Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Στις 4 Ιουλίου ο Φίλιππος Πλιάτσικας στη Λιβαδειά

Σε μια σημαντική συναυλία, που μπορεί να εξελιχθεί σε μείζον πολιτιστικό γεγονός για τη Βοιωτία, προχωρά ο δήμος Λεβαδέων στις 4 Ιουλίου του 2009. Εκείνη την ημέρα ή μάλλον τη νύχτα στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς θα φιλοξενηθεί ο Φίλιππος Πλιάτσικας, το πιο χοτ ίσως όνομα της μουσικής σκηνής αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
Το κόστος της συναυλίας θα ανέλθει συνολικά στις 30.000 ευρώ και η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 10 ευρώ.
H viotia είναι ανέκαθεν υπέρ των σημαντικών πρωτοβουλιών και των ακριβών πολιτιστικών εκδηλώσεων παρά των φθηνών και αμφιβόλου ποιότητας. Από την άποψη αυτή ευνοεί τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής (η οποία θα συνεχιστεί με τη μετάκληση ενός άλλου σημαντικού τραγουδοποιού, του Αλκίνοου Ιωαννίδη) υποδεικνύοντας μια αλλαγή πορείας στη πολιτιστική πολιτική του δήμου Λεβαδέων που φαίνεται να μετακινείται σε πιο ρεαλιστικές αλλά και περισσότερο λαϊκές βάσεις. Το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

27 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Σημειώνεται ότι έχουν ξαναδοθεί σημαντικές συναυλίες στη Λιβαδειά με την ευθύνη της δημοτικής αρχής.
Επί Παλαιολόγου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και επί Ρούσσαρη ο Μιχάλη Χατζηγιάννης και τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν πολύ καλά.

rozalia είπε...

ιδιαιτέρως το επιμελήθηκε ο κ. Καλογήρου.

rozalia είπε...

..και δεν είναι μόνο τα οικονομικά αποτελέσματα βοιωτέ.
είναι κι άλλα πράγματα σημαντικά.
καλή μουσική κι όχι σκουπίδια, εθισμός του κοινού με συνεχείς τέτοιες παραστάσεις σε ένα άλλο επίπεδο και μουσικής και στίχων και μηνυμάτων....

Ανώνυμος είπε...

Και ποιότητα και προσιτό το εισιτήριο στης κρίσης τον καιρό...θα φισκάρει το γήπεδο από νεολαία!Καλή επιλογή.

κιθαρίστας39 είπε...

Καλή μουσική αλλά ο ίδιος ο Φίλιππος μου φαίνεται λίγο περίεργος. Θα πάμε να θυμηθούμε τα παλιά.

Εωσφόρος είπε...

Ναι, ναι.Δίκιο έχετε. Κι εμένα μου φέρνει κάτι σε Μπομπ Ντίλαν της Ελλάδας, αλλά σεεκατό κλάσεις παρακάτω σε ποιότητα και σε εκατό παραπάνω σε κλάψα και μιζέρια ανυπόφορη.
Για μαθήτριες ερωτευμένες με τον καθηγητή της Ιστορίας, για γλυκανάλατες θείτσες που τον ερωτεύτηκαν αλλά δεν τον παντρεύτηκαν(τον καθηγητή, λέμε)και που νομίζουν ότι είναι ακόμη μαθήτριες και για κάτι χαζογκόμενες που όπου υποψιαστούν κουλτούρα τους έχουν πει να μπαίνουν μια χαρα είναι.

rozalia είπε...

είναι αναγκαία όλα δήθεν και σαν;
ναι, τα περισσότερα. όλα όμως εωσφόρε:

Μέτοικος είπε...

«Όχι άλλο Πλιάτσικα!»(πανώ σε πορεία του Δεκέμβρη)

Εύα είπε...

Μην γκρινιάζετε γιατί υπάρχει και ο ...Ξυδούς και τον γλιτώσαμε!

βοιωτός είπε...

Νομίζω ότι είναι άστοχο να αναφερόμαστε στο προσωπικό μας γούστο. Ο κ. Πλιάτσικας είτε το δεχομάστε είτε όχι είναι μια σημαντική παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να αρέσει σε όλους αυτό δεν τον κάνει ούτε ασήμαντο ούτε άμουσο.

Εωσφόρος είπε...

Ακριβώς το προσωπικό μας γούστο εκφράζουμε. Άστοχο θα ήταν αν εκφράζαμε το γούστο άλλων.

βοιωτός είπε...

Εντάξει, παίζουμε με τις λέξεις...

Ανώνυμος είπε...

Καλος ο Πλιατσικας και μπραβο σε αυτους που τον φερνουν.Αλλα αν τον φερει καποιος συλλογος,ιδιωτης,μαλλον θα μιλαγαμε για τα μισα χρηματα.

suspicious είπε...

Η συναυλία είναι καλή. Η γνωστή γκρίνια θα ακουστεί και πάλι αλλά δεν πλέον ο κόσμος έχει κουραστεί και έχει καταλάβει ότι όσοι αντιδρούν το κάνουν για λόγους ή μικροπολιτικής ή φθόνου. Τις περισσότερες φορές η κριτική επικεντρώνεται σε θέματα άσχετα με τους καλλιτέχνες και την αξία τους. Προσέξτε το αυτό σε όσους σας πουν για τη συναυλία. θα παρατηρήσετε ότι θα επικαλούνται άλλα ντ άλλα όπως κάποιος σχολιαστής παραπάνω μιλάει για ένα πανό που παίζει να είναι urban legend αλλά και να μην είναι τι σημαίνει; Οτι 100 μπαχαλάκηδες ή μπουκαλάκηδες έγραψαν μια μαλακία τί δείχνει; Μόνο την εμπάθεια και την προσπάθεια μείωσης μιας σοβαρής εκδήλωσης.

Φίνος Φιλμ είπε...

"- ...Μπαμπά νομίζω ότι οι καλοί τρόποι επιβάλλουν να πάμε απόψε στο Queen Anna, στο κέντρο που εμφανίζεται ο Τέλης Στεφανής να του ζητήσουμε συγνώμη του ανθρώπου...
-Α...! και τι λένε δηλαδή οι καλοί τρόποι; να πάμε σ' αυτό το κέντρο πως το λένε, να μας κάνει νταούλι το κεφάλι αυτός ο...Τέλης Στεφανής ;!!! (Όταν λείπει η γάτα)

Μέτοικος είπε...

«Όχι άλλο Νταλάρα, Πάριο κι Αλεξίου
Ρίτσο σε νταμάρια, κουλτούρα καφενείου
ντισκοτσιφτετέλια γι' αμερικανάκια
νεοέλληνες χορεύουνε στα τέσσερα
με κουδουνάκια»
(και ελπίζω αυτό τουλάχιστον το σχόλιο να αντιμετωπιστεί με την ελαφρότητα που του πρέπει)

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίθανο να προσκληθεί για πραγματοποιήση συναυλίας κάποιος καλλιτέχνης που να ικανοποιεί τις προτιμήσεις όλων... Είναι μια καλή προσπάθεια όμως και εύχομαι οι πολίτες της Βοιωτίας να ανταποκριθούν. Είναι γεγονός πως η Λιβαδειά αποκλείεται από τις θερινές περιοδείες καλλιτεχνών ενώ δεν στερείται υποδομών σε σχέση με άλλες επαρχιακές πρωτεύουσες. Μάλλον το κοινό δεν υποστηρίζει και τόσο τις συναυλίες... απόδειξη η περσινή συναυλία του Δ.Ζερβουδάκη στο θεάτρο της Κρύας...

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα χα σημαντική συναυλία, που μπορεί να εξελιχθεί σε μείζον πολιτιστικό γεγονός για τη Βοιωτία. είπαμε καλός είναι αλλά μη συγχέετε την τεχνη με την αλλαγή πορείας του βοιωτού.

Εωσφόρος είπε...

Μέτοικε ,φαντάσου τώρα εσύ επειδή μπορείς να... ξεχωρίσεις τον φθόνο απο το χιούμορ,
και συ Βοιωτέ την πολιτική από την μουσική, τι ζημια έχετε πάθει...
Να το κοιτάξετε, παληκάρια.
Να το κοιτάξετε.

Εύα είπε...

Εωσφόρε
άλλη γαλλικη παροιμία που ξέρω φαρσί λέει : " αυτός δεν μπορεί να ξεχωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα"

Εωσφόρος είπε...

Δεν ξέρω καθόλου γαλλικά. Μπορείς να μεταφράσεις;

Μέτοικος είπε...

Μπορεί να έγραψα μερικά σκωπτικά σχόλια αλλά εδώ που τα λέμε μια χαρά είναι ο Πλιάτσικας. Φαντάζεστε αντί για τον Πλιάτσικα να ερχόταν ο Κότσιρας;
;-Ρ

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
το παρατραβάς. Είσαι και αδίστακτος και σαδιστής. Αν και συνήθςω αυτά πάνε μαζί :).

Εωσφόρος είπε...

Στο τσιγάρο που κρατώ , στον έναν μου θεό να μη δώσει να το δω κι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ο μύθος του ακριβός αρα καλός πολιτισμός είναι ξεπερασμένος. Η έννοια του καλού και του κακού καθορίζεται κατα περιπτωση από το ακροατήριο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη / είδους μουσικής. Με την λαικίστικη ρήση σου πετας καθε νεο καλλιτεχνη (άρα και φθηνο) στα αζήτητα. Πολλοί δήμοι καθιερώνουν ακόμα και δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους δημότες τους όπου χωρανε 'μεγαλα' και 'μικρα' ονοματα. Πόσες φορές έχεις άραγε φιλοξενήσει συνεντεύξεις από καλλιτέχνες που παραβρέθηκαν στην Λιβαδειά;

βοιωτός είπε...

9.09
Η έννοια "πολιτισμός" είναι τεράστια και προτείνω να την αφήσουμε παράμερα.
Κατά τα άλλα δεν είναι δουλειά του δήμου να αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες ούτε φυσικά να τους υποστηρίζει οικονομικά. Ο δήμος οφείλει να διοργανώνει λαϊκές εκδηλωσεις για να ψυχαγωγήσει τους δημότες του και όχι για να ανκαλύψει ταλέντα.

Περαιτέρω οι καλλιτέχνες δεν διακρίνονται σε ακριβούς και φτηνούς αλλά σε ενδιαφέροντες και αδιάφορους. Οταν κάποιος παρουσιάζει ενδιαφέρον θα ΄βρει φιλοξενία στις σελίδες της viotia ανεξαρτήτως κασέ, να είσαι βέβαιος.
Τέλος, οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν την ανταλλαγή των απόψεων και την επικοινωνία.

Υπνοβάτης είπε...

Αλίμονο εάν η Τέχνη
και ο πολιτισμός
έχουν ως κριτήρια
απλώς και μόνον
την προσωπική γνώμη
και το γούστο του καθενός.
Εν τοιαύτη περιπτώσει,
δεν ομιλούμε για Αισθητικά κριτήρια,
αλλά για εκείνα με τα οποία επιλέγουμε φαγητά, ρούχα,αυτοκίνητα
και άλλα αντικείμενα του καθημερινού βίου - ανταλλάξιμα και καταναλώσιμα.
Κατά συνέπεια,
κάθε γνώμη είναι σεβαστή,
αλλά η γνώμη χωρίς γνώση
είναι ανίσχυρη
και ισοδύναμη
με την αντίθετή της.