Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η πίτα της Αντικαρκινικής στη Λιβαδειά και 60 φωτογραφίες

Κατάμεστη -με πολλούς ορθίους- ήταν η αίθουσα του Διοικητηρίου Βοιωτίας στη Λιβαδειά το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου, στην κοπή της βασιλόπιτας που διοργάνωσε το Παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρείας στη βοιωτική πρωτεύουσα.
Η οικοδέσποινα κα Στέλλα Ταπανλή καλωσόρισε με έμπνευση και αστείρευτο χιούμορ τους καλεσμένους της, χωρίς να παραλείψει να είναι δηκτική όπου δει. Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Γεώργιος Αλεβιζόπουλος, αν. καθηγητής Ψυχιατρικής και Ψυχοφαρμακολογίας ΕΚΠΑ, ανέλυσε το θέμα: "Τα θετικά συναισθήματα ως ασπίδα υγείας: μια αρχέγονη   αντίληψη στο μικροσκόπιο της σύγχρονης επιστήμης". Με κατανοητό τρόπο ο διακεκριμένος επιστήμων - ιδανικά επίκαιρος στην ειδική όσο και άσχημη συγκυρία της οικονομικής λαίλαπας που πλήττει τη χώρα-  εξήγησε ότι επιβεβαιώνεται η παλαιά δοξασία όλων σχεδόν των προνεωτερικών κοινωνιών: η αισιοδοξία, η θετική αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων της ζωής συμβάλλει ζωτικά στη σωματική υγεία καθώς θωρακίζει τον οργανισμό έναντι όλων των ασθενειών.
Η καθηγήτρια και συγγραφεύς κ. Φωτεινή Τσαλίκογλου, που επρόκειτο να τιμηθεί στη εκδήλωση δεν κατόρθωσε λόγ ασθενείας να παρευρεθεί αλλά αποσπάσματα από το έργο της διάβασαν η κα Θάλεια Αργυρίου και ο κ. Δημήτριος Λεβέντης.
Η συνέχεια ανήκε στη συγκίνηση ή ακριβέστερα στην Ελπίδα. Κυριολεκτικά. Η γνωστή σπουδαία τραγουδίστρια, καλεσμένη του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας απέδωσε -με τη συνοδεία του Νίκου Κουρή στο πιάνο- μεγάλες της επιτυχίες που ταξίδεψαν το κοινό στη δεκαετία του '70. Η Ελπίδα καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές κοινό-της ζητήθηκε  μάλιστα και encore(!).  Θεωρώ όχι μόνο για λόγους νοσταλγίας, αλλά γιατί έδειξε ότι διατηρεί εκείνο το εξαιρετικό ηχόχρωμα στη φωνή της που την είχε κάνει να ξεχωρίσει και να διαγράψει μια εντυπωσιακή τροχιά στο ελληνικό πεντάγραμμο.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και οι καθιερωμένες φωτογραφίες ενώ εμφανής ήταν η ικανοποίηση για την έκβαση της βραδιάς στα πρόσωπα των μελών του Δ.Σ.του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Δείτε το φωτορεπορτάζ.
http://viotiarecords.blogspot.com/2012/01/60.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aftos o Agniadis pws prolavainei kai vrisketai pantou?

Kai oxi mono afto , alla esy vre Boiwte pws ton petyxaineis pantoy?

Mipws pate mazi?

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΧΑΜΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΠΕΛΩΣΑΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ !!!!ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΕΩΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ . !!!

Ανώνυμος είπε...

ρε ανωνημε που αποκαλεισ τουσ πολιτικουσ σιχαμερουσ δεν τα λεσ καθολου καλα . τρισαθλιουσ θα επρεπε να τουσ χαρακτηρησεισ . υποδικουσ επιορκουσ και οτι δηποτε αλλο . οι κατσαριδεσ τι σου φταινε ??? εσκασε μυτη και ο σουφλατζησ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την εκδήλωση!μια πολύ ευχάριστη βραδιά!!!