Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Οδηγίες προς ψηφοφόρους2


Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
 
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ

 
 














Η θεσμική διαφθορά που ενδημεί στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ολοφάνερη και μάλιστα χωρίς χωρίς να χρειάζονται στοιχεία ή αριθμοί για να αποδειχθεί: αρκεί να παρατηρήσει κανείς πόσοι "αιρετοί" έχουν δημιουργήσει περιουσίες και μετέρχονται ένα τρόπο ζωής που δεν δικαιολογείται από τις νόμιμες αποδοχές τους.

Οι κλέφτες -διότι περί αυτών ο λόγος- βρίσκονται παντού, σε όλα τα κόμματα και σε όλες τις παρατάξεις. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους -και από αυτό μπορείτε να τους ξεχωρίσετε- είναι το απύθμενο θράσος και ασφαλώς το ψεύδος που δημιουργεί τις βάσεις για να μπορούν να λυμαίνονται τα δημόσια ταμεία.


Υπό το πρίσμα της γενικευμένης έλλειψης πληροφόρησης, παιδείας και μόρφωσης που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία δύο μύθοι -νομιμοποιητικοί της ληστείας- διαχέονται από χρόνια στην ελληνική κοινωνία και παρά τη σαθρότητα των διαδαγμάτων τους εξακολουθούν να επηρέαζουν τη συμπεριφορά πολλών πολιτών και να καλλιεργούν ένα κλίμα ανοχής με την ευθύνη όλων των δημοσιολογούντων.


Ο ένας μύθος θέλει τον καπιταλισμό να είναι από τη φύση του ληστρικός και διεφθαρμένος. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα: στις χώρες όπου ο καπιταλισμός λειτουργεί πραγματικά η δημόσια και η πολιτική διαφθορά τιμωρείται αμείλικτα. Ολοι έχουμε ακούσει για το IRS στις ΗΠΑ και δεν είναι πολύς καιρός που Γάλλος ανώτατος πολιτειακός παράγων σύρθηκε σε δίκη για παράτυπη σύμβαση 8.000 ευρώ! Στην ίδια χώρα προ ετών πρώην πρωθυπουργός αυτοκτόνησε επειδή δεν είχε δηλώσει 3άρι διαμέρισμα στο πόθεν έσχες του ενώ στη γειτονική Ιταλία οι δικαστικές περιπέτειες του Μπερλουσκόνι δείχνουν ότι η Δικαιοσύνη είναι παρούσα ακόμη και στο υψηλότερο δώμα της εξουσίας. Μόνο στην Ελλάδα η κλοπή του δημόσιου πλούτου παραμένει ατιμώρητη και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί τεκμήριο επιτυχίας!!!

Αν ο πρώτος είναι ένας μύθος για αφελείς λοιπόν ο δεύτερος είναι πολύ πιο επικίνδυνος και έχει διαβρώσει σημαντικά τμήματα του πληθυσμού -υπεράνω υποψίας. Σύμφωνα με αυτόν τα χρήματα που οι δημόσιοι λειτουργοί καταχρώνται, οι μίζες κ.λπ. "είναι του κράτους δεν είναι δικά μας, άρα δεν μας νοιάζει". Σε άλλη πιο δημοφιλή παραλλαγή ο ίδιος μύθος καθησυχάζει τους ανόητους συμπολίτες μας ότι τα χρήματα που σπαταλώνται ή ενθυλακώνονται από τους διάφορους πολιτικάντηδες είναι λέει "της ΕΟΚ, άρα τι σε ενδιαφέρει";


Φυσικά αυτά τα χρήματα είναι δικά μας και ανήκουν στα παιδιά μας.


Αυτό πρέπει να καταστεί συνείδηση ακόμη και του πιο απλού ανθρωπάκου: τα χρήματα με τα οποία πολλοί σχημάτισαν περιουσίες ατράνταχτες είναι δικά του, δικά μου, δικά μας...


Ομως σε κάποιους επιτρέπουμε όχι απλώς να βάζουν το χέρι στην τσέπη μας όπως κάνουν όλες οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά να δανείζονται επ' ονόματί μας από τις διεθνείς τράπεζες και να μας χρεώνουν διαρκώς με μεγαλύτερα ποσά που καταλήγουν ως καταθέσεις από αγνώστους σε λογαριασμούς υπουργών, σε off-shore, σε βίλες με πισίνες, σε περιουσίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το πουθενά.


Αυτό πρέπει να σταματήσει.


Η δύναμη των εκλογέων είναι μεγάλη και σε αυτή την περίπτωση. Οφείλουμε να στείλουμε σπίτι τους όλους όσοι καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και πλούτισαν εις βάρος των δημόσιων πόρων.


Ολοι τους γνωρίζουμε. Η Βοιωτία είναι μικρή.
Πρέπει να στείλουμε τους κλέφτες σπίτι τους.
Το χρωστάμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας.
Ωριμάστε. Ενηλικιωθείτε.
Αφήστε την παλαιά λογική, τις παλιές συνήθεις, τις παλιές υποχρεώσεις που οδήγησαν στην καταστροφή.


Απομονώστε τους ψεύτες. Απομονώστε τους κλέφτες.
Ψηφίστε με βάση το συμφέρον σας, το πραγματικό σας συμφέρον. Σκεφτείτε πριν επιλέξετε. Λόγου χάριν: γνωρίζετε κάποιον υποψήφιο ο οποίος φοροδιαφεύγει συστηματικά ή κλέβει τον συνεταίρο του ή κ.λπ. Πιστεύετε ότι αυτός αν αναλάβει την εξουσία θα σεβαστεί το δημόσιο χρήμα; Οχι φυσικά. Τη στιγμή που δεν σέβεται τον συνεταίρο του, τη στιγμή που δεν σέβεται του θεσμούς γιατί να σεβαστεί το δημόσιο χρήμα;


Γι΄αυτό σκεφτείτε καλά πριν επιλέξετε. Σκεφτείτε ότι μόνο με τα χρήματα μια τυπικής μίζας τα σχολεία στη Βοιωτία θα είχαν καλύτερες συνθήκες υγιεινής, με τα χρήματα της τεράστιας και ύποπτης σπατάλης σε διάφορους τομείς των ΟΤΑ (όπως στις φιέστες και τις δημόσιες σχέσεις) θα μπορούσε να λειτουργούν περισσότεροιβρεφονηπιακοί σταθμοί.


Σκεφτείτε ότι τα δικά σας χρήματα κάποιοι τα καταχρώνται για προσωπικό πλουτισμό και για δημόσιες σχέσεις.
Και σε αυτές τις εκλογές απομονώστε τους. Στείλτε τους σπίτι τους.
Ωριμάστε. Μην πείθεστε ούτε στις υποσχέσεις ούτε στις απειλές.
Ενηλικιωθείτε.
Ψηφίστε σύμφωνα με το πραγματικό σας συμφέρον.
Βγάλτε εκτός κυκλοφορίας του ψεύτες, του κλέφτες, τους σπάταλους.
Τους γνωρίζετε, τους γνωρίζουμε όλοι.
Μην αφήνετε την πατρίδα στα νύχια τους.

1 σχόλιο:

αι είπε...

Χρονια πολλα,Καλη Ανασταση και να ειστε παντα διπλα μας με τις πολύτιμες θεσεις και αντιθέσεις σας.