψηφίζαμε για να διορίσουμε το παιδί μας -και ας είχε τρία πτυχία-, για να κάνουμε καλύτερο στρατό -και ας δικαιούμαστε κατ εξαίρεση μετάθεση-, για να βρούμε ένα δωμάτιο σε ένα βρώμικο νοσοκομείο, για ένα αξιοπρεπή θάνατο ενός ανθρώπου που πλήρωνε τούτο εδώ το κράτος μια ζωή. Πουλάγαμε όνειρα και ιδανικά για τα αυτονόητα.

Μα πιο πολύ, πουλάγαμε την ψυχή μας και το μέλλον μας τόσα φτηνά, σε μια ”οικογενειακή δημοκρατία”. Και το κεφάλι κάτω…Ο πατέρας μου –θεός σχωρέστον – με είχε φάει θυμάμαι από τότε που τελείωσα το λύκειο να με "βάλει" στο δημόσιο. Τον ‘’θάνατο’’ αυτόν δεν τον επέλεξα τότε, και ακόμα και τώρα, που ζω στο πετσί μου την παραλογία του διεστραμμένου μας κράτους και παλεύω μέρα με την μέρα για τα αυτονόητα, δηλώνω καθαρός.Δεν θα βρείτε λοιπόν, το όνομα μου σε καμία αίτηση πρόσληψης, σε κανένα διαγωνισμό βολέματος.

Εδώ στην μάχη της ζωής, έχοντας μείνει σταθερός στο όνειρο ότι μια δουλεία πρέπει να είναι δημιουργική για να σου γεμίζει την καρδία, την ψυχή, και μετά την τσέπη.Στο τοίχο του σπιτιού μου θα βρείτε πτυχία και μεταπτυχιακά σε υπέροχες χρυσές κορνίζες. Κατάντησαν ντεκόρ ενός τοίχου που χρωστάω σε μια τράπεζα και περηφάνια μιας μάνας. Ξέρω δεν είμαι μόνος, αλλά αυτό παρηγοριά δεν είναι. Και όμως.

Ετούτη εδώ την νύχτα μετά από πάρα πολύ καιρό νιώθω ελπίδα για το αύριο. Νιώθω ότι κάτι αλλάζει. Ξέρω πως δρόμος ακόμα πολύς υπάρχει, αλλά απόψε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ένα ταξίδι ξεκινά. Το τελευταίο ταξίδι της ελπίδας μου. Τελικά την ριμάδα την Ιστορία οι μάζες την γράφουν και όχι τα τζάκια.

To Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Νοεμβρίου 2009

H συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί την 30ή Νοεμβρίου 2009 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο Παλαιό Δημαρχείο.
To Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Νοεμβρίου 2009

Μνημόνιο αδελφοποίησης Βοιωτίας-Jiangxi

Yπογραφή Μνημονίου Αδελφοποίησης και Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ της Βοιωτίας και της Περιφέρειας JIANGXI της Κίνας και την ανάπτυξη διμερών οικονομικών σχέσεων, πραγματοποίησαν αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας , του Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βοιωτίας στην Κίνα 18-22 Νοεμβρίου 2009. Δείτε 7 φωτογραφίες από την τελετή με την παρουσία της βοιωτικής αντιπροσωπείας.
Μνημόνιο αδελφοποίησης Βοιωτίας-Jiangxi

Επιμένει για Ασωπό η Αγάτσα

Νέα εισήγηση για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού έκανε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος η βουλευτής του ΠΑΣΟΚΑριάδνη Αγάτσα. Η Επιτροπή έγινε παρουσία της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και τού απερχόμενου Επιτρόπου σε θέματα Περιβάλλοντος κυρίου Σταύρου Δήμα.

Η Βιβλιοθήκη στο Λεοντάρι

Η Βιβλιοθήκη στο Λεοντάρι

Πολυάνδριον15


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Για το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Από ανώνυμους κατά δήλωσίν τους "Ανεξάρτητους Πολίτες" λάβαμε και δημοσιεύουμε κείμενο για το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. Ακολουθείται η ορθογραφία και η σύνταξη του αποστολέα. Η viotia θα επανέλθει για το θέμα του γηπέδου.


ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Είναι άμεση η ανάγκη διαχίρησης των Αθλητικών Εγκ
αταστάσεων της πόλης της Λιβάδειας απο το Δήμο έτσι ώστε να προβάλονται άμεσα τα συμφέροντα των ερασιτεχνικών σωματείων και κατ’ επέκταση των αθλητών των πολιτών και των φιλάθλων που ανιδιοτελώς στηρίζουν τον αθλητισμό της πόλης.
Γενικότερα η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού που αποτελεί την βάση αθλητικής ανάπτυξης της χώρας .
Το Εθνικό-Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς είναι ευθύνη της πολιτείας και πρέπει να εξυπηρετεί τα σωμάτεια , τα σχολεία, τους αθλούμενους καθώς την ιδέα και τους φιλάθλους .
Το Εθνικό Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς είναι και το μόνο που καλύπτει τις ανάγκες όλων των συλλόγων, των αθλητών και κατ΄ επέκταση όλων των πολιτών της πόλης .
Ζητάμε να ληφθεί υπόψη από την πολιτεία η αναγκαιότητα των χώρων άθλησης που να καλύπτουν τις ανάγκες των αθλητών και της συμμετοχής των πολιτών στην άσκηση.Είναι αναγκαία η συνέχιση της παράδοσης του Αθλητισμού στην πόλη, καθώς και η λήψη των προβλεπόμενων μέτρων για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών.
Οχι στην παραχώρηση και την αποκλειστική χρήση του Εθνικού Δημοτικού Σταδίου από την Π.Α.Ε.
Ανεξάρτητοι πολίτες

Να τελειώσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Λεωνίδας Κύρκος

Να τελειώσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Λεωνίδας Κύρκος

Η Λιβαδειά στη ζούγκλα

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=82397&cid=4

Ξεκίνησε το bazaar της Φλόγας

Ξεκίνησε το bazaar της Φλόγας

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Επίσκεψη Τόγια στην Κοινότητα Αντικύρας

Επίσκεψη Τόγια στην Κοινότητα Αντικύρας

Το άγαλμα στη θέση του!!!

Αμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Λεβαδέων και της Θ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βοιωτίας μετά το δημοσίευμα της viotia Ονειδος για τη Λιβαδειά το άγαλμα στο ισόγειο του Νερόμυλου για το άγαλμα της κλασικής εποχής που είχε καταχωνιαστεί με διάφορα αντικείμενα σε αποθήκη του Νερόμυλου.

Από το πρωί πολυμελές συνεργείο του Δήμου Λεβαδέων μετέβη στον Νερόμυλο και αφού έκανε όλες τις απαραίτητες εργασίες παρουσία υπαλλήλου της Θ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βοιωτίας τοποθέτησε το άγαλμα στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες.


"Ολα τα αντικείμενα θα μεταφερθούν και ο χώρος θα καθαριστεί πλήρως", λέει προς τη viotia ο Νίκος, δημοτικός υπάλληλος του συνεργείου, όταν ρωτάμε τι μέλλει γενέσθαι με την αποθήκη και τα προβλήματά της που καταδείξαμε σε αυτό το δημοσίευμα Αθλια η κατάσταση στο ισόγειο του Νερόμυλου. "Και το πρόβλημα στην ψευδοροφή υπάρχει εντολή από τη δημοτική αρχή να διορθωθεί αμέσως", συμπληρώνει. Ιδωμεν.

Πρόκειται ασφαλώς για μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία της viotia. Αλλά κυρίως πρόκειται για μια σπουδαία προσφορά προς τους πολίτες της Λιβαδειάς, ακόμη κι αν μερικοί δυσκολεύονται να το κατανοήσουν.
Και φυσικά θα επανέλθουμε.

Ο φόβος κυριαρχεί στις αγορές

Περιορίζονται σε έναν βαθμό οι σημαντικές απώλειες με τις οποίες ξεκίνησαν και σήμερα οι συναλλαγές στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς τις αγορές καταλαμβάνουν φόβοι για ενδεχόμενη χρεοκοπία του Ντουμπάι.
Μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση άνω του 3% και την αρνητική εικόνα των ασιατικών αγορών σήμερα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE περιορίζει την προηγούμενη υποχώρησή τους στο 0,63%, ενώ στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 καταγράφει πτώση σε ποσοστό 0,69%. Αρνητική είναι η εικόνα της αγοράς και στη Φρανκφούρτη, όπου ο δείκτης DAX έχει απώλειες 0,68%.
Οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί μετά τη χθεσινή ανακοίνωση από το Ντουμπάι ότι ζητά 6μηνη αναστολή πληρωμών από τους πιστωτές της κρατικής επενδυτική εταιρείας Dubai World. Οι φόβοι των επενδυτών εστιάζονται στην πιθανή απειλή χρεοκοπίας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Η γνώμη του Παντέλογλου για την μελέτη του ΤΕΕ που αφορά στον Ασωπό

Γράφει ο Αθαν. Παντελόγλου
Χημικός-Μsc Βιοχημικός μηχανικός/ Ι.Τ.Α.Π. Δείτε.
Η γνώμη του Παντέλογλου για την μελέτη του ΤΕΕ που αφορά στον Ασωπό
Δείτε εδώ τη μελέτη του ΤΕΕ για τον Ασωπό.
http://library.tee.gr/digital/m2433/m2433.pdf

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Φλόγα ζωής!!!

Φλόγα ζωής!!!

Εκτός Στερεάς Ελλάδας το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Δεν εντοπίστηκαν στην περιφέρειά μας μέλη του κυκλώματος που διακινούσε πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο και που είχε απλώσει τα πλοκάμιά του σε ολόκληρη τη χώρα. Δείτε.
Εκτός Στερεάς Ελλάδας το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Αθλια η κατάσταση στο ισόγειο του Νερόμυλου

Οπως είχαμε προβλέψει, σάλος προεκλήθη από το δημοσίευμα της viotia για το άγαλμα στο ισόγειο του Νερόμυλου (βοηθούντων και αναδημοσιεύσεων όπως αυτή http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=81701&cid=4). Και είναι αλήθεια ότι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση όλων των φορέων που ενδιαφέρονται για το θέμα. H viotia παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει σχετικά.
Ομως το ρεπορτάζ για το ισόγειο του Νερόμυλου δεν εξαντλείται στο παρατημένο άγαλμα. Σημαντικά προβλήματα ανεφάνησαν στον εκθεσιακό χώρο, ενώ στη διπλανή αίθουσα που χρησιμοποιείται ως αποθήκη η κατάσταση είναι άθλια.



Εκεί έχουν συσσωρευτεί δεκάδες πανάχρηστα αντικείμενα που στοιβάζονται χωρίς τάξη, χωρίς καθαρισμό, χωρίς λόγο.
Η αίθουσα αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει έναν ακόμη εκθεσιακό χώρο και μάλιστα πολύ όμορφο καθώς έχει παράθυρα που βρίσκονται κάτω από τον καταρράκτη του Νερόμυλου (κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση. Τα παράθυρα που φαίνονται δεξιά βλέπουν ακριβώς κάτω από τον μεγάλο καταρράκτη του Νρερόμυλου και όπως αντιλαμβάνεστε η θέα είναι μοναδική).
Αυτό θα έλυνε τα προβλήματα που εμφανίζονται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των Τροφωνίων όταν πολλοί εκθέτες διεκδικούν τη μοναδική αίθουσα στο ισόγειο και δημιουργούνται μεταξύ τους προστριβές και δυσαρέσκειες.
Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρχουν τα χρήματα για τη διαμόρφωσή της σε αίθουσα εκθέσεων και εκδηλώσεων είναι βέβαιο ότι πρέπει να μετατραπεί σε μια αξιοπρεπή αποθήκη και όχι "χωματερή".

Στην ίδια την λειτουργούσα αίθουσα εκδηλώσεων όπως βλέπετε στη φωτογραφία αριστερά η ψευδοροφή έχει υποστεί ζημία με αποτέλεσμα να φαίνονται τα καλώδια του ηλεκτρικού, γεγονός που εκτός από αντιαισθητικό είναι και επικίνδυνο καθώς στο σημείο αυτό της οροφής διέρχεται το νερό σε κανάλι που το μεταφέρει στον καταρράκτη.
Ολα αυτά πρέπει να διορθωθούν αμέσως. Αλλά όχι μόνον αυτά.
Θα επανέλθουμε...

Αγάτσα για τις ελιές

Αγάτσα για τις ελιές

Η πύλη του Αλιάρτου

www.aliartos.info

Μυτιληναίος-Motor Oil: Συμμαχία στο φυσικό αέριο

Μυτιληναίος-Motor Oil: Συμμαχία στο φυσικό αέριο

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο Στείρι

Νεκρή βρέθηκε η Μ.Λ. 57 ετών, στην αποθήκη του σπιτιού της, στο Στείρι Βοιωτίας. Η άτυχη γυναίκα είχε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.Τα αίτια του θανάτου της ερευνώνται.

Ονειδος για τη Λιβαδειά το άγαλμα στο ισόγειο του Νερόμυλου

Ακέφαλο ολόσωμο άγαλμα υψηλής τέχνης και αξίας, της κλασικής εποχής (δείτε στις φωτό), βρίσκεται στο ισόγειο του Νερόμυλου στη Λιβαδειά εδώ και πολύ καιρό και ουδείς φαίνεται να ασχολείται. Το άγαλμα είναι στην κυριολεξία παραπεταμένο, μέσα σε μια αποθήκη, σκεπασμένο με διάφορα κουτιά, γραφεία και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται συσσωρευμένα εκεί.


Ο,τι δεν κατόρθωσε ο πανδαμάτωρ πιθανότατα θα το καταφέρουν οι σύγχρονοι Λιβαδείτες: να καταστρέψουν την υπέροχη μορφή που σεβάστηκαν ο χρόνος και οι κατακτητές .

Σύμφωνα με τον Λιβαδείτη καλλιτέχνη κ. Σπύρο Γουργιώτη το άγαλμα βρέθηκε στις εργασίες για την ανάπλαση της περιοχής της Κρύας το 1994 και κρατήθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων που το τοποθέτησε στο Πνευματικό Κέντρο, νυν Πανεπιστήμιο. Από εκεί για άγνωστους λόγους μεταφέρθηκε στο ισόγειο του Νερόμυλου, όπου στοιβάχτηκε μαζί με διάφορ άλλα άχρηστα αντικείμενα ως να ήταν "βάρος" και όπου ο κίνδυνος φθοράς του είναι πολύ μεγάλος. Εκεί το ανακάλυψε η viotia, που με πόνο ψυχής προβαίνει σε αυτή τη θλιβερή αποκάλυψη.
Δεν θέλω να κάνω εύκολη αντιπολίτευση ούτε να υποδείξω ενόχους. Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτό το δημοσίευμα της viotia θα δοθεί η ενδεδειγμένη λύση, αύριο κιόλας. Το ζήτημα όμως είναι να είχε δοθεί πριν.
Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες.

Για τις σχολικές εκδρομές και τη γρίπη

Για τις σχολικές εκδρομές και τη γρίπη

Ψεύτικη χειροβομβίδα είχε ο κρατούμενος που απέδρασε από το ΑΤ Θήβας

Εξοπλισμένος... πλήρως ήταν ο Αλβανός που απέδρασε από το Α.Τ. Θήβας προχθές καθώς σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στις αποσκευές του ανακαλύφθηκε "ψεύτικη" χειροβομβίδα κατασκευασμένη από πεπιεσμένο χαρτί και περιτύλιξη χαρτοταινίας. Η χειροβομβίδα-μαϊμού ήταν προσεκτικά τοποθετημένη στην φόδρα ενός μπουφάν και έφερε περόνη ασφαλείας από πραγματική χειροβομβίδα.
Δείτε την προϊστορία.
Απόδραση κρατουμένου στη Θήβα

Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας

Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας

Εκανε τα εμβόλια ο Περγαντάς

Εκανε τα εμβόλια ο Περγαντάς

Ανοίξτε τις ΜΕΘ τώρα!

