Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Eξι χρόνια φυλακή στον τέως δήμαρχο


Για την ίδια υπόθεση ύποπτος είναι και ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίακς

Σε έξι χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε στην Πάφο ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο τελών σε διαθεσιμότητα Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου ΑΠοχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ) Ευτύχιος Μαλληκκίδης.

Ο κ. Βέργας κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, δεκασμού δημόσιου λειτουργού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο κ. Μαλληκκίδης βρέθηκε ένοχος για τα αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα και στη συνέχεια στις θέσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για μετριασμό των ποινών των πελατών τους.

Για την ίδια υπόθεση ύποπτος είναι και ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίακς ο οποίος ως δήμαρχος της Πάφου φέρεται να εισέπραξε χρήματα ως μίζες για την ανάθεση έργων σε γερμανική εταιρεία που εκπροσωπούσε ο πολιτευτής του ΚΚΕ και καθηγητής του Πολυτεχνείου Γ. Μπάφας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: