Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Οδηγίες προς ψηφοφόρους

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/ 
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ


















Μια φορά ψεύτης για πάντα ψεύτης είναι ένα αξίωμα που ισχύει στην πολιτική και ένας τρόπος να αποκλείσουμε από τις επιλογές μας υποψηφίους στις εκλογές, όπως δείξαμε (με τεράστια απήχηση) εδώ  Οχι στους ψεύτες! 
Υπάρχουν και άλλες ενδείξεις στις οποίες αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο μπορούν να μας οδηγήσουν σε σωστότερη κρίση μπρος στην κάλπη.

Σκεφτείτε τούτο: Ο Χ υποψήφιος -τώρα στην προεκλογική περίοδο που δεν έχει ακόμη αποκτήσει την εξουσία- εκβιάζει, διαβάλλει, συκοφαντεί, απειλεί, γλείφει, υπόσχεται...
Προσέξτε. Ολα αυτά τα κάνει τώρα. Τώρα που λόγω προεκλογικής περιόδου πρέπει να υποδύεται εξ ανάγκης, τον καλό, τον ήπιο, τον ενωτικό. Τώρα που λόγω ανάγκης πρέπει να καλλιεργεί ένα προφίλ χαμηλό και φιλικό...

Φαντάζεστε τι θα γίνει εάν του παραχωρήσετε την εξουσία; Να σας πω εγώ τι θα γίνει. Θα εκβιάζει, θα απειλεί, θα συκοφαντεί εκ του ασφαλούς και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και θα γελά με αυτούς που πίστεψαν στις υποσχέσεις του. Και φυσικά ένας τέτοιος αιρετός δεν μπορεί να είναι χρήσιμος στην πατρίδα. Μόνο στην παρέα του και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα "ρίξει" ούτε την ίδια τη συμμορία του...

Σκεφτείτε καθαρά. Οταν σε συνθήκες προεκλογικές συμπεριφέρεται ο Χ υποψήφιος ως τραμπούκος, ως απατεωνίσκος, ως ερπετό τότε μετεκλογικά θα είναι ακόμη χειρότερος. Τα παραδείγματα είναι άπειρα σε ολόκληρη τη Βοιωτία και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε ονομαστικά.
Δεν ψηφίζουμε τέτοιους υποψηφίους. Τους απομονώνουμε, τους παραλείπουμε. Οπου είναι δυνατόν τους ξεσκεπάζουμε, τους παραδίδουμε στη χλεύη του λαού...

Ακόμη κι εσείς που είστε εκβιαζόμενοι, οι πιεζόμενοι μην τους ψηφίζετε... Μην υποκύπτετε, μην πτοείστε επειδή κάποιος νομίζει ότι "σας κρατάει από κάπου". Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να τον στείλετε στο γερο-διάολο παίξτε στο παιχνίδι του. Υποκριθείτε ότι όλα είναι καλά, αλλά όταν φτάσετε στην κάλπη ψηφίστε εκείνον που θα ωφελήσει την πατρίδα, που θα δώσει σε εσάς και τα παιδιά σας τη δυνατότητα να ξεφύγετε από αυτή την περιρρέουσα αθλιότητα της ελληνικής νοτιοβαλκανικής πολιτικής υπανάπτυξης. Δεν σας βλέπει κανείς, μόνο ο Θεός.

Αξίωμα δεύτερο λοιπόν. Η συμπεριφορά ενός υποψηφίου εν γένει είναι ασφαλές κριτήριο αποκλεισμού από τις επιλογές μας. Ο εκβιαστής, ο συκοφάντης, ο ιδιοτελής θα είναι απείρως χειρότερος μετά τις εκλογές αν του παραχωρήσετε την εξουσία.
Μην αφήνετε την πατρίδα στα νύχια τέτοιων ανθρώπων. Τέτοιοι μας έφεραν στη σημερινή κατάντια.
Ενηλικιωθείτε. Ωριμάστε. Ψηφίστε υπέρ των συμφερόντων σας. Που σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τους πολιτικάντηδες που τριγυρνούν με ένα κινητό στο χέρι συκοφαντώντας, διαβάλλοντας και γλείφοντας 24 ώρες το 24ωρο. Που αναπτύσσουν δίκτυα δημοσίων σχέσεων με τα δικά μας λεφτά και με τη δική μας ανοχή.
Ενηλικιωθείτε. Ωριμάστε. Φερθείτε υπεύθυνα.
Απομονώστε όλους τους ψεύτες, όλους τους εκβιαστές, όλους τους νταραβεριτζήδες, όλους τους σωτήρες.
Το χρωστάτε. Το χρωστάτε στα παιδιά σας και στους γονείς σας. Το χρωστάτε και ήρθε ο καιρός να σας ζητηθεί λογαριασμός.
Αφήστε πίσω τους συναισθηματισμούς και τους φόβους. Κάντε το καθήκον σας, υποστηρίξτε το πραγματικό σας συμφέρον. Οι καιροί είναι κρίσιμοι και δεν περιμένουν.
Αφήστε εκτός πολιτικής τους απατεωνίσκους, τους κομματάρχες, τους τραμπούκους, τους γλείφτες, τα λαμόγια.
Ενηλικιωθείτε. Ωριμάστε.
Μην αφήνετε την πατρίδα στα νύχια των αρπακτικών που την οδήγησαν στην ανυποληψία, στη χρεωκοπία, στην φτώχεια, στην παρακμή.
Σηκώστε το κεφάλι.
Και μην αφήσετε την πατρίδα στα νύχια τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τα λέει όλα το κείμενο.
Και τους περιγράφει αναλυτικά.
Και τους ψεύτες και τους εκβιαστές και όλους, όσους λυμαίνονται την ψήφο των δημοτών.