Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ο Σταύρος Σιόλας το Σάββατο στην Αστραδενή

Ο Σταύρος Σιόλας ζωντανά το Σάββατο 26/4 στην Αστραδενή


Η Αστραδενή το Σάββατο 26/4 έχει τη χαρά να φιλοξενεί μία από τις πιο ιδιαίτερες και σημαντικές φωνές της γενιάς του, τον Σταύρο Σιόλα που το 2006 ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το υποβλητικό τραγούδι του «Της Άρνης το νερό» (πρώτο βραβείο καλύτερου τραγουδιού και ερμηνείας), και που τον αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο στο τραγούδι «Χωρίς Εσένα», ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια στο ραδιόφωνο που συμμετείχε η Ελευθερία Αρβανιτάκη, έρχεται για πρώτη φορά στη Λιβαδειά, με το νέο του άλμπουμ «ΔΙΟΔΙΑ» που έχει αγαπηθεί από ραδιόφωνα και κοινό!

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι στη χώρα του χειροπιαστού και του απτού, «εκεί όπου όλα συμβαίνουν»– την κομβική στιγμή που καλείσαι ν’ αλλάξεις ζωή, ταυτότητα, έρωτες, χρόνο, χώρα, παρόν… για να βιώσεις καθ’ οδόν την αλλαγή, που απλά συμβαίνει, φτάνει να τη θέλεις, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ΔΙΟΔΙΑ.

Τα ΔΙΟΔΙΑ σε μουσική Σταύρου Σιόλαστίχους Πόλυ Κυριάκου –εκτός από «Το τραγούδι της Αγγέλας» σε στίχους Σ. Σιόλα, και το «Άνθρωπος είμαι» σε στίχους Ιωάννη Πάττα–, και ενορχήστρωση Κώστα Παρίσση κυκλοφορούν από τη δισκογραφική εταιρεία Πολύτροπον, με συνοδοιπόρους στα τραγούδια και τις μουσικές του δίσκου, την Γιώτα Νέγκα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Φωτεινή Βελεσιώτου.

ΔΙΟΔΙΑ
Ο ξεχωριστός ήχος ενός σπουδαίου ερμηνευτή και τραγουδοποιού, του Σταύρου Σιόλα τρυπώνει στην καρδιά της πολύβουης πόλης και βρίσκει διόδους και περάσματα που κάνουν τον ακροατή να ονειρεύεται και να ελπίζει.
Στα ΔΙΟΔΙΑ του Σταύρου Σιόλα και του στιχουργού Πόλυ Κυριάκου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα τραγούδια. Η συνεργασία του Σταύρου Σιόλα με τον Πόλυ Κυριάκου, οι οποίοι υπογράφουν από κοινού την παραγωγή του άλμπουμ, ήταν ήδη επιτυχής κι από την προηγούμενη δουλειά τους, «Στα μισά της νύχτας» που κυκλοφόρησε το 2010, σε παραγωγή Γιώργου Ανδρέου. Στα ΔΙΟΔΙΑ τα τραγούδια τους οδηγούν εκεί που όλα μπορούν να συμβούν. Δέκα τραγούδια – ανάσες, με τη χαρακτηριστική φωνή του Σταύρου Σιόλα και τρεις μεγάλες γυναικείες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, τη λιτή, δωρική φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου, την εξαιρετικά μελωδική λαϊκή χροιά της Γιώτας Νέγκα και την ζεστή και ευέλικτη ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, μας αφηγούνται εκείνη την κομβική στιγμή που καλείσαι ν’ αλλάξεις. Ζωή, ταυτότητα, έρωτες, χρόνο, χώρα, παρόν… για να βιώσεις την αλλαγή, που απλά συμβαίνει, φτάνει να τολμήσεις τη διαδρομή για να ανακαλύψεις καθ’ οδόν πως δεν υπάρχουν ΔΙΟΔΙΑ.

Και όλα συνηγορούν σε αυτό. Από τους ευθύβολους και καίριους στίχους του Πόλυ Κυριάκου ως την πόλη που ζει, τη Νέα Υόρκη – που καθημερινά της στιγμιότυπα αποτύπωσε με το φακό του στο πολύχρωμο, όλο ζωή και pop χαρακτήρα artworkτου άλμπουμ, ο Σταύρος Σιόλας. Μια πόλη σε διαρκή κίνηση και μετάβαση με πλήθος ανθρώπων που περνάει καθημερινά κάτω από γέφυρες και κάγκελα και που καθώς διασχίζει ανυποψίαστο τους πολυσύχναστους δρόμους αλλάζει. Και αντίστροφα… γιατί, τραγούδια όπως η «Καρφίτσα» ή το «Όλοι έχουμε μια θεία στην Αμερική» κλείνουν μέσα τους ποίηση, δύναμη αλλά και τη συγκίνηση μιας άλλης χώρας, της δικής μας, έτσι όπως την αναπολούν οι Έλληνες που ζουν εκτός, «αγνής», ακατέργαστης και αναλλοίωτης στον χρόνο.

Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια από το έντεχνο, λαϊκό και διεθνές ρεπερτόριο που όλοι θέλουμε να τραγουδήσουμε παρέα!

Μαζί του οι μουσικοί : Λουκάς Αγγελίνας – Πιάνο, Σοφία Μουλακάκη - Ακορντεόν

Πάμε όλοι μαζί να περάσουμε ΔΙΟΔΙΑ και να τραγουδήσουμε παρέα ό,τι μας ενώνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: