Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Για τον αμίαντο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς


Σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 στις 18:30 συνέρχεται στο κτήριο τουσχολείου η γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς για το μεγάλο θέμα της ανίχνευσης αμιάντου στο δάπεδο του κτηριακού συγκροτήματος που στεγάζει τους μικρούς μαθητές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα ενημερώσει τους γονείς για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τον νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά όπως επίσης και για τα αποτελέσματα των μετρήσεων εξειδικευμένης εταιρείας που ήλεγξε τους τοίχους του κτηρίου και τον αέρα.Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι την εξειδικευμένη εταιρεία πλήρωσαν οι ίδιοι οι γονείς με 2.400 ευρώ.

Το μεγάλο θέμα της προστασίας της υγείας των μικρών μαθητών θα θέσει προ ημερησίας διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς ο κ. Επαμεινώνδας Κοτσικώνας. δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Λιβαδειά Δράση Και Προοπτική. Δείτε στην εικόνη την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς (κάντε κλικ για μεγέθυνση).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά, το 4ο, όπως και πολλά άλλα σχολεία, είναι προκατασκευασμένα της εποχής του '80. Νομίζω ότι τότε τα προκάτ κατασκευαζόντουσαν από αμιαντοτσιμένο (το γνωστό και ως "ελλενίτ") κάτι που αυτό καθ' αυτό δεν είναι επικίνδυνο γιατί ο αμίαντος είναι επικίνδυνος μόνο σε μορφή αόρατων ινών στον αέρα που μπορεί να τις εισπνεύσεις. Ενδεχομένως από τον καιρό τα κτίρια να έχουν φθαρεί και να απελευθερώνονται ίνες αμιάντου στον αέρα. Όπως καταλαβαίνετε μόνο μία λύση υπάρχει σ' αυτήν την περίπτωση: γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή.