Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Δημόσιος υπάλληλος "ξέχασε" να δηλώσει στο πόθεν έσχες του πάνω από δύο εκατ. ευρώ

Του Παναγιώτη Στάθη

Πάνω από δύο εκατομμύρια, αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές είχε ξεχάσει επί επτά χρόνια να δηλώσει στο πόθεν έσχες του ένας υπάλληλος του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος για αυτό το λόγο υποβιβάστηκε υπηρεσιακά δυο βαθμίδες από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ο υπάλληλος που υπηρετεί στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση διότι αυτά είχαν δηλωθεί και ελεγχθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και από την Δ.Ο.Υ. της περιοχής που υπάγεται και δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επίμαχο διάστημα είχε βγάλει στο εξωτερικό το ποσό των 807.043 ευρώ το οποίο όπως ισχυρίζεται προέρχεται από την πώληση αγροτικού ακινήτου και ακινήτου ιδιοκτησίας της γυναίκας του (κατά το ½) και το ποσό του 1.467.350 ευρώ το οποίο προέρχεται από την πώληση άλλου δεύτερου αγροτικού ακινήτου.

Οι επίμαχες πωλήσεις είχαν δηλωθεί στο Ε9, αλλά όχι στις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Επίσης, είχε δηλώσει το 2004 αμοιβαία κεφάλαια 342.000 ευρώ, προθεσμιακή κατάθεση του ίδιου 570.000 ευρώ και προθεσμιακή κατάθεση της συζύγου του 600.000 ευρώ.

Οι μετοχές που είχε στην κατοχή του ήταν σε μεγάλες ποσότητες και διαφόρων εταιρειών τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Υποστηρίζει λοιπόν πως είναι αντισυνταγματική η ποινή γιατί δεν ακούστηκε (δεν κλήθηκε σε ακρόαση) από τους αρμοδίους και «άδικα φέρεται ως ένοχος έχοντας την ρετσινιά» του επίορκου λόγω μιας απλής παράλειψής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: