Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Δεν τα βρίσκουν κυβέρνηση-αγρότες

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων φαίνεται πως οδηγούνται οι αγρότες, αντιπροσωπεία των οποίων συμμετείχε σε ειδική διυπουργική σύσκεψη, όπου εξετάστηκαν τα αιτήματά τους, προκειμένου να αποχωρήσουν από τα μπλόκα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για «πολύ καλό κλίμα στις συζητήσεις με τον κ. Μπούτα», αλλά τόνισε πως «τα περιθώρια είναι στενά, οι δυνατότητες μικρές, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν στο πλαίσιο που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τα κόμματα και που έχει ψηφίσει η Βουλή».

Επιβεβαίωσε ότι κατά τη σύσκεψη ο κ. Γιάννης Βρούτσης ανήγγειλε στους αγρότες ότι σχεδιάζει την παροχή δικαιώματος σύνταξης και γι' αυτούς «με 40 χρόνια δουλειάς», όπως ισχύει για άλλους ασφαλισμένους, αλλά από πλευράς του, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, κ. Βαγγέλης Μπούτας, τόνισε πως οι αγρότες επιμένουν στο «πάγιο» αίτημα για σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι ανατέθηκε σε ειδική επιτροπή η εφαρμογή της «κάρτας αγρότη» για την προμήθεια πετρελαίου των αγροτών, προσθέτοντας ότι οι δαπάνες αυτές θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα από το 2014, με βάση το νέο λογιστικό σύστημα φορολόγησης των αγροτών με βιβλία. 

Ο κ. Μπούτας από πλευράς του τόνισε πως δεν τους ικανοποιεί η θέσπιση ειδικής «κάρτας», αλλά θέλουν «αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως οι εφοπλιστές».

Ο κ. Μπούτας υπογράμμισε πως «είπαν ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας, αλλά εάν κάποτε η οικονομία ανακάμψει, τότε θα δουν. Για εμάς είναι αγώνας επιβίωσης, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τίποτα» είπε ο κ. Μπούτας και κάλεσε τους αγρότες την Τρίτη στις 11:00 να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Εμείς ζητούσαμε φθηνό τιμολόγιο ρεύματος και αφορολόγητο πετρέλαιο. Η κάρτα αγρότη είναι ένα τεχνικό μέσο για το πώς θα μοιραστεί το ποσό που ήδη διανέμεται» τόνισε.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: