Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο Αθλητικός Σύλλογος TAEKWON-DO στην Αράχωβα και 8 φωτογραφίες


Αθλητικός Σύλλογος Αράχωβας
TAEKWON-DO


1.       Το Ταεκβοντό, αναγνωρίστηκε ως Ολυμπιακό άθλημα από τη Διεθνή Επιτροπή, το 1980. Η Ολυμπιακή του διαδρομή ξεκίνησε το 1988, όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενήθηκαν από την χώρα, γενέτειρα του  αθλήματος, τη Νότια Κορέα. Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης, το 1992, το άθλημα συμμετείχε ως ‘’άθλημα επίδειξης’’ . σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση η Ελληνίδα  αθλήτρια Μόρφω Δροσίδου κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο. Το Ταεκβοντό εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα Ολυμπιακών Αγώνων το 2000 στους Αγώνες στο Σύδνεϋ, όπου ο Μιχάλης Μουρούτσος αναδείχθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης.
2.       Το Ολυμπιακό άθλημα  του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ είναι άθλημα πλήρους επαφής, με κύριο μέσο επίθεσης τα πόδια, και ο τρόπος έκφρασης των επιθέσεων μεταξύ των αγωνιζομένων δικαίως το κατατάσσουν ως ένα από τα πιο θεαματικά αθλήματα του Ολυμπιακού Προγράμματος.
Ο αγώνας πραγματοποιείται σε μία περιοχή καλυμένη με ελαστικό υπόστρωμα, η οποία ονομάζεται Αγωνιστικός Χώρος και στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η θέση του διαιτητή, ενώ στις τέσσερις γωνίες του αντιστοίχως ένας κριτής. Οι αθλητές  για την προστασία τους φορούν αντιστοίχως Μπλε και Κόκκινο θώρακα, καθώς και κάσκα για την προστασία του κεφαλιού. Επιπλέον μέσα από την στολή τους φορούν επιβραχιονίδες, επικαλαμίδες, σπασουάρ, καθώς επίσης γάντια, προστατευτικά στα κουτεπιέ, και ένα μασελάκι για προστασία της οδοντοστοιχίας. Η εξάρτηση είναι πλήρης και οι τραυματισμοί στο ελάχιστο των πιθανοτήτων να συμβούν.
Στόχος των αθλητών είναι η επίτευξη πόντων μέσω τεχνικών, που γίνονται είτε με το πόδι ( από το οστό του αστραγάλου και κάτω ) είτε με το χέρι ( μια σωστά
σφιγμένη γροθιά με το εμπρόσθιο μέρος της ).

3.       Το Ταεκβοντό είναι τρόπος ζωής, φυσική έκφραση της ανθρώπινης θέλησης για επιβίωση. Δίνει στον άνθρωπο ευκαιρία να ζήσει με υγεία, καθαρό μυαλό, ψυχική δύναμη, αισιοδοξία, αγάπη, πειθαρχία και σεβασμό για τον συνάνθρωπό του.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Αράχωβας είναι αναγνωρισμένος από τη Γ.Γ.Α. και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό από το 2005. Συμμετέχει και πρωταγωνοστεί σε όλα τα διασυλλογικά Πρωταθλήματα έχοντας στις τάξεις του τριάντα και πλέον αθλητές με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις.  Λειτουργούν τμήματα : νήπια από 4 ετών, παιδικό, εφηβικό Αγωνιστικό και Αυτοάμυνα







 4. Ο Αθλητικός Σύλλογος Αράχωβας ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό να μυήσει τα παιδιά στον αθλητισμό. Κάθε αρχή και δύσκολη! Δεν υπήρχε οργανωμένος – εξοπλισμένος χώρος άθλησης, ευτυχώς με την βοήθεια των γονιών-μελων του συλλόγου, καθώς και με την στήριξη του Δήμου Αράχωβας βρέθηκε χώρος και εξοπλίστηκε ένας πλήρης αθλητικός χώρος για Ταεκβοντό.  Τα προγράμματα γίνονται κάτω από την επίβλεψη έμπειρων παιδαγωγών και καταρτισμένων προπονητών – πρωταθλητών Ελλάδος, καθηγητών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Στο δύσκολο έργο μας έχουμε δίπλα μας τον Δήμο Αράχωβας καθώς και τους γονείς των παιδιών. Ο σύλλογός μας αριθμεί πάνω από εκατό αθλητές.

5.
Κάνοντας μια αναδρομή στο αθλητικό παρελθόν του συλλόγου αναφέρουμε τα ονόματα των διακεκριμένων αθλητών μας :

Γκόλφης άκης
Δαμασκοπούλου Κωνσταντίνα
Καρανίσας κωνσταντίνος
Κάτσιος κωνσταντίνος
Κόλλιας δημήτρης
Κολόβαρη μαρία
Κολόβαρη τζώρτζια
Κοραδήμος νίκος
Κοροδήμος παναγιώτης
 Κομματάς θανάσης
Κομματάς χρήστος
Κότση ιωάννα
Μαρρέφ αλέξανδρος
Μπακολουκάς ανδρέας
Μπακολουκάς παναγιώτης
Μολλέ βασιλική
Οικονόμου νικόλας
Παντολέων κωνσταντίνος
Παπαθωμάς ζαχαρίας
Ράπτη ελένη
Ρέββα ειρηδώρα
Ρέββας γιώργος
Σαλίπας χρήστος
Σπάρου δήμητρα
Σωτηρίου χάρης
Τσιούμας λουκάς
Χαρίτος δημήτρης

                          Δασκάλα : Ανδρέου Ελένη
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΕΝΗ !!