Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Η μεταστέγαση του Δημαρχείου της Λιβαδειάς και το DOLCE

Η μεταστέγαση του Δημαρχείου Λιβαδειάς είναι το ένα σημαντικό θέμα που θα συζητηθεί το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για κορυφαία απόφαση που αν ψηφιστεί που επιλύει προσωρινά το πρόβλημα της διασποράς των δημοτικών υπηρεσιών ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και το τίμημα της εκμίσθωσης θα είναι πολύ μικρότερο από τα χρήματα που καταβάλλει τώρα ο Δήμος Λεβαδέων.
Δύο ερωτήματα τίθενται.
Πρώτον αν ο Δήμος Λεβαδέων υποχρεούται σε αποζημίωση του σημερινού εκμισθωτού και δεύτερον πόσο θα στοιχίσει στους δημότες η μετεγκατάσταση του Δημαρχέιου στο νέο κτήριο.

Για το πρώτο ζήτημα και σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 3130103 ο Δήμος Λεβαδέων δύναται να προβεί "σε πρόωρη λύση της σύµβασης της µισθώσεως πριν την συµβατική λήξη χωρίς υποχρέωση αποζηµίωσης του εκµισθωτού εφόσον µεταβληθεί η οργανική σύνθεση της υπηρεσίας κατά την διάρκεια της µίσθωσης, κατά τέτοιο τρόπο που το µισθωµένο ακίνητο δεν καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες".

Για το δεύτερο, τα έξοδα δηλαδή που θα επωμιστούν οι δημότες ο Δήμος Λεβαδέων τα προϋπολογίζει σε 27.000 ευρώ αφού διευκρινίζεται ότι "η µεταφορά όλων των yπηρεσιών θα πραγµατοποιηθεί από το εργατοτεχνικό προσωπικό καθώς και τους υπαλλήλους της καθαριότητας µε τη συµβολή όλων των υπαλλήλων του Δήµου. Ανά Υπηρεσία θα γίνει χρονοδιάγραµµα της µεταφοράς όλων των αρχείων και του εξοπλισµού. Σε περίπτωση µη υλοποίησης της µετακόµισης από το δυναµικό προσωπικό του Δήµου θα απαιτηθεί κόστος για την ανάθεση σε µεταφορική εταιρεία ύψους 10.000€".

Υπό τους όρους αυτούς αναμένουμε την ψήφο των δημοτικών ταγών της Λιβαδειάς. Η viotia φρονεί ότι εφόσον τα πράγματα είναι όπως παρουσιάζονται από τις υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται από την μετεγκατάσταση του Δημαρχείου στο γνωστό κτήριο της οδού Σοφοκλέους (και μόνο σ'αυτό, όχι σε άλλα που ακούστηκαν)), κυρίως επειδή επιτυγχάνεται οικονομία στα ενοίκια. Ενα ερώτημα υπάρχει μόνο που αφορά την ουσιαστική μετατόπιση του κέντρου βάρους της πόλης προς τον βαρρά και την αντίδραση των συμφερόντων που θίγονται από την εξέλιξη αυτή.

Για το θέμα του DOLCE πληροφορίες που έφθασαν στη viotia ήθελαν τους κκ. Σιδηρά και Τσιτσικλή να αποσύρουν την αίτησή τους διαβλέποντας ότι η ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς δεν θα αποβεί υπέρ τους.

Δείτε κι αυτά.
Μεταστέγαση του Δημαρχείου της Λιβαδειάς;
Αναβλήθηκε για DOLCE στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς
Για τον πεζόδρομο και τα στέγαστρα
Το Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαρτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: