Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ερωτήματα για τις αιτήσεις DAMCO ENERGY και ΑΡΤΕΜΙΣ κατά Μυτιληναίου


Εντυπωσιακές ομοιότητες ως προς τη δομή των επιχειρημάτων και ως προς το λεκτικό εμφανίζουν οι 2 αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης (στις φωτό) που έχουν κατατεθεί ενώπιον του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας και αφορούν στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 412 MW που κατασκευάζεται από την ENDESA HELLLAS στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

Η πρώτη αίτηση έχει κατατεθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2009 από την ανώνυμη εταιρεία DAMCO ENERGY AE, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου.

Η δεύτερη αίτηση κατατέθηκε και αυτή στις 20 Φεβρουαρίου 2009 από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Η ΑΡΤΕΜΙΣ, την Οικολγική Κίνηση Αντίκυρας, που εδρεύει στην οδό Αθανασίου Διάκου 6 Αντίκυρα, και από 17 φυσικά πρόσωπα. Πρώτη σύμπτωση η ημέρα κατάθεσης των 2 αιτήσεων, η 20ή Φεβρουαρίου. Ομως δεν είναι η μόνη.


Ενα παράδειγμα της ομοιότητας των δύο αιτήσεων είναι το εξής.
Γράφει στη σελίδα 10 της αίτησης της DAMCO ENERGY AE.

V. Η παράνομη αιτιολογία της ΕΠΟ ως προς τη χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΒΕΕ.

1. Στην προσβαλλόμενη ΕΠΟ και στο κεφάλαιο Ι με τίτλο «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» (σελ. 5) μνημoνεύονται, μεταξύ άλλων, ως υπoστηρικτικές εγκαταστάσεις οι λιμενικές εγκαταστάσεις για τη διακίνηση μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικών. Ακολούθως, αναφέρεται ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις
αποτελούν μέρος των εγκαταστάσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε, διέπονται από τους όρους της σχετικής ΚΥΑ έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και
τίθενται στη διάθεση της Μυτιληναίος Α.Ε. όποτε και στο βαθμό που απαιτείται. Στο άρθρο 14 παρ. 6 του Ν. 2971/2001 ορίζεται ότι επιτρέπεται η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παρα.λίας, θάλασσας ή πυθμένα και του υπεδάφους του σε αυτούς που έχουν ιδρύσει ή έχουν την πρόθεση να ιδρύσουν βιομηχανικές επιχειρήσεις σε ιδιωτικούς χώρους κ.λπ., κ.λπ.


Στη σελίδα 9-10 της αίτησης της ΑΡΤΕΜΙΣ διαβάζουμε επίσης.
V. Η παράνομη αιτιολογία της ΕΠΟ ως προς τη χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΒΕΕ.
1. Επειδή στην προσβαλλόμενη ΕΠΟ και στο κεφάλαιο Ι με τίτλο «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» (σελ. 5) μνημoνεύονται, μεταξύ άλλων, ως υπoστηρικτικές εγκαταστάσεις οι λιμενικές εγκαταστάσεις για τη διακίνηση μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικών. Ακολούθως, αναφέρεται ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος των εγκαταστάσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε, διέπονται από τους όρους της σχετικής ΚΥ Α έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και τίθενται στη διάθεση της Μυτιληναίος Α.Ε. όποτε και στο βαθμό που απαιτείται. Στο άρθρο 14 παρ. 6 του Ν. 2971/2001 ορίζεται ότι επιτρέπεται η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας, θάλασσας ή πυθμένα και του υπεδάφους του σε αυτούς που έχουν ιδρύσει ή έχουν την πρόθεση να ιδρύσουν βιομηχανικές επιχειρήσεις σε ιδιωτικούς χώρους κ.λπ., κ.λπ.
Η διαφορά μεταξύ των 2 αιτήσεων δηλαδή περιορίζεται σε ένα "επειδή"που εισάγει το επιχείρημα της αίτησης που καταθλετει η ΑΡΤΕΜΙΣ.

Αλλά ευλόγως προκύπτει το ερώτημα. Είναι η συγεκριμένη ομοιότητα μεταξύ των δύο αιτήσεων μεμονωμένη περίπτωση που προκύπτει από ταυτότητα επιχειρημάτων;
Αναμφισβήτητα όχι.
Μια επισταμένη αλλά όχι και απολύτως διεξοδική έρευνα δεικνύει ότι οι ομοιότητες στη δομή και το λεκτικό είναι πολλές.
Δείτε τον πίνακα για να καταστεί κατανοητό το εύρος των πανομοιότυπων επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν και οι 2 αιτούντες και της κοινής λεκτικής διατύπωσής τους.
Νόμιμη εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας Η ΑΡΤΕΜΙΣ είναι η κυρία Πηνελόπη Μαυρίκη-Οικονόμου. "Δεν έχω ιδέα για τις όποιες ομοιότητες μεταξύ των 2 αιτήσεων. Δεν έχουμε στα χέρια μας καν τη δική μας αίτηση αναστολής. Εμείς δεν γνωρίζουμε τις νομικές διαδικασίες. Εμπιστευτήκαμε την υπόθεση της δεύτερης αίτησης που καταθέσαμε εναντίον της Μυτληναίος ΑΕ στον Αθηναίο δικηγόρο μας, ο οποίος και την χειρίστηκε εν λευκώ καθώς του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν γνωρίζω πώς συνέταξε την αίτηση αναστολής", ισχυρίζεται η κ. Μαυρίκη-Οικονόμου.

Υψηλά ιστάμενοι κύκλοι της DAMCO ENERGY ΑΕ, εκ μέρους του Ομίλου Κοπελούζου, απέδιδαν (και εκείνοι) τις τυχούσες ομοιότητες σε πιθανή (αλλά όχι γνωστή σε αυτούς) συνεργασία των δικηγορικών γραφείων που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Από την άλλη πλευρά "ουδέν σχόλιον", είναι η απάντηση υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου Μυτιληναίου σε ερώτηση της viotia για το ζήτημα.
Τέλος και ανεξάρτητα από τα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται στον χώρο της ενέργειας, "είναι πιθανή η συνεργασία μεταξύ δικηγορικών γραφείων όταν υπάρχει κοινότης στόχων", θα πει προς τη viotia ικανός νομικός και γνώστης της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Ομως ακόμη κι αυτός δεν αμφισβητεί ότι έχουν ενδιαφέρον οι απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την εντυπωσιακή ομοιότητα των αιτήσεων αναστολής αλλά και από την ταυτότητα στόχων μεταξύ μιας μικρής περιβαλλοντικής οργάνωσης και ενός ενεργειακού κολοσσού, όπως ο Ομιλος Κοπελούζου.
Θα επανέλθουμε.

64 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη τώρα, κοροϊδευόμαστε; Να πιστέψουμε δηλαδή ότι είναι σύμπτωση και ότι όλως τυχαίως οι δικηγόροι της ΑΡΤΕΜΙΣ και της Damco είχανε την ίδια έμπνευση και γράψανε ακριβώς τα ίδια; Και καταθέσανε τις αγωγές και την ίδια ημέρα; Τόση σύμπνοια πια; Και να καταλάβω ότι η ΑΡΤΕΜΙΣ δε θέλει τη δημιουργία της δεύτερης μονάδας για περιβαλλοντικούς λόγους, η Damco που είναι ο ανταγωνιστής του Μυτιληναίου, γιατί κόπτεται για τους περιβαλλοντικούς όρους κατασκευής της μονάδας;

Αν ισχύουν αυτά που γράφει ο Βοιωτός, είναι και πολύ ύποπτα και πολύ θλιβερά, γιατί πιστεύω ότι λίγοι από αυτούς που υποστηρίζουν την ΑΡΤΕΜΙΣ και τις επιδιώξεις τους, γνωρίζουν ποιανού τα συμφέροντα πραγματικά στηρίζει…

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας σε αυτή τη χώρα: Ιδιοτέλεια και πάλι ιδιοτέλεια. Μας δουλεύουν κανονικά από την Άρτεμις. Άντε και να πιστέψουμε ότι συνεργάστηκαν οι δυο δικηγόροι. ΠΩΣ μάθανε o ένας δικηγόρος για τον άλλο ανάμεσα στους χιλιάδες της Αθήνας; Κάποιος δεν τους έφερε σε επαφή;;;; Βγήκανε στο δρόμο με τη ντουντούκα και φωνάξανε «εεε εδώ η καλή υπόθεση για τη μονάδα της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - έχει κανείς καμία ίδια» Δεν τρώμε κουτόχορτο κυρίες και κύριοι. Λυπούμε πολύ όμως γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει μια ανιδιοτελής περιβαλλοντική οργάνωση να προστατεύει ουσιαστικά τα συμφέροντα του τόπου που αγαπώ και μένω. και δεν ξέρετε πως να κρυφτείτε τώρα. Αλλά ο λαός είναι σοφάς: Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.... Το κάνατε το λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι η κοροϊδία των ψευτοοικολόγων τέλος. Μπράβο Viote που το ανακάλυψες. Μακάρι και άλλοι να σκέφτονταν τον τόπο μας όπως εσύ...

Μαθαίνω ότι ήδη κάποιοι από τα μέλη της Άρτεμις αρνούνται ότι συνυπόγραψαν το δικόγραφο. Κάτι βρωμάει στην υπόθεση είναι φανερό.

Έχεις δίκιο φίλε αν υπάρχει πραγματική περιβαλλοντική οργάνωση στον τόπο μας. Μήπως η Συμπαράταξη που έχει στους κόλπους της και μέλη της Άρτεμις πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα στο θέμα; Είναι χοντρό σκάνδαλο φίλοι μου. Δυο τόσο ίδια έγγραφα!!!! Μας δουλεύουνε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι η κοροϊδία των ψευτοοικολόγων τέλος. Μπράβο Viote που το ανακάλυψες. Μακάρι και άλλοι να σκέφτονταν τον τόπο μας όπως εσύ...



Μαθαίνω ότι ήδη κάποιοι από τα μέλη της Άρτεμις αρνούνται ότι συνυπόγραψαν το δικόγραφο. Κάτι βρωμάει στην υπόθεση είναι φανερό.

Έχεις δίκιο φίλε αν υπάρχει πραγματική περιβαλλοντική οργάνωση στον τόπο μας. Μήπως η Συμπαράταξη που έχει στους κόλπους της και μέλη της Άρτεμις πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα στο θέμα; Είναι χοντρό σκάνδαλο φίλοι μου. Δυο τόσο ίδια έγγραφα!!!! Μας δουλεύουνε!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΙΕΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ...
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Σ΄αυτόν που ξεψυχά κι ο λύκος τον
μυρίζεται! ΜΠΩΝΤΛΑΙΡ

Ανώνυμος είπε...

Αν υποθέσουμε ότι η ΑΡΤΕΜΙΣ τα πιάνει από τον Κοπελούζο και φωνάζει ενάντια στον Μυτηλιναίο, πως δικαιολογείται ότι φωνάζει και ενάντια στον Κοπελούζο; Μήπως είναι σχιζοφρενείς ή το κάνουν για ξεκάρφωμα;
Άρα η Συμπαράταξη τα παίρνει και από τους δύο και φωνάζει ενάντια και στους δύο.
Άρα οι της Αρτέμιδας και της Συμπαράταξης είναι λαμόγια. Και τα παίρνουν και το παίζουν και οικολόγοι.
Άρα όσοι κάθονται στα αυγά τους τώρα δικαιώνονται και επιπλέον δικαιούνται να την πέφτουν σ’ όλους αυτούς.
Η κάθαρσις επήλθε. Η αλήθεια έλαμψε:
Πρόβλημα με την Αλουμίνιον και τον Κορινθιακό δεν υφίσταται, καθώς αποδείχτηκε ότι μερικά λαμόγια το σκαρφίστηκαν για να κονομήσουν.
Κόκκινη λάσπη και άλλες βλακείες είναι μυθεύματα.
Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, από τα εργοστάσια μύθοι επίσης.
Τώρα αν για τον ίδιο λόγο επιλήφθηκε και η ΕΕ, είναι τυχαίο, ή μήπως τα πήραν και αυτοί από τον Κοπελούζο.
Αμ οι μελέτες από το Πολυτεχνείο της Πάτρας; έλα τώρα κι αυτοί στο κόλπο είναι. Είπαμε ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Το δημιουργούσαν με τις ιστορίες τους λαμόγια περιφερόμενα.
Επιτέλους [δόξα σοι ο Θεός] έλαμψε η αλήθεια. Μάθαμε ποιοι είναι διαπλεκόμενοι σ' αυτό το νομό.
Δικαιώθηκαν [προ θανάτου] ο Λαζάρου, ο Μίχος, ο Πανουργιάς και οι άλλοι.
Εμπρός αρουραίοι, στην ποδιά των ομίλων προσκυνήστε χωρίς ενοχές. Τώρα δικαιωθήκατε κι άμα κάνα λαμόγιο οικολόγος βρεθεί στο δρόμο σας συντρίψτε τον.
Στις 16 Μαΐου φέτος να κάνετε εσείς εκδήλωση στη Λιβαδειά και να απαιτείστε και άλλα εργοστάσια άνευ όρων, και λιγνίτη, και περισσότερο εξασθενές στο νερό, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω, τώρα που τελειώσαμε με την Αρτεμη, τέλειωσαν και τα προβλήματα που πρόβαλε;
Ή πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη περισσότερο την ηθική εξόντωση των μελών της;

Αλίμονο τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;

Ανώνυμος είπε...

βρε βοιωτε τελικα με ποιον εισαι με τον κοπελουζο που ελεγαν οι φιλοι του παπαγγελη η με τον μυτιληναιο . δεν μας τα λες καλα βρε που παμε.....

Ανώνυμος είπε...

Καλοί μου φίλοι -έστω και άσπονδοι μερικοί από σας- βιάζεστε!!!
Θα σας δώσω την άποψή μου.
Πρώτον: οι εκφράσεις του στυλ ψευτοοικολόγοι οδηγούν στο συνειρμό ότι μάλλον υπάρχουν και αληθινοί. Αν ανήκει κάποιος από σας σε αυτούς τον περιμένουμε να μας καθοδηγήσει.
Δεύτερον: Οι οργανώσεις που συνιστούν τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον έχουν να παλέψουν όχι μόνο με τους ενεργειακούς κολοσσούς αλλά και με την κακεντρέχεια -από ότι φαίνεται-όσων φοβούνται να υπερασπιστούν το μέλλον των παιδιών τους, με τους υποτακτικούς των κολοσσών αυτών, με –σε ορισμένες περιπτώσεις- ελλιποβαρείς άρχοντες, με κακομοίρηδες επαγγελματίες συνδικαλιστές και τέλος και με τη νοοτροπία του φοβισμένου, μη ταραχτούν τα νερά της κρατούσας κατάστασης. Σε κάθε περίπτωση εξαιρώ όλους όσους δε συμμετέχουν για λόγους, που οφείλονται στο σύγχρονο τρόπο ζωής (έλλειψη χρόνου, δυσκολίες οικονομικές, άνωθεν πιέσεις κ.α), αυτοί όμως δεν περιμένουν κανένα στη γωνία.
Τρίτον: είναι σίγουρο πως ένας γιγαντιαίος ενεργειακός όμιλος έχει τη δυνατότητα να κινηθεί χωρίς να βγάζει ντουντούκες στους δρόμους. Και μπορεί να κινηθεί με όποιο τρόπο επιλέξει. Και φυσικά στα έξυπνα παιχνίδια, αυτοί οι όμιλοι τα καταφέρνουν καλά.
Τέταρτον: όσοι δεν τρώνε κουτόχορτο και πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν ανιδιοτελείς περιβαλλοντικές οργανώσεις, τους περιμένουμε να μας διορθώσουν. Δε ζητάμε φορολογική ενημερότητα και δεν υποβάλλουμε τα μέλη μας σε τεστ ευφυΐας.
Πέμπτον: οι χαρακτηρισμοί – έστω και με τη μορφή παροιμίας ψεύτης/κλέφτης /χαίρονται- δείχνουν τη θλίψη κάποιων που δεν είναι ψεύτες και κλέφτες και δε χαίρονται για όσα επιφυλάσσει το μέλλον για τη Βοιωτία. Αυτοί όμως οι θλιμμένοι ειλικρινείς και αδιάφθοροι γιατί αφήνουν άλλους- τους πρώτους δηλαδή- να βγάζουν το φίδι από την τρύπα;
Έκτον: το περιβάλλον δεν ανήκει στα μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά σε όλους μας. Και όλοι μας έχουμε υποχρέωση να είμαστε παρόντες τις μέρες πριν την επόμενη «the day after»

Τέλος σας βεβαιώνω πως η Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας «η Άρτεμις» δεν έχει να κρύψει τίποτε από κανένα, δεν ευθύνεται για τίποτε από ότι της καταλογίζετε, τα μέλη της έχουν διαθέσει χρόνο, χρήμα και ηρεμία για να μη γίνει η Αντίκυρα Ελευσίνα και θα έπρεπε -κατά την ταπεινή μου άποψη- όλοι οι Αντικυραίοι να είναι μέλη της όσοι τουλάχιστον ενδιαφέρονται το ίδιο για τον τόπο τους.

Η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον θα δώσει την άποψή της για το θέμα αυτό –αν κριθεί απαραίτητο- όταν και εφόσον μάθει και αυτή τι συνέβη. Τα βιαστικά συμπεράσματα σε αυτή την περίπτωση βλάπτουν όχι το περιβαλλοντικό μας κίνημα αλλά το ίδιο το Περιβάλλον της περιοχής μας.

dimotikos είπε...

Άσχετο, χωρίς να θέλω να φανώ... αγενής μήπως μπορεί κανείς (που να γνωρίζει) να μου πει πόσο πάει το «μαλλί» για να καταθέσει κάποιος ένσταση στο ΣΤΕ;;;

Επι του θέματος, διαβάζω ότι η εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης η Άρτεμης μεταξύ άλλων λέει: «Δεν έχουμε στα χέρια μας καν τη δική μας αίτηση αναστολής. Εμείς δεν γνωρίζουμε τις νομικές διαδικασίες. Εμπιστευτήκαμε την υπόθεση της δεύτερης αίτησης που καταθέσαμε εναντίον της Μυτληναίος ΑΕ στον Αθηναίο δικηγόρο μας, ο οποίος και την χειρίστηκε εν λευκώ καθώς του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».
Κυρία μου όση εμπιστοσύνη και να έχει κάποιος στον δικηγόρο του δεν θα ρίξει μια ματιά στο έγγραφο που καταθέτει για λογαριασμό του; Τι μας λέτε; Δεν πήρατε στα χέρια σας την ΔΙΚΗ ΣΑΣ αίτηση; Δεν ενδιαφερθήκατε να δείτε τι λέει; Θα σας ρωτήσουν τα μέλη σας τι θα τους πείτε ρωτήστε τον βοιωτό που την έχει ή θα τους πείτε στο έτος 2009... «πίστευε και μη ερεύνα;».

Όσο για την εταιρία sorry αλλά τι να πιστέψουμε ότι ενδιαφέρεται για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε εμείς;

Τελικά στην Βοιωτία μου φαίνεται ότι έχουμε μπερδέψει τα... μπούτια μας σε ότι αφορά στο περιβάλλον που δείχνει να είναι μεγάλο... ως θέμα φυσικά.

Κλείνοντας, αφήστε θα προστατεύσουμε μόνοι μας το περιβάλλον αρκετά φροντίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Έτσι για να γνωρίζουμε και τι μας γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΙΩΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΙΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΣΚΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΡΥΦΟ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΒΑΛΑΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΚΟΛΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΜΕΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Επειδή εδώ ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει για τον άλλον, κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία.
Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι ανώνυμοι μάλλον τάσσονται υπέρ του νόμου για την ποινικοποίηση της κουκούλας, παρότι οι ίδιοι είναι χυδαίοι "κουκουλοφόροι"),
θέλω να κάνω μια πρόταση:
να εφαρμοστεί ο νόμος από τώρα, όποιος/α θέλει να παίρνει μέρος σε συζητήσεις τέτοιες (που πιθανόν να εξοντώνουν ηθικά ανθρώπους) να βγάλει την κουκούλα και να το κάνει επώνυμα.
Γιάννης Κ. Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Όσο με ενοχλεί η "περιβαλλοντική αφροσύνη", άλλο τόσο με απωθεί και η "περιβαλλοντική υστερία".

Ανώνυμος είπε...

Λίγα σχόλια για τον/τους ανώνυμους καταγγελείς και τον blogger:

- Οι κύκλοι του Μυτηλιναίου που είπαν "ουδεν σχόλιον" σύμφωνα με την ανάρτηση, είναι προφανώς και οι μόνοι που είχαν πρόσβαση ως διάδικοι αλλά και κίνητρο να στείλουν τα "πανομοιότυπα" (αν είναι πανομοιότυπα) έγγραφα στο παρόν ιστολόγιο.

- αυτό που όλοι πρέπει να ξέρετε είναι ότι: μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί αρκετές προσφυγές στο ΣτΕ απο πολίτες και συλλόγους που συνδέονται με τη Συμπαράταξη ή απο Δήμους με την υποστήριξη των κινήσεων πολιτών κατά αποφάσεων που αφορούν τις επιχειρήσεις Endesa hellas, ENELCO (ENEL- ΚΟΠΕΛΟΎΖΟς), Σωληνουργεία Κορίνθου, αρκετών επιχειρήσεων στην περιοχή Οινοφύτων και εταιρειών αιολικών στον Ελικώνα.

- H Endesa δηλαδή ο βασικός μέτοχος της Endesa Hellaς έχει πλήρως εξαγοραστεί απο την ΕΝΕL δηλαδή τον βασικό μέτοχο της ENELCO

Και ένα σχόλιο για τα κίνητρα: οι πολίτες και οι κινήσεις της Συμπαράταξης αγωνίζονται με ονοματεπώνυμο και δηλώνουν ως κίνητρο την προστασία της ζωής και του χώρου μας.

Αυτός/οι που επιχαίρουν και λοιδωρούν τι κίνητρο έχουν;

Ανώνυμος είπε...

cleo, είναι βαρύ πράγμα η μισαλλοδοξία.
το "πας μη Έλλην, βάρβαρος" είναι αποστροφή πολιτισμική.

Ανώνυμος είπε...

1. Ο αντιπρόεδρος επί προεδρίας Κλίντον , κ. Αλ Γκορ γυρίζει τον κόσμο και παρουσιάζει εκθέσεις ιδεών - συγνώμη...βαρυσήμαντες διαλέξεις - για την προστασία του περιβάλλοντος και δηλώνει ως κίνητρο την οικολογική του ευαισθησία.
Ωστόσο, αμείβεται αδρά γι' αυτήν την περιήγηση και για την οικολογική του ευθιξία.
Έχει και δηλωμένο κίνητρο και ονοματεπώνυμο.
Ωστόσο, δεν έχω καταλάβει ακόμη τί ακριβώς προσφέρει στην υπόθεση του περιβάλλοντος.
Στον εαυτό του, πάλι, έχουν καταλάβει όλοι.


2. Προς άρσιν παρεξηγήσεων, το παραπάνω πραγματικό γεγονός χρησιμεύει ως παράδειγμα, προκειμένου να επισημάνω ότι η επώνυμη δήλωση των κινήτρων δεν είναι το άπαν και δεν αποτελεί επιχείρημα, μόνο αυτό, για τη δικαίωση κανενός και καμιάς δραστηριότητας.
Ας μην λησμονούμε, άλλωστε,
ότι και οι πολιτικοί δηλώνουν με ονοματεπώνυμο τις προθέσεις τους να λύσουν τα προβλήματα της χώρας.
Ωστόσο, ποιος πολίτης δεν είναι - τουλάχιστον - σκεπτικιστής, ως προς αυτές;

3.Δεν είμαι από εκείνους που θα υποστηρίξω εδώ ότι τα κίνητρα των οικολογικών συλλόγων, οργανώσεων, κλπ, είναι, οικονομικά, όπως πιστεύουν πολλοί συμπολίτες μας.
Σίγουρα, όμως, είναι, πολιτικά -τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.

Ανώνυμος είπε...

rozalia, μας απαντάς σε τί συνίσταται η μισαλλοδοξία;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βλέπω ότι μέχρι τώρα για την ταμπακέρα δεν απάντησε κανείς. γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο ...? δηλαδή γράφουν εμείς είμαστε γνωστοί και τα προβλήματα υπάρχουν και είναι γνωστά και άλλα τετοια ωραία και γνωστά και ΄αντε να πω και καλά αλλά εντελώς άσχετα!
Ποιος είπε πως δεν υπάρχουν προβλήματα με τα εργοστάσια;
ποιος αμφισβήτησε την επωνυμία και ποιανού;
Κανείς από όσο είδα.
Δεν είναι αυτό το θέμα όμως και το ξέρουμε.
Έχουμε και λέμε λοιπον το εξής ένα που είναι και η ουσία : γιατί αυτές οι ομοιότητες; Απλό και χωρις φιοριτούρες.
Αυτό είναι το θέμα που θέλει μια καθαρή απάντηση. Καθαρή και ευθεία αλλιώς παλιό το κόλπο και το δρομολόγιο που πάει Αθήνα μέσω Θεσσαλονίκης...και πολύ πολιτικάντικο.

Ανώνυμος είπε...

Πο΄λύ καλό το ρεπορτάζ.
Να δοθουν τα στοιχεία από την Αρτεμις και τη Συμπαράταξη για να δούμε τί έγινε στα αλήθεια. Μέχρι να κάνετε αυτό δεν λέει να κατηγορείτε όσους θέτουν ερωτήαμτα και δεν κερδίζετε τίποτα.Ίσα ίσα έτσι χάνετε το δίκιο σας και αν το έχετε και νιώθετε αδικημένοι όπως λετε αποδείξτε το με στοιχεία
να διαλύσετε τις υποψίες.

Ανώνυμος είπε...

Ο σοφός λαός λέει κι άλλη μια παροιμία που κολλάει, ότι χωρίς φωτιά δεν βγαίνει καπνός.Εκτός αν είναι λίγος κι από τσιγάρο θα μου πείτε. Θα δείξει τί από τα δύο είναι γιατί αυτή η υπόθεση έχει πολύ παρασκήνιο πολύ παρελθόν και όπως φαίνεται ακόμα πιο πολύ μέλλον..

Ανώνυμος είπε...

cleo, είναι δικαίωμα του καθενός να αναζητεί να ερευνά κια να βρίσκει αιτίες, αίτια, αφορμές κίνητρα και επιδιώξεις, ειδικά όταν οι καιροί είναι παράξενοι.
είναι δικαίωμα του καθενός να έχει και να εκφράζει γνώμη που δεν αρέσει για να μην πω υποχρέωση.
όπως δικαίωμα είναι η δράση, εξίσου είναι και η αντίδραση και ο λόγος και ο αντίλογος.
η συνύπαρξή τους οικοδομεί και δημιουργεί.
ο μονόλογος που δεν επιδέχεται αντίρρηση δεν μου θυμίζει τίποτα καλό στην ιστορία.

Armonistas είπε...

1. Αν αυτό το μπλογκ είναι η συνείδηση της Βοιωτίας, όπως λέει, στο λογότυπό του, τότε... τη βάψατε φίλοι Βοιωτοί.
2. Το "αυθόρμητο", ανώνυμο ξέσπασμα κατά των "εγκληματιών" της Άρτεμις και της Συμπαράταξης, μας βοηθά να καταλάβουμε τους λόγους που έχουν φέρει το περιβάλλον και τη κοινωνία γενικότερα, σε αυτά τα χάλια.
3. Ρε ουστ...

Ανώνυμος είπε...

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια.

Επί της ουσίας πάντως, οι δικηγόροι που κάνουν προσφυγές στο Ε' του ΣτΕ είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, επομένως η συνεργασία των δύο δικηγόρων είναι πάρα πολύ πιθανή, πλην όμως...

Ανώνυμος είπε...

Ροζαλία και πάλι δεν καταλαβαίνω σε ποιόν απαντάς με αυτό το διδακτικό παραλήρημα.
Για δες σε παρακαλώ το αρχικό σχόλιο μου και απάντησε σε τι απο όσα λέω υπάρχει μισαλλοδοξία ή μονόλογος ή οτιδήποτε απο αυτά τα σοφολογιώτατα που μου καταλογίζεις. Νισάφι πια!

Ανώνυμος είπε...

Να αντιστρέψουμε λίγο τα πράγματα και να ξετυλίξουμε το «κουβάρι».
Αν μαθαίναμε ότι το μπλόγκ είχε στην κατοχή του τα δύο έγγραφα και δεν έβγαζε το θέμα στην δημοσιότητα τι θα λέγαμε;
Η συντριπτική πλειοψηφία θα έλεγε (να το πω κομψά) οτι εξυπηρετεί σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Άρα τα ερωτήματα του τύπου «που τα βρήκε», «γιατί τα έβγαλε» και αν αποτελεί «συνείδηση της Βοιωτίας», στην προκειμένη περίπτωση είναι συζήτηση τύπου... κοκοκόψαρα και ψιψιψίνια.

Η «ταμπακέρα» είναι η σύμπτωση (θα πω εγώ) που κατατέθηκαν την ίδια ημέρα οι δύο ενστάσεις με τα τμήματα των δύο κειμένων να παρουσιάζουν πράγματι εκπληκτικές ομοιότητες. Και ακόμα τι σύμπτωση στόχων μπορεί να έχει μια επιχείρηση με μια οργάνωση για το περιβάλλον όπως η «ΑΡΤΕΜΙΣ»;

Δικαιούμαστε λοιπόν όλοι να γνωρίζουμε για τις ενέργειες εκείνων που λένε ότι δρουν και για το δικό μας μέλλον.

Και στο κάτω κάτω θα έπρεπε σεβόμενοι τους συμπολίτες να είχαν βγει οι ίδιοι να εξηγήσουν τι γίνεται αντί να αφήνουν αυτόν τον ρόλο για άλλους διότι όπως είπε και ο Μέτοικος «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται»...

Και κάτι ακόμα, δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλά εμένα το «ρε ούστ» δεν με... έπεισε ως επιχείρημα ή ως αιτιολογία για τις εντυπωσιακές συμπτώσεις...

Ανώνυμος είπε...

Α, κλεό γιατι χανεις την ψυχραιμία σου;
η τελευταία σου παράγραφος είναι η απάντησή μου.
"οι σοφολογιωτατισμοί' και τα υβριστικά σου σχόλια, είναι δικαίωμά ςου.
και είναι δικαίωμά μου να έχω γνώμη και να ακούω με ίδιο αυτί όλες τις γνώμες.

Ανώνυμος είπε...

A! και να σου πω, δάσκαλος δεν είμαι, διδασκόμενος παραμένω εσαεί και γηράσκων αναμφιβόλως.!!

Ανώνυμος είπε...

Ροζαλία σαν το Βοιωτό αντιδράς.
Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 7.52,
δεν έχεις παρατηρήσει
ότι οι χαρακτηρισμοί, στην καλύτερη περίπτωση,
και οι ύβρεις,
στη χειρότερη,
καθώς και η μετατόπιση των ζητημάτων από την ουσία τους σε δευτερεύουσες πτυχές,
λειτουργούν πάντοτε
ως υποκατάστατα
των επιχειρημάτων;
Το έχουμε δει
ουκ ολίγες φορές στο παρόν μπλογκ -και αλλού, βεβαίως.
Όποιος διαθέτει επιχειρήματα δεν καταφεύγει σε τέτοια εύκολα - πλην αναγνωρίσιμα πλέον από όλους -μέσα και τερτίπια.
θα αρκούσε ο λόγος ο πειστικός και ο τεκμηριωμένος για να υποστηρίξει τις οποιοεσδήποτε θέσεις του - όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού και, ασφαλώς, δεν πείθουν, όπως σωστά επισημαίνεις.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν κύριοι και κυρίες, εγώ μπήκα στο μπλογκ της συμπαράταξης και διάβασα για το θέμα. Δεν ξε΄ρω ακόμη και πως έχουν τα πράγματα και θα αποδειχτεί, θέλω να πιστεύω και τότε θα πάρω θέση, σαν πολίτης.
Όμως με ενόχλησαν τα "προβοκάτσια και αθλιότητα " γιατί αυτές οι λέξεις μου θυμίζουν τα κομματικά επιτελεία . Κακά τα ψέματα αυτό το στιλ γραφής ,το ξέρουμε όλοι και το ακούμε κάθε μέρα και είναι πολύ κομματικό.
Γιατί όλα κόμματα μόλις βγαίνει στη φόρα κανένα σκάνδαλο αληθινό ή όχι μιλάνε για "προβοκάτσια και αθλιότητα" από τους αντιπάλους και δήθεν εχθρούς τους που θέλουν να τους διαλύσουν.
Περίμενα άλλη γλώσσα φυσική και φιλική προς το περιβάλλον από οικολόγους και όχι τόσο ξύλινη

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν κύριοι και κυρίες, εγώ μπήκα στο μπλογκ της συμπαράταξης και διάβασα για το θέμα. Δεν ξε΄ρω ακόμη και πως έχουν τα πράγματα και θα αποδειχτεί, θέλω να πιστεύω και τότε θα πάρω θέση, σαν πολίτης.
Όμως με ενόχλησαν τα "προβοκάτσια και αθλιότητα " γιατί αυτές οι λέξεις μου θυμίζουν τα κομματικά επιτελεία . Κακά τα ψέματα αυτό το στιλ γραφής ,το ξέρουμε όλοι και το ακούμε κάθε μέρα και είναι πολύ κομματικό.
Γιατί όλα κόμματα μόλις βγαίνει στη φόρα κανένα σκάνδαλο αληθινό ή όχι μιλάνε για "προβοκάτσια και αθλιότητα" από τους αντιπάλους και δήθεν εχθρούς τους που θέλουν να τους διαλύσουν.
Περίμενα άλλη γλώσσα φυσική και φιλική προς το περιβάλλον από οικολόγους και όχι τόσο ξύλινη

Ανώνυμος είπε...

Επειδή οι περισσότεροι ανώνυμοι από σας αναζητείτε ευθύνες από την Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον, θεωρώ ότι το πανηγυράκι είναι καιρός εδώ να τελειώνει και προς αυτό και μόνο η απάντησή μου
Για το γεγονός αυτό καθ΄αυτό:
1. Για την « ΑΡΤΕΜΙΔΑ» η δεύτερη προσφυγή αναστολής εργασιών για τη δεύτερη μονάδα 412 MW, αποτελεί φυσική συνέχεια της προηγούμενης (για την οποία εντέχνως δεν γίνεται καμία αναφορά) η οποία είναι όμως εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία (μελέτες που φυσικά θα κοινοποιηθούν) δεν ζητήσαμε αναλυτική ενημέρωση, ούτε αντίγραφο της, ούτε καν χρονοδιάγραμμα κινήσεων έχοντας εξαιρετική συνεργασία εδώ και δυόμιση χρόνια με τον νομικό μας εκπρόσωπο. Ζητήσαμε όμως ήδη εξηγήσεις για τους χειρισμούς του.
2. Όποιος αναρωτιέται για την χρηματοδότηση αυτών των προσφυγών προφανώς ήταν απών από όλες τις εκδηλώσεις, από το Ρίο μέχρι την Κόρινθο και από το Ξυλόκαστρο μέχρι την Αντίκυρα. Εκτιμώ δε ότι μάλλον τους είναι αδιανόητο να υποψιαστούν ότι κάποιοι από μας είναι διατεθειμένοι να επιβαρυνθούν οικονομικά ακόμη και με επώδυνα μέτρα προκειμένου να αγωνιστούν για αυτό που πιστεύουν.
3. «Σύμπνοια των στόχων». Ρε παιδιά! εδώ μας πιάσατε. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πια, Ναι η Οικολογική κίνηση της Αντίκυρας έχει τους ίδιους στόχους με την Damco. Θέλουμε να ξεκουμπιστεί ο καρκίνος από την Αντίκυρα. Δεν ήξερα ότι και ο Κοπελούζος έχει περιβαλλοντικές ευαισθησίες ……για την Αντίκυρα. Σκέφτομαι μόνο μήπως όλη αυτή η ιστορία έχει στόχο τον ευτελισμό, την φίμωση και την περιθωριοποίηση αυτών που προτείνουν ένα άλλο, διαφορετικό τρόπο ζωής στις περιοχές μας. Λέτε;;;;;
4. Ζούμε σε μικρή κοινωνία και εμείς της Αρτέμιδας έχουμε δώσει και δίνουμε σ΄ όλη μας την ζωή και καθημερινά εξετάσεις. Για φαντάσματα και λαμόγια ψάξτε αλλού εδώ δεν χωράτε.
5. Δεν θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω σε βρισιές, χολή, αθλιότητες και άλλες γελοιότητες.
6. Εκτιμώ τέλος - είναι άλλωστε και δεοντολογικά σωστό - ότι η δημοσιοποίηση των πηγών πληροφόρησης του παρόντος μπλοκ σχετικά με το ζήτημα, θα ξεδιάλυνε μάλλον καταλυτικά την κατάσταση. Και αυτό γιατί πρόσβαση στην δικογραφία έχουν μόνο οι ενδιαφερόμενοι: Ο Μυτιληναίος, ο Κοπελούζος και η Άρτεμις. Αν βέβαια υπάρχει ικανό απόθεμα σθένους. Στην αληθινή δημοσιογραφία αναφέρονται οι πηγές, διαφορετικά κρύπτεται δόλος.
7. Και το πιο σημαντικό.
Γιατί τόσο ζόρι με την Συμπαράταξη; Η οποιαδήποτε ευθύνη της υπόθεσης βαραίνει αποκλειστικά και αναλαμβάνεται ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ και μόνο την Αρτέμιδα. H Συμπαράταξη είναι ένα δίκτυο αγωνιζόμενων πολιτών και κινήσεων με σκοπό τον συντονισμό και την αλληλοβοήθεια έφ’ όσον ζητηθούν. Η Συμπαράταξη και εμείς μαζί τους έχουμε πολεμήσει και κατά της μονάδας του Κοπελούζου στην Χαιρώνεια και όλων των άλλων ίδιων μονάδων στη Βοιωτία. Αλλά για να μην το γνωρίζετε , μάλλον εσείς δεν συμμετέχετε.
Η ΑΡΤΕΜΙΣ και οι επιλογές της να κριθούν και όχι βέβαια η Συμπαράταξη.

