Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

"Αστραψε και βρόντηξε" ο Γιάννης Πατσαντάρας στην κοπή της πίτας του ΔΑΑ

Με "πατρική αυστηρότητα" (θα έλεγα) έθεσε το σαφές και πλήρες πλαίσιο των προτεραιοτήτων της νέας δημοτικής αρχής στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας ο δήμαρχος Ιωάννης Πατσαντάρας κατά τη διάρκεια της τελετής κοπής της πίτας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιανουαρίου στο δημοτικό κατάστημα στο Δίστομο. Στην τελετή, την οποία ευλόγησε ο εφημέριος της μαρτυρικής κωμόπολης πατήρ Χαράλαμπος Γιάγκος, παρόντες ήταν όλοι οι υπάλληλοι από τις Δημοτικές Ενότητες Αράχωβας, Αντίκυρας, Διστόμου και της Τοπικής Ενότητας Στειρίου, καθώς και όλα τα Μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου (συμπολίτευσης και  αντιπολίτευσης) και των Τοπικών Συμβουλίων.

Ο Γιάννης Πατσαντάρας τόνισε ότι "...βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο προκλήσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε ταυτόχρονα:

• Να προχωρήσουμε στην οργάνωση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Δήμου
• Να λαμβάνουμε μέτρα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη και θα επιλύουν τα προβλήματά του".
Ο νέος δήμαρχος ΔΑΑ κατέστησε σαφές  ότι οι αιρετοί και οι υπάλληλοι του Δήμου στον οποίο ηγείται οφείλουν να αποτελούν υπόδειγμα συμπεριφοράς αφενός για να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες και αφετέρου για να είναι υπηρέτες της Πολιτείας και να αξίζουν αυτό τον ρόλο.
Ο Γιάννης Πατσαντάρας ξεκαθάρισε ότι ο πολίτης και η εξυπηρέτησή του θα είναι το κέντρο της πολιτικής του και υποστήριξε ότι "μαζί με τους πολίτες θα δώσουμε τη μάχη με τα προβλήματα, θα αλλάξουμε την σημερινή εικόνα, θα δημιουργήσουμε ένα Δήμο που θα είναι σύμμαχος και συμπαραστάτης του πολίτη".
Ειδικότερα και απευθυνόμενος στους υπαλλήλους του νέου Δήμου ο δήμαρχος ΔΑΑ τόνισε ότι "δεν θα επιτρέψω να υπάρξουν στο Δήμο, παρέες, εκλεκτοί, κολλητοί. Όπως δεν πρέπει να διαιωνιστεί η αντίληψη ότι «δουλεύουν τα κορόιδα και κάθονται οι έξυπνοι». Όποιος δεν δουλεύει δεν είναι έξυπνος, είναι τεμπέλης και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπιστεί, να απομονωθεί και να έχει ανάλογη μεταχείριση. Όποιος δουλεύει δεν είναι κορόιδο, αλλά ευσυνείδητος και υπεύθυνος και ως τέτοιος πρέπει να αναγνωριστεί. Θα είναι ανεπίτρεπτο να επιχειρηθεί ο οποιοσδήποτε διαχωρισμός μεταξύ των εργαζομένων, με κριτήρια άσχετα από την υπηρεσιακή τους συνέπεια και απόδοση. Και πρέπει να δουλέψουμε με μέθοδο και προγραμματισμό.Να ιεραρχήσουμε σωστά τα προβλήματα και να θέσουμε προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης κάθε απόφασής μας. Εμείς, ως νέα Δημοτική Αρχή εμπιστευόμαστε, πιστεύουμε και στηριζόμαστε στις δυνατότητες του προσωπικού και είμαστε σίγουροι ότι πέρα από τις όποιες δυσκολίες όλα θα πάνε καλά".
Κλείνοντας ο Γιάννης Πατσαντάρας δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες τους είναι ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που μπορεί να βοηθήσει στην κατευθύνση της εξυπηρέτησης των πολιτών: "Αφού σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε πρόθυμοι, είμαστε ανοιχτοί και με χαρά θα ακούσουμε κάθε πρόταση σας ώστε με τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερα βήματα μπροστά.Βήματα μπροστά για το καλό του Δήμου μας, για το καλό όλων μας".
Την ομιλία του δημάρχου ΔΑΑ μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρώτη φορά ακούω τέτοια λόγια από δήμαρχο! ειδικά εκεί με τη διάκριση "έξυπνων" και "κορόιδων" έκανε διάνα! μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Μη βιάζεσαι. Περίμενε να ανακοινωθούν και οι επιλογές του για το γραφείο ας πούμε και άλλα "πόστα", εκεί θα δούμε τί ισχύει από όσα [πολύ σωστά] είπε.

ο αναζητων τον Γραμματεα και το νομο... είπε...

Σωστος ο δευτερος Ανωνυμος. Κρατει. Τα εργα θα δειξουν... Διοτι αν κρινουμε απο τα λανθασμενα- κατα Γιαννελο - γραμμενε Πρακτικα της α΄συνεδριασης μας πηρε και μας σηκωσε που λεμε και ατο χωριο μας...

Ανώνυμος είπε...

Για την εργολαβια του αιώνα δεν ακουσα δεσμευσεις? θα ανατεθει για παραδειγμα σε ορκωτο λογιστη ο επανελεγχος του εργου ή καποια αλλη λυση μηπως και τελικά γλιτωσει ο δημος καποιο ποσο?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ , ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ . ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