Από τις 4 Νοεμβρίου ωρύεται η viotia. Να δούμε ποιος θα αναλάβει τώρα την πολιτική ευθύνη. Δείτε το δημοσίευμά μας.
Ανοίξτε τις ΜΕΘ τώρα!

Στο Ζάππειο ο Σαμαράς, στην Κοτζιά η Ντόρα


Με ανοιχτές συγκεντρώσεις, την Παρασκευή, στο κέντρο της Αθήνας θα ολοκληρώσουν οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας τη δίμηνη προεκλογική τους εκστρατεία.
Η Ντόρα Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει την τελευταία προεκλογική ομιλία της στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο, ενώ σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, στο Ζάππειο, θα μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Λαμία: Δύο ασθενείς με νέα γρίπη νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

Λαμία: Δύο ασθενείς με νέα γρίπη νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

Καταγγελία αναγνώστη

Καταγγέλλει παράνομη και αντικοινωνική συμπεριφορά συνδημότη ο αναγνώστης μας ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΖΑΓΑΡΑ. Δείτε.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΖΑΓΑΡΑ είπε...
Μετά τη μεγάλη στροφή στα πεύκα της Αναλήψεως ένας γάιδαρος συμπολίτης τσιμέντωσε μισό μέτρο έξω την άσφαλτο για να παρκάρει σε χωματόδρομο. Επειδή διαβάζουν οι δημοτικοί άρχοντες, παρακαλούνται να δράσουν άμεσα. Ας ειδοποιηθεί ο Αυγέρης γιατί είναι στη γειτονιά του

ΑΙΣΧΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

Νέος πρόεδρος και δ/σ της ΔΕΗ ο Αρθούρος Ζερβός

Νέος πρόεδρος και δ/σ της ΔΕΗ ο Αρθούρος Ζερβός

Επίθεση Παπαθανάση στη ΝΔ για τις προσλήψεις στο Μουσείο των Δελφών

Επίθεση κατά της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει η βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση σε απάντησή της προς τη ΝΟΔΕ Φωκίδας για το ζήτημα της πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων στο Μουσείο των Δελφών. H viotia ευχαρίστως θα δημοσιεύσει και την άλλη άποψη.
Επίθεση Παπαθανάση στη ΝΔ για τις προσλήψεις στο Μουσείο των Δελφών

Περγαντάς για τις ελιές

Περγαντάς για τις ελιές

Στις κατά προτεραιότητα ομάδες εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης και οι εκπαιδευτικοί

Στις κατά προτεραιότητα ομάδες εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης και οι εκπαιδευτικοί

Εφυγε ο Βοιωτός στιχουργός Ηρακλής Παπασιδέρης



Ο στιχουργός Ηρακλής Παπασιδέρης έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 80 ετών. Εξέδωσε τα πρώτα του τραγούδια γύρω στο 1960. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς τραγουδιστές της εποχής, όπως οι Καίτη Μπελίντα, Σώτος Παναγόπουλος, Κλειώ Δενάρδου.

Συνέχισε να γράφει τραγούδια για όλους σχεδόν τους διάσημους τραγουδιστές μας. Οι Στέλιος Καζαντζίδης, Μανώλης Αγγελόπουλος, Μαρινέλλα, Καίτη Γκρέυ, Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Χρηστάκης, Λίτσα Διαμάντη, Ελένη Βιτάλη, Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πουλόπουλος είναι μόνο λίγοι απ' αυτούς. Διακρίθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα είδη του τραγουδιού.

Σήμερα το πρωί συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Ηρακλή Παπασιδέρη στη Δαύλεια Βοιωτίας, στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Να σημειώσω επιπλέον ότι τα τραγούδια που ανήρτησα εδώ -και που τους πασίγνωστους στίχους τους έχει γράψει ο σπουδαίος Ηρακλής Παπασιδέρης- δεν είναι του γούστου της viotia. Ομως αφενός εξυπηρετούν ενημερωτικό στόχο και αφετέρου σημάδεψαν μια εποχή με τα ωραία και τα άσχημά της. Περαιτέρω η σημαντική προσφορά του Ηρακλή Παπασιδέρη στο λαϊκό τραγούδι ασφαλώς υψώνεται πέρα και πάνω από το προσωπικό γούστο ενός εκάστου.

Στην ενέργεια εισέρχεται η MIG

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με γαλλικό όμιλο βρίσκεται η MIG που προετοιμάζει την είσοδό της στην ενέργεια. Δείτε.

Οι ΑΠΕ και το 2020

Οι ΑΠΕ και το 2020

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ο Τριαντάφυλλος Υφαντίδης πρόεδρος στον ΕΥΚΛΕΙΔΗ

Δείτε.

Μήνυμα Αγάτσα για την ημέρα της πάταξης της βίας κατά των γυναικών

Μήνυμα Αγάτσα για την ημέρα της πάταξης της βίας κατά των γυναικών

Στο αρχείο η μήνυση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για ΑτΕ και ΟΤΣ

Στο αρχείο η μήνυση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για ΑτΕ και ΟΤΣ

Επιδοτήσεις στους αγρότες


Στις 19.30 της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη η συνάντηση της υπουργού Γεωργίας Κ. Μπατζελή με Παμφθιωτικό Αγροτικό Σύλλογο. Η κ. Μπατζελή δήλωσε σήμερα ότι ανοίγει ο δρόμςο για την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες.

Δείτε.

Σε διαθεσιμότητα ο αναπληρωτής διοικητής του ΑΤ Θηβών για την απόδραση

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Λευτέρη Οικονόμου, ο αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θήβας και δύο αστυφύλακες , οι οποίοι εκτελούσαν χρέη αξιωματικών υπηρεσίας, για την απόδραση του 32χρονου Αλβανού, ο οποίος δραπέτευσε στις 8:20 το πρωί μέσα από το Α.Τ. Θήβας.
www.zougla.gr

Η ΑΕΚ πριν από 36 χρόνια

Η ΑΕΚ πριν από 36 χρόνια

Με τον Σαμαρά ο Γκιουλέκας, με την Ντόρα ο Πολύδωρας


Στην τελική ευθεία, μόλις 6 ημέρες πριν από την "ώρα της κάλπης", τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανοίγουν τα χαρτιά τους και επιλέγουν στρατόπεδο. Σήμερα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας ανακοίνωσε την υποστήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά ενώ ο Βύρων Πολύδωρας στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Ερώτηση Παπαθανάση για τις δομές Ψυχικής Υγείας στη Φωκίδα

Ερώτηση Παπαθανάση για τις δομές Ψυχικής Υγείας στη Φωκίδα

Η Αγάτσα στον μητροπολίτη Γεώργιο

Η Αγάτσα στον μητροπολίτη Γεώργιο

Οι Νέοι Αγρότες για τα φωτοβολταϊκά

Οι Νέοι Αγρότες για τα φωτοβολταϊκά

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Παροριτών

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Παροριτών

Απόδραση κρατουμένου στη Θήβα

Απόδραση κρατουμένου στη Θήβα

Συναυλία το Τροφώνιο Ωδείο

Συναυλία το Τροφώνιο Ωδείο

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Τα δίκυκλα στην πλατεία της Λιβαδειάς

Ζωή απέκτησε μετά από χρόνια η κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς. Διερχόμενοι αλλά και έφηβοι που παίζουν, οικογένειες που χαίρονται τις φθινοπωρινές λιακάδες συνθέτουν ένα σκηνικό που είχαμε σχεδόν λησμονήσει μετά τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του κομβικού αυτού έργου.

