Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τα δέντρα στο Κάστρο της Λιβαδειάς



Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
















Εγώ είμαι εκείνος που έχει προτείνει από το 2011 την κοπή των δέντρων στο Κάστρο της Λιβαδειάς, μια διαδικασία που όπως πληροφορούμαι έχει δρομολογηθεί (δείτε Για την κοπή των δέντρων στο Κάστρο της Λιβαδειάς). Οχι όμως για τους λόγους που αναφέρει η ανώνυμη καταγγελία την οποία λάβαμε. Δείτε.


α τελευταία δυο χρόνια έχει ξεκινήσει έντονα η λαθρουλοτόμηση στο δάσος εντός και εκτός στο κάστρο της Λιβαδειάς, φέτος έχει ξεφύγει η κατάσταση, επειδή όμως γίνετε κύριος από τους περίοικους του κάστρου επικρατή μια ομερτα στην γειτονιά, ξέρω τα αισθήματα σας για το κάστρο και έχουμε πιστεύω κοινή ανησυχία γι αυτό, δεν μπορώ να κάνω αυτήν μου την καταγγελία δημόσια, δεν μπορώ όμως να μένω άλλο σιωπηλώς απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση,

δεν μπορώ να βλέπω να βόσκουν ζώα μέσα στο κάστρο από τους κοντινούς κτηνοτρόφους ούτε να βλέπω να ξηλώνουν τα δέντρα μέσα από αυτό με την δικαιολογία ότι δεν έχουμε πως αλλιώς να ζεσταθούμε, και εμείς είμαστε σε κακή κατάσταση αλλά δεν πάω να κόβω μέσα σε αρχαιολογικό χώρο ότι δέντρο γουστάρω.
ξέρω ότι θα δώσετε έκταση στο θέμα και γι αυτό το στέλνω σε σας, γιατί ξέρω ότι σε αυτά τα θέματα δεν χαρίζεστε σε κανέναν.
ευχαριστώ για τον χρόνο σας
"


Κι έχει δίκιο ο αναγνώστης πως δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Ομως το επιτόπιο ρεπορτάζ στο Κάστρο δεν αποκάλυψε πολλά πράγματα παρά ένα φρεσκοκομμένο πεύκο -που κι αυτό αν έγινε χωρίς άδεια είναι παράνομο- και  μια αποψίλωση στα κλαδιά, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Αγνοια δηλώνουν και οι αρμόδιες αρχές στις οποίες απευθύνθηκε η viotia. Ομως  πολλές πηγές κατά καιρούς μιλούν για λαθροϋλοτόμηση στο περιαστικό δάσος της Λιβαδειάς γι' αυτό η επαγρύπνηση είναι αναγκαία.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.