Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Κούλουμα στον Αγιο Θωμά

Στη Βουλή η παράκαμψη της Αράχωβας

Δεν κέρδισε το Όσκαρ ο «Κυνόδοντας»


Δεν κέρδισε το Όσκαρ ο «Κυνόδοντας»
Στο δανέζικο φιλμ «In A Better World» το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας. Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στη Νάταλι Πόρτμαν για την ερμηνεία της στο «Μαύρο Κύκνο» . Στο «Λόγο του Βασιλιά» το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Το Όσκαρ για την καλύτερη ξενόγλωσση παραγωγή πήγε τελικά στη Δανέζικη ταινία «In A Better World». Το δράμα που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της βίας ανάμεσα σε έθνη και γενιές, επικράτησε σε μία κατηγορία όπου υποψήφια ήταν και η ελληνική παραγωγή «Ο Κυνόδοντας», του Γιώργου Λάνθιμου.
Είναι η τρίτη φορά που ένα Δανέζικο φιλμ κατακτά το χρυσό αγαλματίδιο της Ακαδημίας. Η σκηνοθέτις Σούζαν Μπιρ είχε βραβευθεί και στο παρελθόν.
Η ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά» κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
Η Νάταλι Πόρτμαν κέρδισε το Οσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Μαύρος Κύκνος», ενώ ο Κόλιν Φερθ το Α' Ανδρικού για το «Ο λόγος του Βασιλιά», για το οποίο επίσης ο Τομ Χούπερ πήρε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας.
Στο φιλμ «Inside Job», που καταγγέλλει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για το ρόλο τους στην πρόκληση της χειρότερης οικονομικής κρίσης από την εποχή του «κραχ», απονεμήθηκε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.
Το βραβείο παρέλαβαν ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τσαρλς Φέργκιουσον, ο οποίος πρόσφατα είχε κερδίσει το βραβείο της Ένωσης Σκηνοθετών της Αμερικής και στον συμπαραγωγό τοης ταινίας Ώντρεϊ Μαρς.
Στον Ουαλικής καταγωγής Κρίστιαν Μπέιλ, που συγκαταλεγόταν στα φαβορί, πήγε τελικά το βραβείο Όσκαρ για το δεύτερο αντρικό ρόλο. Ο ηθοποιός υποδύεται έναν αποτυχημένο πρώην πυγμάχο που έχει εθιστεί στη χρήση κοκαΐνης, στην ταινία «Ο Μαχητής».
Ήταν το πρώτο βραβείο για τον ηθοποιό, που έχασε 13,5 κιλά προκειμένου να ενσαρκώσει την αληθινή ιστορία του Ντίκυ Έκλουντ, πρώην πρωταθλητή που έκανε χρήση ουσιών.
Ο Μπέιλ, 37 ετών, είναι γνωστός από το ρόλο του στον τελευταίο Μπάτμαν, όπου έμεινε στη σκιά του αδικοχαμένου Χιθ Λέτζερ. Είναι ο τρίτος Ουαλός που κερδίζει το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, μετά τον Ρέι Μίλλαντ και τον Άντονι Χόπκινς.Η Μελίσα Λίο κέρδισε το βραβείο Όσκαρ δευτέρου γυναικείου ρόλου, επίσης για τη συμμετοχή της στον «Ο Μαχητή».
Η 50χρονη ηθοποιός, που υπολογιζόταν στους επικρατέστερους για το βραβείο, υποδύεται στο φίλμ τη σκληρή μητέρα των πυγμάχων Μαρκ Γουόλμπεργκ και Κρίστιαν Μπέιλ.
Η Λίο που αντιμετώπισε ισχυρό ανταγωνισμό από τις Εϊμυ Άνταμς και Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, αμφότερες από την ταινία «Ο λόγος του Βασιλιά», κατόρθωσε να προσδώσει τρυφερή υπόσταση σε ένα σκληρό μητριαρχικό ρόλο στην ταινία. ήταν η δεύτερη υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματάκι στην καριέρα της, μετά από εκείνη δύο χρόνια πριν, για το ρόλο της στο φιλμ «Παγωμένος Ποταμός».
Το φιλμ κινουμένων σχεδίων «Toy Story 3» κερδισε το βραβείο Όσκαρ της κατηγορίας του και έγινε έτσι η 4η παραγωγή της εταιρείας Pixar που κατακτά την κορυφαία διάκριση στο θεσμό.
Το φιλμ ήταν το επικρατέστερο να κυριαρχήσει και είναι υποψήφιο και για Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Αναφέρεται σε μία ομάδα πρωταγωνιστών των κινουμένων σχεδίων που παίρνουν σάρκα και οστά στην πραγματική ζωή όταν οι άνθρωποι δεν τους βλέπουν.
Στις 24 Μαρτίου το «Ίσως Αύριο» στις ελληνικές αίθουσες
Το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας απέσπασε η ταινία «Ίσως, Αύριο» ( «In A Better World» ) της γνωστής Δανής σκηνοθέτιδας Σουσάνε Μπίερ («Μετά το Γάμο»- υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας), αφήνοντας τον Ελληνικό Κυνόδοντα. ..εκτός νυμφώνος.
Πρόκειται για ένα δυνατό δράμα, σε σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ Άντερς Τόμας Τζένσεν και με πρωταγωνιστή τον Ούλριχ Τόμσεν ( «Centurion» ).
Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αφρική, αλλά και σε μια επαρχιακή πόλη της Δανίας, όπου κυριαρχεί η ανιαρή καθημερινότητα. Οι ζωές δύο οικογενειών διασταυρώνονται και μια ασυνήθιστη, αλλά και ριψοκίνδυνη φιλία ανθίζει. Όμως η μοναξιά, η θλίψη και οι αδυναμίες παραμονεύουν. Πολύ σύντομα, η φιλία αυτή μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη συμμαχία και σε μια αμείλικτη καταδίωξη, όπου οι ζωές όλων κινδυνεύουν.
Το «Ίσως, Αύριο» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Μαρτίου.
Βραβεία Όσκαρ του 2011
- Καλύτερης ταινίας - «Ο Λόγος του Βασιλιά»
- Πρώτου Αντρικού Ρόλου - Κόλιν Φερθ - «Ο Λόγος του Βασιλιά»
- Πρώτου Γυναικείου Ρόλου - Νάταλι Πόρτμαν - «Μαύρος Κύκνος».
- Σκηνοθεσίας - Τομ Χούπερ - «Ο Λόγος του Βασιλιά»
- Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου - Μελίσα Λίο - «The Fighter»
- Δεύτερου Αντρικού Ρόλου - Κρίστιαν Μπέιλ - «The Fighter»
- Διασκευασμένου Σεναρίου - Ααρον Σόρκιν - «The Social Network».
- Πρωτότυπου Σεναρίου - Ντέιβιντ Σέιντλερ - «Ο Λόγος του Βασιλιά»
- Ξένόγλωσσης ταινίας- «In a Better World» (Δανία)
- Κινουμένων Σχεδίων - «Toy Story 3»
- Τραγουδιού - «We Belong Together» από το «Toy Story 3»
- Μουσικής - «The Social Network»
- Μοντάζ - «The Social Network»
- Φωτογραφίας - «Inception»
- Ηχου - «Inception»
- Επεξεργασίας Ηχου - «Inception»
- Οπτικών Εφέ - «Inception»
- Καλλιτεχνική Διεύθυνση - «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».
- Κοστούμια - «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»
- Μακιγιαζ - «Ο Λυκάνθρωπος»
- Ντοκιμαντέρ - «Inside Job»
- Ντοκιμαντέρ μικρού Μήκους - «Strangers No More»
- Μικρού Μήκους - «God of Love»
- Κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους - «The Lost Thing»

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετική συμμετοχή του ΑΚΟΛ στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας

Συναντήσεις με συγγραφέα παιδικών βιβλίων

Επιτυχίες του ΑΚΟΛ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου

Σήμερα η Ελενα Χουζούρη στη Σύγχρονη Εκφραση

Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς...

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Στον β' γύρο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Στον β' γύρο θα εκλεγεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και θα είναι ένας από τους Μ. Μωραϊτη και Α. Κοτσώνα, που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στις σημερινές αρχαιρεσίες.
Σύμβουλοι στο νέο Δ.Σ. θα είναι οι Α. Μπίνιου, Ι. Κόλλιας, Π. Χουλιάρας και Γ. Καρβούνη.


Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης


Άρεσε γενικώς στην Αλεξάνδρεια,
τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού,
ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης
Αριστομένης, υιός του Μενελάου.
Ως τ'όνομά του κι η περιβολή, κοσμίως ελληνική.
Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά
δεν τες επιζητούσεν` ήταν μετριόφρων.
Αγόραζε βιβλία ελληνικά,
ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά.
Προπάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος.
Θά'ταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο,
κι οι τέτοιοι το'χουν φυσικό να μη μιλούν πολλά.

Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
έμαθ' επάνω κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται`
κι έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,
κι οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό,
ως είναι το συνήθειο τους, οι απάισιοι.

Γι'αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις,
προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά
κι έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας
κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του.

Τα βραβεία της ΕΜΕ

Σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δόθηκαν σήμερα τα βραβεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) σε δεκάδες μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διενεργεί κάθε χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ένας αλλοδαπός μαθητής που παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο των Φυλακών Αυλώνας έλαβε το αργυρό βραβείο.

Οι πρώτοι εξ αυτών εκπροσωπούν τη χώρα τόσο στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών όσο και στην Ολυμπιάδα.
Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν δύο μαθητές λυκείου, ο ένας από το Λιτόχωρο Πιερίας και ο άλλος από τα Τρίκαλα, οι Χάρης Τσαμπασίδης και Παναγιώτης Λόλος αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν «τέλειο γραπτό», όπως είπαν οι καθηγητές, και μοιράστηκαν το χρυσό βραβείο. Ο Χάρης Τσαμπασίδης, άλλωστε, θα πάει και στο διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο ΜΙΤ στις Η.Π.Α., αφού τον επέλεξε η Ε.Μ.Ε. για να έχει ειδικά μαθήματα επί ενάμιση μήνα.
Ακόμη βραβεύτηκε ένας μαθητής με προβλήματα όρασης, ο Αργύρης Κουμτζής από το γυμνάσιο Πεύκων Θεσσαλονίκης, που επίσης κατάφερε να διακριθεί και δήλωσε ότι βρίσκει χαρά και ικανοποίηση λύνοντας ασκήσεις μαθηματικών.
Μεταξύ των βραβευθέντων είναι και ένας αλλοδαπός 21 ετών, που παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο των Φυλακών Αυλώνας, στο οποίο όχι μόνο κατάφερε να μάθει τα Ελληνικά, αλλά και να συνεχίσει να εργάζεται με τα μαθηματικά, τα οποία είχε αγαπήσει από τη πρώτη στιγμή που πήγε στο σχολείο στην πατρίδα του. Ο 21χρονος έλαβε το αργυρό βραβείο, το οποίο παρέλαβε εκ μέρους του ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Δαμιανός. Όπως είπε ο κ. Δαμιανός, είναι μελετηρός και έχει ταλέντο στα μαθηματικά.
Επίσης, δύο μαθητές, ένα αγόρι και ένα κορίτσι δίδυμα, διακρίθηκαν για την επιτυχία τους στα μαθηματικά που μελετούν μαζί, βοηθώντας το ένα το άλλο.
Ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, βράβευσε αρκετούς από τους διακριθέντες.
http://www.zougla.gr/

Παιδικό πάρτι από ΕΛΜΕ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σε αρκετές ληστείες συμμετείχαν οι συλληφθέντες στον Μώλο Φθιώτιδας

Σε σωρεία ένοπλων ληστειών ενέχονται οι συλληφθέντες μετά από την αιματηρή καταδίωξη που έγινε χθες το πρωί στη Φθιώτιδα ύστερα από τη διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛ.ΤΑ. του Μώλου.

Οι τέσσερις που συνελήφθησαν είναι Αλβανοί και ειδικότερα δύο 28χρονοι, ένας 27χρονος και ένας 26χρονος ενώ ομοεθνής τους που σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών ήταν και αυτός 28χρονος.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας προέκυψαν τα εξής: ο 26χρονος είχε συμμετοχή στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι στις 21 Δεκεμβρίου 2010, κατά την οποία οι δράστες είχαν διαφύγει και πάλι πυροβολώντας εναντίον αστυνομικών. Επίσης προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας στις 7 Ιανουαρίου του 2011, καθώς και στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας στις 3 Φεβρουαρίου του 2011.

Στη ληστεία στο Περιστέρι συμμετείχαν ακόμα ο 27χρονος και ένας από τους δύο 28χρονους που συνελήφθησαν. Ο ίδιος 28χρονος είχε συμμετάσχει στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο που έγιναν στις 20 Ιανουαρίου, της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες και στη διπλή ληστεία της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛΤΑ στην Πελασγία.

Ο δεύτερος 28χρονος συμμετείχε και αυτός στη διπλή ληστεία στην Πελασγία και στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις ενώ αύριο πιθανότατα αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας που γίνεται στα όπλα των ληστών για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ενέργειες καθώς και τα αποτελέσματα σε δακτυλικά αποτυπώματα και άλλων εργαστηριακών ερευνών τα οποία θα ανακοινωθούν από την αστυνομία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιρλανδία:εκλογική συντριβή της κυβέρνησης του μνημονίου

«Ναυάγιο» του κυβερνώντος κόμματος, ποσοστά-ρεκόρ για την αντιπολίτευση δίνουν τα έξιτ πολ για τις βουλευτικές εκλογές.

Το Φίνε Γκαέλ, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ιρλανδία, φαίνεται ότι κερδίζει με άνεση τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή στη χώρα, χωρίς ωστόσο να αποσπά την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ που δόθηκαν σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα.

Το κεντροδεξιό κόμμα εκτιμάται ότι θα λάβει ποσοστό 36,1% – το μεγαλύτερο που έχει κερδίσει ποτέ από το 1982. Το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος Φιόνα Φέιλ θα κυμανθεί γύρω στο 15,1%, το χαμηλότερο που έχει συγκεντρώσει στην ιστορία του, αφού οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι το «εκδικήθηκαν» για την κακή διαχείριση της οικονομίας.
Το Εργατικό Κόμμα, ο παραδοσιακός «εταίρος» του Φίνε Γκαέλ στην κυβέρνηση, λαμβάνει ποσοστό περίπου 20,5%, που είναι η καλύτερη επίδοσή του ποτέ σε βουλευτικές εκλογές.
Οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για την κρατική τηλεόραση RTE κατά παράδοση δίνουν ακριβή εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος. Τα έξιτ πολ των εκλογών του 2007 είχαν καταγράψει τα αποτελέσματα με ακρίβεια μισής μονάδας.
Η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00 σήμερα και τα τελικά αποτελέσματα πιθανότατα θα γίνουν γνωστά την Κυριακή.

Είναι καλή η διαφήμιση!


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φετινή διαφήμιση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού είναι καλή. Δείτε το κύριο σποτ.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Εν μεγάλη ελληνική αποικία, 200 π.X.



Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Aποικία
δεν μέν’ η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ’ όλο που οπωσούν τραβούμ’ εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Aναμορφωτή.

Όμως το πρόσκομμα κ’ η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Aναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς.) Για κάθε τι,
για το παραμικρό ρωτούνε κ’ εξετάζουν,
κ’ ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.

Έχουνε και μια κλίσι στες θυσίες.
Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη·
η κατοχή σας είν’ επισφαλής:
η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Aποικίες.
Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,
κι από την άλληνα την συναφή,
κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική·
είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τί να γίνει;
σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.

Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,
βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε·
πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.

Κι όταν, με το καλό, τελειώσουνε την εργασία,
κι ορίσαντες και περικόψαντες το παν λεπτομερώς,
απέλθουν, παίρνοντας και την δικαία μισθοδοσία,
να δούμε τι απομένει πια, μετά
τόση δεινότητα χειρουργική.—

Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.
Να μη βιαζόμεθα· είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία.
Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.
Έχει άτοπα πολλά, βεβαίως και δυστυχώς, η Aποικία.
Όμως υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια;
Και τέλος πάντων, να, τραβούμ’ εμπρός.

Κινητοποίηση με στόχο να ανακληθεί η απόφαση για διακοπή Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών

Tην άμεση αντίδραση και κινητοποίηση των ομογενών και φιλελλήνων καθηγητών και φοιτητών του πανεπιστημίου Κορνέλ (Cornell) της Νέας Υόρκης, προκάλεσε η απόφαση του Κολεγίου Τεχνών και Επιστημών (College for Arts and Science) του συγκεκριμένου πανεπιστημίου να αναστείλει, μεταξύ άλλων, το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών, λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με την απόφαση το πρόγραμμα θα διακοπεί με τη λήξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2010-2011.
Καθηγητές και φοιτητές, με τους οποίους επικοινώνησε ο «Εθνικός Κήρυκας», επισήμαναν ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους και κάλεσαν την Ομογένεια να προσφέρει τον οβολό της για τη δημιουργία ενός αποθεματικού ταμείου, που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος.
Την αγωνία της για το μέλλον του προγράμματος, εξέφρασε μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» η ελληνίστρια Ηλέκτρα (Γκέιλ) Χοστ, διευθύντρια Μεσογειακών Μελετών.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι να διδάξουμε στα παιδιά που ενδιαφέρονται, τη γλώσσα του Σεφέρη, του Ελύτη, του Καβάφη, του Ρίτσου και των άλλων μεγάλων ποιητών. Ένα από τα σλόγκαν του Κορνέλ είναι “Ό,τι θέλει να μάθει ο φοιτητής του το προσφέρουμε” και σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να μάθουν την ελληνική γλώσσα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κ. Χοστ, η οποία ομιλεί άπταιστα την ελληνική γλώσσα και δηλώνει λάτρης της Ελλάδας. Και συνεχίζει: «Απαιτείται μια γενικότερη προσπάθεια και κυρίως η δημιουργία αποθεματικού ταμείου ικανού να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και τη διαιώνιση των ελληνικών σπουδών».

Βάσει των κριτηρίων του Πανεπιστημίου Γέιλ, για τη διατήρηση ενός προγράμματος, όπως αυτό των Ελληνικών Σπουδών, το αποθεματικό κεφάλαιο πρέπει να αγγίξει τις 400.000 δολάρια, ενώ για τη δημιουργία τμήματος το όριο ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Στο μεταξύ, ομάδα φοιτητών, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Ορφανό, ανάρτησαν στο Διαδίκτυο την αίτηση «Save Modern Greek at Cornell» (http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?smgac11), την οποία ήδη έχουν υπογράψει 212 άτομα. Οι φοιτητές καλούν τη διοίκηση του πανεπιστημίου να ανακαλέσει την απόφαση και να λάβει μέτρα για την ενίσχυση του προγράμματος. Ανένδοτη παραμένει η ηγεσία του πανεπιστημίου και στην προσφορά της ομογενούς καθηγήτριας Ματούλας Χαλκιοπούλου, για άνευ αποδοχών υπηρεσίες της στα μαθήματα των Νεοελληνικών Σπουδών, για το έτος 2011-2012.
«Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα, καταβάλλουν προσπάθειες και οι αποδόσεις τους ήταν θεαματικές. Γι’ αυτά τα παιδιά αξίζει κάθε κόπος και θυσία», τονίζει η κ. Χαλκιοπούλου στον «Εθνικό Κήρυκα».

Οι Νεοελληνικές Σπουδές στο Κορνέλ, ξεκίνησαν πριν από τριάντα χρόνια και εντάσσονταν στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών. Με δωρεά του Ωνασείου πριν από δέκα χρόνια προσελήφθη ένας λέκτορας. Το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών συμπεριλαμβάνει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, της λογοτεχνίας και του πολιτισμού. Παράλληλα, φοιτητές που λατρεύουν την ελληνική μουσική και τα ρεμπέτικα έχουν φτιάξει το δικό τους συγκρότημα, ενώ διοργανώνονται παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών και μία συναυλία με τη σοπράνο, Λίνα Ορφανού. Τα μαθήματα του τρέχοντος τετραμήνου παρακολουθούν επτά φοιτητές, στην πλειονότητά τους ομογενείς.
http://www.antinews.gr/

Αποκριές στον δήμο ΔΑΑ

Η πίτα του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς και 40 φωτογραφίες

Με επιτυχία έγινε η κοπή της πίτας του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς στο κοσμικό κέντρο Γιούλας το περασμένο Σάββατο. Η προσέλευση ήταν μεγάλη, η διάθεση πολύ καλή και το κέφι κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα ενώ το συγκρότημα του Ηλία Πλαστήρα εντυπωσίασε με τη μουσική ποιότητά του. Δείτε το φωτορεπορτάζ.
http://viotiarecords.blogspot.com/2011/02/40.html

Επιτυχές το φορολογικό σεμινάριο στη Θήβα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Φορολογικό σεμινάριο στην πόλη της Θήβας».
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες και λογιστές το φορολογικό σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου μας, στην Θήβα.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε με την συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) , το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011, με εισηγητές τους ειδικευμένους οικονομολόγους και φοροτεχνικούς, κ. Ντουκάκη Μανούσο, κ. Σεϊμένη Ορέστη, κ. Μουζάκη Αντώνη και κ. Κρίγκα Χρήστο.
Οι εισηγητές με την επιστημονική τεκμηρίωση και την γνώση των καθημερινών προβλημάτων, που τους διακρίνει, πραγματεύτηκαν το σύνολο σχεδόν του φορολογικού συστήματος, που διέπει αλλά και ταλανίζει την επιχειρηματική δράση.

Παρουσιάστηκε ενδελεχώς ο νέος νόμος, Ν.3842/2010 «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις», αναλύθηκαν και δόθηκαν επεξηγήσεις για τον τρόπο συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων 2011, προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των φορολογικών ελέγχων και πιστεύουμε, ότι δόθηκαν σημαντικές συμβουλές για την επιβίωση μιας επιχείρησης στο σύγχρονο δυσμενές τοπίο.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας ευχαριστεί την Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) και τους εισηγητές για την πολύτιμη συνεργασία τους, καθώς και τους συμμετέχοντες επιτηδευματίες στο φορολογικό σεμινάριο.



Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αγνιάδης

Για τους πεσόντες αστυνομικούς

Πρόσκληση
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, και μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς, η Διεύθυνση μας σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Βοιωτίας, θα πραγματοποιήσει το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωσή μας και να προσευχηθείτε μαζί μας.


Σφράγισμα εγκαταστάσεων επιχείρησης για περιβαλλοντικές παραβάσεις

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Γιώργου Μουλκιώτη, σφραγίστηκαν ο παραγωγικός εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις της εταιρίας BETANODE METAL STAR ΕΠΕ, στα Οινόφυτα.

Η Ειδική Υπηρεσία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, σε γενόμενο έλεγχο διαπίστωσε ότι η επιχείρηση, είχε προβεί σε παράνομη ενεργοποίηση και λειτουργία της. Επίσης διαπίστωσε ότι γίνονταν τροφοδοσία και τήξη στοιχείων συσσωρευτών και ανάκτηση – παραγωγή μολύβδου και ψευδαργύρου. Ακόμα η επιχείρηση είχε προβεί σε υπαίθρια αποθήκευση στον αύλειο χώρο της, εκατοντάδων κυβικών μέτρων αποβλήτων μεταλλουργικών διεργασιών κυρίως χύδην, πολλά από τα οποία εμπεριέχονται στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Αποβλήτων και χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα ή εν δυνάμει επικίνδυνα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Μουλκιώτης, με αφορμή την απόφαση σφράγισης της επιχείρησης, δηλώνει ότι:
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ενεργεί άμεσα, προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω παράνομες ενέργειες και δυσμενείς περιβαλλοντικές εξελίξεις. Η προάσπιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, αποτελεί αταλάντευτη κατευθυντηρία γραμμή για την Περιφέρεια, που επιδιώκει να εφαρμόσει σε όλο το εύρος της και σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της.

Χωρίς φιλάθλους ο ΟΦΗ τη Δευτέρα στη Λιβαδειά

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εκλεβαν καλώδια από εργοστάσιο

Οι συγχωνεύσεις σχολείων απειλούν σοβαρά την κυβέρνηση

Σφοδρές αντιδράσεις αλλά και ένα πρώτο… μίνι κύμα καταλήψεων μαθητών σε σχολεία, προκαλούν οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα. Ήδη σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική αλλά και στην περιοχή της Ηλιούπολης στην Αθήνα, μαθητές έχουν καταλάβει μικρό αριθμό σχολείων αντιδρώντας στα σχέδια για συγχώνευση τους. Στην Ηλιούπολη το θέμα έχει πάρει διαστάσεις καθώς ο Δήμος της περιοχής έχει λάβει ήδη αποφάσεις για συγχωνεύσεις συγκεκριμένων σχολείων.
Το θέμα έχουν εντάξει στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους και οι Ομοσπονδίες καθηγητών (ΟΛΜΕ) και δασκάλων (ΔΟΕ).
Την Δευτέρα, 28 του μήνα, η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους όλης της χώρας προκειμένου να συζητήσει το θέμα.
Παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνουν αύριο στις 2 η ώρα το μεσημέρι, στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (στην οδό Τσόχα 15-17 στην Αθήνα) οι γονείς μαθητών του Πειραιά, που αντιδρούν τις καταργήσεις των σχολείων.
Επίσης η Ομοσπονδία Γονέων του Πειραιά αποφάσισε να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28/2 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά και να συμμετάσχει στις 8 Μαρτίου στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την εκπαίδευση.
http://www.antinews.gr/





Κακώς. Πρέπει...

Νέα ταβέρνα στο Ζεμενό

Σήμερα Τσικνοπέμπτη ανοίγει και θα λειτουργεί κάθε μέρα η νεα ταβέρνα ''ΟΙ ΧΙΟΝΕΣ'' Ζεμενού, λίγο πριν απο το χάνι, στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα προς Αράχωβα. Κοντοσούβλι, αρνί σούβλας, κοκορέτσι,πα'ι'δάκια και όλα τα καλά σπιτικά (πίτες,ντολμαδάκια κτλ)σε μια πολύ ωραία σάλα με τζάκια και μοναδική θεα. Ο υπεύθυνος Γιάννης Σταθάς(τηλέφωνο 6946673780) θα σας εξυπηρετήσει σε οικογενειακή ατμόσφαιρα. Καλή σας όρεξη!


Η Ελενα Χουζούρη στη Σύγχρονη Εκφραση

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ολα για το Ασφαλιστικό στο Επιμελητήριο Βοιωτίας και 30 φωτογραφίες

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για την εκδήλωση "Το Νέο Ασφαλιστικό Τοπίο – Συνταξιοδοτικά Δικαιώματα και Υποχρεώσεις" που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Βοιωτίας με ομιλητές τον καθηγητή του Εργατικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλο και τους νομικούς, ειδικούς σε ασφαλιστικά θέματα, Δημήτριο Μουσελίμη και Διονύσιο Καλαματιανό.
Δεκάδες πολίτες είχαν από νωρίς λάβει θέσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΠΒ αναμένοντας να λάβουν απαντήσεις για τις καταιγιστικές εξελίξεις που συντελούνται ερήμην τους μεν αλλά που με καθοριστικό τρόπο επηρεάζουν τη ζωή τους.
Η τεράστια συμμετοχή των πολιτών αποδεικνύει την ανάγκη του κοινού να ενημερωθεί έγκυρα για τις αλλαγές που έχουν επέλθει αλλά και για αυτές που θα έλθουν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Αλλά δείχνει και την σημαντική προσωπικότητα του καθηγητού Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος επικουρούμενος από τον Δημήτριο Μουσελίμη και τον Διονύσιο Καλαματιανό έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ γνώσεων και απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις πολιτών, από τις γενικότερες μέχρι τις πλέον ειδικές και περίπλοκες. Γεννάται νομίζουμε η ανάγκη να επαναληφθεί η εκδήλωση ώστε και οι υπόλοιποι πολίτες της Λιβαδειάς να κατανοήσουν το εύρος και το βάθος των αλλαγών που έχουν συντελεστεί και που πιθανότατα συνοψίζονται στη ρήση του κ. Μητρόπουλου προς το κοινό: "Την εποχή που ως παππούδες και γιαγιάδες παίρνατε δώρο στα εγγονάκια σας ξεχάστε την, με βάση τις νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού".
Δείτε το ενδιαφέρον φωτορεπορτάζ.
http://viotiarecords.blogspot.com/2011/02/30_23.html

Ο Κ. Μαρκόπουλος στην εκδήλωση της Τ.Ο. της Ν.Δ. Λιβαδειάς και 18 φωτογραφίες

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που οργάνωσε η Τ.Ο. Λιβαδειάς της Νέας Δημοκρατίας την περασμένη Παρασκευή σε κεντρικό καφέ της Λιβαδειάς παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την ισχυρή καταιγίδα που επικρατούσε και δυσχέρανε ακόμη και την κυκλοφορία των οχημάτων. Καταιγιστικός κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος που καταχειροκροτήθηκε από τους παρόντες νεοδημοκράτες.
Ο Κώστας Μαρκόπουλος εξαπέλυσε επίθεση που θύμιζε προεκλογική περίοδο κατά της κυβέρνησης αλλά εκκίνησε από τα του οίκου του τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον κλείσει τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν και την ήττα του 2009 και ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον έτοιμο να κυβερνήσει.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση διατυπώνοντας κατηγορίες για απουσία στόχων και συγκροτημένης πολιτικής ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τις παλινωδίες και τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις των υπουργών για να δείξει το κυβερνητικό αλαλούμ. Για το Μνημόνιο είπε ότι το μίγμα της ακολούθουμενης πολιτικής πρέπει να αλλάξει υπέρ της ανάπτυξης και πως οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται στην Αθήνα και όχι από την Τρόικα.
Ο Κ. Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ηγείται ενός νέους ρεύματος, ενός νέου πατριωτισμού και πως οι δημοσκοπήσεις δεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία κερδίζει εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Τ.Ο. Ν.Δ. Λιβαδειάς κ. Πέτρος Μακρόπουλος βράβευσε τον προηγούμενο πρόεδρο κ. Κώστα Κουτσούμπα και η υπεύθυνη γυναικών κ. Μαρία Πάτρα την κ. Θούλη Καραμπιτσάκου.
Δείτε το ενδιαφέρον φωτορεπορτάζ. Μερικές φωτό είναι από το facebook της Τ.Ο. ΝΔ Λιβαδειάς.

http://viotiarecords.blogspot.com/2011/02/o-18.html

Ο Μανώλης Γλέζος στη Λιβαδειά και 8 φωτογραφίες

Πολύς κόσμος ανέβηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας τη Δευτέρα το απόγευμα για να παρακολουθήσει την εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΚΛ με θέμα "Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και μνημόνιο".
Ομιλητές ήταν ο Μανώλης Γλέζος πρόεδρος της Επιτροπής Πολεμικών Αποζημιώσεων και ο ιστορικός Μιχάλης Λυμπεράτος.
Η Ελλάδα είπε ο Μανώλης Γλέζος οφείλει να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις τις οποίες προσδιόρισε στο κολοσσιαίο ποσό των 162 δισ. ευρώ και καταλόγισε ευθύνες στις ελληνικές κυβερνήσεις για τη μέχρι τώρα στάση τους.
Ο κ. Γλέζος χαρακτήρισε κατ' αρχήν θετική την απόφαση της κυβέρνησης για παράσταση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην υπόθεση του Διστόμου τονίζοντας παρ'αλληλα ότι η επιτυχής διεκδίκηση των αποζημιώσεων θα δικαιώσει όλα τα θύματα της Κατοχής αλλά θα λύσει και πολλά προβλήματα που συνδέονται με την οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το Μνημόνιο ό Μανώλης Γλέζος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν άλλες λύσεις που μπορούν να αναχαιτίσουν την κρίση χωρίς να θίγονται οι λαϊκές κατακτήσεις.
Δείτε.
http://viotiarecords.blogspot.com/2011/02/8.html

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα


Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία ενόψει της αυριανής πανελλαδικής απεργίας και των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη και καταστολή τυχόν επεισοδίων. Με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα ενισχύσεις από αστυνομικές δυνάμεις από διάφορα σημεία της Ελλάδας.
Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλες τις συγκεντρώσεις και κατά μήκος των πορειών και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι διαταγές που έχουν δοθεί είναι να μην προκαλούν με την παρουσία τους αλλά να εφαρμόζουν το νόμο σε κάθε περίπτωση.
Οι επιτελείς της αστυνομίας έχουν καταστρώσει σχέδια ειδικά για την φύλαξη κτιρίων που μπορεί να γίνουν στόχος επιθέσεων ή άλλων ενεργειών.
Παράλληλα με τα ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και άλλες δυνάμεις τάξης θα υπάρχουν ομάδες της Ασφάλειας, της Υπηρεσίας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης οι οποίες θα κινούνται συνεχώς στο κέντρο και θα προβαίνουν σε συλλήψεις σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, άλλες ομάδες πραγματοποιούν από σήμερα "προληπτικούς ελέγχους".
http://www.zougla.gr/



Η ΝΔ αρχίζει διάλογο για τα ΜΜΕ

Σε μια εποικοδομητική συνεργασία καλεί ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Εύβοιας, κΣίμος Κεδίκογλου το σύνολο των αρμόδιων φορέων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τομέας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ξεκινάει διάλογο σε συνεργασία με τις επαγγελματικές ενώσεις των διαφόρων φορέων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαμόρφωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τον χώρο αυτό.
Ζητήθηκε ήδη με επιστολή που εστάλη στις ενώσεις, να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, σε μία προσπάθεια καταγραφής, τόσο των προβλημάτων, όσο και των αναγκών του χώρου.
Στόχος είναι η διαμόρφωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που μπορεί να οδηγήσει σε υγιέστερη λειτουργία των ΜΜΕ, που είναι καθοριστικό στοιχείο της ποιότητας της Δημοκρατίας μας.

Σχεδίασμα Γ'

Kαι βλέπω πέρα τα παιδιά και τες αντρογυναίκες

γύρου στη φλόγα π’ άναψαν, και θλιβερά τη θρέψαν
μ’ αγαπημένα πράματα και με σεμνά κρεβάτια,
ακίνητες, αστέναχτες, δίχως να ρίξουν δάκρυ·
και γγίζ’ η σπίθα τα μαλλιά και τα λιωμένα ρούχα.
Γλήγορα, στάχτη, να φανείς, οι φούχτες να γιομίσουν.

Eίν’ έτοιμα στην άσπονδη πλημύρα των αρμάτων
δρόμο να σχίσουν τα σπαθιά, κι ελεύθεροι να μείνουν
εκείθε με τους αδελφούς, εδώθε με το Xάρο.

Δάνεια έως 100.000 ευρώ για επιχειρήσεις


Δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για επενδύσεις και επέκταση της δραστηριότητάς τους, με επιτόκια που ξεκινούν κάτω και από 3%, θα δίνουν από αύριο η Εθνική και η Alpha Bank στο πλαίσιο του πρώτου από τα τρία συνολικά προγράμματα της πρωτοβουλίας Jeremie που αρχίζει να εφαρμόζεται στη χώρα μας.
Τα νέα προγράμματα παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων κ. Richard Pelly, σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το πρόγραμμα που «τρέχει» από αύριο έχει συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ από τα οποία 60 εκατ. ευρώ προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 60 από τις δύο τράπεζες, που επελέγησαν μετά από διαγωνισμό. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα, υπό ίδρυση ή νεοϊδρυθείσες (δηλαδή να μην λειτουργούν περισσότερο από τρία χρόνια). Η περίοδος αποπληρωμής είναι 36 - 72 μήνες, θα συμπεριλαμβάνει και περίοδο χάριτος ενώ μειωμένες θα είναι και οι εξασφαλίσεις που θα ζητούν οι τράπεζες.
Για το δεύτερο πρόγραμμα, που υπολογίζεται να ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός επιλογής των τραπεζών. Θα έχει προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας. Για το τρίτο πρόγραμμα δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα έχει προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 250 άτομα για επενδύσεις στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών ή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς για επενδύσεις στην ανάπτυξη και την καινοτομία.
Στην ομιλία του ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για ενίσχυση της ρευστότητας όπως το Jeremie, η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ με στόχο εφέτος να απορροφηθούν 5,2 δισ. ευρώ (από 2,5 δισ. ευρώ πέρυσι), ο νέος επενδυτικός νόμος, το ΕΤΕΑΝ, τα ΣΔΙΤ, κ.α., ενίσχυση των εξαγωγών, ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας και δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ο κ. Χρυσοχοΐδης άφησε επίσης αιχμές για την προηγούμενη κατάσταση, λέγοντας ότι στα έξι χρόνια που ίσχυσε ο παλιός αναπτυξιακός νόμος δημιουργήθηκαν μόνο 25.000 νέες θέσεις εργασίας, που σημαίνει ότι επενδύθηκαν 230.000 ευρώ για κάθε θέση εργασίας. Έκανε επίσης λόγο για κατασπατάληση πόρων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων κ. Richard Pelly τόνισε από την πλευρά του ότι τα νέα προϊόντα που αρχίζουν να εφαρμόζονται στη χώρα μας απαντούν στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων κ. Γιώργος Πετράκος ανέφερε εξάλλου ότι όλα τα προγράμματα του Jeremie θα έχουν ενεργοποιηθεί ως το φθινόπωρο και ότι οι πόροι τους θα είναι ανακυκλούμενοι, που σημαίνει ότι με τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από την σταδιακή αποπληρωμή των δανείων θα επαναχρηματοδοτούνται τα ίδια ή άλλα προγράμματα για τους μικρομεσαίους.
http://www.kathimerini.gr/

Μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας στη Βοιωτία

Μεταφορά παραβατικής και εγκληματικής δραστηριότητας στους νομούς που γειτνιάζουν με την Αθήνα, διαπιστώνει το τελευταίο εξάμηνο η Ελληνική Αστυνομία. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, κληθείς από τον βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη να ενημερώσει τη Βουλή για το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στο νομό Βοιωτίας, είπε ότι « με την αύξηση της εμφανούς αστυνόμευσης από τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, φαίνεται προσπάθεια μεταφοράς εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως κλοπές και διαρρήξεις, εκτός Αθηνών ως ευκολότερα πραγματοποιούμενες».
Ο κ. Όθωνας διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι το υπουργείο, σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Επιθεώρηση Στερεάς Ελλάδας και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας, προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα βελτιώσουν την κατάσταση.
Ο βουλευτής επισήμανε ότι τα περιστατικά εγκληματικότητας στη Βοιωτία έχουν πολλαπλασιαστεί και απέδωσε την επιδείνωση της κατάστασης στο γεγονός ότι «δεν βρίσκουν πλέον εργασία οι λαθρομετανάστες στις βιομηχανίες της περιοχής».
Είναι χαρακτηριστική η φράση ότι «η περιοχή έχει γίνει... Καμπούλ με καθημερινές τις ληστείες και την ανταλλαγή πυροβολισμών» που χρησιμοποίησε ο βουλευτής περιγράφοντας την κατάσταση και ζητώντας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αυξήσει την αστυνομική δύναμη στην περιοχή, καθώς υπάρχουν σήμερα κενά που φτάνουν το 40%.
Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για ορθολογικότερη κατανομή της αστυνομικής δύναμης, με κριτήρια και με συνυπολογισμό όλων των παραμέτρων επικαλούμενος και άλλες περιπτώσεις που υπάρχουν κενά, όπως στην Κόρινθο που τα κενά φτάνουν στο 18,5%, στην Άρτα το 19,5%, το 16% στη Φθιώτιδα, στη Φωκίδα τα κενά είναι 19,4% και στην Ευρυτανία φτάνουν το 26,6%.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκδρομή στα χιόνια ο Α.Σ. Αράχωβας










Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ-ΙΤΕΑΣ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011,ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ TAE-KWON-DO!!

Επίσκεψη των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων στη Νεμέα

Με την ευκαιρία της Συνόδου τους στην Πελοπόννησο, οι Πρυτάνεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 18-2-2011 τη Νεμέα και ξεναγήθηκαν επί μιάμιση ώρα στον αρχαιολογικό της χώρο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πλούσια εκθέματα του αρχαιολογικού Μουσείου, να δουν από κοντά το Ναό του Νεμείου Διός και την αναστήλωσή του, να περπατήσουν ως το αρχαίο λουτρό και να γνωρίσουν το ελληνιστικό στάδιο, στο οποίο διεξάγονταν οι αρχαίοι Νέμεοι Αγώνες τον 4ο και 3ο π.Χ. αιώνα. Στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν από το Δήμο σε επισκέψιμο οινοποιείο των Αρχαίων Κλεωνών, όπου τους προσφέρθηκε γεύμα με τοπική κουζίνα και αγιωργίτικο κρασί. Στο σύντομο καλωσόρισμά του, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Βαγγέλης Ανδριανάκος ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Σύνοδο των Πρυτάνεων και τους κάλεσε να συνεργαστούν στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου οι γνώσεις, η εμπειρία και τα συμπεράσματα των ερευνών των Πανεπιστημίων, να τίθενται στην υπηρεσία των τοπικών κοινωνιών και της περιφερειακής ανάπτυξης. Οι Πρυτάνεις αποχώρησαν από τη Νεμέα ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις από τον αρχαιολογικό της πλούτο και την άριστη οργάνωση των αρχαιολογικών της χώρων, την οποία σχεδίασε προ ετών ο καθηγητής Στέφανος Μίλλερ. Επίσης ο Δήμος προσέφερε ένα βιβλίο για την τοπική ιστορία της Νεμέας και τους αρχαίους Νέμειους Αγώνες, αναμνηστικό έμβλημα του Δήμου με τον πρώτο άθλο του Ηρακλή και φυσικά αγιωργίτικο κρασί, που είναι, μαζί με τη μακραίωνη πολιτιστική παράδοση του τόπου, οι μεγαλύτεροι και καλύτεροι πρεσβευτές της Νεμέας σε όλο τον κόσμο. Τέτοιες εξωστρεφείς εκδηλώσεις, όπως η γνωριμία των Πρυτάνεων της Χώρας με ένα μικρό αλλά ιστορικό Δήμο, που επιδιώκει την αξιοποίηση των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων και την αυτοδύναμη αναπτυξιακή πορεία του στο μέλλον, είναι επαινετές και αξίζουν συγχαρητήρια στη δραστήρια Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που την ενέταξε στο πρόγραμμα των παράπλευρων με τις εργασίες της Συνόδου δραστηριοτήτων φιλοξενίας, πολιτιστικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ιδρύεται Σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

Μορφή και περιεχόμενο λαμβάνει η αντίδραση της Λιβαδειάς στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ΞΕΝΙΑ της πόλης με την ίδρυση συλλόγου με την επωνυμία  "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ". Σύμφωνα με το καταστατικό του νεοσύστατου συλλόγου σκοπός του είναι η αναστήλωση και επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς, η αναβάθμιση και αξιοποίηση της κοιλάδας του Τροφωνίου Μαντείου καθώς και η παρέμβαση σε θέματα περιβάλλοντος στη Λιβαδειά και γενικότερα στη Βοιωτία.Συγκεκριμένα τα τρία πρώτα άρθρα  του καταστικού των ΦΙΛΩΝ του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς έχουν ως εξής.
"ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"
Αρθρον 1ο
Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ" με έδρα την Λιβαδειά. Η σφραγίδα φέρει περιμετρικά γραμμένη την επωνυμία του συλλόγου και στο κέντρο εικονίζεται το τουριστικό περίπτερο του Ξενία, όπως υπήρχε έως το 2008.
Αρθρον 2ον
Σκοπός του συλλόγου είναι η ανασύσταση και επαναλειτουργία του Ξενία της Λιβαδειάς, η παρακολούθηση των εργασιών τυχόν ανακατασκευής του, για αρμονική αισθητική του τοπίου και του αρχικού κτίσματος, καθώς και συνολικαά η αξιοποίηση, προστασία ως και ανάδειξη της κοιλάδας του Τροφωνίου Μαντείου, των Πηγών και του ποταμού της Ερκυνας.


Η εν γένει πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών του, ως επίσης και η καλλιέργεια και καλλιέπεια οποιουδήποτε πνευματικού ή υλικού αγαθού ή προϊόντος επ' ωφελεία της περιοχής, της πόλης της Λιβαδειάς και των ατόμων ή ομάδων που ενδιαφέρονται γι αυτό, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα αισθητικής, που αφορούν στο περιβάλλον εντός των ορίων του δήμου Λεβαδέων και της Βοιωτίας.

Αρθρον 3ον
Προς επίτευξη των σκοπών του συλλόγου θα:
a.Οργανώνονται διαλέξεις και ομιλίες επιστημονικές και καλλιτεχνικές, θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως η εκτέλεση συνεδρίων, εικαστικώνν, φιλολογικών προγραμμάτων, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων ερασιτεχνικών ή επαγγελματικών θιάσων, κινηματογραφικών προβολών, χοροεσπερίδων, συνεστιάσεων, εκδρομών, η εκτύπωση έκδοση και πώληση βιβλίων,περιοδικών,dvd, δοκιμίων και γενικώς συγγραφικών μελετών διαφόρων συγγραφέων.


β. Ο σύλλογος θα επικουρεί τους δημιουργούς , τους επιστήμονες και τους ανθρώπους του μόχθου, εάν και εφόσον διακονουν την ελληνική παράδοση, τέχνη. και την πολιτιστική κληρονομιά μας.


γ. Δημιουργηθούν ομάδες μελέτης και επεξεργασίας των τοπικών προβλημάτων. Με ειδικότερο και αμεσότερο εκείνο της επαναλειτουργιας του Ξενία της Λιβαδειάς αλλά και της αξιοποίησης και αναβάθμισης του χώρου των Πηγών και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ είναι τα εξής.
1. Στυλιανός Καλογήρου, Επιχειρηματίας
2. Δημήτριος Λάμπρου, Εκδότης
3. Νικόλαος Λαμπρόπουλος, Βιβλιοπωλείο/Εκδόσεις Σύγχρονη Εκφραση
4. Γεώργιος Κωσταγιάννης, Πρόεδρος Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας
5. Λουκάς Σωληναραίος, Αγρότης
6. Γιάννα Λάμπρου, Δικηγόρος
7. Μαρία Κεφαλά, Δικηγόρος
8. Κωνσταντίνος Πάτρας, Ιδιωτικός Υπάλληλος
9. Λουκάς Καρράς, Δικηγόρος
10. Νέλλη Χαχάμη, Φοιτήτρια
11. Αριστείδης Τζιτζώκος, Δημόσιος Υπάλληλος
12. Ιωάννης Παπαιωάννου, Ιατρός
13. Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας
14. Γεώργιος Μπενέτος, Αρχιτέκτων Μηχανικός
15. Χρήστος Χάνιος, Επιχειρηματίας
16. Ηλίας Ροζάνας, Επιχειρηματίας
17. Χρήστος Λάμπρου, Συνταξιούχος
18. Ιωάννης Πατσαντάρας, Δήμαρχος Διστόμου-Αραχώβης-Αντίκυρας
19. Παναγιώτης Περγαντάς, υπ. δρ Βιολογίας, Επιχειρηματίας
20. Κωνσταντίνος Παγάνης, Επιχειρηματίας
21. Κωνσταντίνος Παπασπύρου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
22. Κωνσταντίνα Λάμπρου, Εκπαιδευτικός

Ελλειμμα ενημέρωσης και καθυστερήσεις στον Δήμο Λεβαδέων εντοπίζει ο Ψυχογιός

Την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις και τις δυσλειτουργίες που εμφανίζονται όσον αφορά την ενημέρωση των πολιτών και των αιρετών και τις αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Λεβαδέων εκφράζει με επσιτολή του προς τη viotia ο αντιπροέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πάνος Ψυχογιός. Το έλλειμμα ενημέρωσης που εντοπίζει ο κ. Ψυχογιός είναι γεγονός όπως και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών που επιβάλλονται από τον 3852/2010. Δείτε την επιστολή του κ. Ψυχογιού.

Αγαπητέ «Βοιωτέ»

Παρακολουθώ την λειτουργία του Δήμου Λεβαδέων και έκπληκτος βλέπω ένα τεράστιο κενό ενημέρωσης για ότι αποφασίζεται ή προωθείται για υλοποίηση από την νέα Δημοτική Αρχή.
Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, καμία συζήτηση.
Το μόνο που ανακοινώθηκε ήταν ότι θα πλύνει(!!!) τους κάδους απορριμμάτων, λες και δεν είναι υποχρέωση του Δήμου, όπως και η ανακύκλωση που «θα» ξαναρχίσει αργότερα.


Πέρασαν δύο μήνες και συνήλθε μία φορά μόνο η Οικονομική επιτροπή με ανούσια θέματα έγκρισης κονδυλίων και μία φορά η επιτροπή Ποιότητας Ζωής με ένα (1) θέμα που απεσύρθη γιατί δεν είχε τηρηθεί η προβλεπόμενη από τον Νόμο διαδικασία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε δύο φορές στις οποίες φάνηκε καθαρά πόσο απροετοίμαστη ήταν η Δημοτική Αρχή. (Στο τελευταίο ΔΣ αποσύρθηκαν τα 6 από τα 11 θέματα γιατί δεν ήταν υπογεγραμμένα από τους υπευθύνους εισηγητές!)


Η ιστοσελίδα του Δήμου που έστω οριακά λειτουργούσε πριν, το τελευταίο δίμηνο έχει εγκαταλειφθεί, ούτε το όνομα του Δήμαρχου δεν ενημέρωσαν ( Υπάρχει και αρμόδιος αντιδήμαρχος που αμείβεται για αυτό!). Καμία πρόσκληση, απόφαση των Δημοτικών αρχών, Επιτροπών, προκήρυξη ή ότι άλλο είναι υποχρεωτικό να δημοσιευθεί


Το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τις 28/2 πρέπει να αποφασίσει για τα παρακάτω σημαντικότατα θέματα οργάνωσης του νέου Δήμου, δεν έχει προσκληθεί ακόμα, κανείς δε δεν ξέρει τι πρόκειται να προταθεί από τον Δήμαρχο και πότε θα συζητηθούν και θα γίνουν προτάσεις από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.


1. Διάλυση όλων των υπαρχόντων ΝΠΔΔ και επανασύσταση ενός ή δύο το πολύ


2. Διάλυση όλων των επιχειρήσεων και ΑΕ και επανασύσταση μίας η καμίας


3. Εκλογή των Διοικητικών συμβουλίων των παραπάνω και μετάταξη του προσωπικού των.


4. Έλεγχο και έγκριση της Οικονομικής απογραφής του νέου Δήμου δηλαδή της περιουσίας, των μετρητών και των χρεών με την οποία αρχίζει την λειτουργία του.


5. Συγκρότηση και ψήφιση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, του συμβουλευτικού οργάνου του Δήμου που γνωμοδοτεί για όλα σχεδόν τα θέματα του Δήμου (ακόμα δεν έχει γίνει προκήρυξη, πότε θα γίνει και θα την μάθουν οι Δημότες?).


6. Εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης, ανεξάρτητου προσώπου εγνωσμένου κύρους με τετραετή θητεία.


7. Συγχώνευση των Σχολικών Επιτροπών σε δύο νομικά πρόσωπα και εκλογή διοικητικών συμβουλίων.


