Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

"Με τρεις λέξεις η λύσις για τη χώρα"

Μόνο ο εξορθολογισμός του αδηφάγου κράτους μπορεί να δώσει διεξόδο στη χώρα υποστηρίζει με άρθρο του προς τη viotia o επιχειρηματίας κ. Κων. Παπαγεωργίου. Δείτε.

 ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Γράφει ο Κωνσταντίνος Γ. Παπαγεωργίου
Επιχειρηματίας
Αφου ασχοληθηκαν με τις καταθεσεις στην ελβετια,,,λες και εχουν ερευνησει τις καταθεσεις στα ελληνικα τραπεζικα ιδρυματα..αφου τους επιασε η προκοπη με τους μισθους του ιδιωτικου τομεα...λες και αυτο θα τους λυσει τα προβληματα...και χωρις να ακουμπαμε το δημοσιο τερας...υπαρχουν ακομη υπουργοι (βλεπε ΡΕΠΠΑΣ) που ισχυριζονται οτι δεν χρειαζονται απολυσεις στο δημοσιο...!!!

 Το μονο που εκαναν ηταν οριζοντιες μειωσεις αμοιβων του δημοσιου,με αποτελεσμα και οι λιγοι παραγωγικοι υπάλληλοι να παψουν να προσφερουν και ως εκ τουτου την πληρη αγκιλωση του δημοσιου τομεα , που με συνδυασμό την εξαφανιση και απαξιωση του ιδιωτικου τομεα συμπληρωνει ενα σκηνικο τρομου για το τι μελλει να ακολουθησει βραχεως....

 ΠΡΟΤΑΣΗ:Ας αφησουν προς το παρον τον ιδιωτικο τομεα στην ησυχία του..και ας ασχοληθουν με το αδηφαγο κρατος επιτελους...να ξερουν οτι αν μη τι αλλο ο ιδιωτικος τομεας προσαρμοζεται μονος του...

Η σωτηρια απο την ελευθερη πτωση που μας εχουν επιβαλλει, εννοώντας παντα τον ιδιωτικο τομεα, ειναι μονο η επεμβασις στο κρατος, κρατος και παλι κρατος..τιποτα αλλο τοσο απλα.......οι πολλες αναλυσεις περισσεύουν , κουραζουν και απλα δεν γινεται τιποτα.

 Ολα τα υποτιθεμενα σεναρια και αναφορες επιλυσης της δημιουργηθεισης καταστασης στην χωρα μας, ειναι μονο για εσωτερικη καταναλωση και κυριως εξυπηρετουν σκοπιμοτητες και συμφεροντα τα οποια μπερδευουν την κοινη γνωμη και τιποτα αλλο.

Ας ξεκαθαριστει επιτελους με τρεις απλες λεξεις : ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ . Μονη αυτη η λυσις , τιποτε αλλο , τοσο απλα.

ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Αφου ειναι τοσο απλο αληθεια γιατι μας μπερδευουν τοσο καιρο με ολα αυτα..??? 


 ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: Γιατι δυστυχως δεν υπαρχει υγιες πολιτικο συστημα στο συνολο του, εκτος μηδαμινων εξαιρεσεων, και βεβαια αυτο το συστημα αντιπροσωπευει την αρρωστη κοινωνια μας.(παραδειγμα: οταν βλεπεις οτι μεγαλος ιδιωτικος σταθμος -mega- διακοπτει το προγραμμα του για εκτακτη επικαιροτητα και λες απο μεσα σου , τι συμβαινει, και εμφανιζεται ο παρουσιαστης να μας πει οτι θα δουμε τον γιωργακη να μιλαει στην κεντρικη επιτροπη του κομματος του, ο οποιος γιωργακης μαζι με τον παπακωνσταντινου και την παρεα τους πρεπει αν μη τι αλλο να λογοδοτησουν για εθνικη μειοδοσία καποια στιγμη για τα εγκληματα τους , και για να μην ειμαι αδικος το ιδιο ισχυει για ολους τους υπουργους οικονομικων και παρατρεχαμενους τα τελευταια δωδεκα χρονια).

