Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Πρόσκρουση πλοίων στην Αντίκυρα

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αντίκυρας ότι κατά τη διαδικασία μεθόρμισης από τις λιμενικές εγκαταστάσεις «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» παραλίας Διστόμου σε ασφαλές αγκυροβόλιο του όρμου Αντίκυρας του Φ/Γ πλοίου «HACI ARIF KAPTAN» σημαίας Τουρκίας, από τον πλοηγό Π.Σ. Ιτέας και ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες 7-8 μποφώρ, λόγω μηχανικής βλάβης προσέκρουσε η δεξιά μεριά της πλώρης του ανωτέρω πλοίου στην πρύμνη του Φ/Γ πλοίου «ΕΛΠΙΔΑ» Ν.Β. 57 το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον ίδιο προβλήτα της λιμενικής εγκατάστασης «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.».
Άμεσα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Αντίκυρας όπου διαπίστωσε υλικές ζημιές στην αριστερή γωνία της πρύμνης του Φ/Γ «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και θραύση του εργάτη κάβων (βίντζι), ενώ στο Φ/Γ «HACI ARIF KAPTAN» δεν παρατηρήθηκε εξωτερική φθορά .
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Αντίκυρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικών διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπέρδεψε το ...χάρτη το Λιμενικό στον Άγιο Νικόλαο! Όπως οι Τούρκοι με το... Μάλτα γιοκ!


Μπέρδεψε τον ...χάρτη το Λιμενικό στον Κορινθιακό! Όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, ''η Λιμενική Αρχή Αντίκυρας ,ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα (Τριτη), ότι κατά τη διαδικασία μεθόρμισης από τις λιμενικές εγκαταστάσεις «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» στην Αντίκυρα σε ασφαλές αγκυροβόλιο του όρμου Αντίκυρας του Φ/Γ πλοίου «HACI ARIF KAPTAN» σημαίας Τουρκίας, από τον πλοηγό Π.Σ. Ιτέας και ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες 7-8 μποφώρ, λόγω μηχανικής βλάβης προσέκρουσε η δεξιά μεριά της πλώρης του ανωτέρω πλοίου στην πρύμνη του Φ/Γ πλοίου «ΕΛΠΙΔΑ» Ν.Β. 57 το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον ίδιο προβλήτα της λιμενικής εγκατάστασης «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.».
Άμεσα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Αντίκυρας όπου διαπίστωσε υλικές ζημιές στην αριστερή γωνία της πρύμνης του Φ/Γ «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και θραύση του εργάτη κάβων (βίντζι), ενώ στο Φ/Γ «HACI ARIF KAPTAN» δεν παρατηρήθηκε εξωτερική φθορά .
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.Από τη Λιμενική Αρχή Αντίκυρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικών διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες''.
Αυτά ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα από τον Πειραιά, με βάση όσα του μετέδωσε - μάθαμε- το Λιμεναρχείο Ιτέας. Και αυτό με όσα προφανώς του μετέδωσε το Υπολιμεναρχείο Αντικυρας,που εδρεύει όμως στην Παραλία Διστόμου ( Ασπρα Σπίτια).
Οι συντάκτες της ανακοίνωσης - δεν ξέρουμε ποιοι είναι , ...μετέφεραν το λιμάνι του ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ από τον Αγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου,στην ...άλλη άκρη του όρμου, στην ...Αντίκυρα.
Ε, λίγο είναι το λάθος!
Εδώ οι Τούρκοι δεν ...βρήκαν ολόκληρη Μάλτα και είπαν το γνωστό ...''Μάλτα γιοκ''!!!
Ίσως ...φταίει που το ένα πλοίο της σύγκρουσης ήταν ...τουρκικό!
(ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΔΙΣΤΟΜΟ)