Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σήμερα το βράδυ η μεγάλη εκδήλωση για το Κάστρο της Λιβαδειάς

Περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ. Μια νέα ματιά στην Πατρίδα.


Μάθημα πατριδογνωσίας απόψε στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας όπου το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς θέτουν -μετά το ΞΕΝΙΑ (http://viotia.blogspot.com/2011/02/blog-post_817.html)- στο επίκεντρο ένα ακόμη landmark της βοιωτικής πρωτεύουσας, το περίφημο Κάστρο της Λιβαδειάς.
 Η εσπερίδα που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στις 8:30 απόψε το βράδυ της Τετάρτης 30 Μαρτίου φιλοξενεί εκλεκτούς ομιλητές. Ο αρχιτέκτων και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Σταύρος Μαμαλούκος θα μας ξεναγήσει στο Κάστρο της Λιβαδειάς και ο κ. Νικόλαος Δεληβοριάς, διευθυντής της Ενωσης Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα θα αναλύσει τις δυνατότητες της πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης που προσφέρουν τα σημαντικά μνημεία της μεσαιωνικής  οχυρωματικής τέχνης.
Ο δικηγόρος Λεβαδείας Αριστείδης Ρούσσαρης θα μας οδηγήσει σε μια συναρπαστική ιστορική διαδρομή 7 αιώνων δίνοντας έμφαση στη συμβολή του Κάστρου της Λιβαδειάς κατά τον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης του περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ Δημήτρης Λάμπρου.

 Περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ. Μια νέα ματιά στην Πατρίδα.

6 σχόλια:

ροζαλια είπε...

ή, μια ματιά στην πατριδα!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΒΟ ΒΟΙΩΤΕ . ΑΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ . ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑ . ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΞΑΛΛΟΥ . ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ . ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική δουλειά εφάμμιλη των εκδηλώσεων στα μεγάλα αθηναϊκά κέντρα πολιτισμού. Αλλάζετε τη Λιβαδειά που όντως χρειάζεται πολλές αλλαγές.

ροζαλια είπε...

η γνωση ειναι δυναμη κι η μονη δυναμη που ειναι εν-τιμη και δεν προυποθετει καρπωση υπεραξιας. κι η μονη δυναμη που μπορει να εχει ενας τοποθετημενος σωστα και με ευ-αισθησια στα προβληματα του καιρου του ανθρωπος. για να μην χασει την ιδιότητά του. και για να ειναι ωραιος! όπως επεσήμανε ενας εκ των ομιλητων. δηλαδη συγχρονος!

Ανώνυμος είπε...

Η Λιβαδειά στην πρώτη γραμμή του πολιτισμού υψηλού επιπέδου. Και μάλιστα εν μέσω κρίσης! Πολλά συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Eγώ θα το έλεγα η Λιβαδειά μαθαίνει τον εαυτό της. Καιρός δεν ήταν; Μπράβο , άξιζε.