Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

Τα Δερβενοχώρια, ο εμπρησμός και τα σενάρια

Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε την Πάρνηθα οφείλεται σε εμπρησμό ή σε σπινθήρες από τους πυλώνες της ΔΕΗ. Τα στοιχεία και οι πραγματογνώμονες κλίνουν προς την εκδοχή του εμπρησμού που όμως έχει ένα αδύνατο σημείο: Πώς οι εμπρηστές-οικοπεδοφάγοι γνώριζαν ότι θα επισυμβούν μαζί τόσες συμπτώσεις, τόσα λάθη, τόσες παραλείψεις και επιπλέον ο καιρός θα είναι τόσο ευνοϊκός ώστε να καεί το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δρυμού και κυρίως το φιλέτο που βλέπει προς την Αθήνα;
Δηλαδή, εάν ήθελαν να οικοπεδοποιήσουν την Πάρνηθα γιατί έβαλαν φωτιά στα Δερβενοχώρια ενώ υπάρχουν τόσα άλλα σημεία στο βουνό που εξυπηρετούσαν καλύτερα τα σχέδιά τους;
Εκτός εάν...
Σύμφωνα με μια πληροφορία που έχει περιέλθει σε γνώση μας οι μετρήσεις δείχνουν ότι η περιοχή των Δερβενοχωρίων έχει την καλύτερη απόδοση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε ολόκληρη τη Στερεά. Και μάλιστα αυτό το γνωρίζουν οι κάτοικοι με αποτέλεσμα οι τιμές των αγροτεμαχίων να έχουν πάρει την... ανηφόρα.
Μήπως λοιπόν κάποιοι θέλησαν να... ανοίξουν τον χώρο ώστε να γλιτώσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ;

Το σενάριο είναι, ομολογουμένως, λίγο τραβηγμένο όμως στη σύγχρονη Ελλάδα τίποτα δεν φαντάζει παράλογο...
Ας ρίξουν μια ματιά και προς αυτή την κατεύθυνση οι ανακριτικές αρχές.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Κύρα Αδάμ της «Ελευθεροτυπίας» που ισχυρίζεται ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην εκδήλωση της πυρκαγιάς, αυτή προκλήθηκε από σπινθήρες σε καλώδια της ΔΕΗ. Η περίπτωση εμπρησμού για οικοπεδοποίηση δεν είναι βάσιμη καθόσον η Πάρνηθα αποτελεί θεσμοθετημένο Εθνικό Δρυμό με πολύ σαφή όρια.

βοιωτός είπε...

Ερωτήθη η Κύρα τι δουλειά είχε στα Δερβενοχώρια; :-)

nkalomiris είπε...

Και εμένα αν με πλήρωναν θα ήμουν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Κένεντι. Και αναλόγος τα λεφτά θα παρακολουθούσα την πομπή του αγαπημένου μου Προέδρου ακριβώς δίπλα από τον δολοφόνο.
Αλήθεια λέω έχω πάθει και κώφωση 100% από τον πυροβολισμό.
Νομίζετε ότι κάνω πλάκα;

παράλληλος είπε...

Το σπίτι της είναι εκεί.

Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι ξέρουν έχουν να λένε ένα πραγμα, ότι δυστυχώς οι κάτοικοι των χωριών εκεί ήταν σχεδόν απαθείς στην εικόνα της φωτιάς.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
στις παρυφές του εθνικού δρυμού όλο και κάτι θα περισσέψει.
Τροφώνιε, εγώ σε πιστεύω. Είσαι κλασική περίπτωση "δεν ακούω κανένα". :-).
Παράλληλε, καλημέρα. Ευχαριστούμε για την πληροφορία.

Ανώνυμε νομίζω ότι οι κάτοικοι των Δερβενοχωρίων δεν διαφέρουν από όλους εμάς που δίνουμε οδηγίες παό τον καναπέ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που γράφει ανώνυμα πρέπει να είναι σε σύγχηση.
Ανθρωπέ μου άμα καεί το σπίτι σου κάτσε απαθής εσύ και κοίτα.
Οι Δερβενοχωρίτες, πίστεψέ με έχουν πολύ πιο πράσινη συνείδηση απ'ότι εσύ που αποφεύγεις να γράψεις έστω και ένα ψευδώνυμο.

βοιωτός είπε...

Συνεχίζουν να είναι αντικρουόμενες οι πληροφορίες. Αλλοι ισχυρίζονται ότι έχουν βίντεο που δείχνει τους πυλώνες τη ΔΕΗ να πετούν σπινθήρες και άλλοι επίσης βίντεο όπου φαίνονται πολλές εστίες να παίρνουν φωτιά ταυτοχρόνως.
Οι Δερβενοχωρίτες πάντως κάνουν λόγο για συμφέροντα που θέλουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες στη περιοχή τους, δηλαδή οι γνώμη τους βρίσκεται κοντά στο σενάριο που δημοσιεύσαμε.