Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

"Στον ΑΚΟΛ μοναδικός γνώμονας είναι η προσφορά στα παιδιά", λέει ο Τάσος Παπαγιαννόπουλος

Η viotia έλαβε και δημοσιεύει άρθρο του κ. Τάσου Παπαγιαννόπουλου, διοικητικού παράγοντα του ΑΚΟΛ με πολύχρονη προσφορά στη Λιβαδειά -στον αθλητισμό της και όχι μόνο. Ο Τάσος Παπαγιαννόπουλος απαντά στα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτησή μας εδώ "Εξαντλήθηκε η υπομονή μας με το κολυμβητήριο", λέει ο ΑΚΟΛ  και που αφορά στην  εκ μέρους της δημοτικής αρχής Παπαγγελή διακοπή της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Λιβαδειάς, για λόγους που δεν έχουν γίνει ούτε κατανοητοί ούτε πιστευτοί... Δείτε το από καρδιάς άρθρο.   

Γράφει ο Τάσος Παπαγιαννόπουλος
Ταμίας  Α.Κ.Ο.Λ.

Με προσωπική μου ευθύνη θέλω να απαντήσω σε διάφορα σχόλια, σχετικά με το κολυμβητήριο.
Είναι πραγματικά λυπηρό πως ασπάλακες και νυκτόβια, έρποντας και γλείφοντας βρίσκουν φωνή, κρυμμένα πίσω από τα σκοτεινά και δύσοσμα μέρη και την ασφάλεια που τους προσφέρει η ανωνυμία.
Ασκούν κριτική και ανώτερη πολιτική ως δήθεν αγανακτισμένοι και φιλάνθρωποι, για να πετάξουν τη λάσπη που μεταφέρουν από τους υπονόμους που κινούνται  παραπληροφορώντας  τον κόσμο ότι δίνονται χρήματα στον Α.Κ.Ο.Λ. ώστε να εξυπηρετήσουν προφανώς ιδιωτικά συμφέροντα και φιλοδοξίες. Εάν καταφέρουν να κλείσουν τον Όμιλο, εκατοντάδες παιδιά θα κινηθούν προς τις επιχειρήσεις τους αυξάνοντας τα κέρδη τους εις βάρος ,βέβαια ,των αναξιοπαθούντων που επικαλούνται.
Κατανοώ, βεβαίως, τη δυσαρέσκεια  τους αφού πέρα από τα άλλα προβλήματα τους έχουν όπως όλη η κοινωνία άλλωστε,  και τον Α.Κ.Ο.Λ να τους προκαλεί αγανάκτηση.

Μπράβο σας βρε, έτσι είναι πράγματι! Γιατί να πετιούνται λεφτά για το κολυμβητήριο; (όχι για τον Α.Κ.Ο.Λ). Φαντάζομαι ,αναλύοντας τα γραφόμενα σας, πως προτείνετε  να μην πετιούνται λεφτά για κανένα αθλητικό χώρο (Δημοτικό στάδιο και κλειστό γυμναστήριο ) ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για τους αναξιοπαθούντες (κάθε είδους άρχοντες θα έλεγα εγώ) και να αφήσουμε τα πάνω από ΧΙΛΙΑ (1000) παιδιά αυτής της πόλης χωρίς αθλητικές δραστηριότητες ώστε να αποτελέσουν εύκολη λεία ατόμων που κινούνται στα ίδια σκοτεινά μονοπάτια με εσάς και σημαδεύουν τις ζωές και τη νιότη τους.

Συγχαρητήρια βρε!  Έχετε ωραίες και ευγενικές ιδέες ώστε να ολοκληρωθεί το έργο σας γιατί δεν σας φτάνει που η γενιά μας ενεχυρίασε και τέλος ακύρωσε τις ελπίδες, τις προσδοκίες και τα όνειρα των παιδιών μας. Εσείς προτείνεται την ακύρωση  και της ζωής τους.
Εύγε σας ρε! Δείχνετε την ποιότητα του χαρακτήρα σας και τη δουλική σας υποταγή σε κάθε μορφή εξουσίας.

Δεν ξέρω γιατί, όμως,  κρίνοντας από τις δηλούμενες απόψεις σας, θεωρώ ότι ή δεν έχετε παιδιά ή τα έχετε τακτοποιημένα ή το χειρότερο, όπως αδιαφορείτε για κάθε άλλο παιδί αυτής της πόλης, αδιαφορείτε και γι’ αυτά. Ίσως, πάλι, ασκείτε διατεταγμένη  και προφανώς αμειβόμενη από την πόλη υπηρεσία ώστε να καλυφθούν ευθύνες και υποχρεώσεις τοπικών αρχηγευόντων. Όμως είναι θλιβερό να εξοικονομείτε  το μισθό σας, γλείφοντας εξουσίες και κατακεραυνώνοντας προσπάθειες.

Κύριοι “αγανακτισμένοι”,
είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ,αφού την εφαρμόζετε κιόλας, την τακτική κάθε αρχής που θέλει να απαλλαγή από ευθύνες και υποχρεώσεις ,να απαξιώνει ,κατηγορώντας ,αυτό το οποίο θέλει να καταστρέψει.

Αφού, λοιπόν, ανησυχείτε για τα κόστη που αφαιρούνται από τους φτωχούς γιατί δεν διαβάσατε προσεκτικά την επιστολή μας όπου περιγράφονται, ευγενικά μεν αλλά με απόλυτη σαφήνεια, σπατάλες που καταδεικνύουν αδιαφορία ή σκοπό. Δεν προσέξατε ότι μιλάμε για διαρροή της πισίνας. Γιατί, λοιπόν, επιτρέπετε επί χρόνια τώρα να πετιούνται πάνω από 30 κυβικά μέτρα ζεστού νερού 34 έως 36 βαθμών στο ποτάμι και να αναπληρώνονται από κρύο νερό κάτω των 18 βαθμών ώστε να το ξαναζεστάνουμε;  

Σε  άλλο σημείο δε, σχετικά με το κόστος καυσίμου, λέμε ευγενικά ότι “από την εμπειρία μας αμφισβητήσαμε την δαπάνη των 45000 €” . H αμφισβήτηση μας δεν είναι αποτέλεσμα εμπειρίας αλλά απλής σκέψης, ότι,  με μέσο κόστος τιμής  το 2010   0,66€ το λίτρο και δαπάνη 45.000€  μας δίνει 60.182 λίτρα καυσίμου που σημαίνει ότι για περίπου εννέα και μισό  μήνες λειτουργίας (έξω οι τέσσερις καλοκαιρινοί) είχαμε μέση μηνιαία κατανάλωση 7.177 λίτρα.  Πιστέψτε μας, δεν γίνεται ! Και συγκρινόμενα με εφέτος (ξανακοιτάξτε την επιστολή μας) αυτό αποδεικνύεται .

Να λοιπόν κύριοι , οφέλη για τους αναξιοπαθούντες, χωρίς να κλείσουν αθλητικοί χώροι.

Επίσης, βέβαια, υπάρχουν, όπως καλά ξέρετε και σκόπιμα το κρύβετε,  οικονομικές απαιτήσεις του Δήμου που δε διεκδικούνται  και που αν εισπράττονταν, όπως ο νόμος επιβάλλει, και το κολυμβητήριο θα δούλευε και λεφτά για τους αναξιοπαθούντες θα περίσσευαν  για να ικανοποιηθούν και τα φιλανθρωπικά σας αισθήματα.

Υποχρεούμαι  να απαντήσω και στην διατεταγμένη συκοφαντία σας ότι δίνονται ή δαπανώνται χρήματα για  τον Α.Κ.Ο.Λ.
Θλιβερά και αήθη όντα που τινάζεται τη λάσπη και το βόρβορο που κουβαλάτε από τους υπονόμους της ανωνυμίας που κινείστε, δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού!
Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, ότι :

Ο Α.Κ.Ο.Λ δεν έχει πάρει καμία χορηγία από την Δημοτική αρχή .

Κανενός είδους  εκδήλωση ή έργο μας όπως ποδηλατικοί γύροι, σχολικοί αγώνες, κολυμβητικοί αγώνες, διοργάνωση πανελλήνιων πρωταθλημάτων και τόσα άλλα, δεν έχει επιχορηγηθεί από καμία αρχή.