Με μεγάλη θλίψη πάντως, παρατηρούμε ότι -όπως φαίνεται στη φωτογραφία (κάντε κλικ) ένα τμήμα -αριστερά πίσω από τον φοίνικα- της κεντρικής πλατείας χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ δικύκλων. Δηλαδή έφυγαν τα αυτοκίνητα, έγινε ολόκληρη φασαρία με τα ταξί και τώρα παρκάρουν οι δικυκλιστές. Δεν γνωρίζουμε τι σκέπτεται ο Δήμος Λεβαδέων. Αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει. Η πλατεία πρέπει να μείνει ολόκληρη στους πεζούς. Τα δίκυκλα και τα τετράτροχα πρέπει να σταθμεύουν εκτός πλατείας.

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Και πρέπει να σταματήσει τώρα. Πριν παγιωθούν καταστάσεις, πριν οργανωθούν τα συμφέροντα γιατί τότε θα βρεθούν λαϊκιστές δημοτικοί σύμβουλοι να τα υποστηρίξουν και ένα ακόμη τμήμα της πλατείας -η οποία ως γνωστόν ανήκει σε όλους τους δημότες- θα γίνει αντικείμενο σφετερισμού από μερικούς/λίγους συμπολίτες μας.

Αναφορά Παπαθανάση για τον ΟΣΕ στη Λιλαία

Δείτε.

Οχι στα διόδια

Δείτε την προκήρυξη.

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής


Από www.enimerosi.gr

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πάντα κοντά στους πάσχοντες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση.


Προσερχόμενος στην τελετή για την αναγόρευσή του ως επιτίμου δημότη Λεβαδέων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συνήντησε τον συμπατριώτη κ. Η. Ρούλια, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και μετακινείται με το καροτσίδιο για ημιπληγικούς.


Ο κ.κ. Ιερώνυμος αμέσως, χωρίς να διστάσει να καθυστερήσει την τελετή, πλησίασε τον κ. Ρούλια και είχε -όχι σύντομη- συνομιλία μαζί του. Στο τέλος της συζητήσης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος είπε στον συμπολίτη να επικονωνήσει τηλεφωνικώς και προσωπικώς μαζί του για να επιληφθεί του αιτήματός του.

Το εντυπωσιακό για την εποχή, αλλά όχι για τον Ιερώνυμο, είναι ότι το σπουδαίο αυτό γεγονός θα έμενε στη αφάνεια, ότι δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε την αρωγή του στον πασχοντα συμπατριώτη μας χωρίς να καλέσει κάμερες και να επιδιώξει οποιασδήποτε μορφής δημοσιότητα.

Φυσικά ο συνδημότης πλέον κ.κ. Ιερώνυμος, είχε... :-)) υπολογίσει χωρίς τη viotia, που -όπως όλοι γνωρίζουν- δεν της ξεφεύγει τίποτε :-).





Εγκαίνια Βιβλιοθήκης στο Λεοντάρι Θεσπιών

Εγκαίνια Βιβλιοθήκης στο Λεοντάρι Θεσπιών

Γιατί καθυστέρησε ο Αρχιεπίσκοπος

Με μια μικρή καθυστέρηση προσήλθε στην τελετή αναγόρευσής του ως επιτίμου δημότου Λεβαδέων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, σήμερα το μεσημέρι. Τι ήταν εκείνο που τον καθυστέρησε; Σε λίγο αποκλειστικά στη viotia.

Αυτοκίνητο παρέσυρε 2χρονο αγοράκι στην Εύβοια

Αυτοκίνητο παρέσυρε 2χρονο αγοράκι στην Εύβοια

Ενδιαφέρον blog από Αράχωβα

http://ntelalis-arahovas.blogspot.com/

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ευχαριστήριο στον Μίχα από σύσσωμο το Ειδικό Σχολείο Λιβαδειάς

Αλλος ένας επιχειρηματίας φαίνεται ότι αποδεικνύεται ευαίσθητος και δημιουργικός. Δείτε.
6/Θ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Οι μαθητές, ο σύλλογος γονέων και οι εκπαιδευτικοί
του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, ευχαριστούν θερμά το κο Μίχα Δημήτριο και το Τουριστικό Γραφείο Orion Travel για τη διάθεση λεωφορείου με σκοπό τη πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Συγχαρητήρια στον κ. Δημήτριο Μίχα και στο Orion Travel και από τη viotia .

Ανακοίνωση Τσιφή για το γήπεδο

Απαντά στην αντιπολίτευση του Δήμου Λεβαδέων ο δήμαρχος Δημήτρης Τσιφής για το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. Δείτε.
Από την έναρξη της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, μέλημά μας ήταν η διαφάνεια και η διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.
Το καθεστώς, το οποίο είχε οικοδομηθεί στο παρελθόν με την ΠΑΕ Λεβαδειακός, προσπαθήσαμε να το αποκαταστήσουμε υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας για παραχώρηση του αγωνιστικού χώρου και των αποδυτηρίων, με την οποία αναλαμβάνει η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ το δυσβάσταχτο κόστος συντήρησης του χλοοτάπητα και του ηλεκτροφωτισμού των πυλώνων.
Ασφαλώς στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ ΔΑΟΛ και ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ θα τεθεί προς τελική έγκριση, όπως είχα δεσμευτεί.
Οι «άναρθρες κραυγές» που κάποιοι έκαναν πολιτική τους σημαία, είναι υπερβολικές και έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν σύγχυση στους πολίτες, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη τους.

Ο Δήμαρχος Λιβαδειάς

Δημήτρης Τσιφής

Σκληρή ανακοίνωση από Κοτσικώνα για το γήπεδο

Σκληρή ανακοίνωση από Κοτσικώνα για το γήπεδο

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η Δαμανάκη νέα Επίτροπος στην Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε απόψε από τις Βρυξέλλες ότι η Μαρία Δαμανάκη θα είναι η νέα επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση αντικαθιστώντας τον Σταύρο Δήμα.

Οι Βοιωτοί Πεσόντες στον Β' ΠΠ-Μέρος Γ'

Οι Βοιωτοί Πεσόντες στον Β' ΠΠ-Μέρος Γ'
Κλείνουμε την παρουσίαση των Βοιωτών Πεσόντων το 1940-1941 με το τρίτο μέρος, ολοκληρώνοντας μια -θεωρούμε- αναγκαία προσφορά προς τη γενέθλια γη.Δείτε εδώ το πρώτο και το δεύτερο μέρος με τον ονομαστικό κατάλογο των Βοιωτών Πεσόντων στους πολέμους του 1940-1941.
Οι Βοιωτοί Πεσόντες στον Β' ΠΠ-Μέρος Α'
Οι Βοιωτοί Πεσόντες στον Β' ΠΠ-Μέρος Β'

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ο Κώστας Ρεσβάνης γράφει για τη ΒΟΙΩΤΙΑ στα ΝΕΑ

-Είναι εξαιρετικά κολακευτικό να γράφει για το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ ο σημαντικός δημοσιογράφος Κώστας Ρεσβάνης.

-Είναι εξαιρετικά κολακευτικό το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ να περιλαμβάνεται στην έγκυρη στήλη των ΝΕΩΝ "Περιοδικά" μαζί με " Το Δέντρο", το "Διαβάζω" και τη "Σύναξη".


-Είναι εξαιρετικά κολακευτικές και οι κρίσεις που διατυπώνει για το περιεχόμενο και για τον εκδότη ο Κώστας Ρεσβάνης. Δεν χωρεί ευχαριστώ γιατί φαντάζομαι ότι ο άγνωστός μου -από προσωπική άποψη- Κώστας Ρεσβάνης κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του γράφοντας εκείνο που θεωρεί ορθό και δίκαιο. Ομως τέτοια δημοσιεύματα μας οπλίζουν δύναμη για να συνεχίσουμε και από αυτή την οπτική γωνία είναι ανεκτίμητης αξίας. Κάντε κλικ πάνω αριστερά να δείτε το πρωτότυπο δημοσίευμα.
Δείτε το απόσπασμα που αφορά στη ΒΟΙΩΤΙΑ από τα χθεσινά ΝΕΑ.

ΛΗΣΤΕΣ. Με φιλόδοξα οράματα ξεκινάει το νέο περιοδικό «Βοιωτία», τίτλος που ορίζει και τον χώρο δράσης του. Ο εκδότης και διευθυντής του νέου τριμηνιαίου εντύπου, Δημήτρης Λάμπρου, τονίζει πως στόχος είναι «η προσπάθεια μιας νέας αφήγησης των παλαιών ιστοριών, ο διαφορετικός συλλαβισμός γνωστών εικόνων και η απόπειρα συντριβής της συμβατικότητας...».
Ας είναι καλοτάξιδη η «Βοιωτία», που στην παρθενική δημόσια εμφάνισή της μάς προσφέρει δείγμα εξαιρετικής γραφής και έρευνας (Δημήτρης Λάμπρου) για τον περιβόητο Βοιωτό ληστή Χρήστο Νταβέλη. Είκοσι τεσσάρων χρόνων σκοτώθηκε στο Ζεμενό ο Νταβέλης, αλλά πρόλαβε να γίνει θρύλος. Μεταξύ άλλων, να θυμηθούμε τον πίνακα του Θεόφιλου «Ο λήσταρχος Χρήστος Νάτσιας Νταβέλης το 1855», έναν χρόνο προτού σκοτωθεί ο ληστής.
Τα ντοκουμέντα εποχής που παραθέτει ο Λάμπρου ξεφεύγουν από τον επεισοδιακό χαρακτήρα του θέματος και ζωντανεύουν την κοινωνική- και όχι μόνο- ζωή των μέσων του 19ου αιώνα της Βοιωτίας.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ»: Δ. Αιγηνίτου 34, Αθήνα 115 28
«ΔΙΑΒΑΖΩ»: Χ. Τρικούπη 38, Αθήνα 106 80, τηλ.: 210-3388.006
«ΣΥΝΑΞΗ»: Θερμοπυλών 39, Βριλήσσια 152 35, τηλ.: 210-8049.396
«ΒΟΙΩΤΙΑ»: Βύρωνος 19, Λιβαδειά 321 00, τηλ.: 22610-29.820

Δείτε εδώ ολόκληρη τη στήλη του Κώστα Ρεσβάνη.

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση Αντίκυρας-Ομίλου Μυτιληναίος

Δείτε φωτό από την εκδήλωση.
Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση Αντίκυρας-Ομίλου Μυτιληναίος
Δείτε και το ρεπορτάζ.
Η εκδήλωση για την παραχώρηση οικοπέδου από τον Ομιλο Μυτιληναίος στην Κοινότητα Αντικύρας

Η εκδήλωση για την παραχώρηση οικοπέδου από τον Ομιλο Μυτιληναίος στην Κοινότητα Αντικύρας

Η πρόσκληση για την ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Κοινότητα Αντικύρας και η Μυτιληναίος Ομιλος Επιχειρήσεων το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 δεν απετέλεσε έκπληξη καθώς η viotia έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές σχετικά με τις προσφορές (και εν γένει την προσφορά της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ) στην τοπική κοινωνία.
Εκπληξη ήταν η οικογενειακή ατμόσφαιρα που υπήρχε, η φιλική προσέγγιση, η απουσία επισημότητας και τύπων, η χαλαρότητα και φυσικά η συμμετοχή και η καλή διάθεση των προσκεκλημένων. Διότι θα ανέμενε κανείς η μεγάλη δωρεά του -22 στρεμμάτων(!)- οικοπέδου που η Μυτιληναίος Ομιλος Επιχειρήσεων αποφάσισε να παραχωρήσει στην Κοινότητα Αντικύρας θα οργανωνόταν ως επικοινωνιακό γεγονός υψηλής εμβέλειας με επισημότητες και κάμερες, με ταρατζούμ και φανφάρες, ώστε να καλλιεργηθούν οι δημόσιες σχέσεις της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ και του Ομίλου Μυτιληναίος.


Κι όμως επρόκειται για μια απλή τελετή χωρίς εμφανή μεγάλη προετοιμασία και κυρίως χωρίς μεγάλα λόγια τόσο από την πλευρά των δωρητών όσο και από την πλευρά των κοινοιτκών αρχών της Αντίκυρας.


Η σύναξη ήταν για τη 01.00 το μεσημέρι και -όπως θα θυμάστε- το Σάββατο ο καιρός ήταν θαυμάσιος, πόσο μάλλον κοντά στη θάλασσα, στο γραφικό ταβερνάκι της Αντίκυρας που επελέγη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στην υποδοχή των καλεσμένων ήταν ο πρόεδρος της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ κ. Ιάσων Στράτος και ο κοινοτάρχης της Αντίκυρας κ. Μίχος. Γύρω στη 01.05 αφίχθη ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος -συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα παιδιά του- ασφαλώς με πολυτελές αυτοκίνητο αλλά χωρίς να αναστατώσει τους περιοίκους, τη γειτονιά και... τα περίχωρα όπως έχουμε συνηθίσει από τους διάφορους μεγαλοσχήμονες (που -παρεμπιπτόντως- πολλοί δεν είναι τόσο μεγαλοσχήμονες όσο ο Μυτιληναίος)...

Ηταν ντυμένος απλά με καρό σακάκι -το οποίο και έβγαλε αμέσως μόλις κάθησε, μπλε πανταλόνι και ολόλευκο πουκάμισο χωρίς λαιμοδέτη. Θέλω να πω εδώ ότι ο Μυτιληναίος -ως δημόσια εικόνα τουλάχιστον- είναι πολύ σεμνός και προσηνής, ομιλητικός και υπομονετικός, χαμογελαστός και καλός ακροατής. Φυσικά, το μάτι του έμπειρου ρεπόρτερ μπορούσε να αντιληφθεί ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ξεχωριστός όχι μόνο από τον σεβασμό με τον οποίο τον προσέγγιζαν όλοι οι καλεσμένοι αλλά και από άλλες μικρές λεπτομέρειες όπως το μονόγραμμα, το χαραγμένο στο πουκάμισό του: Ε.Μ.


Η λιτή τελετή άρχισε και πρώτος ομιλητής ήταν ο κοινοτάρχης Αντίκυρας ο κ. Μίχος, που εξήρε την προσφορά της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ σε πολλούς τομείς της κοινοτικής ζωής και ευχαρίστησε τον Ομιλο Μυτιληναίος για τη δωρέα του οικοπέδου των 22 στρεμμάτων. "Είναι μια μέρα επιβεβαίωσης των καλών σχέσεων της Κοινότητας με τον μεγαλύτερο επιχειρηματία της περιοχής. Με τη σημερινή δωρεά, που η αξία της υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ο Ομιλος Μυτιληναίος προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην Αντίκυρα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου νηπιαγωγείου και αργότερα ίσως ενός ανοιχτού θεάτρου" είπε ο κ. Μίχος και αφού αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους συντελεστές για την ευόδωση της δωρεάς κάλεσε στη βήμα τον πρόεδρο της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ, τον αειθαλή και χαλκέντερο -όπως αποδεκνύεται- εκ των πατριαρχών της ελληνικής βιομηχανίας κ. Ιάσονα Στράτο.

"Σας καλοσωρίζω με μεγάλη χαρά στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση", είπε ο κ. Στράτος και συνέχισε: ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ δραστηριοποιείται στην περιοχή από τη δεκαετία του 1960 αποτελώντας έναν από τους παλαιότερους "κατοίκους" της. Αξονας της εταιρικής μας δράσης εδώ ήταν, είναι και θα είναι η αέναη δέσμευση προς την τοπική κοινωνία με έντονο το αίσθημα της ευθύνης. Η ασφάλεια των εργαζομένων, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης του αποτυπώματός μας στο περιβάλλον, η πρόληψη βιομηχανικών κινδύνων και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας καταλαμβάνουν θέση προτεραιότητας στην καθημερινή μας ατζέντα".
Η δωρεά του μεγάλης αξίας οικοπέδου από τον Ομιλο Μυτιληναίος στην Κοινότητα Αντικύρας είναι ένα ακόμη βήμα εκ μέρους της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ πιο κοντά στους κατοίκους και είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιηθεί κατάλληλα ώστε να αποτελέσει ένα πραγματικά κοινωφελές έργο, μια δυναμική κληρονομιά για όλους τους κατοίκους της Αντίκυρας, τόνισε ο κ. Στράτος, και κατέληξε: "Θέλουμε ο κόσμος να υπολογίζει σε εμάς όχι μόνο ως εργοδότη, αλλά και ως συμπολίτη, και σκοπός μας είναι όλοι μαζί να βαδίσουμε έναν κοινό δρόμο, με άξονα ένα σταθερό και καλύτερο αύριο. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους ιθύνοντες, αλλά και τους απλούς πολίτες και εργαζόμενους, που πιστεύουν σε εμάς και μας βοηθούν να κάνουμε πραγματικότητα την επιθυμία μας αυτή".

Κατόπιν στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Ευ. Μυτιληναίος, ο οποίος αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται μεταξύ φίλων στην Αντίκυρα -πάντα χαίρομαι όταν βρίσκομαι στο Αλουμίνιο και στην Αντίκυρα είπε- προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη: "Υπήρξε εποχή στην αρχή του χρόνου που οι απώλειες της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ λόγω της σφοδρής διεθνούς κρίσης υπερέβαιναν το 1.000.000 δολάρια την ημέρα (!) και το εργοστάσιο κινδύνεψε πραγματικά", είπε ο κ. Μυτιληναίος. Αυτό φυσικά έχει και την αισιοδόξη πλευρά του καθώς ο Μυτιληναίος προέβη στη δραματική αυτή αποκάλυψη τονίζοντας ότι πλέον μπορεί να δώσει αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα καθώς η διεθνής κρίση έχει ουσιαστικά παρέλθει ή τουλάχιστον είμαστε στην έξοδο. Υπενθυμίζεται ότι ο Μυτιληναίος θεωρείται μετρ των χρηματιστηρίων και των προβλέψεων και ως εκ τούτου η γνώμη του για την εξέλιξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης έχει ιδιαίτερη αξία.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος απέφυγε να αναφερθεί σε δωρεά και μίλησε για παραχώρηση οικοπέδου, το οποίο όπως τόνισε, "δεν θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί με κανέναν καλύτερο τρόπο το ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ" ενώ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποστροφή συμπλήρωσε ότι ο Ομιλος θα σταθεί αρωγός και στα σχέδια αξιοποίησης του οικοπέδου από την Κοινότητα Αντικύρας. Δεν θα σταθώ σε αυτό -δείγμα σεμνότητας και χαμηλών τόνων- αλλά στον όρο που ο ίδιος ο Μυτιληναίος έθεσε στον κ. Μίχο για μα προβεί στην παραχώρηση, στον μοναδικό όρο που δείχνει μια αυξημένη αίσθηση ευθύνης: " Του είπα ότι δεν θέλω να το κάνεις μπαρ πρόεδρε, χώρο νυχτερινής διασκέδασης. Θέλω να δημιουργηθεί κάτι για όλον τον κόσμο", είπε χαμογελώντας ο κ. Μυτιληναίος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Ευ. Μυτιληναίος, κατέληξε:"Η παραχώρηση αυτή του Ομίλου και της Αλουμίνιον, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της στήριξης και της ενεργούς παρουσίας μας στην περιοχή. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς η κίνηση αυτή εκφράζει πραγματικά το καλύτερο για όλους. Τόσο για την κοινότητα που θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το ακίνητο για κοινωφελή έργα, τα οποία έχει ανάγκη, όσο και για εμάς ως όμιλο, μια και πραγματικά δεν θα είχαμε καλύτερο τρόπο να αξιοποιήσουμε την έκταση αυτή. Από το 2005, όταν και εντάχθηκε η Αλουμίνιον στον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, έχουμε καταβάλει και συνεχίζουμε να καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες βελτίωσης σε όλους του τομείς λειτουργίας, σε συνδυασμό με σημαντικότατες ανάλογες επενδύσεις, ώστε η εταιρία να εξακολουθήσει τη βιώσιμη πορεία της, με όφελος για όλους. Είμαστε χαρούμενοι για το πνεύμα συνεργασίας και το διάλογο με την κοινότητα της Αντίκυρας, και θα εξακολουθήσουμε να στεκόμαστε αρωγοί στο έργο τους για την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου".
Η Κοινότητα Αντίκυρας απένειμε τιμητικό δώρο στους επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος και της Αλουμίνιον ΑΕ, και μετά άρχισε το εορταστικό γεύμα στα "Χαμομήλια" των Αφών Χ. Σαμουήλ.
Το μενού ήταν πλουσιότατο, όπως βλέπετε αν κάνετε κλικ πάνω στο Δελτίο Παραγγελίας της ταβέρνας. Ηταν και νόστιμο ιδιαίτερα το φαγκρί, η χορτόπιτα και οι σαλάτες ενώ πολύ "προχώ" επιλογή στο επιδόρπιο με δροσερό γιαουρτάκι συνοδευόμενο από γλυκό κουταλιού.

Εντυπωσιακή κατά τη διάρκεια του γεύματος και κυρίως μετά από αυτό ήταν η κινητικότητα μεταξύ των τραπεζιών καθώς οι καλεσμένοι γνωρίζονταν οι περισσότεροι καλά μεταξύ τους. και οι ανταλλαγές /συζητήσεις έδινα και έπαιρναν. Την τιμητική του είχε ασφαλώς ο ίδιος ο Μυτιληναίος, στον οποίο φαίνεται ότι όλοι είχαν κάτι να πουν και -πολύ φοβάμαι :-)- κάτι να ζητήσουν.

Από τους επισήμους προσκελημένους καθυστέρησε να φθάσει αλλά τελικά ήρθε ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Βασίλης Τόγιας, ο οποίος είχε ανειλημμένη κοινωνική υποχρέωση. Παρέστησαν ακόμη ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος, ο αντιπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας, οι βουλευτές του Νομού Βοιωτίας κ.κ. Αγάτσα, Γιαννάκης, η Αντινομάρχης Βοιωτίας κα. Παπαθωμά, ο Αντινομάρχης Βοιωτίας και πρόεδρος ΕΚΛ κ. Παπαναγιώτου, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Χαιρώνειας κ. Παπαγγελής, ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Λιβαδειάς κ. Αγνιάδης καθώς και στελέχη του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και της Αλουμίνιον.

Χειρονομία υψηλής συμβολικής αλλά και πραγματικής οικονομικής αξίας η παραχώρηση ενός μεγάλου οικοπέδου από τον Ομιλο Μυτιληναίος στην Κοινότητα Αντικύρας είναι ένα δείγμα win-win situation επιχειρηματικής δράσης και τοπικής κοινωνίας.
Η viotia, όχι μόνο τώρα, επικροτεί τέτοιες κινήσεις που καλύπτουν τα κενά ενός ανίκανου, διεφθαρμένου και πολυέξοδου ελληνικού κράτους προς τους πολίτες του.
Σε λίγο η viotia θα δημοσιεύσει φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση.

