Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Νέος πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος

Γράφει ο Βοιωτός
Ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας-για την ακρίβεια έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Το γεγονός ότι η επιλογή του ήταν από την πρώτη στιγμή η επικρατέστερη  (όπως άλλωστε η viotia έχει ήδη ενημερώσει από το απόγευμα της Κυριακής εδώ: http://viotia.blogspot.com/2011/11/blog-post_4417.html) δεν σημαίνει ότι απαραιτήτως είναι και η ενδεδειγμένη.

Ο κ. Παπαδήμος καλείται να οικοδομήσει πάνω στα ερείπια που εγκαταλείπει ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η χώρα σύρεται εδώ και δύο χρόνια σε τραγική οικονομική κατάσταση, απομονωμένη και λοιδωρούμενη από συμμάχους και εχθρούς. Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και πολλοί σε ένδεια. Η κοινωνία δεν παράγει εκείνα τα αντισώματα που να επιτρέπουν την παραμικρή αισιδοξία. Κυρίως υπάρχει διάχυτη μια αίσθηση απελπισίας, μια αναμονή κατάρρευσης και μια βεβαιότητα αδικίας.

Μπορεί ο κ. Λουκάς Παπαδήμος να αντιστρέψει τη φορά των γεγονότων; Είναι δύσκολο και ο χρόνος πιέζει. Οι απαιτήσεις των καιρών υψηλές και οι σκληρές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν αμέσως. Οι δικαιολογίες έχουν όλες χρησιμοποιηθεί και όλες ξεφτίσει. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολές, πολύ περισσότερο για λάθη.

Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και οι  συνθήκες υπό τις οποίες ο κ. Παπαδήμος καταλαμβάνει τον πρωθυπουργικό θώκο παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα και έχουν προκαλέσει σοκ στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη. Από την άποψη αυτή δεν υπάρχει ούτε σκέψη για περίοδο χάριτος για να μην ειπωθεί ότι η πρωθυπουργία του είναι ήδη υπονομευμένη.
Ας μην σπεύσουμε, βέβαια, να προδικάσουμε, ας μην στερηθούμε τη μικρή ελπίδα για μια αναστροφή της πορείας προς την άβυσσο.  Ο κ. Παπαδήμος έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, χαίρει εκτίμησης στο διεθνές και το εγχώριο κατεστημένο και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις οικονομικές  και τις πολιτικές διαδικασίες .
Ομως, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, αυτής της Ελλάδας του 2011, ο κ. Παπαδήμος θα κριθεί από το έργο του. Οχι από το βιογραφικό του...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει νά πούμε συγχαρητήρια καί καλή δύναμη στό δύσκολο έργο πού ανέλαβε ,στον κοντοπατριώτη μας νέο Πρωθυπουργό τής Ελλάδος καταγόμενο έκ Δεσφίνας Φωκίδος Λουκά Παπαδήμο.

Ανώνυμος είπε...

Και έτσι οι Τράπεζες έκαναν Πρωθυπουργο τον Τραπεζιτη που ποτε δεν εκλέξαμε. Φταιμε και μεις γιατι οταν ψηφίζουμε δεν σκεφτομαστε....