Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

Ξεκινά και η ΓΕΚ

Στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας με αντικείμενο τη παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από θερμοηλεκτρικές μονάδες προχωρά η ΓΕΚ ΑΕ.
Στη γενική συνέλευση της ΓΕΚ, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου 2007, η διοίκηση της εταρείας ενημέρωσε τους μετόχους ότι η επένδυση στη Βοιωτία για την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, ισχύος 435 MW, ξεκινά αμέσως εντός του 2007, με προβλεπόμενο κόστος 260 εκατ. ευρώ.
Μια δεύτερη μονάδα, με καύσιμο τον λιθάνθρακα και ισχύ 460 MW, θα εγκατασταθεί στην Εύβοια και η κατασκευή της θα αρχίσει στα μέσα του 2008.
Η ΓΕΚ μέχρι το 2016 θα επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ στον τομέα της ενέργειας.
Η μονάδα της Βοιωτίας είναι εκείνη στο Χαραιντίνι, Δήμου Θηβαίων, σε ιδιόκτητη έκταση της ΗΡΩΝ Θερμοηλεκτρική ΑΕ, θυγατρικής τη ΓΕΚ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι δεν ξέρουν τι να κάνουν με το κάρβουνο που έχουν και το σπρώχνουν στα χωριατόπαιδα ως τάχατες «καθαρή» τεχνολογία. Να μου το θυμηθείτε, σε λίγο θα βγαίνουν συχνά - πυκνά διάφοροι «ειδήμονες» που θα μας παραμυθιάζουν για την καινούργια τεχνολογία που δήθεν κάνει τον άνθρακα καθαρό και φιλικό στο περιβάλλον κι άλλα τέτοια ωραία.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
οι μηχανισμοί επικοινωνίας είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθούν. Μάλιστα υπάρχει ολόκληρο σχέδιο έτοιμο, το οποίο και θα δημοσιεύσουμε.

Πάντως από την άλλη, μια ανεξακρίβωτη πληροφορία τους Ευβοείς να θέλουν τα εργοστάσια στην περιοχή τους που πλήττεται από υψηλότατη ανεργία.