Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Λάθος ο ψεκασμός στο αλσύλλιο του 1ου Δημοτικού παραδέχεται η δημοτική αρχή

Πριν από λίγο στη συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς και απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Καρκάνα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων κ. Ρούτης παραδέχθηκε ότι ο ψεκασμός του αλσύλλιου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς απετέλεσε λάθος και υποσχέθηκε ότι δεν θα ξανασυμβεί. Το θέμα είχε αναδείξει η viotia εδώ Ο Δήμος Λεβαδέων ψέκασε με φυτοφάρμακα σχολικό αλσύλλιο στη Λιβαδειά!

Πάντως στις "αναιμικές" -υπό τύπον διευκρινιστικής συμπολίτευσης- ερωτήσεις του κ. Καρκάνα και της κ. Πούλου δεν ξεκαθαρίστηκε από τον αντιδήμαρχο εάν ο ψεκασμός σε σχολικό χώρο είναι νόμιμος ούτε για ποιο λόγο η δημοτική αρχή δεν εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία να εξηγεί και να απολογείται στους διαμαρτυρόμενους πολίτες...
Αξίζει να σημειωθεί ότι  διατυπώθηκε και μια άποψη που θα ήταν αστεία αν δεν ήταν τραγική, νομίζω από τον κ. Παλαμίδα, ότι το Roundup, το γνωστό ισχυρό φυτοφάρμακο με το οποίο ψεκάστηκε το αλσύλλιο του 1ου Δημοτικό Σχολείο, ουδετεροποιείται στο έδαφος διότι όπως είπε "όλοι αγρότες είμαστε και τα ξέρουμε αυτά".  Η πραγματικότητα είναι ότι φυσικά με την παρέλευση ενός χρονικού διαστήματος όλα ουδετεροποιούνται, ακόμη και η ραδιενέργεια. Εκείνο που αποτελεί την ουσία είναι ότι ο ψεκασμός σε αστικές περιοχές μπορεί να αποβεί επικίνδυνος για την υγεία των πολιτών. Και το κυριότερο; Οτι δεν πρέπει να γίνονται ψεκασμοί σε κοινωνικά ευαίσθητες περιοχές, όπως σχολεία, νηπιαγωγεία κ.λπ. όπου διέρχονται ή παίζουν παιδιά. Θα επανέλθουμε.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουδετεροποιηση, ουδετερες ζώνες, ουδετερες συνηδεισεις, ουδέν νεοτερον από το δημοτικό συμβούλιο. Μοιάζει με παραλλαγη του γνωστού σλόγκαν είμαι από την Λειβαδιά και ξέρω απο round up.

Μέτοικος είπε...

Νομίζω αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα φυτοφάρμακα προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες ...στον εγκέφαλο τουλάχιστον.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε
πολύ καλό. Λολ όπως λένε.