Αληθεια θα βρεθει καποιος να κανει αυτη την ανατροπη?
Καποιος ευπατρις ρε παιδια , να βαλει χερι που λενε.
Ελπιζω οτι θα βρεθει εστω και την τελευταια στιγμη.
Ας αναλογιστουμε ολοι οτι εχουμε ευθυνη για την ΕΛΛΑΔΑ και ας πραξουμε το σωστο εστω και την τελευταια στιγμη.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά διαβάζω γραπτό του κ. Παπαγεωργίου και αιφνιδιάζομαι ευχάριστα για το λακωνικό του ύφους και την καθαρότητα της σκέψης. Ασχέτως συμφωνίας ή διαφωνίας με το ουσιαστικό περιεχόμενο του άρθρου, χάρηκα πολύ που το διαβασα.
ΛΚ
Υγ. Μια διόρθωση, μάλλον του δαίμονα του πληκτρολογίου: ευπατρίδης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κώστα , δυστυχώς όλοι μας γίναμε ¨μαϊμούδες¨ ή στην καλύτερη περίπτωση ¨Ιθαγενείς¨ περιμένοντας μπανάνες ή καθρεφτάκια από το άρρωστο πολίτικο μας σύστημα.
Μας αποκοιμίσαν με υποσχέσεις κερδίζοντας χρόνο για να σωθούν οι ίδιοι . Διαφορετικά πράγμα που πιστεύω θα γίνει προσεχώς, θα έπρεπε να δραπετεύσουν από τη χώρα για τις καινούργιες ¨ αποικίες¨ τους. Στην υγεία μας και καλό κουράγιο......
Γ.Μ.

βοιωτός είπε...

8.40
Γ.Μ.
Οχι όλους.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα στοιχεία τους:
- 500 δις τα χρήματα που διακινούνται ετησίως από τις off shore ελληνικών συμφερόντων
- 400 δις τα κέρδη των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
- 300 δις το "επίσημο" και φορολογητέο χρήμα.
- Τα δύο πρώτα ποσά δεν φορολογούνται καθόλου ή ελάχιστα.
-Οι off shore γιατί μόνο 15% και από αυτές ελάχιστες?
- Οι πολυεθνικές γιατί φορολογούνται με μονοψήφιο συντελεστή?
- Η εκκλησία απ' έξω, γιατί άραγε?
- 12 εκατ. οι φόροι των εφοπλιστών, όσο οι φόροι 12.000 εργαζομένων & 166 φοροαπαλλαγές για τους κυρίους από το 2003 -2006
- Οι τράπεζες για 20 χρόνια έτρεχαν με κέρδη 30-40% από το ληστρικό δανεισμό του κράτους και των πολιτών και παρότι συνεχίζουν να έχουν κέρδη, το κράτος τους χαρίζει τα 100 δις που μέχρι τώρα δανείστηκε από το μνημόνιο και μέχρι την Παρασκευή θα τους εξασφαλίσει άλλα 90 κάτι.
- Τ' Άσπρα Σπίτια εξαιρέθηκαν από το χαράτσι της ΔΕΗ γιατί ο Μυτιληναίος δεν είχε να το πληρώσει μάλλον!!!
- Το ίδιο και οι εφοπλιστές.
- τα 9/10 του χρήματος παγκόσμια κινείται μέσω φορολογικών παραδείσων και επενδύονται σε μη παραγωγικές δραστηριότητες !!!
- Όσοι τα 'χουν δεν μπορούν να περιμένουν αποδόσεις από μακροχρόνιες επενδύσεις (π.χ. βιομηχανία), θέλουν κέρδη πολλές φορές το εικοσιτετράωρο, μέσω τον ανεξέλεγκτων και αφορολόγητων "επενδύσεων".
- Έφτασαν να πουλούν και τον αέρα λες και τους ανήκει (δικαιώματα ρύπων) και τα νερά!!!
- Ποιος λοιπόνείναι το αδηφάγο τέρας?
- Τι είναι πιο παράλογο από την μια να υπάρχει αμύθητος πλούτος κι απ' την άλλη κάθε λεπτό να πεθαίνουν άνθρωποι από την πείνα και την έλλειψη νερού?
- Εξάλλου από την κρίση δεν είναι όλοι χαμένοι. Τα λεφτά μας δεν τα παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά οι τράπεζες, γι' αυτόν τον απλό λόγο, το 2010 διπλασιάστηκαν οι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο και οι εκατομμυριούχοι στην Ελλάδα.
- Οι ίδιοι που εν τέλει επιδιώκουν και ωφελούνται από τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ας ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις και ας δούμε το δάσος: ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
την αρρώστια που έχει και η πολιτισμένη Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ιταλία και υποβαθμίζονται μαζί μας.
- Αν Κώστα σου λείπουν 1.000 ευρώ για να βγει ο μήνας πέρα, μάλλον δε θα πλακώσεις στο ξύλο το παιδί σου που τρώει παγωτό κάθε Κυριακή απόγευμα, αλλού είναι το πρόβλημα ... έχει υπόσταση και όνομα: ALPHA, EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ, DEUTCHBANK, KAI ΦΥΣΙΚΑ GOLDMAN SHACHS ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΛΑΣΗ.
Δεν είναι λοιπόν το δημόσιο το πρώτο πρόβλημα, είναι άλλο οι "αγορές" όπως εύηχα μας ΜΕΤΟΝΌΜΑΣΑΝ τ' ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

ευπατρίδης ο [efpatríδis] Ο10 : 1.(ιστ.) στην αρχαία Aθήνα, πολίτης που ανήκε στην ανώτερη από τις τρεις κοινωνικές τάξεις. 2. χαρακτηρισμός ατόμου που συνδυάζει την αριστοκρατική καταγωγή με την ευγένεια του χαρακτήρα και με την πνευματική καλλιέργεια.

Ερώτημα 1ον:Α τέτοιον εννοείτε???????? Πριγκηπόπουλο περιμένετε απο τα παραμύθια? Αυτά δουλεύουν για κοινωφελείς οργανισμούς όπως goldman sachs κτλ.βλέπετε εκεί δεν σκονίζονται πολύ τα κοστούμια τους!!!

Ερώτημα 2ον:Αν δεν είναι απο τζάκι δεν θα τον ακολουθήσετε?????????

Ερώτημα 3ον:Δηλαδή όποιος και να είναι αυτός ο ένας που περιμένετε, θα έρθει ουρανοκατέβατος???γιατί στο mega δεν βλέπω να του έχουν παράθυρο...

Ρε για σοβαρευτείτε και καταλάβετε ότι ΟΛΟΙ μας ξέρουμε το πρόβλημα και ΟΛΟΙ μας υποψιαζόμαστε την λύση του ή αλλιώς ότι αυτό το πολιτικό σύστημα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να δώσει την λύση...ΟΛΟΙ ΜΑΣ...ΑΜΌΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗ...και την ανατροπή πρέπει να την κάνει ο λαός...ΟΛΟΙ ΜΑΣ...ΜΑΖΙΚΑ...αυτό σας πήρανε μωρέ...την πίστη στον εαυτό σας και στον συνάνθρωπο...και πάψαμε να λειτουργούμε ως κοινωνία και ως σύνολο...ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΣΣΙΕΣ...γιαυτό και θα εξαθλιωθούμε...

ΥΓ:Μόνο αριστερός δεν είμαι παιδιά...ΑΛΗΘΕΙΑ...και ντρέπομαι που κάποιοι εν έτει 2012 σε μια Ελλάδα που καταρεέι πιστεύουν ότι η "λύση" έχει κοινωνική τάξη...

Μ.Φ.Χ 11:52

Ανώνυμος είπε...

Ευπατρίδης είναι η σωστή διατύπωση και έχει γίνει λάθος στην μεταφορά κειμένου...όσον αφορά την ορθολογική της σημασία υπάρχουν δύο εκδοχές ,η νεοελληνική και η αρχαία ελληνική .Κατά την αρχαία ελληνική ισχύει ότι έχει γράψει ο Κύριος που σχολιάζει ,και στην νεοελληνική η σημασία προσδιορίζει κυρίως τον πατριωτισμό.

