Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο Γιώργος Γεροντόπουλος για το Κολυμβητήριο Λιβαδειάς

Ο Γιώργος Γεροντόπουλος ενώνει τη φωνή του με εκείνη του Δημήτρη Χατζηστάμου και διαμαρτύρεται έντονα για την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου Λιβαδειάς, η οποία υποχρεώνει τους Λιβαδείτες αθλητές να περιφέρονται σε διάφορες κοντινές πόλεις προκειμένου να προπονηθούν. Το κόστος -υλικό και ηθικό- είναι δυσβάστακτο για τα παιδιά και τις οικογένειές τους επισημαίνει ο κ. Γεροντόπουλος και ζητεί την διατήρηση των αθλητικών υποδομών από τους υπεύθυνους ως ασπίδα της νεολαίας απέναντι στα νοσηρά φαινόμενα της εποχής αλλά και ως μοχλό προσφοράς στη Λιβαδειά.
Σημειώνουμε ότι ο κ. Γεροντόπουλος προλαμβάνει τη viotia καθώς αναφέρει πρώτος τα αποτελέσματα για το χειμερινό πανελλήνιο πρωτάθλημα το Σάββατο 23/2, όπου εκτός από τη νίκη με ατομικό της Μαριανώτας Ελμαλή (ΑΚΟΛ) στα 200μ ελεύθερο είχαμε ακόμη: νίκη της Μαριανώτας και στα 400μ ελεύθερο, μια 2η θέση από την ίδια στα 100μ ελεύθερο, μια 2η και μια 4η στα 1500μ ελεύθερο από τον επίσης Λιβαδείτη Ηλία Καρατράντο (ΟΣΦΠ). Στα 1500μ κατέλαβε τη 15η θέση ο  Γιώργος Ελμαλής (ΑΚΟΛ).
Δείτε το άρθρο του Γιώργου Γεροντόπουλου και θυμηθείτε το αντίστοιχο του Δημήτρη Χατζηστάμου εδώ http://www.viotia.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7399.html.


ΓΙΑ το ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 

Γράφει ο
Γιώργος Γεροντόπουλος

Με αφορμή τη διαμαρτυρία του προπονητή του ΑΚΟΛ κου Δ. Χατζηστάμου για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Λιβαδειάς, θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ κάποιες σκέψεις.

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα, το κατά τα άλλων εποχών μειονέκτημα του μικρού κολυμβητηρίου της Λιβαδειάς, του μικρότερου δημόσιου κολυμβητηρίου στην Ελλάδα και του μοναδικού στη Βοιωτία. Παρόλα αυτά αντί οι αρμόδιοι να εκμεταλλευτούν αυτή την ιδιαιτερότητα και να διαφημισθούν έμπρακτα για τις αποφάσεις που λαμβάνουν και τις προτεραιότητες που δίνουν στα θέματα του τόπου, καταφεύγουν στην ευκολότερη των λύσεων, τη διακοπή λειτουργίας.

Πιο συγκεκριμένα, αντί μετά την εγκατάλειψη ουσιαστικά της κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου να έχουν φροντίσει να “σκεπάσουν” το παλαιό, με τρόπο οικονομικό και παράλληλα αρχιτεκτονικά ευπρεπή για το συγκεκριμένο χώρο, να συντηρήσουν και να εκσυγχρονίσουν το μηχανολογικό εξοπλισμό του και να το μετατρέψουν σε πρότυπο αποτελεσματικής λειτουργίας, προκαλώντας και την προσέλευση των ενδιαφερόμενων ομάδων και μεμονωμένων κολυμβητών από όλη την περιοχή, με παράπλευρα οφέλη για την πόλη μας, κατέφυγαν στην αδιαφορία, η οποία μεταφράζεται σε αδιαφορία για τα παιδιά μας.

Πείτε τα λοιπόν κύριε Χατζηστάμο, μήπως και δραστηριοποιηθούν όχι μόνο οι υπεύθυνοι για την λειτουργία των αθλητικών υποδομών, αλλά και οι συμπολίτες μας και αντιδράσουν στην υποβάθμιση της πόλης μας.

Και μιας και βρέθηκα στο ΟΑΚΑ για το χειμερινό πανελλήνιο πρωτάθλημα το Σάββατο 23/2, να συμπληρώσω και άλλες δύο πρωτιές στα 200μ και 400μ ελεύθερο από την Μαρία-Παναγιώτα Ελμαλή, ένα δεύτερο από την ίδια στα 100μ ελεύθερο, ένα τέταρτο στα 1500μ ελεύθερο από τον Ηλία Καρατράντο και πολλά άλλα, όπως η αξιοπρεπής συμμετοχή του Γιώργου Ελμαλή στα 1500μ. Απίστευτα για τα δεδομένα της πόλης μας κι όμως αληθινά. Αυτοί είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της.

Επίσης να συμπληρώσω και τη μεγάλη απορία των άλλων αθλητών και παραγόντων, όταν έμαθαν πως όλα αυτά επιτυγχάνονται χωρίς κολυμβητήριο. Αλλά ας έρθει ένα μεσημέρι κάποιος από αυτούς που αδιαφορούν, να δουν στοιβαγμένα μέχρι και πέντε παιδιά στο πίσω κάθισμα ενός ΙΧ, με προορισμό το κολυμβητήριο της Λαμίας, με τους κινδύνους, την ταλαιπωρία, το χάσιμο πολύτιμου χρόνου από τη μελέτη τους και το κόστος για μια μετακίνηση άνω των 200 χιλιομέτρων, και αυτό σχεδόν καθημερινά.

Στην Ελληνική κολυμβητική κοινότητα για πολλούς η Λιβαδειά έχει γίνει πρότυπο αγώνα και προσπάθειας, ίσως για κάποιους ανταγωνιστές εφιάλτης, πάντως σίγουρα, σε κανέναν πλέον δεν είναι άγνωστη.

Όμως το σημαντικότερο όλων είναι η στέρηση της δυνατότητας άθλησης στα πολλά παιδιά της Λιβαδειάς και όχι μόνο, που ασχολούντο μέχρι πρότινος με την κολύμβηση και είχαν αφιερώσει ατέλειωτες ώρες για αρκετά χρόνια σε προπονήσεις, κάποια από αυτά με ακόμη καλύτερες προοπτικές από τους ήδη πρωταθλητές μας, αλλά και σε όσα θα ήθελαν να ασχοληθούν στο μέλλον με ένα άθλημα που μόνο θετικά στοιχεία αφήνει στους αθλητές του. Αυτή τη μαζικότητα είναι που “σκοτώνει” η περιοδική μόνο λειτουργία του κολυμβητηρίου. Κι ας μην ξεχνάμε πως για όσες πόλεις δεν έχουν θάλασσα, ο μοναδικός τρόπος εκμάθησης κολύμβησης είναι τα κολυμβητήρια, ώστε να περιορίσουμε το απίστευτο νούμερο των 150 περίπου παιδιών πανελλαδικά που χάνονται από πνιγμό στη χώρα μας.

Όσοι λαμβάνετε τις αποφάσεις θα πρέπει να μην ξεχνάτε πως οι πολίτες σας ψηφίσαμε για να δίνετε μάχες για τέτοια χειροπιαστά ζητήματα, όσο σκληρές κι αν είναι αυτήν την εποχή. Και μέχρι πρότινος δείξατε πως θα το παλεύατε. Διατηρήστε λειτουργική λοιπόν κάθε αθλητική υποδομή ώστε τα παιδιά μας να μην αρχίσουν από τόσο νωρίς να πληρώνουν τα λάθη των προκατόχων σας (από όποιο επίπεδο εξουσίας κι αν προέρχονται). Τα θέλουμε υγιή, σωματικά και ψυχικά, κοινωνικοποιημένα, μακριά από συνήθειες που δεν συμβαδίζουν με τον αθλητισμό όπως το τσιγάρο και τα ναρκωτικά.

Κι επειδή κι εμείς ζούμε στη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα, γνωρίζουμε πως τα οικονομικά μεγέθη για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου δεν είναι αμελητέα, αλλά σίγουρα ούτε τα μισά από αυτά που ακούστηκαν στο παρελθόν από επίσημα χείλη, ακόμη και με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, ακόμη και χωρίς καμία στοιχειώδη συντήρηση στις σωληνώσεις που φαίνεται πως σε κάποια σημεία έχουν διαρροές και απαιτείται η συνεχής συμπλήρωση με νερό, φυσικά κρύο, αλλά ούτε και των καυστήρων, ούτε καν ενός καλύμματος που θα βοηθούσε σημαντικά στη μείωση των θερμικών απωλειών.

Αυτές οι σκέψεις προέκυψαν με αφορμή το κείμενο του κου Χατζηστάμου και προσδιορίζουν τις προθέσεις αρκετών γονιών, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να προβάλλουν σθεναρή αντίδρασή, κάθε φορά που θα λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά μας χωρίς να δίδονται επαρκείς εξηγήσεις. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.
Γιώργος Γεροντόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όσο είναι δημαρχος ο παπαγγελης και πρόεδρος του αποδηλ ο Καραμανης το κολυμβητήριο δεν πρόκειται να ανοίξει.οι άνθρωποι έχουν απίστευτες εμμονές και ανασφάλειες . Φυσικά η απάντηση τους είναι ότι λόγω οικονομικής κρίσης δεν έχουν λεφτά .καθε χρόνο όμως οι δημότες της Λιβαδειάς πληρώνουν το ρεύμα για την άρδευση των αγροτών του πρώην δημου χαιρωνειας 400.000€.αλλα και η πουλου με το παπαλαμπρο όλο λόγια εντυπωσιασμού .για καλέστε τον εισαγγελέα και το επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης να δείτε τι θα γίνει!αν και ο παπαγγελης ξέρετε τι θα πει,όχι εγώ η οικονομική ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ερωτηση:τις αποφάσεις των ανταποδοτικών τελών ποιος τις περνει ο λιαρογιαννης απο την γρανιτσα που έλεγε και ο τσιφης.