Για τη διατήρηση του κολυμβητικού τμήματος ο Α.Κ.Ο.Λ. όχι μόνο δεν απολαμβάνει κέρδη, αντίθετα συμβάλλει με έσοδα από άλλα τμήματα και αυτό είναι σε γνώση και της Δημοτικής αρχής και των συμβούλων του Δημάρχου, στους οποίους δώσαμε αναλυτικά οικονομικά στοιχεία.

Αντίθετα προς τις συκοφαντίες σας για δαπάνες και έξοδα, σας πληροφορούμε γιατί σίγουρα ως εαυτούληδες τα αγνοείτε. Στον Α.Κ.Ο.Λ. μοναδικός γνώμονας είναι η προσφορά με κάθε τρόπο στα παιδιά της πόλης και γι΄ αυτό πέρα από τις καθαρά αθλητικές   υποχρεώσεις, κατασκευάσαμε και δώσαμε με δικά μας έξοδα και τη βοήθεια χορηγών που νοιάζονται και αγαπούν αυτή την πόλη (πώς είστε εσείς; καμία σχέση!) ένα σκάμμα αλμάτων και ετοιμάζουμε να προσφέρουμε τα απαιτούμενα για  άλματα σε ύψος.

Προσφέραμε σε αυτή την πόλη με τη συνεργασία ανθρώπων που αγαπούν αυτή την πόλη (πώς είστε εσείς; καμία σχέση!) μια εξαιρετικής αισθητικής και υψηλής ποιότητας παράσταση.

Κάναμε θεσμό και προσπαθούμε να επεκτείνουμε τον ποδηλατικό γύρο της πόλης.

Ταυτόχρονα συνδιοργανώσαμε ή συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις όπως κατά των ναρκωτικών, στην παράσταση του ειδικού σχολείου Λιβαδειάς (μάλλον δεν ξέρεται που είναι αυτό) συνδιοργανώσαμε με τη συνεργασία ανθρώπων που αγαπούν αυτή την πόλη (πώς είστε εσείς; καμία σχέση! ) μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε παιδιά και τόσα άλλα και μιας και νοιάζεστε για κοινωνική ευαισθησία μάθετε και τούτα:

  •     Ανάμεσα στα τετρακόσια (400) και πλέον παιδιά (αυτά που ονειρεύεστε  να τους στερήσετε τον Α.Κ.Ο.Λ.) τριάντα και πλέον παιδιά που οι οικογένειες τους έχουν έλθει σε οικονομικό αδιέξοδο αθλούνται  χωρίς συνδρομή. 
  •    Προσφέρει ο ΑΚΟΛ σε κάθε δεύτερο παιδί οικογενείας 50% έκπτωση ώστε να ελαφρύνει στα πλαίσια των δυνάμεων του τις οικογένειες.
  •    Προσφέρει ειδικές συμβολικές θα έλεγα τιμές σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες
  •    Μελετά και ερευνά τη δυνατότητα προγράμματος χαμηλού κόστους εισφορών  για ανέργους
  • Προσφέρει εργασία σε 12 Άτομα

 Τέλος σας πληροφορώ και είμαι σίγουρος πως εκφράζω όλα τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και τα μέλη, τους αθλούμενους και τους φίλους  του Ομίλου, ότι αυτά θα τα υπερασπισθούμε με κάθε τρόπο απέναντι σε τρωκτικά με σκοτεινές επιδιώξεις και γλοιώδη προσωπικότητα.

Εσείς δε, αν σας έχει μείνει κάτι από τον άνθρωπο που εγκαταλείψατε για να μεταμορφωθείτε σε αυτό που είστε  ή βγάλτε το κεφάλι σας από τους υπονόμους δηλώνοντας την ταυτότητα σας ώστε γονείς, αθλητές μέλη και φίλοι να σας γνωρίσουν εκτιμήσουν και ίσως σας δείξουν τι είναι αγανάκτηση ή  ΣΚΑΣΤΕ !

Με τιμή προς τους άλλους αναγνώστες όχι για εσάς.
Τάσος Παπαγιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: