Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τις απεριόριστες τηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων


Αποσύρθηκε η διάταξη της τροπολογίας που επιτρέπει στους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών να πραγματοποιούν απεριόριστες τηλεοπτικές εμφανίσεις κατά την προεκλογική περίοδο


Την διάταξη της τροπολογίας που επιτρέπει στους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών να πραγματοποιούν απεριόριστες τηλεοπτικές εμφανίσεις κατά την προεκλογική περίοδο απέσυρε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η τροπολογία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ώρες.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχε πει ότι «η ρύθμιση πρέπει να αποσυρθεί προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά για αθέμιτες προεκλογικές τακτικές».

Ειδικότερα, όπως σημείωναν αρκετοί βουλευτές το απεριόριστο στης τηλεοπτικές εμφανίσεις ενδεχομένως να ενισχύσει την αθέμιτη διαδικασία εμφανίσεων δια πληρωμής με αποτέλεσμα να προωθούνται μόνο οι υποψήφιοι που είτε έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε έχουν την οικονομική κάλυψη του κόμματος που τους υποστηρίζει.

Σημειώνεται επίσης ότι ισχυρές ενστάσεις για την τροπολογία έχει εκφράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πέραν αυτού, και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη «ντροπολογία» -όπως την χαρακτήρισε- έχει στόχο να διασωθούν οι συνυποψήφιοί του για το Δήμο Αθηναίων κ.κ. Α. Σπηλιωτόπουλος και Γ. Καμίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: