Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τα 8 χρόνια της viotia

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου














Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από την 12η Φεβρουαρίου 2007. τη μέρα που η viotia.blogspot.com εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Ηταν η πρώτη καθημερινή διαδικτυακή εφημερίδα στη Βοιωτία. Και από τότε παρέμεινε η πρώτη σε περιεχόμενο, σε αναγνωσιμότητα, σε εγκυρότητα, σε χρησιμότητα.
Από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του πολίτη θέτοντας απέναντι κάθε είδους εξουσία, αντιτάχθηκε από την πρώτη στιγμή στις δυνάμεις εκείνες που έσερναν την πατρίδα στην καταστροφή. 
Δέχθηκε οργανωμένο πόλεμο από συμφέροντα και πρόσωπα, από εκείνους που δημιούργησαν και εκμεταλλεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια την πολιτική και κοινωνική σήψη για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς. Με αυτούς η viotia είχε και εξακολουθεί να έχει ανοιχτό μέτωπο παραμένοντας αδιάλλακτη και ασυμβίβαστη και δίνοντας τη μάχη υπέρ της της Ελλάδας, της Βοιωτίας, της Λιβαδειάς. 
Οι αναγνώστες, οι πολίτες τιμούν αυτά τα 8 χρόνια τη viotia με την εμπιστοσύνη τους δίνοντάς της την απόλυτη διαδικτυακή κυριαρχία και τη δύναμη να συγκρούεται με όποιον και ό,τι αντιστρατεύεται το δημόσιο συμφέρον. Οι πολίτες τιμούν την έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση,  την ταχύτητα. Τιμούν την ποιότητα και την αξιοπιστία.

Ηδη η viotia έχει υπερβέι τα 4.000.000.επισκέψεις και συμβατικά τα 3.632.000, όπως βλέπετε στους πίνακες.





  • Είναι χιλιάδες οι επιτυχίες της viotia με επαγγελματικά αλλά και με κοινωνικά κριτήρια παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που έχουμε δεχθεί από τα θιγόμενα συμφέροντα κι από εμπαθείς γουοναμπίδες παραγοντίσκους. Και πάντως στην περίπτωση της viotia κατά ευτυχή συγκυρία η προσπάθεια ανταμείφθηκε. Η αναγνωσιμότητά της ήταν πάντοτε πολύ υψηλή, φυσικά αναλόγως τις εποχές. Οταν ξεκινήσαμε ελάχιστοι είχαν πρόσβαση στο δίκτυο στη Βοιωτία αλλά από τότε πολλοί εμπιστεύονταν την ενημέρωσή τους στη viotia.


    Ολη αυτή η ισχύς που εσείς παρέχετε στη viotia έχει ήδη χρησιμοποιηθεί απολύτως υπέρ του Δημοσίου Συμφέροντος. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι, ακόμη και όσοι έχουν λόγους να δυσανασχετούν διότι θίγονται. Οσοι δε από τους ταγούς έχουν λόγους να φοβούνται καλώς φοβούνται...


    Φυσικά, η αναγνωσιμότητα δεν είναι ο μοναδικός δείκτης επιτυχίας. Επιπλέον η παρεμβατικότητα,η λεγόμενη "παρέμβαση" στα κοινά, της viotia είναι εντυπωσιακή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι τακτικοί αναγνώστες και οι αιρετοί.
    Τα αποκλειστικά θέματα της viotia προκαλούν εγκεφαλικά σε κύκλους που προσπαθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα ή να τα εκμεταλλευτούν υπέρ τους παρουσιάζοντας μισές αλήθειες.

    Οι συζητήσεις στη viotia με τους σχολιαστές είναι απολαυστικές και πάντοτε κόσμιες, διδακτικές και σοβαρές (εδώ να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τους τακτικούς και τους έκτακτους σχολιαστές αλλά και εκείνους που δεν γράφουν πια).
    Η εγκυρότητα της viotia είναι το μεγάλο της όπλο ενώ η ταχύτητά της στη μετάδοση ή αναμετάδοση ειδήσεων συναγωνίζεται πολλές φορές τα αθηναϊκά portal.

    Τέλος, οι καλλιτεχνικές και πολιτιστικές ειδήσεις, τα επιλεγμένα τραγούδια, τα ιστορικά θέματα, οι προσέγμενες αναδημοσιεύσεις της viotia καθώς και η γλώσσα της οπωσδήποτε αναβαθμίζουν εκείνο που θα ονομάζαμε βοιωτικό internet.

    Σε όλα αυτά τα θετικά στοιχεία της viotia υπάρχουν ασφαλώς περιθώρια βελτίωσης. Και η viotia θα τα εξαντλήσει σύντομα, συνεχίζοντας να τιμά το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που έχει συνάψει με όλους εσάς που τη διαβάζετε καθημερινά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη ευχαριστούμε για το blog.Καλή συνέχεια .
Λουκάς Γ.