Φυσικά και η χρήση της στο παραπάνω κείμενο είναι με την νεοελληνική της σημασιολογία.

Οσον αφορά τους πρίγκιπες ,τα τζάκια και τους ουρανοκατέβατους ,φυσικά και δεν προσμένω κανέναν τέτοιον να μας σώσει.

Ιστορικά και μόνο όμως ,πάντα υπήρχαν ηγέτες-μορφές οι οποίες άλλαζαν και ενέπνεαν ολόκληρα έθνη ,τον κόσμο όλον.

Οσον αφορά τον άλλο Κύριο που σχολιάζει τον καπιταλισμό, θα αναφερθώ έτσι απλά στις χώρες σαν την ΑΥΣΤΡΙΑ,ΕΛΒΕΤΙΑ,ΔΑΝΙΑ,ΟΛΛΑΝΔΙΑ,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,ΣΟΥΗΔΙΑ, και θα ρωτήσω :γιατί στις χώρες αυτές δεν ισχύουν τα αντίστοιχα με όλα αυτά που πραγματεύεται στο σχόλιο του και εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ έχουμε θέμα ??

Γιατί απλά η παρεμβατικότητα του Ελληνικού κράτους στην ελεύθερη οικονομία ξεπερνάει το 70% ,όταν σε αυτές όλες τις χώρες δεν φτάνει το 20%.Τόσο απλό .Και για αυτό φταίμε όλοι εμείς οι Ελληνες πολίτες οι οποίοι συμμετέχουμε και ανεχόμαστε, για να μην πω βολευόμαστε με την πιο πάνω κατάσταση.

Θα ήταν πιο τίμιο κατά τι, τα σχόλια να ήταν επώνυμα και βέβαια η αναφορά της δραστηριότητος που έχουν στην κοινωνία....οι όπως λένε ,τι δουλειά κάνουν....

Και βέβαια θα τους συμβούλευα ,να διαβάσουν λίγο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ,ο οποίος έλεγε εν έτη 1900 : "ΚΑΙ ΤΙ ΠΤΑΙΕΙ Η ΓΛΑΥΞ ,Η ΘΡΗΝΟΥΣΑ ΕΠΙ ΕΡΕΙΠΙΩΝ ?ΠΤΑΙΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΣΑΝΤΕΣ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ.ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΑ ΕΠΛΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ."



Κωνσταντινος Παπαγεωργιου

Ανώνυμος είπε...

Πιο πολλά δεν θα πω γιατί είμαι ανώνυμος (σεβαστό ότι κάποιους τους ενδιαφέρει όχι το τι συζητάμε, αλλά ποιός το λεέι, εγώ βέβαια δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία) απλώς στείλε μου ένα κόμβο στο νετ να διαβάσω την νεοελληνική ερμηνεία του ευπατρίδη περι πατριωτισμού γιατί δεν εγω δεν βρίσκω...ο άλλος κύριος που αναφέρεσαι 11:07(τον οποίο λόγω ανωνυμίας δεν τον γνωρίζω) στα είπε σχεδόν όλα αυτά που δεν έχεις καταλάβει...2-3 ρεζουμέ πρέπει να τα κάνεις μόνος σου...παιδιά την άποψη 'ένας δεν θα βρεθεί??΄ εγκαταλείψτε την, είναι η άποψη των καναλιών για την συνολική μπόχα του πολιτικού συστήματος ενω ταυτοχρόνως παρέχουν( τα κανάλια)στήριξη και δημοσιότητα στο ίδιο αυτό σύστημα...γιατί μόνο μέσα απο αυτό(το ίδιο το σύστημα) θέλει να βρείτε λύσεις...όχι λοιπόν...σας απομακρύνει απο το να το ανατρέψετε...ο άλλος κύριος ο ψαγμένος 11:07(τον οποίο θα ήθελα να τον γνωρίσω( το mail μου είναι oyrios@yahoo.gr)θέλει ακόμη ένα σκαλί να ανέβει και να ανγνωρίσει αυτό που κατηγορεί ώς καπιταλισμό...έχει άλλο όνομα!!!...αλλά φαίνεται ότι είναι ο πολίτης που θες δίπλα στον αγώνα για ανατροπή και που μόνος του σκέφτηκε απλά...μου άρεσε πολύ και το υπονοούμενο των αγορών!!ίσως και ο βοιωτός κάποια στιγμή κάνει την έκπληξη και προτείνει κανα δυο βιβλία για να βαφτίσουμε και τον εχθρό...αν και έχει προλάβει ο Πλιακοστάμος και έδωσε το όνομα!!(εγώ δεν πιάνομαι καθότι ανώνυμος) το θέμα με λίγα λόγια είναι να διαδοθεί ο ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός, να τον καταλάβουν όλοι, ώστε όλοι να καταλάβουν πως θα έρθει και η σωτηρία...και ίσως τότε υπάρξει μια ελπίδα να σωθούμε!!

