Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Για τον φωτισμό στην αγορά της Λιβαδειάς

Ο εκλεκτός αναγνώστης της viotia Βασίλης Κατόπης δίνει μια αξιοσημείωτη διάσταση των προβλημάτων που αφορούν τον φωτισμό της Λιβαδειάς και ειδικά τους κέντρου της και της αγοράς της.

Κε Διευθυντά
 Θα σας παρακαλέσω εαν είναι δυνατόν να θίξετε το θέμα του φωτισμού των καταστημάτων.
Έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένα καταστήματα δεν ανάβουν τα εξωτερικά φώτα  για θέμα οικονομίας.
Γνωρίζουμε ότι μια  αγορά πρέπει να φωτίζεται αρκετά και μετά το κλείσιμο της.
Επίσης λόγω ανεπάρκειας φωτισμού από της λάμπες του Δήμου, μόλις κλείσουν τα καταστήματα η κεντρική αγορά σκοτεινιάζει και αλλάζει όψη νομίζοντας  ότι ξαφνικά βρίσκεσαι σε κωμόπολη.
Σε αυτό μεγάλη ευθύνη φέρνουν και οι πολλές τράπεζες με της μεγάλες σκοτεινές προσόψεις  οι οποίες δεν φωτίζονται καθόλου.
Θα παρακαλέσω τους συναδέλφους καταστηματάρχες τουλάχιστον για τη Μεγάλη Εβδομάδα και ιδιαίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή να αφήσουμε τα φώτα της βιτρίνας και τα εξωτερικά αναμμένα και να τα σβήσουμε μετά το πέρασμα των Επιταφίων.
Είναι κρίμα  για οικονομία λίγου ρεύματος να χαλάμε την όμορφη ατμόσφαιρα των ημερών.
Η πόλη που μας δίνει τα λεφτά του (όσα έχει) θέλει ανταπόδοση με το να περπατά σε φωτισμένους δρόμους και να μη φοβάται τα σκοτάδια.
Επίσης καλό είναι από τους δρόμους που γίνετε η περιφορά,  τα ΚΑΦΕ να μαζέψουν για μισή ώρα πιο μέσα της καρέκλες ώστε να περνά ο κόσμος πιο άνετα.
 Ευχαριστώ
Βασίλης Κατόπης

Δείτε. 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Βασίλη, διαφωνώ μόνο ότι η Λιβαδειά μοιάζει με χωριό όχι δεν μοιάζει με χωριό γιατί τα χωριά και φώτα έχουν και πολλά που η Λιβαδειά ούτε που μπορεί να τα φανταστεί.
Ακούει κανείς από Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη μέχρι Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως όχι μόνο τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα αλλά όλο το χρόνο πρέπει να φωτίζεται πολύ καλά.
Όποιος ξένος περάσει βράδυ από την Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη και δει το σκοτάδι καταλαβαίνετε τι Σκέπτεται για την πόλη μας.

Ανώνυμος είπε...

Εχει ακουστα ο εν λογω κυριος την λεξη επιβιωση ή μιλα εκ του ασφαλους;Ας μην κρινει εξ ιδιων τα αλλοτρια και ας μην δημιουργει θεματα εκ των ουκ ανευ...Εχει πολλα πιο σοβαρα προβληματα η αγορα,ας μην δημιουργουν καποιοι εντυπωσεις...

Ανώνυμος είπε...

Για τα φώτα δεν ξέρω..γιατί είναι στην κρίση του κάθε επιχειρηματία, αλλά το θέμα με τα τραπεζοκαθίσματα έχει παραγίνει και όπως φαίνεται θα χειροτερέψει αυτές τις μέρες με σταντ, ομπρέλες, θερμάστρες, και δεν ξέρω και τι άλλο! Ο καθένας που ανοίγει ένα καφέ παίρνει δώρο και τον μισό πεζόδρομο πλέον!
Έτσι φαίνεται και το γενικότερο μπάχαλο που επικρατεί σ'αυτήν την πόλη άλλωστε!

Ανώνυμος είπε...

Aς σβησουν λοιπον και τα καφε τα φωτα και ας τα μαζεψουν ολα απο την Trafalgar street,για να κανουν ανετα την βολτα τους οι ''πολυπληθεις '' κατοικοι που δεν χωρουν!Ε ,τοτε να δεις οψη νεκροταφειου !!!!Ας κανουν μια βολτα σε αλλες πολεις για να καταλαβουν,τι κρατα ακομη τον κοσμο εξω για λιγο ακομη...

Ανώνυμος είπε...

@ 11:50
Μήπως να κάνουμε και έναν ανδριάντα σε αυτούς που έχουν καταπατήσει τον μισό πεζόδρομο μόνο και μόνο για να γεμίζουν την τσέπη τους ή μήπως επιτελούν έργο και αυτοί είναι που κρατούν τον κόσμο έξω?
Για να σε ενημερώσω αυτός που βγαίνει είναι αυτός που έχει την οικονομική δυνατότητα να βγεί (περισσότερο το πρωί του Σαββάτου) και να σου θυμίσω ότι ο κόσμος έβγαινε πολύ περισσότερο πρίν την κρίση και δεν είναι ο πεζόδρομος που τον επηρέασε!
Υ.Γ.
Μάλλον σε θίγει άμεσα το θέμα, με συγχωρείς πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Μολις ελαβα τον λογαριασμο του ρευματος,με την νεα ΑΥΞΗΣΗ και επαθα να συνελθω !Μηπως θελει ο ...αγαπητος Βασιλης να συνδραμει,ωστε να αφησω τα φωτα αναμμενα ολη την Μεγαλη Εβδομαδα,περιμενοντας την Ανασταση ;(που δεν ερχεται)Αντε μπραβο με τους γραφικους...

Ανώνυμος είπε...

3:38 μηπως φαινεται οτι θιγονται τα δικα σου συμφεροντα; Τι κανεις οτι δεν καταλαβαινεις...εξαλλου γνωριμο το υφος και η γραφη σου.Μιλω ως πολιτης και δεν εχω καμμια σχεση με το συναφι των εν λογω ''επιχειρηματιων''.Αν νεκρωσει η πολη απο καθε ειδους εμπορικη ή ψυχαγωγικη δραστηριοτητα,τοτε να σας δω ολους με τι μαυρο δακρυ θα κλαιτε υποκριτες.Και σου γραφει ενα δημοτης που εγκατελειψε αυτη την ωραια πολη γιατι δεν αντεχε την νοοτροπια τετοιων ανθρωπων! Γλυκομιλητοι Καλο Πασχα να εχετε !

Ανώνυμος είπε...

Λογαριασμος ΔΕΗ με δημοτικα τελη χαρατσια ΑΠΕ ΥΚΩ ΝΕΡΙΤ κτλ για εμπορικο καταστημα 60τμ :1370 ευρω εκκαθαριστικος,συν τα 980 του εναντι,Συνολο τετραμηνου :2350 !!! Θελει και σχολιασμο;Στην διαθεση οποιου το θελει.

Ανώνυμος είπε...

@ 6:37
Αν είσαι υποστηρικτής της νοοτροπίας όπου ο καθένας κάνει ότι ότι θέλει και τοποθετεί τραπεζοκαθίσματα πλέον των ορίων, τότε σίγουρα είσαι διαφορετικής νοοτροπίας και καλώς έφυγες. Δεν μίλησε κανείς για νέκρωση της πόλης αλλά για απλή εφαρμογή της τάξης σε αυτό το θέμα!
Σου μιλώ επίσης σαν απλός πολίτης ο οποίος δεν έχει το παραμικρό συμφέρον!

Ανώνυμος είπε...

O φωτισμος ειναι αρμοδιοτητα του Δημου.Δεν μπορει σε τετοιες εποχες να επικρινουμε τους καταστηματαρχες που προσπαθουν να επιβιωσουν με καθε τροπο,πετωντας ετσι στον αερα προτασεις,που ομως εχουν λειτουργικο κοστος.Εξω απ'τον χορο...Ας ερθουν οι κυριοι που κανουν υψηλη κριτικη ,να δουμε ποσα απιδια πιανει ο σακος.

Ανώνυμος είπε...

Την εποχη που οι πολιτες ζουν στην κυριολεξια στα μαυρα σκοταδια,ερχονται καποιοι και μας μαλωνουν αλλα και μας υποδεικνυουν,που δεν αναβουμε τα φωτα !!!ΕΛεος !Και μετα ψαχνουμε να βρουμε τι μας φταιει για την καταντια μας !!!Ας βγουν και λιγο απο τις γυαλες τους !

Ανώνυμος είπε...

Μ.Ε.Σ. :Να αναψουν ολα τα φωτα τωρα!(Με Εντολη Σαμαρα)

Ανώνυμος είπε...

6.51
Με θέρμανση ή χωρίς;

Ανώνυμος είπε...

9:34 Xωρις θερμανση φυσικα ,μονο φωτισμος βιτρινες,ταμειακη,εκτυπωτης τηλεφωνο, υπολογιστης,pda για τις καρτες μια 26 tv ενα μινι ψυγειο μια καφετιερα σπιτιου και ενα ραδιοφωνο.Αν ολα αυτα ειναι υπερβολικα τοτε απο Μεγαλη Εβδομαδα τα κερια θα γινουν ο μονιμος φωτισμος μας.