Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Γενική απεργία για την παραμονή του ΤΕΙ

Την πραγματοποίηση καθολικής απεργίας την ερχόμενη Τετάρτη αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή πολιτών και ο δήμος Πύργου με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 10 το πρωι ύστερα απο τη λαϊκή συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο το απόγευμα του Σαββάτου για την παραμονή του ΤΕΙ στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, στην οποία συμμετείχαν η δημοτική αρχή Πύργου με την παρουσία του δημάρχου, Μάκη Παρασκευόπουλου και των αντιδημάρχων Βασίλη Παναγόπουλου και Γιάννη Αργυρόπουλου, καθώς και εκατοντάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ακούστηκαν αρκετές απόψεις και προτάσεις ως προς τον τρόπο και τις μορφές των δράσεων που θα πρέπει να γίνουν.
Τόσο ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων της περιοχής που πήραν το λόγο στη συγκέντρωση, εξέφρασαν τη στήριξή τους σε κάθε μορφή αγώνα που θα επιλέξουν οι φοιτητές, ενώ ζήτησαν παράλληλα να πραγματοποιηθεί μια κοινή απεργία από όλους.
Οι μικροεντάσεις δεν έλειψαν από τη συγκέντρωση μεταξύ των πολιτών και εκπροσώπου της ΕΛΜΕ ως προς τη μορφή των δράσεων που θα ακολουθήσουν δάσκαλοι και καθηγητές για την παραμονή του ΤΕΙ, με τον δήμαρχο Πυργου να διαμαρτύρεται έντονα ζητώντας τη συμμετοχή όλων στις μορφές πάλης που θα αποφασισθούν.
Απο τη συγκέντρωση πάντως το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν πως όλοι οι πολίτες του Πυργου θα παλέψουν με κάθε τρόπο για να παραμείνει το ΤΕΙ στην πόλη αλλά και για να λυθούν τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: