Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ο Λουκάς Δημάκας στη ΝΕΤ για το Δίστομο

Ο Λουκάς Δημάκας, εκλεκτός συνάδελφος και πολλές φορές αρωγός της viotia
μίλησε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ για το Δίστομο και τις δικές του μνήμες από τη σφαγή του 1944. Μια κατάθεση ψυχής για μια γενιά που σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από το μαύρο χέρι του πολέμου, εκείνη την αποφράδα 10η Ιουνίου 1944. Την ημέρα που σώπασαν οι λύκοι γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι...
Το βίντεο είναι από το www.distomo.blogspot.com.

9 σχόλια:

ροζαλια είπε...

...εμεις ετσι μεγαλωσαμε... το αδυνατο να ειπωθει με στομφο λεγεται απλα και συγκλονιζει!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ είπε...

Συγκλονιστικά απλός και ανθρώπινος, ένας απο μας,και ας είναι φτασμένος δημοσιογράφος.Ας τον γνωρίσουμε, ''Βοιωτια'',περισσότερο.Ετσι,''είμαστε όλοι Διστομίτες''.

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε πολύ αλλά εγώ δεν είμαι Διστομίτης. Υπό οποιαδήποτε έννοια. Ναι συμφωνώ ότι στο Δίστομο και στους Διστομίτες επισφραγίστηκε η θηριωδία του ναζισμού, ναι, πρέπει να αποζημιωθούν ηθικά και υλικά, ναι πρέπει η θυσία του Διστόμου να καταξιωθεί στην και από την Ιστορία ναι... ναι... ναι ... αλλα στην λογική του ich bin ein Berliner του JFK δεν θα μπώ. (γιατί άλλωστε να κλέψω και τις δαφνες και των πόνο τους?)

Ανώνυμος είπε...

Σωστά και δίκαια όλα αυτά.
Μήπως μπορούμε να ελπίζουμε και στην αναγώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους από την ελληνική Βουλή; Γιατί ενώ δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες την εχουν αναγνωρίσει η Ελλάδα...όχι.
Γιατί άραγε;

εωσφόρος είπε...

@ 2.48
Για να μην γυρίσουν πίσω οι κουμπαριές και οι ζεϊμπεκιές. Έθιμο.

Ισαακ Αλχανατης είπε...

Μουλαχε την περιοδο 1991-92 να κατασκευαζω ενα αντλιοστασιο πολυ κοντα στο Διστομο Ηγνωριμια μου με τους Διστομιτες μου επετρεψε ν'ακουσω απο χειλη αυτοπτων μαρτυρων το πρωτακουστο εγκλημα των ναζι Σας βεβαιωνω οτι συγκλονιστικα τοσο που αλλαξε ο ψυχισμος μου για αρκετα χρονια
Ας ειναι καταραμενοι οι δολοφονοι
να καουν στο πυρ το εξωτερον
Ισαακ Αλχανατης Μηχ/γος -Ηλ/γος

isaac είπε...

Μουλαχε την περιδο 1991-93 να κατασκευαζω ενα αντλιοστασιο πολυ κοντα στο Διστομο Ηγνωριμια μου με τους Διστομιτες μου επετρεψε να ακουσω αφηγησεις για το ανηκουστο εγκλημα των ναζι που με συγκλονισαν κι απο τοτε αλλαξε ο ψυχισμοος μου μεχρι σημερα
Ας ειναι καταραμενοι οι δολοφονοι να καιγονται στο πυρ της κολασης

Ανώνυμος είπε...

Το 2001-2002 είχα την τύχη να μένω στο Δίστομο υπηρετώντας ως καθηγητής στο Γυμνασιο. Είχα ακουσει την ιστορία και παλιοτερα αλλα αλλιώς είναι να στα διηγουνται οι ανθρωποι που τα εζησαν.Ακομα εχω και θα τις κρατησω για παντα τις εργασιες των μαθητων μου για τη σφαγή μεσα απο τις διηγησεις των πρωταγωνιστων.Περιγαφες που συγκλονιζουν..!!Κι αν ανεβει κανεις και στο μαυσωλειο και διαβασει τα τοσα πολλα ονοματα και τις ηλικιες των νεκρων , ο συγκλονισμος γινεται ακομα μεγαλυτερος..!!

Σοτιρισ Χογνοσ είπε...

Είμαι Έλληνας μετανάστης και ζώ στην Νυρεμβέργη. Έχω να ανακοινώσω ότι: σε 975 δίκες που έγιναν γιατα εγκληματα στα Βαλκάνια, η Ελλάδα σαν κατηγορούσα δεν παρέστη σε καμμιά. Εμείς μόνοι μας αθωώσαμε τους σφαγείς, βιαστές και εισβολείς. Τώρα διαμαρτυρόμαστε αλλά είναι αργά, αυτοί που δικαιώθηκαν και αποζημιόθηκαν ήταν αυτοί που ήταν παρόντες και απαίτησαν το δίκιο τους. Άν το κάναμε ούτε η Merkel ούτε η Bild ούτε το Focus θα τολμούσαν να μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου.