Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

"Το σταυροδρόμι της Αρετής και της Κακίας" στο Δίστομο

Σε δρόμο - καρμανιόλα για αγρότες, περιπατητές και κατοίκους του Διστόμου κινδυνεύει να μετατραπεί ένας αγροτικός δρόμος λόγω του ότι είναι... ίσιος!
Πριν παρουσιάσουμε το θέμα -που μας έστειλαν από κοινού ένας Διστομίτης και ένας επί 2μηνο φιλοξενούμενος στη μαρτυρική κωμόπολη -να τονίσουμε ευθύς εξαρχής ότι ΠΡΕΠΕΙ να το δουν ΑΜΕΣΩΣ ο Γενικός Γραμματέας κ. Παντελής Σκλιάς, ο νομάρχης Κλ. Περγαντάς, η 3η ΔΕΚΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ, η Εισαγγελεύς Λιβαδειάς, ο δήμαρχος Διστόμου κ. Α. Πανουργιάς, ο Διοικητής της Τροχαίας Βοιωτίας και ο Διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.
Ιδού το θέμα:
Στην έξοδο του Διστόμου προς Λιβαδειά υπάρχουν δύο δρόμοι:
* Ο πρώτος είναι η «εθνική οδός». Φαρδύς δρόμος, καινούργιος, με διαγραμμίσεις, άνετα πεζοδρόμια, φώτα και τεχνικά άρτιες συνδέσεις με παρακαμπτήριες κ.λπ . Ειναι ο δρομος που από εκεί πάει επίσης για Αράχοβα και Δαύλεια.
* Ο δεύτερος είναι ένας αγροτικός δρόμος πολύ στενός, χωρίς φώτα, χωρίς πεζοδρόμια, με τα χόρτα να περιορίζουν την ορατότητα. Ο δρόμος αυτός είναι γνωστός ως «της ΔΕΗ». Πιο γνωστός όμως είναι στους οδηγούς των Ι.Χ. και των φορτηγών από Αντίκυρα, Δεσφίνα, Άμφισσα και υπόλοιπη Φωκίδα, Ναύπακτο, Αντίρριο, Ηγουμενίτσα ακομα και Αλβανία (!) επειδή έχει ένα πλεονέκτημα: είναι ευθεία (ίσιος) για 1,5 χλμ. και δίνει την ψευδαίσθηση ότι αν προτιμηθεί, «κόβεις δρόμο» προς Λιβαδειά! Στην πράξη όμως το «κέρδος» είναι μετρημένο-μόλις 150 - 200 μέτρα!
"Γκαζώνουν"!
Τα επικίνδυνα αρχίζουν εδώ. Επειδή είναι ευθύς, τα Ι.Χ. (ακόμα και κάποια φυσικά από Δίστομο - Στείρι - Άσπρα Σπίτια) αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, ακόμα και 150 - 180 χιλιόμετρα ανά ώρα. Έτσι, δεν προσέχουν τα αργά κινούμενα αυτοκίνητα των αγροτών ( αμπελοκαλλιεργητών κ.λπ),των παιδιών με ποδήλατα και των περιπατητών που χρησιμοποιούν τον δρόμο είτε για εργασία (είναι άλλωστε αγροτικός) είτε για ψυχαγωγία και αναψυχή.

Πολλές φορές, όπως μας είπαν κάτοικοι του Διστόμου (που έχουν σπίτια εκεί κοντά ή πάνε στα χωράφια τους αμέριμνοι), έχουν γίνει συγκρούσεις Ι.Χ. Αόμη περισσότερες φορές έχουν αναγκαστεί γυναίκες και παιδιά να πηδήσουν μέσα στους θάμνους για να αποφύγουν τα Ι.Χ., ιδίως όταν αυτα διασταυρώνονται! Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν βάλει πινακίδα που απαγορεύει π.χ. τη διέλευση φορτηγών άνω των 5 τόνων, αλλά την αγνοούν όλοι.

Τους μεγαλους κινδύνους για σοβαρό ατύχημα ή δυστύχημα είχε εντοπίσει ο νυν δήμαρχος κ. Αθ. Πανουργιάς, γι' αυτό και στο πρόγραμμά του ειχε προβλέψει την ελεγχόμενη κυκλοφορία (με πεζοδρόμηση κ.λπ.) σε αυτόν τον δρόμο, όπως λένε οι κάτοικοι. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κατι επ αυτού, αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο δικό του. Ας μη γελιόμαστε! Είναι και της Τροχαίας (που ίσως δεν το ξέρει), όπως και του ΥΠΕΧΩΔΕ ή της Νομαρχίας.
Έπειτα από ρεπορτάζ στην περιοχή, οι -αγανακτισμένοι-κάτοικοι είχαν μερικές σοβαρές ιδέες για το πώς μπορεί να ρυθμιστεί το θέμα οριστικά.
Ιδού μερικές:
* Να μπουν πολλές και μεγάλες πινακίδες από την πλευρά του περιφερειακού δρομου που έρχεται απο Παραλία και Ιτέα-Δεσφίνα (πριν από τη διασταύρωση) που να δείχνουν ΚΑΘΑΡΑ ότι ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ δρόμος είναι ο μεγάλος, η «εθνική οδός». Το ίδιο να γίνει και με διαγράμμιση επί του οδοστρώματος.
* Να μπει πινακίδα στον αγροτικό («της ΔΕΗ») που να προειδοποιεί ότι πρόκειται για «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟ». Να μπουν πινακίδες με πολύ μικρό όριο ταχύτητας (π.χ. 40 χλμ.) και χαμηλό όριο τονάζ, ακόμη και "σαμαράκια", ώστε να λειτουργούν όλα μαζί αποτρεπτικά στην είσοδο ΙΧ και φορτηγων και στην ανάπτυξη ταχύτητας. Αυτό βεβαίως να συνδυαστει με ΣΥΧΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ απο τους αστυνομικούς.
"Δεν πάει άλλο"
Οι άνθρωποι που μας έγραψαν τονίζουν ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Ότι από τύχη δεν υπάρχουν θύματα. Ζητούν από τον Δήμαρχο (που άλλωστε το είχε σκεφτεί μόνος του) να ζητήσει συντονισμό όλων των αρμοδίων φορέων πριν πιάσει για τα καλα η άνοιξη και να δρομολογηθεί η λύση. Και αυτή δεν κοστίζει καθόλου. Μόνο 3-4 πινακίδες, διαγραμμίσεις, 2-3 σαμαράκια και κάποια μπλόκα με "τσουχτερά" πρόστιμα της ΕΛ.ΑΣ σε όσους παρανομούν. Ετσι οι κάτοικοι του Διστόμου θα πηγαίνουν άνετα και με ασφάλεια στα χωράφια τους η για περίπατο.
Ειδάλλως, λένε, ας επέμβει η κ. Εισαγγελέας προς την οποία απευθύνουν αυτή την Ανοιχτή Επιστολή.
ΥΓ. Εμείς συνηγορούμε. Το βρίσκουμε σοβαρό. Και θα επανέλθουμε!

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε μια βόλτα μου, στις φορτωμένες με γλυκιές ενθυμήσεις,πηγές των Χαρίτων στον Ορχομενό, ήταν τέτοια η εικόνα που απεκόμισα τόσο απ τις ίδιες τις πηγές, όσο κι απ τον περιξ χώρο, βρωμιάς κι εγκατάλειψης, που είπα επίσης ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
σκουπίδια μες στο ποτάμι το γεφυράκι μισοσπασμένο, οι δρόμοι τριγύρω πρόχειρος, με εξογκώματα, βρώμικα όλα. ντράπηκα τους εκδρομείς που κάποιο αθηναικό πρακτορείο τους είχε φέρει εκεί.. κι αυτοί έλεγαν, πιό πώνω στα 300 μέτρα είπαν, ότι μπορεί και ναναι καθαρά.
βέβαια περνούσαν πολυτελείς μπεμβέ κατά προτίμηση, ντόπιων που με ανοιχτά παράθυρα μας βίαζαν κι αυτοί με τα τριακόσια γαβ της μουσικής τους υποκουλτούρας.
επιστρέφοντας πάλι το παρατημένο θέατρο και στο διπλανό πάρκο. μια νότα πολυπολιτισμικότητας, ένας Πακιστανός νέος άνδρας με παραδοσιακή καλή απαστράπτουσα φορεσιά και παπούτσις με τις μύτες ανασηκωμένες, μας χαμογέλασε με τα καρβουνένια μάτια του..
σύνθεση

Ανώνυμος είπε...

Eεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα...Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης...ταιριάζει ως μουσική επένδυση Βοιωτέ!

Ανώνυμος είπε...

..Η και την αγάπη μου μαζεύω μέσα απ το σκουπιδαριό..

Ανώνυμος είπε...

Αινιγμα είναι
το δικαίωμα της ευτυχίας
να παραμένει στο θαύμα της..Π.Τ.

Ανώνυμος είπε...

poly eystoxo reportaz!!
prin 2 meres egina martyras troxaioy sti thesi karaiskaki..me fortigo pou erxontan apo th DEH kai enos ix poy kateythinontan pros ta ekei!

Ανώνυμος είπε...

o basilias tis asfaltoy poy einai kai dimarxos sto distomo opvs kai o nomarxis einai distomitis prepei pragmatika na kanoyn kati odo eftiajan oloys toys dromoys pros xorafia elies klp to kalokeri poloi distomites kanoyn peripato ekei kai opos swsta grafeis boiwte yparxei genikws problimapantws kalo to reportaz soy ante na se doyme kai pali sto dromo na anaibei ligo to epipedo sth boiwtia giati to exeis

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑς ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΚ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΛ. ΠΕΡΓΑΝΤΑ. ΟΜΩς ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΕΧΩΔΕ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΑΙΑΣ ΝΟΜΙΖΩ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΚΑΙ ΟΙ 4 - ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ Ν.Δ. ΕΙΤΕ ΠΑΣΟΚ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΠΩ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΤΕ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΣΙΝΕ ΠΕΡΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ.. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ.

ΥΓ.ΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΗ ΡΟΖΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΧΕΤΟ - ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ- ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ...ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ?

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε πολυ καλο ρεπορταζ το καλοκαιρι που εχει αρκετα αυτοκινητα και πεζους ειναι κυνδινος θανατος παλι καλα που δεν εχουμε νεκρους δημαρχε νομαρχη καντε κατι ξερουμε ολοι οτι μπορειτε

Ανώνυμος είπε...

Και τι σημαίνει για τους περισσότερους οδηγούς ένας ίσιος δρόμος;;;;..ΤΑΧΥΤΗΤΑ..Ναι αν είναι πίστα ταχύτητας.Συμφωνούμε νομίζω όλοι σε αυτή την περίπτωση.Εδώ όμως δεν πρόκειται για πίστα.Αλλά για αγροτικό δρόμο με συνεχείς διακλαδώσεις.Με αγρότες που πηγαίνουν σιγά-σιγά στα αμπέλια τους.Με αγροτικά μηχανήματα που κινούνται το πολύ με 50χλμ.
Και πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους που κάνουν απλά τον περιπατό τους γιατί νομίζουν ότι είναι ασφαλείς.Και ξαφνικά τους προσπερνάνε με 100χλμ και άνω.!!!Ε όχι.Ας πάρει ο δρόμος της Δ.Ε.Η την πραγματική του διάσταση πριν γίνει κάτι πάρα πολύ κακό.Ας προλάβουμε πριν είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

Τα φορτηγα που φωρτωνουν απο ΣΩΡΟ..
Απο πιο δρομο περνανε ξερουμε??
Φυσικα απο τον συγκρκριμενο δρομο!!!Με ειδικη αδεια λενε...
ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΗ-ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ-δρομος για ολα!!!

Ανώνυμος είπε...

δημαρχε κανε κατι γιατι με κυβερνηση της δεξιας μπορεις και δεν θα χασεις .....ξερεις εσυ......

Ανώνυμος είπε...

πραγματι,ο δρομος ειναι πολυ επικινδυνος για την υγίεια όλων μας. τρόμαξα ότνα πέρασα νύχτα πρόσφατα απο εκεί. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΡΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΠΕΡΑΣΑ ΝΥΧΤΑ Κ ΤΡΟΜΑΞΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ Κ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς στην ελλάς πρώτα πρέπει να έχουμε αίμα και μετά να πεισθούμε για την αναγκαιότητα των μέτρων.

Ανώνυμος είπε...

Πανε τοσες ημερες απο τη δημοσιευση και ο Νομαρχης δεν εκανε κατι.
Ουτε ο Δημαρχος.
Ουτε οι 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
Ουτε ο διοικητης της τροχαιας .
Ουτε η Εισαγγελεας.
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΝ;
ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥΒΔΙΣΤΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια ο Λακουβας τι λεει;

Ανώνυμος είπε...

Εμαι απο ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ. Ομολογω οτι περναω απο το δρομο αυτο. Μολις ειδα το θεμα και καταλαβα οτι εγκληματω.
Δεν ειχα σκεφτει τον κινδυνο για τους αλλους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γ. Σιδερης του ΠΑΣΟΚ που ειναι απο το Διστομο γιατι δεν πιεζει τον Τογια να σηκωσει τον κοσμο στη Βουλη;
Ο Βασικακης μονο για επισκεψεις ειναι;
Ας μιλησει και λιγο στην Βουλη!

Ανώνυμος είπε...

Ειδα οτι το προβλημα με οσους παρανομως μπαινουν και τρεχουν στον Αγροτικο δρομο για να πανε απο Διστομο σε Λειβαδια βαζοντας σε κινδυνο πεζους και αγροτες μπηκε και στο FACEBOOK και κανει το γυρο του κοσμου!
Εδω , μεταξυ μας, δεν μπορουμε να συνεννοηθουμε;

Ανώνυμος είπε...

Ο Νικος Παπαναγιωτου, ο αντινομαρχης, που μαζευει ψηφαλακια στο Διστομο και στην Παραλια Διστομου τι κανει?
Εβαλε το ζητημα στο Συμβουλιο?
Πηγε στην Τροχαια να πει μια κουβεντα?
Οι Διστομιτες,Νικο, ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ.Εδω σε θελουν μαγκα.

Ανώνυμος είπε...

Βλεπω οτι ξεχασατε τις ευθυνες του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Διοτι αυτο αν βαλει τις σωστες ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, τα ΙΧ και τα φορτηγα θα πηγαινουν απο το σωστο δρομο, της Αρετης...
Εκει πρεπει να στοχευσουν οι φιλοι Διστομιτες και προς τα εκει να στρεψουν και τους αλλους παραγοντες να πιεσουν.

Ανώνυμος είπε...

Πριν 3-4 μερες ειδα με τα ματια μου εναν ηλικωμενο αγροτη με το κλαδευτηρι να φωναζει και απειλει εναν με ΙΧ που πηγαινε σαν τρελλος και τον ειχε στριμωξει.Ημουν - κακως - περαστικος απο εκει και τωρα καταλαβαινω τι συνεβη.

Ανώνυμος είπε...

Το ειπα χθες και σε κατι παιδια απο το Διστομο στον πεζοδρομο της Λειβαδιας.
Πρεπει να παει ο συλλογος ο Πολιτιστικος, που εχει και Τμημα Πεζοποριας, στον Διοικητη Τροχαιας και στην Εσαγγελεα.Να δεις πως θα τρεχουν μετα οι αρμοδιοι.
Επισης ας στειλουν επωνυμες η ανωνυμες επιστολες.

Ανώνυμος είπε...

Σωστο, ολοι εδω θα μετρηθουν.
Και ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ και οι Βουλευτες.

Ανώνυμος είπε...

Σωστο, ολοι εδω θα μετρηθουν.
Και ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ και οι Βουλευτες.Ολοι

Ανώνυμος είπε...

Περιτο να σας πω οτι καθως σημερα Σαββατο γυρισαν σε Διστομο και Παραλια ολοι οι φοιτητες απο Αθηνα ,Πατρα κλπ για ...το κολατσιο, ολα τα καφενεια συζητουν το ρεπορταζ του μπλογκ Βοιωτια.
Τα αλλα μπλογκ αληθεια που ειναι; Οπως και το μπλογκ του Θεμη απο το Διστομο;

Ανώνυμος είπε...

Και η Αρια ΑΓΑΤΣΑ εχει κνε στο Διστομο. Ας κουνηθει λιγο για το κοινο καλο. Νομαρχιακη συμβουλος ειναι και μπορει να θεσει το ζητημα με πιεση. Πως θα ειναι ξανα υποψηφια...

Ανώνυμος είπε...

Κακως μπλεκετε τα πραγματα.
Αν θελει ο Πανουργιας το λυνει σε μια μερα .
Αλλωστε το ειχε υποσχεθει στο επισημο προγραμμα του.

Ανώνυμος είπε...

"δεν ξεχνάς"..!, αν το είχε στο πρόγραμμά του και 2,5 χρόνια δεν το έλυσε, σημαίνει ότι αυτός ξεχνά.
πρέπει να το θυμηθεί, λοιπόν, στο μερίδιο που του αναλογεί τουλάχιστον.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο Ροζαλια. Γιαυτο γραφω στο μπλογκ, γιανα το θυμηθει ο Πανουργιας και να κανει αυτο που πρεπει. Δηλαδη να πιεσει χοντρα. Ως φιλοκυβερνητικος μπορει αν θελει...

1928 AMBRYSSEYS είπε...

Η «εθνική οδός». Φαρδύς δρόμος, καινούργιος, με διαγραμμίσεις, άνετα πεζοδρόμια, φώτα και τεχνικά άρτιες συνδέσεις με παρακαμπτήριες κ.λπ . Ειναι ο δρομος που από εκεί πάει επίσης για Αράχοβα και Δαύλεια..
Ετσι ειναι!!Εχει το ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ομως.. οτι πρεπει να κανεις ενα S οταν προκειτε να πας Λειβαδια... Αυτο ειναι ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ για καποιον που ξερει οτι μπορει να παει ΙΣΙΑ... και προτιμαει τον επικυνδινο αγροτικο της ΔΕΗ!!!
Παιδια απο συζητηση που εγινε χθες απο ατομα που ηταν απο χρονια στο δημοτικο συμβουλιο διαπιστωσα το εξης.
Αυτο το S που γινετε στο τερμα πριν τη γεφυρα της εθνικής οδου. ,ειναι μια ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ,μιας και απο τη 3' ΔΕΚΕ-ΛΑΜΙΑΣ εχουν το σχεδιο ετοιμο απο τοτε που εφτιαξαν τη γεφυρα! ΔΗΛΑΔΗ.."ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΟ S ΚΑΙ ΣΕ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ" Και ειναι μια απλη υποθεση αν το ζητησει ο ΔΗΜΟΣ μας.Μιας και ο τοτε ΔΗΜΟΣ δυσκολευτηκε να συμβαλει στα απλα για σημερα μικρομπαζοματα και διαμορφωση χωρου... ζητησε να μη γινει για ενα χρονικο διαστημα...και απο τοτε εμεινε ετσι...Μετα απο 25 χρονια ομως ειναι πολυ ευκολο!
Ειδικα με δημαρχο τον Πανουργια,
που ξερει κατι παρα πανω απο δρομους και ασφαλτικα!και απο οτι εδειξε εχει μια ευαισθησια για τους δρομους του Διστομου,ακομη και τα μαντρια εχουν ασφαλτο!!!
Εκτος των αλλων ας σευαστουμε και οσους δε ξερουν τους δρομους ,και πολλες φορες αντι να πανε προς ΛΕΙΒΑΔΙΑ εχουν ανεβει... ΑΡΑΧΩΒΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες ξυπνάνε και παίρνουν πρωτοβουλία.Γιατί αν περίμεναν από τους πολιτικούς δεν θα γινοταν ποτέ τίποτα.Μπράβο για το ρεπορτάζ και μπράβο σε όσους εγραψαν και ένωσαν τις φωνες τους, Όσο πιο πολλοί τόσο μεγαλύτερη η πίεση. Να λυθεί άμεσα κινδυνεύουν ζωές!Παιδιά μονο μην ξεχαστει το θέμα και εχουμε μια απ τα ίδια, αναβολές και υποσχέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κατόπιν των αλλεπάλληλων "μπράβο" και των αλληλοσυγχαρητηρίων εαυτών και αλλήλων,
νομίζω ότι αξίζει ένα
μεγάλο μπράβο
και στον ίδιο τον επισφαλή και επικίνδυνο...παράδρομο, δρόμο ή σταυροδρόμι,
που στάθηκε η αφορμή για τέτοια σύμπνοια και κινητοποίηση όλων των πρώην κοιμωμένων και νυν αφυπνισμένων.