Μ.Φ.Χ 11:52

βοιωτός είπε...

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο 11.07 ισχυρίζεται ότι παράγεται στην Ελλάδα εισόδημα 1,2 τρις ευρώ (τουλάχιστον -:), πράγμα που καθιστά όλο τον συλλογισμό του ουσιαστικά αναξιόπιστο.

Ανώνυμος είπε...

300 δις σου λεει το επισημο φορολογητεο χρημα και εδω εχει δικιο οταν το αεπ ειναι 309.9 δις,αρα ανημερωτος δεν ειναι!τωρα αν ειναι 500 δις ο τζιρος απο τις off shore δεν ξερω·ξερω ομως οτι 34 δις ειναι το ετος τα κερδη των φαρμακευτικων τα οποιων ο κυκλος εργασιων δεν περιλαμβανεται στον προυπολογισμο μας σκριβως γιατι ειναι απο off shore εταιρειες.τι σημαινει δηλαδη;τα λεφτα αυτα δεν προιν τζιρου απο χρηματα που διακινουνται στην ελλαδα;αρα στο 309.9 προστεσα κατι εγω...λιγο λιγο βαλτε ενα χερι περιπου να το υπολογισουμε.

βοιωτός είπε...

9.33
309 δισ. σε USD, σε ευρώ είναι σκάρτα 240 δισ. Τα δισ. δεν είναι στραγάλια όπως νομίζουν οι περισσότεροι οικονομολογούντες...

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΙΡΟ ΜΑΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ.ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

"Φύσιν πονηρά μεταβαλείν ου ράδιον" κατά Μενανδρον....αναφερόμενος στον κύριο που θέλει και αρέσκεται να συζητά ανωνύμως.....

Κωνσταντινος Παπαγεωργιου

Ανώνυμος είπε...

περί παρέμβασης του κράτους και ποσοστών:
1) στη Σουηδία [πρότυπο κοινωνικού και ευνομούμενου κράτους για πολλούς], οι φόροι αγγίζουν το 60% και αναδιανέμονται. Το κράτος τα μαζεύει απ' όλους ανεξαιρέτως και την ξαναμοιράζει διαρκώς σε όφελος των από κάτω. Είτε με παροχές είτε με βελτίωση των υποδομών που ωφελούν τους πάντες.
2) το κράτος είναι και στην Ελλάδα εξόχως παραμβατικό. Ο Βεργόπουλος τεκμηριώνει γιατί. Για να τα ξαναμοιράζει στους από πάνω, με φοροαπαλλαγές, εργολαβίες, ασυλίες, κ.α.κ.α.Για να "ρισκάρει" για λογαριαμό των ΚΟΜΠΡΑΔΟΡΩΝ Ελλήνων τραπεζιτών, εργολάβων, βιομηχάνων. Που τώρα στην κρίση αποδεικνύουν περίτρανα πόσο ΕΛΛΗΝΕΣ είναι και πώς μας βλέπουν όλους εμάς, σαν γαλοπούλες μια μέρα πριν το ξεπουπούλιασμα ...