Επίσκεψη Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής στον Ασωπό

Επίσκεψη Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής στον Ασωπό

Κόντρα Φουσέκη-Ασημακόπουλου για τη δίκη της υπόθεσης Γρηγορόπουλου

Κόντρα Φουσέκη-Ασημακόπουλου για τη δίκη της υπόθεσης Γρηγορόπουλου

Ικανοποίηση Σαμαρά για Βοιωτία

Ικανοποίηση εκφράζει το επιτελείο του υποψηφίου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για την έκβαση της περιοδείας του στη Βοιωτία. "Πιστοποιήθηκε ότι Αντώνης προηγείται στη Βοιωτία. Μάλιστα υπάρχουν προσχωρήσεις στελεχών της Ν.Δ. στην πλευρά μας που μπορούν να θεωρηθούν έκπληξη και σημαντικό ρεύμα στα (τέως ουδέτερα) μέλη του κόμματος" υποστήριζαν προς τη viotia κύκλοι που βρίσκονται πολύ κοντά στον Μεσσήνιο πολιτικό.


Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το μοναδικό πρόβλημα στο νομό Βοιωτίας εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο διεξάγουν την προεκλογική εσωκομματική εκστρατεία στελέχη της πλευράς Ντόρας, όπως ο Καράμπελας, ο Ρούσσαρης και άλλοι, οι οποίοι -δημόσια και ιδιωτικά- υβρίζουν όσους διαφωνούν μαζί τους, δημιουργώντας πολωτικές συνθήκες, συνθήκες που μόνο βλάπτουν αυτή τη στιγμή την Ολη Παράταξη.

Επίτιμος δημότης Λιβαδειάς θα ανακηρυχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Επίτιμος δημότης Λιβαδειάς θα ανακηρυχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε ειδική τελετή που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς στις 21 Νοεμβρίου,ανήμερα της μεγάλης θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, όταν και πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός της βοιωτικής πρωτεύουσας. Δείτε την πρόσκληση.
Επίτιμος δημότης Λιβαδειάς θα ανακηρυχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ανοιχτή επιστολή πτυχιούχων ΤΕΙ στον Γιώργο Παπανδρέου

Δείτε την εδώ.
http://www.eetem.gr/docs/anak_2009_11_16a.pdf

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Πού θα ψηφίσουν οι Βοιωτοί Νεοδημοκράτες στις 29 Νοεμβρίου

Πού θα ψηφίσουν οι Βοιωτοί Νεοδημοκράτες στις 29 Νοεμβρίου

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Λιβαδειά

Δείτε ποιοι παρέστησαν στην ομιλία Σαμαρά στη Λιβαδειά. Για να σας προϊδεάσω θα πω σχηματικά ότι ήταν όλοι οι Σαμαρικοί αλλά και μερικοί της Ντόρας.
Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Λιβαδειά

Ο Σαμαράς στη Λιβαδειά και η Λιβαδειά στον Σαμαρά

Αν ο πραγματικός στόχος της πολιτικής εκστρατείας του Αντώνη Σαμαρά είναι να εμφυσήσει την ελπίδα στους καταπτοημένους και καταπικραμένους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, στη Βοιωτία έχει επιτευχθεί. Το έβλεπες καθαρά στα μάτια των πολλών ανθρώπων που ανέμεναν την άφιξη του Μεσσήνιου υποψήφιου για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας χθες το μεσημέρι στη Λιβαδειά, το ένιωθες στην ατμόσφαιρα, το ζούσες και το κατανοούσες όταν συνομιλούσες για λίγο με τους τοπικούς παράγοντες και τους απλούς οπαδούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έσπευσαν στην υποδοχή του.

Είχε πολύ κόσμο για τέτοιου είδους διαδικασία και μετά από τέτοιας έκτασης ήττα ο Σαμαράς. Το κυριότερο είχε πολύ κόσμο αυθορμήτως προσελθόντα, κάτι σπάνιο στα πολιτικά χρονικά της πατρίδας μας τα τελευταία χρόνια.
Κι ένα πρώτο σημείο που αξίζει να επισημανθεί είναι η χρονική ακρίβεια με την οποία εκτελέστηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά. Οσοι έχουν ζήσει από το ρεπορτάζ τον σκωπτικώς λεγόμενο «χρόνο ΠΑΣΟΚ» αλλά και αργότερα τις επισκέψεις των στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή κατανοούν ότι αυτό και μόνο, η χρονική ακρίβεια που δείχνει σεβασμό στους πολίτες και τους δημοσιογράφους, αποτελεί μια σημαντική και ίσως σημαδιακή αλλαγή.

Στις 13:00 ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Βοιωτίας στην οδό Γεωργαντά, όπου τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής του νομού κ. Μιχάλης; Γιαννάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Βασίλειος Σταύρου, ο γραμματέας κ. Δημήτρης Καραμάνης και όλοι οι τοπικοί παράγοντες και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων και χειραψιών ο Αντώνης Σαμαράς κατευθύνθηκε πεζή προς το κτήριο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς στην οδό Στρατηγού Ιωάννου όπου τον ανέμεναν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Παπασπύρου, ο αντιπρόεδρος Γ. Βαρβαράκης, ο Μάριος Σάκκος και άλλοι έμποροι αλλά και οπαδοί. Καθ’ οδόν ο Αντώνης Σαμαράς, που συνοδευόταν από κουστωδία τοπικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας, εμφανώς άνετος και χαμογελαστός δεν δίστασε να επικοινωνήσει εκ του σύνεγγυς με τους πολίτες, πολλοί από τους οποίος άλλωστε τον χαιρετούσαν εγκάρδια.
Στη Στρατηγού Ιωάννου παρατεταμένη χειραψία και σύντομη συνομιλία είχε με τον κ. Κιούση, έξω από την παραδοσιακή περίφημη ταβέρνα του Βασιληά. Πιο πάνω στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ Βάγγου και στο παντοπωλείο Ξηρογιάννη ο Αντώνης Σαμαράς άκουσε χαμογελαστός τους πολίτες να του εκθέτουν τις απόψεις τους.
Οταν έφτασε στο κτήριο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς ήδη πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί εκεί. Ο Σαμαράς έτυχε θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου κ. Κώστα Παπασπύρου και ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου Παλαιών Επαγγελμάτων.
Κατόπιν και ενώ πλέον οι συνοδεύοντες τον Αντώνη Σαμαρά είχαν γίνει πολλοί ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας κατευθύνθηκε προς το Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας από όπου ήταν προγραμματισμένο να απευθυνθεί προς τους Βοιωτούς στις 14.00.

Και πάλι καθ’ οδόν οι πολίτες πλησίαζαν τον κ. Σαμαρά για να του μιλήσουν ή να του ευχηθούν και φυσικά αυτός ανταποκρινόταν με ανυπόκριτη ευγένεια και ζεστασιά.
Πρέπει να επισημανθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς, σεμνός και ευπροσήγορος, δίνει την αίσθηση του απλού ανθρώπου. Κι εκείνο που κάνει όλο αυτό πιο ενδιαφέρον είναι ότι όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Σαμαράς δεν είναι σε καμία περίπτωση ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Εχει, δηλαδή, λόγω κοινωνικής και οικογενειακής αγωγής μια έμφυτη ευγένεια που σκλαβώνει, με το πλατύ χαμόγελο, την καλή κουβέντα, την ψυχική επαφή.





Κατά την άφιξη του Σαμαρά στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας πολλοί από τους αναμένοντες εκεί οπαδούς έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι ή να του εκθέσουν κάποιο αίτημα ή ακόμη και τη «μαγική συνταγή» για την ανάταξη του κόμματος. Ο Μεσσήνιος πολιτικός τους άκουσε όλους υπομονετικά, μερικούς τους καθησύχασε ενώ πολλούς τους γνώριζε από παλαιότερους πολιτικούς αγώνες.