Υ.Γ. Διακρίνω φόβο από κάποιους ανώνυμους υβριστές ή κάνω λάθος;

Ανώνυμε των 3-24-09 7:03. Γίνεσαι άδικος βρίζεις λάθος ανθρώπους. Οι κύριοι που αναφέρεις ο μεν ένας έχει αποχωρήσει από τριμήνου και ο άλλος δεν υπήρξε ποτέ μέλος στην ΑΡΤΕΜΙΔΑ. Ενημερώσου πρώτα και μετά βρίζε υπεύθυνα…

Λουκάς Σαμουήλ
Μέλος της Αρτέμιδας

Ανώνυμος είπε...

Επειδή οι περισσότεροι ανώνυμοι από σας αναζητείτε ευθύνες από την Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον, θεωρώ ότι το πανηγυράκι είναι καιρός εδώ να τελειώνει και προς αυτό και μόνο η απάντησή μου
Για το γεγονός αυτό καθ΄αυτό:
1. Για την « ΑΡΤΕΜΙΔΑ» η δεύτερη προσφυγή αναστολής εργασιών για τη δεύτερη μονάδα 412 MW, αποτελεί φυσική συνέχεια της προηγούμενης (για την οποία εντέχνως δεν γίνεται καμία αναφορά) η οποία είναι όμως εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία (μελέτες που φυσικά θα κοινοποιηθούν) δεν ζητήσαμε αναλυτική ενημέρωση, ούτε αντίγραφο της, ούτε καν χρονοδιάγραμμα κινήσεων έχοντας εξαιρετική συνεργασία εδώ και δυόμιση χρόνια με τον νομικό μας εκπρόσωπο. Ζητήσαμε όμως ήδη εξηγήσεις για τους χειρισμούς του.
2. Όποιος αναρωτιέται για την χρηματοδότηση αυτών των προσφυγών προφανώς ήταν απών από όλες τις εκδηλώσεις, από το Ρίο μέχρι την Κόρινθο και από το Ξυλόκαστρο μέχρι την Αντίκυρα. Εκτιμώ δε ότι μάλλον τους είναι αδιανόητο να υποψιαστούν ότι κάποιοι από μας είναι διατεθειμένοι να επιβαρυνθούν οικονομικά ακόμη και με επώδυνα μέτρα προκειμένου να αγωνιστούν για αυτό που πιστεύουν.
3. «Σύμπνοια των στόχων». Ρε παιδιά! εδώ μας πιάσατε. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πια, Ναι η Οικολογική κίνηση της Αντίκυρας έχει τους ίδιους στόχους με την Damco. Θέλουμε να ξεκουμπιστεί ο καρκίνος από την Αντίκυρα. Δεν ήξερα ότι και ο Κοπελούζος έχει περιβαλλοντικές ευαισθησίες ……για την Αντίκυρα. Σκέφτομαι μόνο μήπως όλη αυτή η ιστορία έχει στόχο τον ευτελισμό, την φίμωση και την περιθωριοποίηση αυτών που προτείνουν ένα άλλο, διαφορετικό τρόπο ζωής στις περιοχές μας. Λέτε;;;;;
4. Ζούμε σε μικρή κοινωνία και εμείς της Αρτέμιδας έχουμε δώσει και δίνουμε σ΄ όλη μας την ζωή και καθημερινά εξετάσεις. Για φαντάσματα και λαμόγια ψάξτε αλλού εδώ δεν χωράτε.
5. Δεν θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω σε βρισιές, χολή, αθλιότητες και άλλες γελοιότητες.
6. Εκτιμώ τέλος - είναι άλλωστε και δεοντολογικά σωστό - ότι η δημοσιοποίηση των πηγών πληροφόρησης του παρόντος μπλοκ σχετικά με το ζήτημα, θα ξεδιάλυνε μάλλον καταλυτικά την κατάσταση. Και αυτό γιατί πρόσβαση στην δικογραφία έχουν μόνο οι ενδιαφερόμενοι: Ο Μυτιληναίος, ο Κοπελούζος και η Άρτεμις. Αν βέβαια υπάρχει ικανό απόθεμα σθένους. Στην αληθινή δημοσιογραφία αναφέρονται οι πηγές, διαφορετικά κρύπτεται δόλος.
7. Και το πιο σημαντικό.
Γιατί τόσο ζόρι με την Συμπαράταξη; Η οποιαδήποτε ευθύνη της υπόθεσης βαραίνει αποκλειστικά και αναλαμβάνεται ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ και μόνο την Αρτέμιδα. H Συμπαράταξη είναι ένα δίκτυο αγωνιζόμενων πολιτών και κινήσεων με σκοπό τον συντονισμό και την αλληλοβοήθεια έφ’ όσον ζητηθούν. Η Συμπαράταξη και εμείς μαζί τους έχουμε πολεμήσει και κατά της μονάδας του Κοπελούζου στην Χαιρώνεια και όλων των άλλων ίδιων μονάδων στη Βοιωτία. Αλλά για να μην το γνωρίζετε , μάλλον εσείς δεν συμμετέχετε.
Η ΑΡΤΕΜΙΣ και οι επιλογές της να κριθούν και όχι βέβαια η Συμπαράταξη.

Υ.Γ. Διακρίνω φόβο από κάποιους ανώνυμους υβριστές ή κάνω λάθος;

Ανώνυμε των 3-24-09 7:03. Γίνεσαι άδικος βρίζεις λάθος ανθρώπους. Οι κύριοι που αναφέρεις ο μεν ένας έχει αποχωρήσει από τριμήνου και ο άλλος δεν υπήρξε ποτέ μέλος στην ΑΡΤΕΜΙΔΑ. Ενημερώσου πρώτα και μετά βρίζε υπεύθυνα…

Λουκάς Σαμουήλ
Μέλος της Αρτέμιδας

βοιωτός είπε...

@Λουκάς Σαμουήλ.

Ο δημοσιογράφος δεν αναφέρει ποτέ τις πηγές του. Ούτε καν στον εκδότη του. Είναι εύκολο να αντιληφθείς γιατί:κανείς δεν θα τον εμπιστευτεί στο μέλλον.
Και διότι δεν κρίνονται οι μέθοδοι που μετήλθε για να αποκτήσει μια είδηση αλλά η ίδια η είδηση. Είναι θέμα; Είναι. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού.
Αρα είναι παράλογο αυτό που ζητάτε, η δημοσιοποίηση των πηγών δηλαδή.

Για το υπόλοιπα θεωρώ ότι η διατύπωση του επίμαχου ρεπορτάζ είναι η αρμόζουσα:ο λόγος δίδεται σε όλες τις πλευρές και δεν προσάπτονται εύκολες κατηγορίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ρεπορτάζ τελειώνει εδώ. Θα συνεχίσουμε.

Περί των σχολίων:έχω κόψει αρκετά που τα θεώρησα υβριστικά.
Νομίζω ότι όσα έχουν παρατεθεί είναι σχετικώς κόσμια.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΛΟΥΚΑ ΣΑΜΟΥΗΛ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΟΙΩΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ.
ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΤΑΛΛΟ !!!
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ.
ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι σου ξέφυγε:
"αληθινή δημοσιογραφία" λέει ό άνθρωπος προφανώς εννοεί δημοσιογραφία με ονοματεπώνυμο, μη μου πείς ότι δεν το κατάλαβες...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ" ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.ΕΠ ΆΥΤΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ 2 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΕΠΙΟΥΣΙΟ" ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ,ΤΟΣΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ( ΜΑΥΡΙΚΗ, ΣΑΜΟΥΗΛ ΚΛΠ).
2.ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ "ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ" ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΟΝΤΕΡΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΙΔΕΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΠ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΕΣΤΩ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ-ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ( Ή ΕΣΤΩ ΟΛΟΙ).
ΤΕΛΟΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΜΟΥΗΛ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ).

Ανώνυμος είπε...

Και στην υπόλοιπη Βοιωτία φίλε οι περισσότεροι ευαίσθητοι αντικρατιστές είνσι διορισμένοι και πληρώνονται από το κράτος.
Από τους φόρους δηλαδή τους δικούς μας που είμαστε αναίσθητοι.
Τι τα θες. Στην Ελλάδα ακόμα και οι οικολόγοι είναι γελοιογραφίες.

βοιωτός είπε...

@9.19
Η σαχλαμάρα περί αποκάλυψης των πηγών δεν μπορεί υποστηριχτεί στα σοβαρά.
Ποιοι έβαλαν τον κ. Σαμουήλ να γράψει τέτοια κουταμάρα δεν γνωρίζω αλλά βρείτε άλλη καραμέλα.
Μερικοί είστε αγράμματοι και αστοιχείωτοι, πράγμα που είναι ανεκτό μέχρι ορισμένου σημείου. Αλλά αστοιχείωτοι, αγράμματοι και ισχυρογνώμονες είναι ο χειρότερος συνδυασμός...

βοιωτός είπε...

Και κάτι άλλο για τον κ. Σαμουήλ.
Θεωρώ ότι με το να γράφει "...εδώ και δυόμιση χρόνια με τον νομικό μας εκπρόσωπο. Ζητήσαμε όμως ήδη εξηγήσεις για τους χειρισμούς του" επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της viotia..

Ανώνυμος είπε...

Καλά , την περίπτωση να μη θέλουμε να σωθούμε την έχουν σκεφτεί;...
Όχι, θα σας σώσουμε εμείς θέλετε δε θέλετε! Είμαστε ταμένοι στη σωτηρία των άλλων που είναι και χαζοί και δεν καταλαβαίνουν! Έλεος πια. Οι πολιτικοί θα μας σώσουν από τα προβλήματα ( λέμε τώρα) και οι οικολογοι από την καταστροφή (ξαναλέμε τώρα!) Πολλοί σωτήρες ρε παιδιά, ένας - ένας!

Ανώνυμος είπε...

Τους φτύνουνε και λένε ότι βρέχει κάποιοι.
Βοιωτέ, καλά το πας αλλά μήπως δίνεις μεγάλη σημασία σε ανθρώπους και οργανώσεις που δεν είναι άξιες λόγου;

βοιωτός είπε...

@2.28
Για τελευταία φορά θα πω ότι δεν παρουσιάζουμε ανθρώπους και οργανώσεις αλλά ειδήσεις.
Οταν έρθει ο καιρός θα παρουσιάσουμε και πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν αξιόλογα δεν θα ταν τρεις κι ο κούκος .

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι η Enndessa έχει εξαγοραστεί από την Enel;
Που σημαίνει ότι δεν είναι ανταγωνιστές αλλά μια οικογένεια μαμά (Enel) και κόρη (Enndessa);
Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει τόσο άσπλαχνη μητέρα που να μην βοηθήσει την κόρη της να ξεφορτωθεί όσους την ενοχλούν;

Ανώνυμος είπε...

Οι ανθρωποι της εξουσιας ....αυτους που συνεχιζουν να αγωνιζονται
...στην αρχη τους αγνοουν........μετα τους αμφισβητουν....μετα τους
λοιδωρουν προσπαθωντας να τους γελοιοποιησουν....μετα τους επιτιθενται
για να τους εξουδετερωσουν....................και μετα ΗΤΩΝΤΑΙ
!!!!!!!!!!!! (ΓΚΑΝΤΙ).

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΤΗΣ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9:35, 10:51.
Είναι λογική η επίθεση κκατά του επαγγελματικού κλάδου των καθηγητών;
Τόσο σκεπτόμενοι πολίτες είστε;
Αν κάποιος επιθυμεί να κάνει την ίδια δουλειά ας προσπαθήσει.
Στο κάτω-κάτω οι καθηγητές και οι δάσκελοι είναι από τους ελάχιστους κλάδους που δε τους διόρισε κανείς πολιτικός. ή περίμεναν χρόνια, ή έδωσαν εξετάσεις.
Εσείς που φορολογείστε για να μας πληρώνεται γνωρίζεται καλά αν φορολογούμαστε κι εμείς γαι να πληρώνεστε εσείς;
Ψιλά γράμματα.......

Ανώνυμος είπε...

Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι,
μόνο επειδή εμείς είμαστε γονατιστοί...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι οι καθηγητές τα παράσιτα. Υπάρχουν και μερικοί που ξύνονται αλλά δεν είναι αυτοί τα παράσιτα.Είναι αυτοί που αφού έγλυψαν όλες τις κατουρημένες ποδιές της Λιβαδειάς για να βολευτούν στο δημόσιο τώρα θέλουν να σώσουν τους άλλους, εμάς τους βλάκες που δεν είχαν μπάρμπα στη Κορώνη.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ας τα πει κάποιος γιατί καλό το δούλεμα αλλά δεν θα περνάει για πάντα. Και ευτυχώς
που γράφεται και καμιά σκληρή αλήθεια γιατί πήξαμε στο ψέμα και στην υποκρισία.Δεν πάει άλλο!

βοιωτός είπε...

Πράγματι, μεγάλη πληγή (πιθανόν η μεγαλύτερη) οι άεργοι του δημοσίου που διορίστηκαν μετά από ρουσφέτια ή στημένους διαγωνισμούς, οι οποίοι συν τοις άλλοις αναδεικνύονται στην πρώτη ευκαιρία σε μαντρόσκυλα που υπερασπίζονται τις εξουσίες που τους διόρισαν.
Και το κάνουν τόσο υπερβολικά και προκλητικά που προκαλούν πολιτική ζημιά στους ευεργέτες τους και τα αφεντικά τους.


@6:20
Η viotia δεν έχει τίποτε με τους καθηγητές φυσικά, οι οποίοι εργάζονται σκληρά πολλές φορές. Βέβαια, αν είστε καθηγητής, μην περιμένετε από εμάς το γλείψιμο που σας κάνουν άλλοι που σας θέλουν για πελατεία, για "χρήσιμους ηλίθιους".

Τέλος, όποιος νομίζει ότι μπορεί πτοήσει με ύβρεις και λάσπη τη viotia για να παψει να ενημερώνει τους Βοιωτούς πολίτες έχει κοντή μνήμη.
Μόλις πριν από λίγο καιρό και πριν πάλι και πάλι δεχθήκαμε επιθέσεις από στοιχεία που δεν θέλω να χαρακτηρίσω. Δεν άλλαξε τίποτε. Συνεχίζουμε μάχιμοι με μόνο μια υπόσχεση. Ακόμα μεγαλύτερη κριτική, ακόμα περισσότερος έλεγχος, ακόμη περισσότερες αλἠθειες.

Φίλος είπε...

Keep going.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τί το ψάχνετε;
Είναι τυχαία τα ποσοστά που παίρνουν πάντα;
Μια φορά έχουν μπει στη Βουλή και τότε τσακώθηκαν μεταξύ τους για την καρέκλα και το βουλευτιλίκι και μετά διαλύθηκαν και τώρα ξαναμαζεύτηκαν παλι για μια θέση στον ...ήλιο...
Αρα, δεν κατηγορουν τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί είναι καλύτεροι αλλά γιατί δεν έχουν την ανταπόκριση που έχουν αυτά στον λαό.
Ο λαός όμως που τόσο υποτιμούν όχι μόνο δεν τρώει χάμουρα αλλα με σοφία τους ζυγίζει όλους και δίνει στον καθένα αυτό που του αξίζει!

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ προχώρα...και καλά το χειρίζεσαι...μείνε στα κυβικά σου...μην ασχολείσαι με τους ανύπαρκτους... αστους πίσω σου...ασήμαντα ανθρωπάκια που ακόμα και την οικολογία τη συκοφαντούν...την ανάγκη για σεβασμό στο περιβάλλον την καπελώνουν να κερδίσει το κόμμα...εμείς τους ξέρουμε χρόνια...πολλά χρόνια...και για ό,τι χρειαστείς είμαστε στη διάθεσή σου...
Keep going.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια για το ρεπορτάζ

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα λεφτά το τελευταίο σχόλιο!Αυτή είναι η αλήθεια κι ας μην αρέσει. Το περιβάλλον δεν ανήκει σε κανέναν προνομιακά. Ανήκει σε όλους μας.
Αν έπειθε το κόμμα που υπηρετούν και αν είχαν πολιτικές θέσεις σοβαρές,
δεν θα έπαιρναν εργολαβία το περιβάλλον για να μαζέψουν μερικές δεκάδες ψήφους παραπάνω από τις ελάχιστες που έχουν

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ, μη μασάς.
Η είδηση ήταν αντικειμενική και σφαιρική. Αν την έκρυβες θα ήταν λαμογιά και κάλυψη.
Και αντί να απαντήσουν επί της ουσίας σου επιτίθενται. Υπάρχει κανείς αμερόληπτος αναγνώστης που δεν κατάλαβε τα θιγμένα συμφέροντα; Όχι δα.

βοιωτός είπε...

10:52 και 1:53

Χαχαχα,
κοιτάξτε και η ΑΕΛ Γ'εθνική παίζει αλλά ασχολούμαι, δεν τίθεται θέμα.

Στην πραγματικότητα η viotia έχει ανοιχτό μέτωπο με όλα τα λαμόγια όπου κι αν βρίσκονται. Οπου. Φυσικό είναι να θίγει συμφέροντα και να δέχεται επιθέσεις.

Επώνυμος είπε...

Ανώνυμοι,
μην μπερδεύετε το κόμμα των Οικολόγων που δεν είναι στη Βουλή, με τους λεγόμενους οικολόγους που είναι σε άλλο
μικρό κόμμα και καπηλεύονται το περιβάλλον. Καμία σχέση! Οι πρώτοι είναι σαφείς, μπαίνουν ή όχι στη Βουλή, λένε ό,τι λέει και ο τίτλος του κόμματός τους : τα οικολογικά ζητήματα είναι το κύριο θέμα τους.
Οι δεύτεροι απλά το έχουν κάνει κύρίαρχο θέμα γιατί φέρνει ψήφους στο...άλλο κόμμα.
Αν θέλουμε να υπάρχει οικολογικό κόμμα στη Βουλή ψηφίζουμε τους πρώτους. Αν θέλουμε ιμιτασιόν οικολόγους ψηφίζουμε τους δεύτερους.
Απλά τα πράγματα. Γιατί λοιπόν τόσος ντόρος;

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα,ρε συ Βοιωτέ ξέρεις γιατί γελάω;
Γιατί με το θέμα αυτό αποκαλύφθηκε κάτι που δεν είδα να σχολίασε κανένας.Ότι οι αριστεροί (λέμε τώρα) που πάντα είναι και οικολόγοι(πιάσε μια απ' όλα, λέμε εδώ) είναι χειρότεροι από τους άλλους δύο μεγα΄λους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ)όταν ξεμπροστιαστούν. Γιατί στην τελική, τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν ένα πιο σημαντικό κίνητρο, να κυβερνήσουν. Και παίρνουν και πάνω κάτω το 40 % των ψηφοφόρων Κάτι λέει , έχει νόημα ο στόχος.
Εμ, να κανεις έτσι για να πας από το 3% στο 3,5 % τι λέει; Ή μάλλον δε λέει...Που να ήταν δηλαδή και κόμματα εξουσίας τι θα έκαναν για την φουκαριάρα την ...καρέκλα τους!

βοιωτός είπε...

@Επώνυμος.
Σωστά. Η μόδα ως πολιτική και η σκόπιμη σύγχυση ως προπαγάνδα.
Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ γελάω με σένα τελυταίε ανώνυμε γιατί ρε συ, σήμερα το κατάλαβες ;
ή σήμερα σκέφτηκες για πρώτη φορά στη ζωή σου; χαχα
Δεν είχες σκεφτεί ποτέ άλλη φορά τόσα χρόνια που ψηφίζουν οι Έλληνες γιατί άλλοι παίρνουν 40 και 45 και άλλοι μια ζωή 3 και με το ζόρι;
Έχεις καμιά σχέση με τα μπάζα φίλε; καλές σκέψεις ρε, άντε και αμα βγάλει κανένα φιλέτο ακόμα ο Βοιωτός κάτι θα ανακαλύψεις πάλι δεν μπορεί!!

Ανώνυμος είπε...

Αιδώς Αργείοι,
οι καθηγητές που έδωσαν εξετάσεις κάτι λένε. Δοκιμάστηκαν οι γνώσεις τους. Αυτοί όμως που περίμεναν χρόοοοονια και εν τω μεταξύ έκαναν χίλιες δυο άλλες δουλειές και ένα πρωί βρέθηκαν στο σχολείο να μάθουν γράμματα τα παιδιά μας, δεν λένε κάτι εκτός από δημοσιοϋπαλληλίκι σκέτο.