Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Για τα αδέσποτα στη Λιβαδειά



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους!Ενα πολυ μεγαλο μπραβο στη δημαρχο,αλλα και τους εθελοντες που συμβαλλουν, ωστε να εφαρμοσθει το πλαισιο που ειναι εδω και καιρο νομος του κρατους!Ευγε!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μάλιστα!! Τέτοια θέλουμε να βλέπουμε από το Δήμο!!

Ανώνυμος είπε...

Δειγμα πολιτισμου και παιδειας που σε αλλες χωρες το εχουν σε προτεραιοτητα εδω και δεκαετιες.Ας ειναι τουλαχιστον η αρχη μιας προσπαθειας, αρκει να μην μεινει στα λογια...Μπραβο!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ακόμα θα δεινοπαθήσει ο "δύστυχος" ο πολιτισμός που τον επικαλούνται σε όλα οι ημιμαθείς - άσχετοι ; Και βέβαι στις άλλες χώρες ο πολιτισμός ξεκινάει από αλλού και από άλλα και σημαντικά και όχι από τα αδέσποτα.

Ανώνυμος είπε...

θα πρέπει όλοι να μάθουμε ότι σε αυτόν τον πλανήτη δεν ζούμε μόνοι μας, αλλά συμβιώνουμε μαζί με τα άλλα πλάσματα της φύσης. Χρειάζεται να επανεξετάσουμε τη θέση και τη σχέση μας με τη φύση και τα ζώα, ξεκινώντας από τα ίδια τα θεμέλια του πολιτισμού μας, που έχει χτιστεί πάνω στην εκμετάλλευση ανθρώπων, ζώων, παιδιών, γυναικών, άλλων φυλών και γενικότερα των οικονομικά, βιολογικά και κοινωνικά ασθενέστερων και διαφορετικών.Ένας πολιτισμός κρίνεται από το πως οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα.
Η σημερινή, απόλυτα ανθρωποκεντρική κοινωνία καθιστά ως κυρίαρχο όν τον άνθρωπο, υποβιβάζοντας κατά συνέπεια όλα τα υπόλοιπα πλάσματα . Διαιωνίζεται έτσι η πεποίθηση ότι μόνος λόγος ύπαρξης των άλλων ειδών είναι η εκμετάλλευση τους και όταν αυτή δεν είναι δυνατή η εξόντωσή τους φαντάζει μια πράξη φυσιολογική. Τα ζώα, αδέσποτα και μη, προορίζονται από τη φύση να ζουν ελεύθερα στο περιβάλλον, ένα περιβάλλον που ο άνθρωπος με τις απανωτές του επεμβάσεις έχει αλλοιώσει στο έπακρο ώστε να το φέρει στα μέτρα του. Πολλά ζώα επιβιώνουν με δυσκολία στους ελάχιστους φυσικούς χώρους που υπάρχουν ενώ άλλα, όπως οι γάτες και τα σκυλιά, είναι αναγκασμένα να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα και σταθμά που επιβάλουν οι ανθρώπινες πόλεις.Είναι λοιπόν θέμα πολιτισμού η συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά τα ταλαιπωρημένα πλάσματα και ναι ''δυστυχώς'' για κάποιους , ο πολιτισμός και η παιδεία μας ξεκινά και απο αυτό.Ποιό κατανοητό δεν γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ συγκινητική η πολιτισμένη υποκρισία.

Ανώνυμος είπε...

Τι να κάνουμε;Υπάρχουν ακόμη λίγοι, αλλά πολιτισμένοι.Δεν χρειάζεται να κλαίς,δεν ανήκεις σ'αυτούς...