Η είσοδος στην κατάμεστη αίθουσα που είχε διαμορφωθεί για την περίσταση σε μπλε περιβάλλον είναι ίσως υπερβολικό να χαρακτηριστεί θριαμβευτική αλλά δεν απέχει από την αλήθεια ότι υπήρχε ενθουσιασμός και εσωτερικές δονήσεις, μια προσμονή και μια απαντοχή που έχει καιρό να εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο Σαμαράς άρχισε την βαρυσήμαντη ομιλία του επιτιθέμενος στους μηχανισμούς που έχουν οδηγήσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην παθητικότητα, την απομόνωση και την αδυναμία: «Η πιο έντιμη χειραψία που μπορούμε να κάνουμε τώρα με το αύριο είναι η υπόσχεση ότι θα έρθουμε ξανά κοντά, ότι θα ξαναβρούμε τη χαμένη αλληλεγγύη μεταξύ μας», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο Αντώνης Σαμαράς. Η διαδικασία εκλογής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση είναι πολυσήμαντη και λυτρωτική, είπε ο Σαμαράς, καθώς δίνει το δικαίωμα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που νιώθουν αποκλεισμένοι να έχουν λόγο στις εξελίξεις του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ έλαβε μόλις 10 χιλιάδες ψήφους περισσότερους από το 2004 κι όμως κέρδισε, είπε ο Μεσσήνιος πολιτικός. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί δικοί μας ψηφοφόροι δεν προσήλθαν να ψηφίσουν. Αυτούς τους θέλουμε πάλι κοντά μας υποστήριξε ο Σαμαράς που ξεκαθάρισε ότι όποιος κι να είναι ο νικητής της μάχης για την αρχηγία στη Νέα Δημοκρατία, η επόμενη ημέρα θα βρει το κόμμα ενωμένο ως γροθιά.
Και εδώ το χειροκρότημα ήταν θερμό και παρατεταμένο.

Στη συνέχεια ο Σαμαράς εξήγησε με απλά λόγια το πρόταγμα που ονομάζει «κοινωνικό φιλελευθερισμό», την επικράτηση δηλαδή του συστήματος της ελεύθερης αγοράς με ανθρώπινο πρόσωπο. Ειδική αναφορά, με παράδειγμα τον εξοντωτικό για τους επιχειρηματίες «Τειρεσία», έκανε στην μεσαία τάξη, που όπως πολλές φορές έχει δηλώσει αποτελεί τον φορέα που θα σηκώσει το βάρος της εφαρμογής του πολιτικού του προγράμματος.
Στο πιο ενδιαφέρον τμήμα της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει στην ιδεολογική πάλη ως προϋπόθεσης για την εκλογική επικράτηση σε αντίθεση με τον κυβερνητισμό/διαχειριστική λογική που εμμέσως πλην σαφώς απέδωσε στην πλευρά της Ντόρας.
«Κάποιοι ίσως θέλουν να μην μιλάμε για ιδεολογία. Και να μιλάμε για διαχείριση. Εγώ επιμένω: Χρειάζεται πρώτα πίστη στις ιδέες της Παράταξης, ώστε να δείξουμε και τις διαφορές μας με το άλλο μεγάλο κόμμα. Γι’ αυτό και όταν ακούω την κριτική που μας κάνουν κάποιοι, μου θυμίζει όλο και περισσότερο την κριτική που κάνει το μικρό Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας στην Άγκελα Μέρκελ. Την κριτική που κάνει το μικρό Κεντρώο Κόμμα του Μπαϊρού στον Νικολά Σαρκοζύ. Την κριτική που κάνει το μικρό Φιλελεύθερο Κόμμα Βρετανίας στον Ντέηβιντ Κάμερον. Την κριτική που κάνουν σε όλη την Ευρώπη τα μικρά κόμματα του 5% του 7% Στα μεγάλα Κεντροδεξιά κόμματα του 45%. Η κριτική αυτή ήταν πάντα άσφαιρη και ποτέ δεν δικαιώθηκε. Μόνο με τις ιδέες μας μπορούμε να πείσουμε την κοινωνία. Δεν θα τι
ς κρύψουμε. Τι είμαστε, τι πιστεύουμε, γιατί αγωνιζόμαστε», τόνισε ο Σαμαράς δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένος να επαναπροσδιορίσει ιδεολογικά την Κεντροδεξιά μεταξύ άλλων και για λόγους πραγματιστικούς. «Αν αναλάβουμε την κυβέρνηση χωρίς να έχουμε πείσει τους πολίτες για την ορθότητα των ιδεών μας θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα φαινόμενα με όσα ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο» είπε ο Αντώνης Σαμαράς καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους Νεοδημοκράτες, οι οποίοι είναι φανερό ότι νιώθουν θιγμένοι από τα φαινόμενα διαφθοράς που εμφανίστηκαν στην παράταξη κατά την τελευταία κυβερνητική της θητεία.
Ο Σαμαράς τοποθετήθηκε και απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στα θέματα που συμφωνούμε θα την στηρίξουμε είπε. Αν συλλάβει τους τρομοκράτες ή εφόσον τηρήσει τις κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα θα είμαστε στο πλευρό τους. Αν όμως, όπως φαίνεται τελευταία –με παράδειγμα τα STAGE- προχωρήσει η κυβέρνηση σε μέτρα που θυμίζουν το παλαιό ΠΑΣΟΚ, το «κακό» ΠΑΣΟΚ, εκείνο το ΠΑΣΟΚ που ούτε οι οπαδοί του δεν θέλουν να θυμούνται θα είμαστε σταθερά, σοβαρά και υπεύθυνα απέναντί του και το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει εύκολη διαδρομή μαζί μας, έκλεισε την αναφορά του στην κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς.
Οι οπαδοί, τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές για να υπάρξει μια νέα προοπτική μια νέα ελπίδα για την Ελλάδα, για τη νεολαία, για τη Νέα Δημοκρατία κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ολοι εσείς, ο ατέλειωτος κόσμος της Παράταξης, το ρυάκι που έγινε δυνατό ποτάμι σ’ όλη την Ελλάδα, είστε η φωτογραφία της ανατροπής. Ανατροπή του συστήματος των μηχανισμών. Αυτή είναι η ΝΔ του αύριο! Είναι το σύστημα της κοινωνίας. Είναι το σύστημα της βάσης. Είναι το αύριο!Το χθες ήταν οι μηχανισμοί. Θέλω να ξέρετε ότι υπάρχει εντολή του κόσμου, εντολή της λαϊκής βάσης, να προχωρήσουμε μπροστά! Να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι έχουμε λάβει το μήνυμά του: μην μας αποκλείετε άλλο, μην μας κλείνετε άλλο τις πόρτες, μην μας αποκόπτετε άλλο από την κορυφή. Ακούστε μας! Αυτό είναι το μήνυμά σας και είναι ξεκάθαρο!», είπε τελειώνοντας και καταχειροκροτούμενος για μια τελευταία φορά από τους παριστεμένους.
Δεν θα γράψω ποιοι ήταν εκεί, μπορείτε να τους δείτε άλλωστε στο πλούσιο φωτορεπορτάζ, εδώ.
Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Λιβαδειά

Συνελόντι ειπείν η επίσκεψη Σαμαρά στη Λιβαδειά στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με πολιτικούς όρους,. Υπήρχε κόσμος (και μερικοί που πιθανώς δεν θα ήθελε ο Σαμαράς), υπήρχε ενθουσιασμός, υπήρχε συσπείρωση, υπήρχε περιεχόμενο τόσο στον λόγο Σαμαρά όσο και στις προσλαμβάνουσες και τις προσδοκίες των πολιτών. Υπήρχε επιβεβαίωση της ολικής επαναφοράς της ιδεολογίας στο κέντρο της πολιτικής και αυτό μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να λογιστεί, όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία αλλά για όλο το γερασμένο, το παρωχημένο πολιτικό μας σύστημα. Υπήρχε αέρας νίκης και δυναμική, υπήρχε αιτία αισιοδοξίας. Μένει να επιβεβαιωθούν όλα αυτά...