Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ισραηλινές ασκήσεις στην Κρήτη με συμμετοχή του υπεραεροσκάφους G-V Γκάλφστριμ

Αεροπορικές ασκήσεις εντός του FIR Αθηνών, στις οποίες συμμετέχει και το λεγόμενο υπεραεροσκάφος G-V Γκάλφστριμ, πραγματοποιεί (και θα συνεχίσει) το Ισραήλ τον τελευταίο καιρό. Εμπειροι αναλυτές εικάζουν ότι οι ασκήσεις της ισραηλινής αεροπορίας έχουν αντικείμενο την αντιπυραυλική προστασία και την εξάσκηση στον εντοπισμό- μέσω δορυφόρων- και την έγκαιρη καταστροφή των βάσεων εκτόξευσης.
Καλοπροαίρετα θεωρούμε ότι εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον με την αναμφισβήτητη επί υπουργίας Ντόρας σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ. Παρόλα αυτά δεν παύει να προκαλεί ανησυχίες η στρατιωτική υπερδραστηριότητα του Ισραήλ, η δοκιμή νέων όπλων και τα σενάρια που διοχετεύονται για τους σκοπούς των ασκήσεων της ισραηλινής αεροπορίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Δείτε το κατατοπιστικό ρεπορτάζ του Λουκά Δημάκα.

Ασκήσεις χάι - τεκ του Ισραήλ στο FΙR Αθηνών
Έχουν εξασφαλίσει την άδεια του υπουργείου Εξωτερικών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας

Μπαράζ ειδικών αεροπορικών ασκήσεων ανατολικά της Κρήτης και εντός του FΙR Αθηνών πραγματοποιεί αυτό το χρονικό διάστημα το Ισραήλ με τη συμμετοχή υπεραεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου. Ήδη την περασμένη εβδομάδα έγιναν δύο τέτοιες ασκήσεις με διαφορά ημερών, ενώ εκκρεμούν ακόμη για έγκριση αιτήσεις για τουλάχιστον τρεις ίδιου τύπου. Στις ασκήσεις που γίνονται στον διεθνή εναέριο χώρο παίρνουν μέρος μικρός αριθμός μαχητικών κρούσης, ένα ιπτάμενο τάνκερ για ανεφοδιασμό και το νεοαποκτηθέν αεροσκάφος G-V Γκάλφστριμ το οποίο μπορεί, μεταξύ άλλων, να «τυφλώνει» τα πάντα στην ιδιαίτερα μεγάλη ακτίνα δράσης του.
Και εδώ τη συνέχεια.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4507624&ct=1

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να που μαθαινουμε και κατι. Ασκησεις μετα τη σφαγη στη Γαζα!
Ωστε ετσι κ.Ντορα;

Ανώνυμος είπε...

Γιατι περιμενες κατι αλλο;
Η δεξια δεν αλλαζει ποτε.

Ανώνυμος είπε...

Πολυδιαστατη εξωτερικη πολιτικη ειναι η λυση. Οπως την εκανε ι Α.Παπανδρεου. Με κεντρο την Ελλαδα! Ευτυχως αλλαζει η κυβερνηση. Ομως πρεπει ολοι να βοηθησουμε αυτη η μερα να ερθει πιο γρηγορα.

Ανώνυμος είπε...

και στην ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ οταν την βομβαρδιζαν ποιος ηταν κυβερνηση να το ξεχασουμε,ο ΓΙΩΡΓΟΣ υπουργος εξωτερικων ΜΑΚΑΙΛΑΡΗΔΕΣ και αυτοι και οι αλλοι το ιδιο αφεντικο εχουν Ε.Ε. και ΝΑΤΟ