8. Κατάρτιση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου (έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί)
Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και θα αποφασιστούν μέχρι την Δευτέρα 28.
Έχετε καμία ενημέρωση?
Ακούσατε από τον κ. Δήμαρχο κάποια πρόταση?
Έγινε κάποια διαβούλευση?
Έγινε κάποια αναφορά στον Τύπο?.. Στο Ιντερνέτ?
Υποτίθεται ότι οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπηρετούν την Δημοκρατία και διαβουλεύονται με τους πολίτες για το μέλλον τους και όσα τους αφορούν.
Δεν βλέπω καμία ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής σε αυτό.
Πάνος Ψυχογιός

Μέχρι τα μεσάνυχτα το «μήνυμα αγάπης»


Mέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα μπορούν, όσοι θέλουν να ενισχύσουν τον Ξενώνα που φιλοξενούνται Παιδιά με Νεοπλασματική Ασθένεια, να στείλουν μήνυμα SMS στο 19454 ! Πρόκειτα για μιά πρωτοβουλία της ΦΛΟΓΑΣ, του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια με αφορμή την Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας που ήαν στίς 15 Φεβρουαρίου.
Κάθε αποστολή (κενού) μηνύματος SMS στο 19454 από το κινητό σας χρεώνεται 1,23 ευρώ εκ των οποίων το 1 ευρώ πάει στην ΦΛΟΓΑ για την ενίσχυση του Ξενώνα στον οποίο φιλοξενούντα 30 παιδιά που βρίσκονται σε θεραπεία στις ογκολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Παίδων της Αθήνας και τους γονείς τους. Οι άλλες δράσεις του Συλλόγου, που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1982, ειναι η κατ οίκον νοσηλεία παιδιών, η περοχή - μεσω χορηγών - τεχνολογικήςυποδομής στα νοσοκομεία,λειτουργεία σχολείου και ομάδας ψυχολογικής στηριξης κλπ.

Η πίτα του "Αγίου Νικολάου του Αποδημητή" και 20 φωτογραφίες

Την πίτα τους έκοψαν τα μέλη του Συλλόγου "Αγιος Νικόλαος ο Αποδημητής ο Στειριώτης"  στο Στείρι (Πνευματικό Κέντρο) την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. Στην ωραία και με μεγάλη συμμετοχή εκδήλωση μίλησε ο κ. Αντώνιος Αντωνίου Διδάκτορας Αστροφυσικής και Μαθηματικός με θέμα "Ζωή στο Σύμπαν: Μύθος ή Πραγματικότητα".

Δείτε το φωτορεπορτάζ.

 

Η πίτα του "Αγίου Νικολάου του Αποδημητή" και 20 φωτογραφίες

Η πίτα της Τροχαίας και 24 φωτογραφίες

Σε κοσμικό κέντρο της Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Τροχαίας Λιβαδειάς. Βραβεύτηκαν τροχονόμοι που διακρίθηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντος το 2010, το οποίο ομολογουμένως ήταν μια παραγωγική χρονιά για την Τροχαία Λιβαδειάς και τον διοικητή της κ. Νικόλαο Βερναδάκη. Δείτε το φωτορεπορτάζ.
http://viotiarecords.blogspot.com/2011/02/24_20.html

Θα καταλάβουν τα δημαρχεία την Τρίτη


Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη στα δημαρχεία όλης της χώρας θα προχωρήσει την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Η κατάληψη θα διαρκέσει από τις 10:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι και θα γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ενάντια στην πολιτική του μνημονίου, που όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ εφαρμόζει η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους.
Η ομοσπονδία ζητεί νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ, αποτροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στην εκχώρηση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε ιδιώτες.

O Κώστας Ακρίβος στη Λιβαδειά

Το Δημοτικό Συμβούλιο ΔΑΑ της 23ης Φεβρουαρίου 2011

Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη Θήβα

Την Τετάρτη κλειστά τα εμπορικά στη Λιβαδειά

Ο Μανώλης Γλέζος στη Λιβαδειά

Οι εκπαιδευτικοί στην απεργία

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Απορρίπτει η Alpha Bank την πρόταση της ΕΤΕ για συγχώνευση



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank απορρίπτει την πρόταση της Εθνικής

Σε απάντηση της από 18ης τρέχοντος επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η "Alpha Τράπεζα Α.Ε." (η "ΑLPHA") ανακοινώνει ότι, στις 18 Ιανουαρίου 2011, έλαβε μη αιτηθείσα (unsolicited) έγγραφη πρόταση της "Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε." (η "ΕΘΝΙΚΗ") περί συγχωνεύσεως των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων δια απορροφήσεως της ALPHA από την ΕΘΝΙΚΗ.

Ειδικότερα η πρόταση, μεταξύ άλλων:

(Α) Διελάμβανε ότι η συγχώνευση θα διενεργείτο δυνάμει σχέσεως ανταλλαγής 11 κοινών μετοχών εκδόσεως της ALPHA προς 8 μετοχές εκδόσεως της ΕΘΝΙΚΗΣ, και

(Β)Παρέθετε τις εκτιμώμενες ωφέλειες εκ της συνενώσεως των πιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων πηγών εισοδήματος και εξοικονομήσεως δαπανών.

Εν συνεχεία, η ALPHA υπέγραψε με την ΕΘΝΙΚΗ σύμφωνο εμπιστευτικότητος, το οποίο, μεταξύ άλλων, προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί της προτάσεως, την 18η Φεβρουαρίου 2011, και εισήλθε σε διερευνητικές συνομιλίες μετά της ΕΘΝΙΚΗΣ, επικουρούμενη από ειδικούς προς τούτο συμβούλους.

Κατ΄ ακολουθίαν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ALPHA, στην από 18ης Φεβρουαρίου 2011 συνεδρίασή του, απεφάσισε ομοφώνως, μετά προσήκουσα μελέτη των όρων της, όπως απορρίψει την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της ALPHA.
Πηγή:www.capital.gr

Επεισόδιο στο 2ο Λύκειο

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που έχει προκληθεί στη Λϊβαδειά από το λεκτικό επεισόδιο που συνέβη  την περασμένη Πέμπτη κατά την απόδοση στους γονείς των μαθητών των  βαθμών Α' τετραμήνου στο 2ο Λύκειο Λιβαδειάς.
Αιρετός άρχων της βοιωτικής πρωτεύουσας προφανώς δυσαρεστημένος από βαθμό του τέκνου του επιτέθηκε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε καθηγητή, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε σε υψηλούς τόνους. Οι πολλοί παριστάμενοι έμειναν άναυδοι, μερικοί μίλησαν για αλαζονία της εξουσίας και κάποιοι άλλοι για τη γενικότερη κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας.
Σε όλες τις περιπτώσεις το θέμα συζητείται ακόμη στα πηγαδάκια της Λιβαδειάς και τα σχόλια δεν είναι κολακευτικά για τον αιρετό.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αποσύρθηκε επίμαχο άρθρο για τους δικηγόρους

Την απόσυρση του άρθρου που έδινε την ευχέρεια στους δικηγόρους να δημιουργούν δικηγορικές εταιρείες, σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας υπάρχει Πρωτοδικείο, αποφάσισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, προκειμένου να αποφευχθεί νέα εσωτερική κόντρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κατά του άρθρου τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που δεν άλλαζε, η Νέα Δημοκρατία θα κατέθετε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.
http://www.zougla.gr/



Κριτική στην ΕΣΤΙΑ για το "Δίστομο-10 Ιουνίου 1944-Το Ολοκαύτωμα"


Μια εξαιρετική κριτική της κ. Χαρ. Δημακοπούλου στην ΕΣΤΙΑ για το βιβλίο μας ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 - ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ


Με την πάροδο του χρόνου η έκδοση του βιβλιοπωλείου μας ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 – ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, ανθολόγηση επιμέλεια Γ. Χ. Θεοχάρης, κατακτά θέση αξιόλογη στην ιστορική βιβλιογραφία, στα ράφια των βιβλιοπωλείων όλης της Ελλάδας και πληθαίνουν οι αναφορές και τα καλά λόγια στον ημερήσιο τύπο. Αυτή τη φορά το Σάββατο 29-1-2011 ήταν η σειρά της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ να φιλοξενήσει κριτική της κ. Χαρ. Δημακοπούλου για το βιβλίο μας. Μια δημοσίευση που μας χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί η κ. Χ. Δ. δείχνει ότι διάβασε με πολύ προσοχή το βιβλίο και έγραψε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κριτικές που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σας την παρουσιάζουμε.
(Κλικ πάνω στις εικόνες για μεγένθυση)



Απόψε στο Cyber' s ο Βαγγέλης Κούρτογλου

Οι Ελληνες ξαναγυρίζουν στα χωράφια...

Της Ρούλας Σαλούρου
Αύξηση του αγροτικού πληθυσμού, κατά 8% παρουσιάζεται, μετά από πολλά χρόνια, το 2010, καθώς η κρίση φαίνεται πως σπρώχνει τους Έλληνες, κυρίως τους νέους προς τις παραδοσιακές δουλειές, με εξελιγμένα όμως όπλα, όπως είναι η βιολογικές καλλιέργειες.
Στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, δεν είναι λίγοι αυτοί που τον προηγούμενο χρόνο, γύρισαν σελίδα και επέστρεψαν στις ρίζες τους... Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή, μέσα στο 2010 οι αγρότες αυξήθηκαν κατά 8%.

Μάλιστα, εκπρόσωποι των συνεταιριστικών οργανώσεων επισημαίνουν πως δεν πρόκειται για ετεροεπαγγελματίες που ακόμη και για ασφαλιστικούς λόγους, θυμήθηκαν ότι έχουν κάποια χωράφια τα οποία μπορούν να καλλιεργήσουν, αλλά για ανθρώπους, κυρίως νέους που επέστρεψαν στον τόπο καταγωγής τους και εντάχθηκαν στο επάγγελμα κι εγγράφηκαν στους συνεταιρισμούς. Σε απόλυτους αριθμούς, υπολογίζεται πως όσοι ασκούν το αγροτικό επάγγελμα αυξήθηκαν κατά περίπου 60.000. Η αύξηση αυτή αφορά κυρίως σε νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, όμως υπάρχουν και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα που επιλέγουν το επάγγελμα του αγρότη, ως απάντηση στην ανεργία. Η δεύτερη αυτή κατηγορία αφορά κυρίως σε πρώην εργαζόμενους κλάδων όπως ο κατασκευαστικός ή ο τουριστικός.


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η τάση ξεκίνησε ανοδικά το 2008 και ότι το 2010, καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση. Επισημαίνουν δε πως η συμβολή του πρωτογενούς τομέα, ειδικά σε συγκεκριμένες περιφέρειες της χώρας, είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας, όπως για παράδειγμα η Κεντρική Μακεδονία (20,3%), η Θεσσαλία (11,9% και η Δυτική Ελλάδα (11,2%).

Εμφανής, αν και με μειωμένο ρυθμό αύξησης το τελευταίο 12μηνο, είναι η στροφή στις βιολογικές καλλιέργειες. Βάσει των πρόσφατων στοιχείων της Ε.Ε. ο αριθμός των καλλιεργητών που απασχολούνται στη χώρα μας με τη βιολογική γεωργία 5πλασιάστηκε την περίοδο 2000-2008. Συγκεκριμένα, από 5.343 βιοκαλλιεργητές το 2000, οι απασχολούμενοι αγρότες στη βιολογική γεωργία έφθασαν τα 24.057 άτομα, το 2008. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μικρή κάμψη, καθώς πέραν της οικονομικής κρίσης και κατά συνέπεια της μειωμένης κατανάλωσης, από το 2006 και μετά δεν «τρέχει» κανένα πρόγραμμα ενίσχυσης της βιολογικής παραγωγής.



Με το βλέμμα στη... Δύση
Δεν είναι λίγοι δε, οι νέοι που αναζητούν την εργασιακή τους τύχη στη... Δύση. Είναι χαρακτηριστικό, πως στο ευρωπαϊκό δίκτυο Eures, βάσει των τελευταίων στοιχείων, έχουν κατατεθεί 13.765 βιογραφικά, από έλληνες που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σημειωθεί βέβαια, πως δεν αφορούν μόνο σε ανέργους αλλά και σε εργαζόμενους που αναζητούν βελτίωση των συνθηκών και των όρων εργασίας, στο εξωτερικό. Πάντως, το ενδιαφέρον των ελλήνων για το δίκτυο έχει αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους άλλωστε, το ποσοστό ανεργίας αυξάνεται δραματικά και αδιάλειπτα.
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία του δικτύου, τα 5 επαγγέλματα που ζητούνται περισσότερο, είναι:
1. επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα και επαγγελματίες σύμβουλοι πωλήσεων,
2. εργαζόμενοι στον τομέα των υπηρεσιών οικιακού καθαρισμού και των υπηρεσιών εστιατορίων,
3. πωλητές σε καταστήματα και υπάλληλοι επίδειξης προϊόντων,
4. εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ατομικής φροντίδας και σε συναφή επαγγέλματα,
5. μηχανικοί και εφαρμοστές ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Όμως, βάσει των εκτιμήσεων της ελληνικής υπηρεσίας του Eures, η προσφορά των Ελλήνων αφορά περισσότερο σε ειδικότητες υψηλής εκπαίδευσης και ειδίκευσης και λιγότερο σε ανειδίκευτη απασχόληση.
Πηγή: www.capital.gr

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη των Δικαστηρίων στη Λιβαδειά

Κατόπιν απόφασης της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας πραγματοποιήθηκε από τους δικηγόρους της Λιβαδειάς το πρωί δίωρη συμβολική κατάληψη των Δικαστηρίων στη Λιβαδειά. Συμβολική κατάληψη έγινε και στη Θήβα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται και ζητούν την απόσυρση/τροποποίηση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων καθώς όπως υποστηρίζουν ο τρόπος που εισάγεται η νέα νομοθεσία μετατρέπει τον δικηγόρο από δημόσιο λειτουργό σε "επαγγελματία"  και καθιστά τη δικαιοσύνη προνόμιο και όχι δικαίωμα με τις αυξήσεις του κόστους πρόσβασης του πολίτη που προβλέπει και που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν το 2000%.
Η αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου. Κατόπιν η Ολομέλεια των προέδρων του Δικηγορικών Συλλόγων θα αποφασίσει εκ νέου για τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Εν τω μεταξύ την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου διεξάγονται οι αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς. Οι υποψήφιοι προέδροι είναι 4: ο Αχιλλέας Κοτσώνας, ο Λουκάς Καρράς, ο Δημήτριος Μεργούπης και ο Σεραφείμ Μωραϊτης.
Οι υποψήφιοι σύμβουλοι είναι η Παναγιώτα Σκαλτσά, ο Χαράλαμπος Βλάχος, ο Ιωάννης Κόλλιας, η Αγγελική Μπίνιου, ο Παναγιώτης Χουλιάρας, η Γεωργία Καρβούνη και η Φωτεινή Χανδρά.
Η εκλογή προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς απαιτεί 50% +1 αλλιώς θα υπάρξει επναληπτική εκλογή την Κυριακή 6 Μαρτίου. Οι εγγεγραμμένοι δικηγόροι στον Σύλλογο είναι 80.

Αναδεικνύοντας την υφή

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, παρουσιάζει την Ομαδική έκθεση πέντε (5) μελών της με θέμα: «Αναδεικνύοντας την υφή»
Καθώς υφή είναι ο τρόπος που συντάσσονται τα κύτταρα, η αίσθηση απ’το άγγιγμα με σώμα υλικό, ή πάλι η σύνθεση στοιχείων που νομιμοποιούν την ιδιαιτερότητα, η πρώτη σκέψη ήταν να ταυτοποιήσουμε τις ποιότητες:

Να αποτυπώσουμε σε εικόνα εκείνο που παρεμβάλλεται συχνά ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα, τη γλώσσα και τον ουρανίσκο, να ακινητοποιήσουμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της θλίψης, το ρίγος απ’ το άγγιγμα της μέλισσας στους στήμονες του κρίνου, το απάνθισμα της άνοιξης σε βλέμμα ερωτευμένου, φιλί σε χείλη που κουβάλησαν τη δίψα, πάνω στο δάκρυ της χαράς πώς εστιάζεται το φως , να λύσουμε την απορία.

Όπου επίσκεψη ερεθίσματος στις άκρες αισθητήρα στήσαμε κάμερα, να αναδείξουμε τη λεπτομέρεια:

Την ηλικία της άνοιξης πάνω στο φύλλο, στο πρόσωπο των γηρατειών τις εγγραφές του χρόνου, το χνούδι, όταν συνομιλεί με τις παλάμες και τα μάτια μας, το άγγιγμα του παλμού στα ακροδάχτυλα.
Στην έκθεση συμμετέχουν τα παρακάτω μέλη:
Ανέστης Λουκάς, Ηλιάδης Μενέλαος, Μίχου Μαρία, Μπακολουκάς Λουκάς, Χαιρετάκη Ειρήνη.
Διάρκεια έκθεσης 20/2/2001 έως 20/3/2011.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 2/03/2011 και ώρα 21:30.
Χώρος: Art cafe Αστραδενή Έρκυνας 5 - Λιβαδειά
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 09:00 - 13:00, 17:30 - 24:00
Επιμελητής έκθεσης: Λουκάς Ανέστης
Επιμέλεια κειμένων: Δημήτρης Σαλούστρος
Οργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com
Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine
http://www.fmag.gr/ - E-mall: lnlo@fmag.gr