Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η viotia για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας1





Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Επειδή οι τοπικοί παράγοντες διακρίνονται για τα μεγάλα τους λόγια και τις αναντίστοιχες πράξεις τους.
Κι επειδή -κι αυτό σημειώστε το για μελλοντική χρήση, θα αντιγραφεί από πολλούς- η πολιτική είναι πρόβλεψη, ένα προσόν που απουσιάζει παντελώς από τη σύγχρονη πολιτική σκηνή της Βοιωτίας και της Ελλάδας.
Δείτε τι έγραφε η viotia για το Πανεπιστήμιο Στερεάς όταν η ηγεσία κοιμόταν:
http://viotia.blogspot.gr/2010/08/blog-post.html
Δείτε ότι η viotia αναδεικνύει το θέμα του Πανεπιστημίου στο μείζον θέμα των δημοτικών εκλογών -χωρίς να λάβει καμία απάντηση εκτός από μια επίσακεψη του Δ. Τσιφή (http://viotia.blogspot.gr/2010/10/blog-post_5057.html)- καθώς όλων το ενδιαφέρον εξαντλούνταν στα σταυρουδάκια από το πόπολο... Δείτε την υπογραφή σε δεκάδες δημοσιεύσεις:
http://viotia.blogspot.gr/2010/09/blog-post_28.html
http://viotia.blogspot.gr/2010/10/blog-post_04.html
Ακόμη και πρόσφατα η viotia έθεσε και πάλι το θέμα
http://viotia.blogspot.gr/2012/12/26.html
 και οι διάφοροι ανευθυνοϋπεύθυνοι αντί να πράξουν κάτι ουσιαστικό την κατηγορούσαν γιατί ξεσκεπάζει την αβελτηρία των τοπικών αρχόντων,
H viotia -όπως οι αναγνώστες ζητούν- θα επανέλθει: το Πανεπιστήμιο είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε στους τοπικούς μικροπολιτικούς και παραγοντίσκους. 

7 σχόλια:

Arthur είπε...

Για άλλη μια φορά αντιμετωπίζεται ένα θέμα με τοπικά συμφέροντα.
Το είχα γράψει και παλαιότερα.
Τίποτα, εκτός από χρέη, δεν έχει να προσφέρει μια πανεπιστημιακή σχολή, σε όμορο των Αθηνών νομό. Τουλάχιστον έτσι απομονωμένη.
Ειδομένη υπό το πρίσμα της αποκέντρωσης του πανεπιστημίου Αθηνών, ίσως είχε μια ελπίδα. Έτσι όμως όπως σχεδιάστηκε και αποτέλεσε προεκλογική σημαία πολιτικών και δημοτικών αρχόντων, ήταν καταδικασμένο στην αποτυχία.
Τα κροκοδείλια δάκρυα των υπηρετών της δημόσιας διοίκησης δείχνουν να μην αντιλήφθηκαν ποτέ και τους λόγους του προέδρου του τμήματος. Πόσο ποιο ξεκάθαρα να το πει ο άνθρωπος: Δεν αποτελούν οντότητα τέτοιες σχολές στην περιφέρεια καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Με 3 μέλη ΔΕΠ δεν περπατάει σχολή, όπως λέει και ο λαός μας.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ λοιπόν, για να σωθούν και οι Λιβαδείτες από ένα επιπλέον προεκλογικό επιχείρημα στη φαρέτρα των επαγγελματιών πολιτικών της πόλης μας.

Ανώνυμος είπε...

Από ό.τι κατάλαβα το αν θα μείνει το Παν/μιο στη Λειβαδιά θα εξαρτηθεί από το ...πολύ παρασκήνιο από τις...πολλές πιέσεις, γενικά από "λυτούς και δεμένους" κλπ, για να αποδειχτεί για πολλοστή φορά ότι οι αρχές αυτού του τόπου δεν λειτουργούν με σχέδιο και προτάσεις αλλά με τον σταθερό ελληνικό πολιτικό τυχοδιωκτισμό, τον σταθερό ελληνικό ψηφοθηρικό τρόπο και τα γνωστά άθλια... Κι αν τα καταφέρουν θα το παρουσιάσουν σαν μεγάλη νίκη, ξεχνώντας ότι την ώρα που υποτίθεται ότι θέλουν να γίνουμε σοβαρό κράτος (μη γελάσει κανείς...) διδάσκουν στους πολίτες όλα αυτά που το έχουν κάνει ασόβαρο.

βοιωτός είπε...

Δεν έγινε τίποτε για να συνδεθεί το Πανεπιστήμο με την πόλη. Αυτό έχει συγκεκριμένες εξηγήσεις και αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες για πράξεις και για παραλείψεις.
Αν από τότε που προειδοποιούσε η viotia είχε ληφθεί πρόνοια τώρα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορει να απαντησει καποιος που ενδιαφερεται για την παραμονη του πανεπιστημιου στην πολη μας.ποιος ειναι ο λογος.που θα επρεπε να υπαρχει; αν ο λογος ειναι δηλαδη να πουλανε τα μαγαζια κανενα καφε παραπανω η για να νοικιασουμε καμμια γκαρσονιερα δεν εχει κανενα λογο υπαρξης παρα μονονα μαζεψουμε καμμια ψηφο. Αλλος σοβαρος λογος που να εχει βαση δεν υπαρχει.Για του λογου το αληθες δεστε τα ενοικιαστηρια στη τζαμαρια. Τους γονεις των παιδιων που στελνουν τα παιδια τους να σπουδασουν χωρις αντικρυσμα δεν τους σκεπτεσθε αλλα ουτε και τα ονειρα των παιδιων που θα παραμεινουν ονειρα.

Ανώνυμος είπε...

Οι πολιτικοί και οι δημοτικοί άρχοντες έπρεπε να είχαν φροντίσει να φέρουν στο Ίδρυμα και άλλα τμήματα , άρα και άλλα μέλη ΔΕΠ και επιστημονικούς συνεργάτες και να αναπτύξουν τις δυαντότητες που έχει ένα (κάθε ) ΑΕΙ. Αλλά το αφησαν στην τύχη του και δεν ασχολήθηκαν καθόλου με αποτέλεσμα να λέει σήμερα ο καθένας που σκέφτεται μονοδιάστατα ότι τι είναι και ότι εξυπηρετεί μόνο τα καφενεία....Αν είναι δυνατόν.
Με αυτήν τη στρεβλή λογική το ίδιο τμήμα στην Πάντειο τι χρειάζεται και δεν "θάβει" κι αυτό τα όνειρα των παιδιών; Επομένως δεν φταίει το αντικείμενο της Σχολής που είναι σύγχρονο αλλά ο τρόπος που το πανεπιστήμιο δεν αξιοποιήθηκε.

Maria P είπε...

Σαφώς και δε φταίει το όνομα της σχολής. Αλλά το να συγκρίνεις το ΠΑΝΤΕΙΟ της Αθήνας των 5.000.000 κατοίκων με τη Λιβαδειά δεν έχει καμία λογική.
Δεν έχει καμία πρακτική η λειτουργία μιας σχολής 100 χλμ μακριά από το άστυ των Αθηνών. Ήταν θέμα χρόνου, ερχόταν δεν ερχόταν ο οικονομικός μαρασμός, να κλείσουν τα τμήματα στις δορυφόρες πόλεις, όπως η Κόρινθος, η Χαλκίδα, αλλά και η Θήβα. Αν η Λιβαδειά επιθυμούσε βοήθεια αντίστοιχη με το αντικείμενο της σχολής, θα έπρεπε να το είχε ζητήσει από το ΠΑΝΤΕΙΟ εδώ και χρόνια. Συνεπώς δεν είναι μονοδιάστατη η λογική του καφέ, αλλά υπαρκτή παράμετρος.

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και είναι και θέμα μορφωτικού επιπέδου το να συγχέει κανείς τα Πανεπιστήμια με τα καφέ και τα σουβλατζίδικα. Με τέτοιον λαό που δεν μπορεί να δει τις διαφορές , καλά κάνουν και τα κλείνουν, λοιπόν. Αυτό έχουν καταλάβει κι αυτοί . Ότι αυτό αξίζει στους "ιθαγενείς".