Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης στη Λιβαδειά


     Ομάδα
Κοινωνικής                                                                                                     Αθήνα 4-2-2013
Εγρήγορσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Με αφετηρία τη Λιβαδειά ξεκινάμε σήμερα την πανελλαδική μας πορεία προς την Περιφέρεια, προκειμένου να σταματήσει άμεσα αυτή η επιζήμια για τον τόπο οικονομική πολιτική της τρόϊκας, όπως παραδέχεται πλέον επίσημα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μέ το σχέδιο των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και με την εφαρμογή άδικης και άνισης φορολογίας, για τους πάντες, η Ελλάδα και ο λαός της οδεύουν ολοταχώς σε μια κατάσταση ιδιότυπης ¨ομηρίας¨ σε ξένα συμφέροντα και για τους λόγους αυτούς καλούμε τους πολίτες, σε μια διαρκή "κοινωνική εγρήγορση", για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε απ' όλα αυτά τα πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.
Σαν Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, μέσω της λαϊκής συμμετοχής, κάτι που θα επιτρέψει στις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας να εκφραστούν και να ενεργοποιηθούν συλλογικά, στην κατεύθυνση της ολικής επαναφοράς του κράτους μας, σε κανονική πορεία ευημερίας και σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά.
Η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει με τις επισκέψεις στο Κατάρ και με τους ουτοπικούς σχεδιασμούς της προσέλκυσης ξένων επενδυτών αλλά με την προσεκτική πολιτική εκμετάλευσης των παραγωγικών μας δυνατοτήτων, με σεβασμό στο περιβάλλον και με την απαραίτητη προσαρμογή, στις νέες πράσινες τεχνολογίες.
Επισείοντας τον φόβο του πολέμου με την Τουρκία έχουν καθυστερήσει, επί μια εικοσαετία, τις διαδικασίες εξόρρυξης υδρογονανθράκων, που μάλιστα μάς έλεγαν ότι δεν υπάρχουν κιόλας, καθώς επίσης και τις διαδικασίες ανακήρυξης της ΑΟΖ, ενώ η μικρή Κύπρος, άφοβα έχει προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες, με μηδενικές συνέπειες.
Το καθεστώς που προετοιμάζουν, για την χώρα μας, όσον αφορά το μέγιστο ζήτημα της εκμετάλευσης του ορυκτού μας πλούτου, είναι μοντέλου Νιγηρίας, όπου τα πάντα θα εκχωρηθούν στις πολυεθνικές και απ' όπου θα λείπει ο κεντρικός σχεδιασμός.
Γι' τον λόγο αυτό έχουν αφήσει αστελέχωτη, την πρόσφατα δημιουργηθείσα, λόγω των πιέσεων, κεντρική υπηρεσία υδρογονανθράκων, κατ' απομίμηση υποτίθεται του Νορβηγικού μοντέλου, που έχει να κάνει με την στιβαρή κεντρική οικονομική πολιτική και που αποτελεί ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα εξόρρυξης πετρελαίων.
Η Ομάδα μας από το 1994 έχει αποδυθεί σε ένα άνισο αγώνα κατά της διαφθοράς, με αλλεπάλληλες μηνυτήριες αναφορές μας, για τις απευθείας αναθέσεις έργων, που είχαν "αποδώσει" την άσκηση πάρα πολλών ποινικών διώξεων, κατα παντός υπευθύνου και την ανακοπή, όσο χρονικό διάστημα διήρκεσαν οι πρωτοβουλίες μας, αυτού του νοσηρού για την δημόσια ζωή φαινομένου.
Καλούμαστε και πάλι να διεκδικήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, με την γενικευμένη αντιπαράθεσή μας, τόσο στα φαινόμενα πασιφανούς χρηματισμού πολιτικών προσώπων, όσο και με το συνολικό ξερίζωμα της διεφθαρμένης νοοτροπίας, μετακύλισης των ευθυνών δημιουργίας των ελλειμμάτων, μέσω της ατιμωρησίας των υπαιτίων, στις πλάτες του απλού πολίτη.
Όλο αυτό για να υλοποιηθεί απαιτεί την καθολική συμμετοχή και είναι ευθύνη όλων μας να πολεμήσουμε από κοινού, τον κοινό εχθρό, που είναι η κρίση, χωρίς να ρωτάμε γύρω μας, ποιός είναι δεξιός και ποιός είναι αριστερός και χωρίς να επιτρέπουμε να παίζονται, σε βάρος μας, τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια.

Για πληροφορίες: τηλ. 210-9340470 - 6972803818

Δεν υπάρχουν σχόλια: