Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Το βράδυ στο Παλλάς για τον Αλεξανδρινό



Με αυτή την αφορμή, το Παλλάς φιλοξενεί στις 26 Φεβρουαρίου, μία εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο της κλασικής μουσικής, τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, για μια συναυλία αφιερωμένη στην ποίηση του Αλεξανδρινού ποιητή.
Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, η θεατρική σκηνή θα πλημμυρίσει με πολιτισμό, καθώς 15 τραγούδια του Αθανασίου Σίμογλου, βασισμένα στα ποιήματα του Κωσταντίνου Καβάφη, θα παρουσιαστούν από τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Mobile, υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη.
Η βραδιά θα πλαισιωθεί από απαγγελίες ποιημάτων από την αγαπημένη συγγραφέα Victoria Hislop και τον ηθοποιό Τάσο Νούσια. Θα συμμετάσχουν επίσης, 16 έφηβοι από τη θεατρική ομάδα της Χαρούλας Σαμπατάκου του 15ου Λυκείου Αθηνών, ενώ το ξεχωριστό αυτό αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή, θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Νανούρης.
Σημαντική προσωπικότητα της μουσικής, η Σόνια Θεωρίδου γεννήθηκε στη Βέροια και σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο «Μανώλης Καλομοίρης» απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση, καθώς επίσης και με βραβείο «Άριστης και Διακεκριμένης Εκτέλεσης».
Σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και αργότερα, στο Λονδίνο με την Vera Rozza. Έχει εμφανισθεί στα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης, όπως είναι η Όπερα της Φρανκφούρτης, η Κρατική Όπερα του Βερολίνου, η Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, η Κρατική Όπερα του Αμβούργου κ.α.
Ως σολίστ, έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες και ρεσιτάλ τραγουδιού σε όλο τον κόσμο, ενώ το κλασικό της ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνει μερικούς από τους πιο σημαντικούς ρόλους όπερας.
Πληροφορίες: Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, CityLink, Αθήνα, 210 3213100, στις 9 μ.μ., είσοδος 15, 20, 25, 35 και 40€.

Δεν υπάρχουν σχόλια: