Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το Σάββατο στην Αστραδενή

Ένα ιδιαίτερο ακουστικό live με τον Stefan Schwerdtfeger, του συγκροτήματος Big Sleep, το Σάββατο 7/2 στην Αστραδενή.

Τραγουδιστής και συνθέτης, μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Αργότερα, μετακόμισε στην Γερμανία, όπου και δημιούργησε τους Big Sleep.

Το πρώτο άλμπουμ τους “Everything Falls Into Place” σημείωσε αμέσως τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα, ενώ το single “Looking For A Girl With A Washing Machine” ακόμα ακούγεται στα rock ραδιόφωνα και bar της χώρας.

Το επόμενο cd “Moonlit Days” (1994), άνοιξε το δρόμο για περιοδείες σε Ιρλανδία, Ολλανδία, Ιταλία και Γαλλία. Σύντομα ο Stefan συνεργαζόταν και με άλλους μεγάλους μουσικούς (Nikki Sudden, Phil Shoenfelt, Terry Lee Hale). Το 1988 πραγματοποίησε 8 συναυλίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ στην Κορέα. Το 1999 κυκλοφορεί το άλμπουμ “Thermaikos”.

Ακολουθεί το “With God And Her Sisters” (2003) με παραγωγό τον Chris Eckman των Walkabouts. Mαζί με το ανανεωμένο του Ελληνικό συγκρότημα “BIG SLEEP electric” παίζουν σε πολλές σκηνές της χώρας.

Για 5 περίπου χρόνια αποτέλεσε μέλος των "ΜΠΛΕ", το μεγαλύτερο ίσως group στην Ελλάδα, με πολλές επιτυχίες, χρυσούς δίσκους και μεγάλο κοινό.

Το 2010 σαν “BIG SLEEP acoustic” o Stefan παρουσίασε το νέο του άλμπουμ “White Room” που περιλαμβάνει 16 τραγούδια εκτελεσμένα με ακουστική κιθάρα και φωνή αποκλειστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: