Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ανάσα Αξιοπρέπειας στη Λιβαδειά
















του Δημήτρη Λάμπρου








Παρά το δριμύ ψύχος η Λιβαδειά έδωσε το δικό της παρών στις εκδηλώσεις Ανάσα Αξιοπρέπειας που οργανώνονται σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς εξελίσσονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης στο έκτακτο Eurogroup. Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς μετά τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης για να διαδηλώσει την υποστήριξή του στην ελληνική αντιπροσωπεία που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν τη λογική, τη χρησιμότητα και τη σημασία τους κατά τη διάρκεια μιας τόσο σκληρής μάχης. Οπως μου δόθηκε η ευκαιρία να σημειώσω και αλλού οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες περισσότερο κι από το Grexit υπολογίζουν την ενίσχυση τους αντιευρωπαϊκού ρεύματος στην Ελλάδα που υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με άγνωστες συνέπειες στη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των χωρών της, Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ιταλία έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν τις διεθνείς σχέσεις με όρους ηγεμονίας - και ιδεολογικής- και από την άποψη αυτή μπορεί να μην το δείχνουν αλλά λαμβάνουν υπ' όψιν τους τη γνώμη του λαού των άλλων χωρών όχι μόνον της Ενωσης αλλά κυρίως αυτών. 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

30ο/ο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ Η ΕΛΠΙΔΑ, ΟΠΩΣ'' ΠΟΤΑΜΙ'', ''ΕΛΙΑ'' ΚΟΥΦΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.ΘΑ ΠΑΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ.ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ(ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ)

Ανώνυμος είπε...

Επικίνδυνο πράγμα η άσκηση εξωτερικής πολιτικής στις πλατείες! Περισσότερο λαϊκίστικο απ´ότι χρειάζεται! Αν χρειάζεται κάτι τέτοιο!

βοιωτός είπε...

12.39
Δεν έχεις κάνει ποτέ σου διαπραγματεύσεις;

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε απιστευτα λιτο το σχολιο σου αλλα ταυτοχρονα τα ειπες ολα!!!!...συγχαρητηρια!!!!...δεν υπαρχει πιο δυνατο ατου σε μια διαπραγματευση που πας και εχεις τον κοσμο εξω, να εχει βγει για σενα και να σε στηριζει και να το βλεπει η αλλη πλευρα. Δεν ξερουν τι ειναι διαπραγματευση γιατι δεν εχουν δει ποτε εως σημερα...αλλα ειναι και υπευθυνοι γιατι δεν εχουν διδαχθει τιποτα ακομη...αρτηριοσκληρωτικοι συντηρητικοι που ειναι ερμαια του καθωσπρεπισμου και του δηθεν και ας τους σκαβουν το λακο....
Υ.Γ Συγχαρητηρια στους Καραμανλικους ΝΔκρατες Λιβαδειτες που βρεθηκαν χθες στο Συνταγμα κοντρα στο κυμα, τους ειδα και τους χαρηκα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

10:04 π.μ., ευτυχώς που μερικοί σαν και του λόγου σου ξέρετε από διαπραγμάτευση! Το θέμα είναι τι είδους διαπραγμάτευση και υπό ποιές συνθήκες, αν σου λέει τίποτα αυτό.......και με την ευκαιρία, δεν μας ανέφερες την αντίςτοιχη εμπειρία σου......μήπως και μας φωτίσεις περισσότερο
*Σίγουρα βλέποντας η ¨αλλη πλευρά¨ τέτοια κοσμοπλημμύρα σαν κι αυτή της Λιβαδειάς(αραία-αραία, να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα), θα ¨σκιαχθεί¨!!!
Ενδεχομένως σαν λαό, καλό θα μας έκανε λίγο περισσότερο ¨γνώθι σ' αυτόν¨ και περισσότερος ορθολογισμός, γιατί η απότομη προσγείωση δεν είναι και ότι το καλύτερο.....

βοιωτός είπε...

4.22
Φυσικά δεν πρόκειται στη viotia να περιαυτολογήσω, πράγμα που δεν έχω κάνει ποτέ ούτε και τώρα. Στοιχειώδεις γνώσεις διαπραγματευτικής τακτικής αναφέρω. Αλλά φαίνεται ότι όχι μόνο δεν ξέρεις αλλά ούτε θέλεις να μάθεις. Εκτός αν θέλεις να δικαιολογήσεις κάποιον ή κάποιους πολιτικά χρεωκοπημένους, που δεν το πιστεύω.

Τα υπόλοιπα είναι η γνωστή κασέτα για τα "μαζί τα φάγαμε" που έχει πολλές φορές απαντηθεί οπότε δεν προσφέρει τίποτα περαιτέρω ανάλυση.

βοιωτός είπε...

10.04
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.